X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 14:56

cati lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:06

• juwelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Cati powodzenia z tym mlekiem, ja się ostatnio dobrze czułam cały dzień, żadnych mdłości nic;) postanowiłam wypić mleko z miodem, matko jak mi smakowało po prostu rozpływałam się z rozkoszy :D
    ale niestety przyjemność ta nie trwała długo... oczywiście mleko długo nie było w moim żołądku, odbijało mi się dwa dni... mam teraz trochę wstręt do mleka... ale POWODZENIA hihihi:))

Ja nie musze do mleka nic dodawac :P bo mnie odrazu cofa , surowego mleka ci nie wypije :P ale juz 3 tyg. mecz sie z tym kaszlem to juz wypije to na sile... oby tylko przestalo. Bo od tego kaszlu zaczyna mnie glowa bolec ;D

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tak czytam o tych porodach i tych męczarniach to dziękuje Bogu że ja tak późno zorientowałam sie że to już bo nie musiałam tam tyle lażeć i sie męczyć a tak na luziku w domku az do skurczy co 4 min mam nadzieje że teraz tez tak będzie:)

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka ja od czasu choroby codziennie kubek mleka z miodem wieczorem obowiązkowo i jak narazie choroba omija mnie z daleka choć małej nie:)

juwelka, cati lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGdUsIa wrote:
    Czarna owca , ja tylko napisałam co mnie pomnogło, temp. wody niewątpliwie nie może przekraczać 37 stopni, ale chca sobie pomoc gdy juz nie mozesz wytrzymac z bolu sadze ze warto tymbardziej ze nie byla długa kapiel,
    dodatkowo ciąża nie jest chorobą wszystko konsultuje z lekarzem, nie odmawiam sobie wizyt w jacuzzi czy też wyjazdu w termy, ponadto nawet chodzę do sauny ąż na 3-5 minut zeby wypocic toksyny z organizmu, ale to jest zależne od stylu życia jaki wczesniej prowadziłam i przyzwyczajeń mojego organizmu i wiem na ile mogę sobie pozwolić, mój lekarz nawet mówił że zna miał pacjentke która jeździła konno, także wszystko jest zależne od nas ale z głową, pozdrawiam

Pewnie, że to nie choroba też bym chciała sobie pozwolić ale samopoczucie Mi nie pozwala :( także zazdroszcze...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała2930 wrote:
    Juwelka ja od czasu choroby codziennie kubek mleka z miodem wieczorem obowiązkowo i jak narazie choroba omija mnie z daleka choć małej nie:)

Jak ja bym chciala tak mleko pic jak wy :( mi kiedys babcia dawala kase bym wypila mleko a ja i tak nieeeeeee i koniec.

wikaa, Daisy lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Czarna Owca, to dopiero;/ czyli jak tego uniknąć? jak najdłużej być w domu;) no tak tylko przy pierwszym porodzie to ja pewnie czy pierwszym kluciu pojadę do szpitala hehe;)

Bliżej terminu umyć wszystkie okna w domu :P Pochodzić po schodach pare razy itp :) Nie pozwolić na przenoszenie, żeby za wcześnie nie wylądować w szpitalu bo już później nie wypuszczą :P Pewnie tak będzie, że przy pierwszym skurczu będziesz jechać do szpitala :)Ja cwaniakuje, że będę siedzieć w domu do oporu a pewnie będzie różnie :)

juwelka, Daisy lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Jak ja bym chciala tak mleko pic jak wy :( mi kiedys babcia dawala kase bym wypila mleko a ja i tak nieeeeeee i koniec.

Mleko nie jest takie zdrowe jak nam się wydaje :P Dorosły człowiek w ogóle go nie trawi. Ja jak wypije mleko to mam pozamiatane przez cały dzień... :/

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy znalazłaś serduszko?

Daisy lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca , spokojnie kochana ja też męczyłam się z depresją w tej ciąży, bezsennością od jakiś 2 tyg. zaczynam ,,normalnie'' funkcjonować, nawet niespodziewałam się że można aż tak źle przechodzić ciąże, zwątpić tak w siebie i czuć się tak brzydkim, masakra więc moje postanowienie noworoczne było takie że musze wyjść do ludzi i zacząć pracować i nie ma że się beznadziejnie czuje tylko działamy... zmotywowałam się i starm sie to utrzymać.... i wraz z komplemantami podnosze swoja samoocene chyba wlasnie tego potrzebowałam... troche próżne ale jakie miłe...
    nawet dzisiaj mój lekarz komplementował mnie do męża, kurcze fajnie... lubie się czuć podobana

Nona lubi tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:23

Lena87, Konwalia, MaGdUsIa, anetaa1607, katepr, Nona, believe, dora8201, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:24

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mikolay ,

Rozgość się .. ;)

Ps: u Mnie też było pod górkę, jak na razie spokój ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 18:28

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGdUsIa wrote:
    Czarna owca , spokojnie kochana ja też męczyłam się z depresją w tej ciąży, bezsennością od jakiś 2 tyg. zaczynam ,,normalnie'' funkcjonować, nawet niespodziewałam się że można aż tak źle przechodzić ciąże, zwątpić tak w siebie i czuć się tak brzydkim, masakra więc moje postanowienie noworoczne było takie że musze wyjść do ludzi i zacząć pracować i nie ma że się beznadziejnie czuje tylko działamy... zmotywowałam się i starm sie to utrzymać.... i wraz z komplemantami podnosze swoja samoocene chyba wlasnie tego potrzebowałam... troche próżne ale jakie miłe...
    nawet dzisiaj mój lekarz komplementował mnie do męża, kurcze fajnie... lubie się czuć podobana

Gratuluje samozaparcia i postanowień :) Każda z nas lubi być doceniona i podobana i trzeba do tego dążyć. Też to zrozumiałam. Trzeba się wziąć w garść i działać- dokładnie. Ja też zbieram się w sobie, żeby być dumną mamą. I krzyczeć wszystkim będę mamusią, jestem super ! :) hehe

Lena87, MaGdUsIa, radiszka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:24

Lena87, Konwalia, Ivettka, Nona, zielona1, mufinka, Daisy, ewela86 lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    Dzięki Lena,
    jestem dziś tak szczęśliwa, czuję że mi skrzydła urosły.
    Postanowienie na dziś : koniec czarnych myśli !!!!!

U mnie będzie dziewczynka :)

Zazdroszczę Dziewczynki ;)

Ból pachwin minął szybko ?

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:25

Lena87 lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ