Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje za rady odnosnie bólów plecow
widzę że nie jestem z tym sama:-/ bylam dziś u gina i niestety dowiedzialam się ze bole będą się nasilac a nie bardzo jest co z nimi robić ( wymienila m.in wasze rady). Tak sobie myślę że jeżeli ten ból co miałam wczoraj ma się jeszcze nasilic to chyba wykituje:-) ale jestem dobrej mysli
-
nick nieaktualny
-
Witajcie kochane, na początku gratuluje udanych wizyt i witam nowe przyszłe mamusie. Mikolay bardzo dobre decyzję podjęłaś i musiałaś na prawdę dużo przejść,teraz się troszkę odstresuj ciesz się ciążą,zdrową ciążą i swoją córką
. Ale Wam dziewczyny zazdroszczę że już dużo z Was zna płeć. Ja tak jak Kate mam usg 23 więc mam nadzieje że lekarz tam coś wypatrzy a tak pozatym dziś byłam odebrać wynik tsh,ft3,ft4 i mocz tsh 2,670 troszkę za wysokie ft4 troszkę za niskie od jutra zwiększam dawkę eutohyroxu, w moczu są śladowe ilości białka ale lekarz mówi że to nic nie szkodzi ważne że nie mam leukocytów czekam jeszcze do końca tygodnia na wynik posiewu moczu. Dziś wyrwałam się na zakupy ale chyba jestem jakaś dziwna nie mogłam nic wybrać... efekt końcowy: wróciłam do domu z zestawem kfc ani jednego ciuszka nie kupiłam,poczekam na poznanie płci bo tak to nie umiem wybierać ciuchów.
Lena87, wikaa, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ivettka spokojnie, pomyśl o dzidzi że musisz wyluzować dla niej. może pojedź odpocząć
dobrze Ci to zrobi a u męża pewnie przyjdzie czas kiedy sam będzie kupował ciuszki i inne pierdołki może dla niego za wcześniej ja też teraz pojechałam sama na zakupy bo mój ukochany nie był za bardzo zainteresowany ciuszkami.
Ivettka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMikolay podziwiam
Ivettka kupuj to co Tobie się podobajemu nie musi
Aneta, ja też na razie nic więcej nie kupuję, bo jednak ciężko się jest zdecydować ..
A jak już będzie pewność to rzucisz się w wir zakupówanetaa1607, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Czarna owca, super avatar
Ja suwaczka też nie zmieniam. Niby jestem chyba z 5 - 6 dni dalej, ale zaraz może się to zmienić i nie chce mi się co chwile go poprawiać
domisia82, dobra wiadomość!
Zgredek, super, że wszystko w porządku!
kasia25 wrote:Jestem taka szcześliwa po wczorajszym usg i mam ochote całemu światu chwalić sie swoimi przeżyciami:D lekarz pomierzył nasze maleństwo i oto wyniki
CRL- 88mm
Waga - 110g
AC - 88
HC- 110
FL- 17
Wydaje mi sie że mój maluch jest dość duży jak na swój wiek:D ale w sumie lekarz mówił że wszystko jest w normie i nie ma się czym martwić. Ale mnie to uspokoiło;)
Kasiu, najważniejsze, że wszystko w porządku. Mój maluszek też jest troszkę większy jak na swój wiek - niecałe 9 cm i waży 95 g.
mufinka, aaaaa, super, że wszystko w porządku!!no i gratulacje córeczki!
Daisy wrote:Muffinko! Ale mnie zazdrosc zzera! Ja tez koniecznie chce dziewczynke, chyba cale forum juz o tym wie haha. Zartuje tylko tu sie udzielam i jeszcze u 'starych' przyjaciolek
Nona nas malo z gory mapy i jakos niechetne dziewczyny na spotkania a szkoda, tyle lasek z belly sie spotyka ze az kto by pomyslal..
Też bym chciała córeczkęw sumie to czekam aż mi lekarka w lutym potwierdzi płeć i zaczynam różowe szaleństwo zakupowe!
bo na razie to mój mąż twierdzi, że chyba urodzi nam się jakiś więzień, bo wszystkie ubranka w paski i w gwiazdki
no i szare, białe, granatowe
Mia S, mufinka, Daisy lubią tę wiadomość
-
Czarna owca, z chęcią bym się napiła kawy
jeszcze taka z McCafe - super! niestety jak tylko poczuję zapach, to mnie odrzuca...
MIKOLAY, witaj! po takich przejściach to już teraz musi być dobrze
cati wrote:belive - wowa ja jeszcze ani jednego ubranka nie mam
bo moj mi truje ze dopiero jak bede wiedziala plec.........
Nooo, mój też marudzi, że kupuję jeszcze jak płci nie znam, ale zamierzam się obkupić w mnóstwo ubranek. Kupuję nie tylko nowe ubranka, dlatego nie kosztuje mnie to dużo, a sprawia ogromną przyjemnośćna razie jednak postanowiłam się wstrzymać z dalszymi zakupami do czasu, aż mi gin potwierdzi płeć.
-
Umawiacie się już na badanie drugiego trymestru? Robicie też je u specjalisty z certyfikatem? Ginekolog, u której byłam ostatnio podała mi te nazwiska lekarzy, do których poleca się wybrać na badanie I trymestru, ale że wyszło jak wyszło, to nie pojechałam. Mówiła, że można się do nich umówić też na badanie między 18 a 22 tygodniem ciąży i nie wiem, czy je znowu wykonujecie u swoich lekarzy prowadzących, czy u lekarzy z certyfikatem?
Namieszałam chybamam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi.
Uciekam spać! Dobranoc! -
Witam! Bardzo dobrze mi się dziś spało ale zbudził mnie budzik chłopaków a właśnie operowałem serce dziecka i świetnie mi szło (w śnie oczywiście
Witam nowe mamusie! MIKOLAY Współczuję przejść ale cieszę się ze finalnie jest wszystko dobrze
BELIEVE ja będę robiła u swojego tak jak te prenatalne ale on ma certyfikaty. Jedynie na echo serca nie ma.
Co do samopoczucia i wagi to teraz kiedy powinnam tyc to chudnę ale ja ciągle wymiotuje i co gorsza przez te wymioty nam zgagę i boli mnie gardło bo ostatnio najczęściej żółcią mi się zdarza.... Marzę o tym żeby nadszedł ten czas kiedy będę mogła jak przed ciąża, zaplanować coś, obiecać dziecku ze go na trening zawiozę i zawieźć, żyć normalnie, pójść na zakupy bez uciekania ze sklepu za róg i narażania się na opinie pijaczki i patologii wymiotującej pod sklepem....a ze od wymiotów popekaly mi naczynka pod oczami to wygląd mam adekwatny do opinii o mnie... Wiec siedze w domu, wychodzę kiedy muszębelieve, wikaa, anetaa1607, Ivettka lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
witam
oj biedne jesteście z tymi wymiotami...ja miałam tylko może z tydzień albo dwa mdlosci i już.Ale za to na wadze jestem 2kg do przodu az wstyd,chociaz mezowi się podoba bo mowi ze wreszcie trochę z tyłu mam.
U mnie jest wlasnie tak ze to maz ciagle nagabuje do zakupow dla maluszka a ja tez prędzej wroce z jakims zestawem obiadowym niż cos wybiorę,jeszcze jest czas na szaleństwa zakupowe.
Najbardziej martwi mnie to ze mój maz dostal stala prace za granica (teraz były kilkumiesięczne wyjazdy) i chyba będziemy się przeprowadzac ale strasznie tego nie chce.chce urodzić w Polsce, córa musi chociaż skonczyc pierwsza klase,jestem strasznie rozbita...a wiem ze na odleglosc zyc się nie da bo jak tak wziąć do kupy jego wyjazdy to 3 lata się razem zebraly.ehh
mam nadzieje ze dzisejsze genetyczne poprawia mi humor
miłego dnia -
Dzien dobry.dzis wyjątkowo dłużej pospałam , a to dlatego że obudziłam sie o 1.00 w nocy na siku i już nie zasnęłam aż do ok.5.00
w dodatku pierwszy raz dopały mnie dosyć silne bóle w pachwinach ktore nie były nie do wytrzymania ale nie dawały zasnąć.tak konkretnie to bolało mnie troche powyżej pachwin.lekarz powiedział że to normalne a ja nie spytałam jak sobie w takich chwilach pomóc (bo wtedy nie bolało tak jak teraz).dziewczyny jak sobie z tym radzicie?podpowiedzcie coś prosze:*