X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:) jestem w swojej pierwszej ale jakże oczekiwanej ciąży:) zaczął sie właśnie 16 tydzien a ja czuje sie dużo lepiej. Wczoraj bylam z mężem u gin.na usg i oglądaliśmy nasze maleństwo, ależ wiercioch:D niesamowite przeżycie. Pytalam lekarza o płeć ale mówił że powie nam koło 20 tyg bo teraz może sie pomyslić łatwo. Jednak pod koniec badania uśmiechnął sie i pokazał ma monitorze ze coś widzi miedzy nóżkami . Że niby chłopiec. A ja od początku mialam silne przeczucia że będzie dziewczynka i teraz jestem troche zmieszana bo czyżby intuicja mnie zawiodła.ale oczywiscie ciesze sie całym sercem że dzidziuś jest zdrowy i naprawde płeć nie ma dla nas znaczenia. Ciekawe czy lekarz mógł sie pomylić bo moja intuicja mimo wszystko nie daje mi spokoju:D czy u was też bywało podobnie:)?niby lekarz najlepszy w moim miescie i sprzęt również ma świetny (chodze prywatnie) ale jakoś mu nie wierze że to chłopiec będzie;)

Nona, Aneta210, wikaa, Konwalia, Daisy, dora8201, anetaa1607, Smartunia, MarliOne, ewela86 lubią tę wiadomość

• mała2930 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana wczotaj nie miałam kiedy zajrzeć po wizycie objazdówka znajomych a wizyta jak to wizyta na nfz udana ale szału nie było dobrze że mam lekarza prywatnego bo z jednym na nfz bym nie wyrobiła maluch ma 7 cm niby bo jak byłam w środę prywatnie na dokładnym oglądaniu maluszka to miał 68mm tak więc dwa milimetry przez tydzień troche niechce mi się wierzyć przyziernośc 9mm kość nosowa obecna zalecenia odstawić kwas foliowy i jakies witaminki skrajność w porównaniu do prywatnego lekarza ale oki a tak poza tym wszystko oki .Gratuluję wam udanych wczorajszych wizyt aby ta passa trwała:)

Nona, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:04

believe, kierzynka, anetaa1607, kasia25, Smartunia lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

kasia25, witaj w naszym gronie! Mam nadzieję, że zagościsz tutaj na długo :)

Nona, gratuluję rozpoczęcia II trymestru!

Nona lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Już środa. Ale ten czas szybko leci.
    Czy Wy dziewczyny też jeszcze jesteście takie śpiące? Ja o 21 padam...

Podpowiedzcie Mi jeszcze jak mam wpisać się do tego exela na 1 str. bo próbuje już 2 dzień i nic :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki ;) chyba już wszystkie jesteśmy w II trymestrze co? czy jeszcze nie? nie wiem bo już sama nawet swoich tygodni nie ogarniam bo każdy lekarz coś innego mówi ;)
    Miłego dnia życzę i żeby w pracy szybko minęło ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:04

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, racja. Wyśpijmy się póki możemy :) O matko ja już nie pamiętam jak to jest wstawać jak zombie w nocy i na śpiocha robić mleko :D Kiedy to było :)

Dzięki nie potrafiłam właśnie wpisać się w środek. Dopiszę sie na końcu :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Ja jeszcze 1 trymestr tluke :)
    Musze poprawic suwaczwk bo wg ostatniego usg dzis 12t5d :) tak wiec 2 trym juz w piatek! A genetyczne dopiero za tydzien w srode..nie wiem jak wytrzymam :/

Milego dnia!

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, no ja od kilku dni mam te nieszczęsne 35 :'( Smutne, ale czas tak szybko leci. Na szczęście dzieci odmładzają ! ;-)

mała najważniejsze, że z Dzidzią wszystko dobrze, a każdy i tak wie, że lekarze na NFZ trochę mniej przywiązują wagę do wizyt. Ale oczywiście nie można generalizować. .. ;-)

Kasiu witaj wśród lipcowek. Co do płci to mamy 100% pewność dopiero po porodzie ;-) Ja i w pierwszej i drugiej ciąży nastawiłam się na dziewczynkę, ale wyszły mi dwukrotnie dwa siurki :-D Ale teraz, nie zamieniłabym ich na żadną dziewczynkę :-)

Verona ja dzieci rodziłam w podobnym wieku. Pierwsze 22, drugie 30 lat ;-)

dora8201, Daisy lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja postanowiłam nie zmieniać suwaczka... 2 dni w tą czy w tą... a i tak maluch urodzi się kiedy będzie chciał :) a i tak wszyscy operują datą z OM więc nie będę sobie mieszać - już ostatnio miałam problem u gina z OM - 2 razy się poprawiałam :P

VERONA ja zupełnie inaczej znoszę tę ciążę od poprzedniej syna rodziłam w wieku 26lat - niebo a ziemia - ogromną różnicę widzę - niestety póki co na niekorzyść tej ciąży choć myślałam, że pierwszy trymestr tamtej mnie umęczył....

Daisy lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona widzę że dokładnie 12.01. nasze bobasy miały po 7 cm mimo tego, że jestem 5 dni do przodu :)

Nona lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie

dzwonila do mnie pieleniarka ktora pobierala mi krew do badania appa wyniki sa dobre mam tylko sie umowic na wizyte 20tc,a we wtorek wizyta u ginki,jutro u endokrynologa
    milego dnia dziewczyny

Nona, Sabela, anetaa1607, Daisy, mufinka, believe lubią tę wiadomość

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:05

• wikaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wydaje, że im starsza matka, tym gorzej znosi ciążę. ..

ps. Czy wiecie co się dzieje z Flexi ? Jakoś dawno nic nie pisała ...

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Daisy, As-ia, wikaa lubią tę wiadomość

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to napisze pare słów o sobie;) mam 24 lata (pod koniec lutego skoncze juz 25). Z moim mężem jesteśmy razem od ponad 9 lat a małżeństwem jesteśmy od sierpnia 2013roku.O dzidzie staraliśmy sie ok.roku i udało sie dopiero gdy odpuściliśmy:D .mieszkamy w woj. Podkarpackim w mieście Stalowa Wola.jesteśmy bardzo zgodną i zgraną parą , bardzo sie kochamy i nie możemy sie doczekać kiedy wkońcu przytulimy nasz maleńki Wielki Skarb;)
    To tak z grubsza;)bardzo sie ciesze że jest tutaj taka miła atmosfera i że wszystkie rodzimy w lipcu , co nas bardzo zbliża do siebie:)

wikaa, Sabela, Lena87, Nona, As-ia, Daisy, anetaa1607, Ivettka, believe, ewela86 lubią tę wiadomość

• karus Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 byłam u tego samego lekarza na prenatalnych. Rzeczywiście bardzo mało mówi.tez mi powiedział ze raczej chłopak będzie ;)

Lena87, ewela86 lubią tę wiadomość

termin 11 lipiec 2015
    oar8vfxmevpchiz0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Tisia Debiutantka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Czytam Was i czytam ale oczywiście ciężko się zebrać do pisania.

Cieszę się, że wyniki badań dobre!! :)
    Ja dziś idę do gina ale bez spinania się, bo byłam już u prywatnego na dokładnym usg (ma podobno najlepszy sprzęt w województwie więc ja jako taka bojąca się o wszystko ... już wiem wsio i jestem spokojna).

Od 12tc znam płeć dziecka - w poprzedniej ciąży też wcześnie poznałam, ale lekarz twierdzi, że tylko dlatego, że to facet ;) więc widać wcześniej. I nawet nie ma co się łudzić bo wsio widać biało na czarnym na zdjęciach z usg ;) (a jakieś miałam przeczucie na dziewczynkę...bo zupełnie inaczej reaguję na tą ciążę)

Też jestem śpiąca ciągle, ale najgorsze jest to, że od 2 dni kładę się z synem o 21 spać ... a wstaję o 3/4 !!! Dramat i potem leżę do 7 nie mogąc zasnąć.
    O 7 już mi się oczy zamykają, ale trzeba wstawać do przedszkola. Nie umiem funkcjonować normalnie, a przy dziecku się nie da jakoś ukryć :D i pójść spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 10:58

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

dev190pr___.png
    [img]http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard20110130_-35_My son is.png[/img]
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ