X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :)

Ja kawy nie piję bo mnie odrzuciło :)

Belive ja połówkowe robię u specjalisty u którego byłam na genetycznych bo mój gin nie zrobi tego dokładnie a to baardzo ważne badanie

Dopiero co przeżywałyśmy wizyty serduszkowe, potem usg genetyczne a teraz ekscytujemy się poznawaniem płci naszych skarbów <3

Ja nadal nie mogę uwierzyć, że będziemy mieli córcię <3 mąż szaleje z radości, nawet synek się cieszy,rodzina też bo w obu są same chłopaki

Wczoraj u tego lekarza pomaga położna do której potem chodzi się na szkołę rodzenia albo indywidualne spotkania. dała mi nr komórki, w razie pytań czy niepokoju można dzwonić o każdej porze do niej. Dała mi masę próbek dla dzieci, książkę o ciąży i książkę o pierwszym roku dziecka. w zaawansowanej ciąży będzie przyjeżdżała do domu robić ktg. Fajna babka i bardzo pomocna. Odpowiada wyczerpująco na wszystkie pytania, które miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:38

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :)

Dziś stwierdziłam, że skutecznie wyleczyłam się z picia kawy... Przez cały dzień było Mi słabo, nie dobrze, wymiotowałam i źle się czułam :/ Dziś włczyłam program w którym pili kawe... i po moim śniadaniu :/ Na sam widok w telewizji zwymiotowałam.

Jem wagoniki popijane herbatą jak dzidziuś przez te zeby :/ zobaczymy co dentysta powie, boje się tylko, że będzie Mi rozcinał dziąsło...

Verona- Doskonale Cię rozumiem. Ja żyłam 2 lata na odległość, to bardzo oddala. Bardzo wiele razy zastanawiałam się nad wyjazdem ale moje dziecko nie chodziło jeszcze wtedy do szkoly i nauczyciele za granicą odradzali przyjazd w takim momencie. Albo jak dziecko ma 2/3 latka albo jak już skonczy 1 klase. Mimo tego, że mlody pewnie raz dwa by sie zaaklimatyzowal ja to przezywalam bardziej. Nie moglam przezyc ze nie bedzie mial takiego dziecinstwa jak my. Polska szkoła... Powstrzymałam się, a teraz znów powracają do mnie te mysli Czy nie lepiej wyjechac. Najbardziej ciągną Mnie warunki dla dzieci, służba zdrowia itd... No cóż, los zdecyduje. Ja nie będę rozśmieszać Pana Boga swoimi planami. Bo jak widać On ma straszny ubaw jak patrzy na moje zycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 08:48

wikaa lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:07

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa no i powiedziałam wczoraj synowi, że będzie miał braciszka albo siostre.

Aż go nagrałam, tak się cieszyl i skakał :) Wybrał już imiona i stwierdził, że będzie z bratem szałasy robił na podwórku :) Zapytał Mnie w którym jestem miesiącu, mimo tego że nie bardzo sie orientuje ile taka ciąża trwa :D Był tak zaczarowany, że mimo tego że powiedzialam mu ze to niespodzianka moja i taty to pytał pozniej " a tata wie?" :) A no i tekst " Ale wiesz mamo, to teraz juz nie mozesz pic alkoholu i dzwigać ciężarów" :)
    Ciekawe czy nie wygada się w szkole.

Rano nawet zapytał czy krecenie kierownica w samochodzie do nie za duzy wysilek dla Mnie i jak cos to mozemy isc piechotą do szkoly :D

Lena87, radiszka, Ivettka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, i jestem w 2 trymestrze:) jak większość z was:)
    kawa.. dziś pije do śniadania z dużą ilością mleka, miałam smaka :)

też się zastanawiamy czy na drugie prenatalne nie umówić się do kliniki :)
    wczoraj byłam oglądać wózki tak z ciekawości jakie ceny i modele i przy okazji kupiłam 2 kocyki ,parę body ,spodenki.. aha kolory neutralne

Miłego

Ivettka lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, i witam nowe lipcówki.
    Wczoraj nie miałam neta, więc od rana nadrabiam. Cieszę się, że badania wychodzą dobrze i żadna z nas nie ma powodów do zmartwień. Nie ma nic gorszego niż problemy zdrowotne dziecka, bez znaczenia czy jest w brzuchu, czy już poza nim... ;-)
    Fajnie, że problemy I trymestru zaczynają powoli odpuszczać. I te fizyczne i te psychiczne.

Miałam tyle napisać, a teraz pozapominalam i jeszcze jakaś nostalgiczna dziś jestem.
    Idę coś zjem, bo mnie już mdli. Co do wagi, moja stoi. Oby tak dalej. !:-D

Miłego dzionka !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł dziewczyny:) mam pytanko nie bardzo wiem jak sie wpisac na ta liste w odpowiedznim miejscu:P
    ja juz swiruje 21 stycznia wizyta a ja sie boje i przebieram juz nogami.ja oczywiscie napewno nie poznam plci moja dokt niemowi tak wczesnie dopiero kolo 20 tc dlatego chcialabym isc na inne usg jeszcze ale nie wiem czy fundusze pozwola bo jednak wszystkie wizyty leki i badania trzeba placic a u nas tylko maz pracuje.
    smarujecie juz brzuszki??moge wiedziec czym?musze przejsc sie do rosmana bo widzialam ze duzo z was ma wlasnie stamtad jakies balsamy/oliwki zakupilam rowniez prenatal bede go lykac:)
    jest tu ktos z malopolsi??okolice nowego sacza??krynicy?tarnow?

16udskjogri4r6n4.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:26

bommbelek89, Nona, Lena87, zielona1, mała2930, Ivettka lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, wg BBF dzisiaj zaczynam II TRYMESTR! :D czujemy się dobrze, u mnie dzisiaj piękna pogoda, rano robiłam badania, więc się trochę przespacerowałam, szkoda, że dzień spędzam w pracy ;(

Ja dopiero wczoraj miałam pierwszy raz odkąd jestem w ciąży ochotę na kawę, wypiłam w pracy z ekspresu, pycha :D

Daisy lubi tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay widze ze nie tylko ja lubie chodzic na ciuszki:P

Nona lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Czarna Owca, aż się wzruszyłam jak czytałam o Twoim synku. Taki kochany jest :)

Bommbelek89 ja n noc smaruje brzuch oliwką w żelu j&j, a na dzień kremem Pharmaceris M zapobiegający rozstępom

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:07

• gigsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Mikolay widze ze nie tylko ja lubie chodzic na ciuszki:P
    Oj nie tylko Wy :) Ja też, choć jeszcze się wstrzymuje puki płci nie znam.
    Ale jutro będę blisko Smyka to zajrzę ram też na pewno.

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona :) ja to samo zrobie, polece do Polandi tylko na buszowanie po lumpeksach ;D w sumie to przejade sie do kolezanki i za 2 dni wroce spowrotem :D

Nona lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 3 dni zaczęłam się smarować olejkiem z Rossnana Baby Dream- ale mi się podoba jej zapach <3

w pracy mamy przepyszną kawę z ekspresu to może sobie dziś zrobię.

W ogóle stwierdzam, że 2 trymestr jest suuper- czuję się o wieele lepiej, brzuszek już na tyle duży że każdy widzi i humor mi dopisuje, wszystko wydaje mi się teraz takie piękne a jak pomyślę o lipcu to aż buzia mi się sama od ucha do ucha śmieje <3

Nona, Mia S lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Lipcóweczki ;) ja jeszcze nic nie kupiłam z wyprawki ;) dużo ciuszków będę miała po małej bratanicy która teraz ma 3 miesiące ;) nie mam nawet kiedy wybrać się na jakiekolwiek łowy ;)
    Kawkę piję i staram się malutko i z mlekiem ;)
    Miłego dnia dziewczynki, ja niestety do 18 w pracy - bleeeeeee ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam, że dacie radę pić kawę. Ja uwielbiam ale w ciąży mnie odrzuciło totalnie. Sam zapach sprawia, że mi niedobrze

Daisy lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka - dokladnie to samo u mnie:)

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa, mam tak samo. Chciałabym, ale jak robię czasami koleżance w pracy, to nie mam w ogóle ochoty...

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie a mam pytanie czy kupowalyscie coś kiedyś na aliexpres??

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ