X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt ;) ..

Ja też bym chciała córeczkę :D nadal mam nadzieję że lekarz sobie tylko gdybał :D

Karus wysłałam zaproszenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 14:23

karus lubi tę wiadomość

• Tigana Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja juz po badaniu, potomek ma już ponad 9 cm i jak na razie podobno dziewczynka ;)

Lena87, Ivettka, wikaa, gigsa, anetaa1607, believe, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • joka789 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku chciałam dziewczynkę, potem mi to obojętne było a kilka dni temu śniło mi się że urodziłam chłopaka :) :) sen był chyba po czytaniu o porodach i połogu tu na forum :D
    No na, dzięki Tobie dowiedziałam się o stołku porodowym, poczytałam o tym i ja chce rodzić właśnie tak ;) w ogóle dzięki Wam dowiaduję się mnóstwa przydatnych rzeczy ;)

Nona, Konwalia lubią tę wiadomość

08.-09.2020 r. 💔
    <3 06.07.2015 r.
    <3 08.02.2018 r.

05.11.2020 ll 🥰
    oar843r8bm7sia93.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super, że wiecie już co tam u nas się kryje :) też już bym baaaardzo chciała wiedzieć :) Może już w poniedziałek :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i gratuluję udanych wizyt:-) ja dzis zaczynam 16 tydz. Mnie niestety strasznie bolą plecy. Mam dyskopatie, ale już dawno nie miałam problemów. Od wczoraj dosłownie nie mogę się ruszać, nawet leżenie sprawia mi ból. Macie jakieś sposoby na ból pleców w ciąży?

Sandra94w lubi tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joka789, moze akurat Ci się sprawdzi sen. Mi jak dotychczas tylko raz śniło się moje własne dziecko, to było w nocy przed pozytywnym testem i to była dziewczynka ;)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 mi po głowie chodziła dziewczynka, ale na drugim usg jak junior do mnie pomachal to mialam przeczucie że będzie chlopak i potwierdziło się na genetycznych.

Ivettka, ewela86 lubią tę wiadomość

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny, ja dzisiaj tez mialam wizyte i musze sie wam pochwalić że bede mieć chłopców
    !!!

Nona, Lena87, Ivettka, Sabela, joka789, usia89, Konwalia, mała2930, gigsa, anetaa1607, zielona1, believe, dora8201, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrycie marzyłam żę drugi bliźniak okaże się dziewczynką ale gumką wymazać się nie da ;-P

Lena87, wikaa, joka789 lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:05

joka789 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie dziewczyny, ja liczę że na połówkowym się dowiem :) dłużej czekać nie zamierzam :D

• MaGdUsIa Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzuciłabym wieczorkiem zdj ale nie wiem jak, wiec może ktoś mi pomoże

relgtv73wmazjtw6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdusia, Gratuluję i Zazdroszczę Bliźniaków ;) od zawsze marzyłam o Bliźniakach i Córeczce ..a tu chyba los płata Mi figla :D

u Mnie nawet przy stymulacji CLO 3 tabletki przez 5 dni tylko jeden pęcherzyk się pojawiał ..

Nie mówię, że jak będzie syn to źle, ale jednak bardziej byłam przekonana na córusię Mamusi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGdUsIa wrote:
    wrzuciłabym wieczorkiem zdj ale nie wiem jak, wiec może ktoś mi pomoże

Fotosik. pl ;) tam bez problemu poradzisz sobie ;)

• MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona bosko, najważniejsze że zdrowe, miałam świetną propozycie od lekarza do wypróbowania sprzętu i za badania nic nie zapłaciłam , wizyta trwała godzine , dzieci jak najbardziej prawidłowo się rozwijają, strasznie dokazywały i ciężko było je zmierzyć, jestem dzisiaj najszcześliwszą mama pod Słońcem!!

Nona, Ivettka, believe, dora8201, mufinka lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 dzięki, mi nigdy do głowy nie przyszło że będę mieć bliźniaki, a tu proszę... totalne zaskoczenie!!!
    nastawiałam się na dziewczynke a tu prosze bliźniaki i to chłopaki , wszystko odwrotnie, nie ma co planować!!

Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 podłóż sobie coś pod plecy, pare dni temu miałam również straszny ból pleców trwał zaledwie 2 dni , ciężko było chodzić , leżeć i ogólnie człowiek był tak sfrustrowany że by pogryzł bo nic nie pomagało, na mnie pomagało jeszcze kojąco gorąca kąpiel.

zielona1 lubi tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm tak sobie myślę, że jak ja bym rodziła na takim stołku to bym z niego spływała i zbierali by Mnie z podłogi co chwila :)

Syna rodziłam ze znieczuleniem wewnątrzoponowym, od pierwszego odejścia wód do porodu mineło prawie 10 h. A ja te 10 h spedziłam na łóżku bo nie pozwolono Mi chodzić za bardzo. No i najgorsze co było to zakaz picia przez te 10h. Dowiedziałam się, jak się czują ludzie którzy umierają z pragnienia. Dramat. Byłam tak słaba, że ledwo czołgałam się do łazienki, więc taki stołek to ja nie wiem czy dla Mnie dobry pomysł...

Dziewczyny a jak u was jest z piciem kawy? Pijecie, czy raczej odpuszczacie? I jak się czujecie po jej wypiciu? Ja przed chwilą wypiłam i okropnie się czuje... Słabo Mi jakos i niedobrze... :(

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona1 wrote:
    Witam nowe dziewczyny i gratuluję udanych wizyt:-) ja dzis zaczynam 16 tydz. Mnie niestety strasznie bolą plecy. Mam dyskopatie, ale już dawno nie miałam problemów. Od wczoraj dosłownie nie mogę się ruszać, nawet leżenie sprawia mi ból. Macie jakieś sposoby na ból pleców w ciąży?
    Nie lubie :P pomyłka
    Też mam dyskopatie i od 2 tyg nie wiem jak siedzieć czy się podnieść z łóżka bo tak boli...i jeszcze w kolano promieniuje. Mówiłam doktorowi ale powiedział że to nie od ciąży przecież bo za wsześnie. Doradził żeby delikatnie ćwiczyć i się rozciągać tylko że to boli. Ciekawe co będzie jak brzuszek podrośnie :)
    Czarna owca ja pije inke ale jak boli mnie głowa to robię sobie parzoną i mi pomaga :)
    Gratuluje udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 15:10

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGdUsIa wrote:
    zielona1 podłóż sobie coś pod plecy, pare dni temu miałam również straszny ból pleców trwał zaledwie 2 dni , ciężko było chodzić , leżeć i ogólnie człowiek był tak sfrustrowany że by pogryzł bo nic nie pomagało, na mnie pomagało jeszcze kojąco gorąca kąpiel.

MaGdUsia gorąca kąpiel? Wydaje Mi się, że to troszkę ryzykowne. Z tego co Mi wiadomo nie powinno się brać kąpieli a tym brdziej gorących...

Ja polecam ręcznik zwinięty w rulon i podłożony pod kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Można jeszcze delikatnie odchylać się do tyłu na rękach leżąc na brzuchu ( jeśli możesz jeszcze leżeć na brzuchu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 15:11

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ