Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdusia - otóż to ! Nie ma co planować !
gratki zdrowych Bobaskow. Też kiedyś skrycie marzyłam o bliźniakach, i to koniecznie jednojajowych, za to w tej ciąży już nie do końca...
Wszystkim także gratuluję udanych wizyt i zdrowych Dzieciaczków. Mufinko a Tobie dodatkowo zazdroszczę tej dziewczynki.
Daisy - a Ty chłopca nie planujesz, do parki ?
-
hej dziewczyny
ja dziś słaba jak papier normalnie ;p byłam na przymiarce sukni ślubnej i prawie im tam wycięłam fikołka tak mi się czarno zrobiło przed oczami, jeeeej... i do teraz siedzę i nie mogę dojść do siebie, masakra.
co do wyników moczu- dzięki za radytrochę się uspokoiłam, jutro chyba sobie powtórzę badanie, bo istnieje prawdopodobieństwo, że mogłam nie końca prawidłowo pobrać próbkę
śniło mi się, że chłopak będzie, ciekawa jestem ;> -
Czarna owca, ja piję jedną rozpuszczalną dziennie plus Inka jak mam jeszcze ochotę. Co do kąpieli to tu w DE wręcz zalecają relaks w wannie, byleby nie w gorącej wodzie, a ciepłej. Ja z tego często korzystam
.
CO do bólów to mnie niestety też czasem plecy bolą, zaczęłam chodzić na basen i planuję gimnastykę, bo jak tak dalej pójdzie to będzie nieciekawie...
CO do porodu to ja myślę nad porodem w wodzie, u nas w szpitalu jest specjalna wanna.
-
juwelka wrote:Czarna Owca, a dlaczego nie mogłaś pic gdy rodziłaś???? dziwne;/
Nie mogłam pić, ani jeść ponieważ byłam cały czas na znieczuleniu. I mogłabym się zakrztusić i udławić. To tak jak zakaz picia i jedzenia przed operacjami, równiez istnieje ryzyko udławienia. Anestezjolog nie wziął by na siebie takiej odpowiedzialności. Teraz marze żeby pierwsze fazy porodu przeżyć w domu. Pospacerować, usiąść kiedy chce, położyć się i w ogóle być wtedy u siebie. A dopiero później do szpitalaBylebym tylko nie była przykuta do łóźka, bo to okropne.
-
Ivettka wrote:Witam
muffinka gratuluję takiej wieści
Kasia25 witajcieszę się że mam rówieśniczkę w tym gronie
ja mam urodziny w 2 tygodniu marca, także niedługo po Tobie
i też brałam ślub w sierpniu 2013
a powiedz którego?
-
JagodaP wrote:Wy wszystkiemu wybadane, ja dopiero za tydzień idę na genetyczne (tygodni 13+3).
Wczoraj natomiast dokonałam odkrycia, ze jednak już widać tą ciąże - chociaż gołym okiem wcale nie. Mam swoje zdjęcie z 7+0 i 12+1. Duża różnica...
http://gifmaker.me/PlayFrameAnimation.php?folder=2015011305gpi6Z8k3TnCCIJDzvwD2pk -
Ivettka wrote:Witam
muffinka gratuluję takiej wieści
Kasia25 witajcieszę się że mam rówieśniczkę w tym gronie
ja mam urodziny w 2 tygodniu marca, także niedługo po Tobie
i też brałam ślub w sierpniu 2013
a powiedz którego?
Co do bóli to ja mam często ból w prawym boku i raz promieniuje od pośladka w strone ud innym razem w strone pleców.w każdym razie nie pozwala przekręcić sie na łóżku a czasem utrudnia chodzenie. Powiedzialam lekarzowi i on stwierdzil ze to rwa kulszowa.
Jeśli chodzi o sny to mi sie właśnie często śniło że bedę mieć córcie i miedzy innymi dlatego to przeczucie. Ale mężowi raz śnił sie syn więc teraz to nie wiem;) -
JagodaP wrote:Wy wszystkiemu wybadane, ja dopiero za tydzień idę na genetyczne (tygodni 13+3).
Wczoraj natomiast dokonałam odkrycia, ze jednak już widać tą ciąże - chociaż gołym okiem wcale nie. Mam swoje zdjęcie z 7+0 i 12+1. Duża różnica...
http://gifmaker.me/PlayFrameAnimation.php?folder=2015011305gpi6Z8k3TnCCIJDzvwD2pk -
Gratuluję poznania płci dzidziusiow. Muffinka zazdroszczę dziewczynki
Ja znam dokładną datę poczęcia i z kalendarzem będzie też dziewczynka, ale mąż ma inne odczucia
Kawy nie pije, bo nie lubię. Zapach kawy w ciąży powoduje u mnie wymioty. I benzyny też
Mnie bardzo bolaly nogi. Miałam tzw. Syndrom niespokojnych nog i nie mogłam spać. Okazało się, że to przez anemie.Daisy, Ivettka, mufinka lubią tę wiadomość
-
Czarna owca , ja tylko napisałam co mnie pomnogło, temp. wody niewątpliwie nie może przekraczać 37 stopni, ale chca sobie pomoc gdy juz nie mozesz wytrzymac z bolu sadze ze warto tymbardziej ze nie byla długa kapiel,
dodatkowo ciąża nie jest chorobą wszystko konsultuje z lekarzem, nie odmawiam sobie wizyt w jacuzzi czy też wyjazdu w termy, ponadto nawet chodzę do sauny ąż na 3-5 minut zeby wypocic toksyny z organizmu, ale to jest zależne od stylu życia jaki wczesniej prowadziłam i przyzwyczajeń mojego organizmu i wiem na ile mogę sobie pozwolić, mój lekarz nawet mówił że zna miał pacjentke która jeździła konno, także wszystko jest zależne od nas ale z głową, pozdrawiamDaisy lubi tę wiadomość
-
wreszcie wracam do forum ;P bo juz wrocilam do no... i nastepny dzien odrazu wizyta u lekarza rodzinnego by mi pomogl z cholernym kaszlem ktory mam juz od 3 tyg. jak sie okazuje nie mam zadnych bakterii i nic nie slychac w oskrzelach czy plucach to tez nic mi nie przepisze bo wiekszosc rzeczy jest szkodliwa dla malenstwa . A ja sobie juz flaki wypluwam bo kaszel nie daje mi spokoju
Zaraz sobie zrobie mleko czosnek miod... ciekawa jestem czy nie zwroce tego.
Z fajniejszych rzeczy , dzidzius sie rozwija dobrze i poki co nie daje o sobie znac kopniakami czy pukaniem ;P no ale to dopiero 16 tydz wiec jeszcze poczekami dalej nie wiem co mi tam w brzuszku siedzi , tak wiec zazdroszcze ze juz wiecie i czujecie ruchy dziecka : )
Daisy, Ivettka, believe lubią tę wiadomość