X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po południowo i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Witam osobno nowo 'ujawnione' mamusie ;)) <3

Ja właśnie muszę zmienić płyn. Zawsze używałam Lactacyd i był ok, ale niedawno kupiłam w Oriflame i muszę zmienić bo jest tragiczny dla mnie :( poza tym infekcja mi się przyplątała więc chcę teraz kupić specjalnie dla kobiet w ciąży :)

Daisy lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym tygodniu należałoby zacząć smarować brzusio żeby rozstępów nie było? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy polecacie jakiś krem szczególnie?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    W którym tygodniu należałoby zacząć smarować brzusio żeby rozstępów nie było? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy polecacie jakiś krem szczególnie?
    Ja dopiero zaczęłam. A używam Babydream fur Mama, oliwkę z rossmana.
    Tutaj masz fajny artykuł: http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#

Konwalia, radiszka lubią tę wiadomość

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:39

• Sabela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, ale jak z tą oliwką? Biustonosz, bluzkę ubierasz jak się wchłonie całkiem czy jak? Bo ja nigdy nie smarowałam się żadnymi balsamami bo strasznie niecierpliwa jestem i nie chciało mi się czekać

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Wykańcza Mnie bół dziąseł. Czuje jak bym miała jedną wielką rane :( I do tego chyba łaskawa ósemka postanowiła wyrosnąć jak się należy. Miałam tylko połowe przez bardzo długo...

Macie jakieś pomysły? Mój dentysta nie odbiera... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 16:04

anetaa1607 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Dziewczyny... Wykańcza Mnie bół dziąseł. Czuje jak bym miała jedną wielką rane :( I do tego chyba łaskawa ósemka postanowiła wyrosnąć jak się należy. Miałam tylko połowe przez bardzo długo...

Macie jakieś pomysły? Mój dentysta nie odbiera... :(
    Hej:) mnie też bardzo bolały i krwawily i kupiłam pastę meridol i widzę poprawę:)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane u dentysty super :) nie mam nic do roboty wiec tylko piaskowanie machnelam sobie i fluoryzacje bo musze regularnie fluor nakladac. Lekarz kazal zmienic szczoteczke na soniczna wiec juz cos tam przejrzalam jak bylam chwile w pracy :)

Mam kartke od dentysty (nie ma w kc miejsca na takie notatki..):

Pani xy ur. :)
    W dniu 13.01.2015 przeprowadzono badanie stomatologiczne. Uzebienie wyleczone, blona sluzowa i tkanki przyzebia zdrowe. Badanie kontrolne za 6 miesiecy.

:)

Bardzo sie ciesze, ze wszystko dobrz. Ostatnio jak bylam gdzies we wrzesniu to tez nic nie bylo do roboty :) mam przyjsc w polowie 2 trym wymienic tylko plombe bo od kolczyka mi sie troche wygryzla. Pani mowila ze super, ani krwawien, zaczerwienien itp. ;)

Przyszedl moj Doppler! Niedlugo bedziemy kombinowac z czym to sie je :)

Lena czym sie martwisz? Moj w 12t0d mial 53mm i wszystko ok tak mowil gin nawet sie okazalo ze starsza dzidzia o 3dni do poprzedniego usg :) nawet mamy ten sam tp wg usg :) super! Dzidzia cudo! ♡ A lekarz mowil Ci cos ze dzidzia za mala jest? Prowadzisz wykres wielkosci dzidzi? Wpisz sobie crl i zobaczysz pokaze Ci ze wszystko ok:) wyniki tez masz napisane wszystko ok wiec nie wiem czym sie martwisz kochana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 16:33

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć Dziewczyny

Ja już jestem po pierwszym USG Genetycznym które robione było przez powłoki brzuszne ..
    Również pobrali krew do Testu Pappa oczekiwanie na wynik tydzień, jeśli coś jest nie tak to lekarz dzwoni z informacją ..

Zostałam już zapisana na kolejne USG 18.03 ..

Martwi Mnie, że mój maluszek jest malutki ..
    Podczas badania cały czas spał, Według USG 12+1
    Oto wyniki ..

ec5cc0b0d8cd62ddmed.jpg

8b2eb193c19d20dbmed.jpg

e9c41cda3e7b94d4med.jpg
    Hej:)a co powiedział lekarz? :) rozmiarem się nie przejmuj, nie ma co porównywać jakby było coś nie tak to by od razu powiedział lekarz, nie było widać jaka płeć? :)

Lena87 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja jestem zachwycona detektorem. W każdą niedzielę mamy święto i słuchamy sobie ♥ dzidziusia. Mój mąż już jest tak wprawiony, że nie ma problemu z odnaleziem ♥.

Daisy lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Hej:)a co powiedział lekarz? :) rozmiarem się nie przejmuj, nie ma co porównywać jakby było coś nie tak to by od razu powiedział lekarz, nie było widać jaka płeć? :)

Lekarz był mało wylewny;)
    Powiedział, że według tego co pisze jest wszystko w porządku i małe ryzyko wad,
    no i wspomniał coś o chłopczyku - patrząc na wszystkie wyniki ..
    A jak zapytałam czy coś widzi to siedział w ciszy ..

Zaprosił Mnie na kolejne badanie i powiedział że wtedy będzie wszystko wiadome ..

Smartunia lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia super! Gdzie szukasz? Albo gdzie zaczynalas? Na samym dole jakos? :D kuoilas specjalny zel czy kremujesz/oliwkujesz sie? Nie mialas na samym poczatku problemu z rozroznieniem czy to Tobie cos dzwoni czy dzidzia? Ale super zazdroszcze. Martwie sie czy dam rade w ogole to ogarnac :)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ciesz się a nie zamartwiaj z tego co czytałam z Twoich wyników badań jest wszystko ok,dzidziuś jest zdrowy masz małe ryzyko jakiegoś zespołu:) Kochana spokojnie maluszek rośnie dobrze z tego co kojarze dziewczyny w tym tygodniu miały podobne rozmiary swoich maluszków:)
    Daisy super że nie masz problemu z ząbkami.

A ja przeczytałam na jednych ze stron że od 16 tyg:"Uszy dziecka już świetnie działają – co słyszy dziecko w brzuchu mamy? Twoje dziecko słyszy cię, kiedy się śmiejesz, śpiewasz pod prysznicem, a także... gdy się kłócisz z jego tatą. Jednak nie tylko to – czy wiesz, że dzieci, którym puszczano określoną melodię, gdy były w łonie mamy, rozpoznają ją także po urodzeniu?" więc od wczoraj zaczęłam śpiewać kołysanki,a dziś przeczytałam całą bajkę król lew :):) i mam zamiar tak codziennie bajeczka i śpiewanie kołysanek,może w weekend pojadę poszukać jakąś pozytywkę którą codziennie też będę puszczać maluszkowi:)

Daisy lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Aneta210 Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, Daisy... jakiej firmy macie sprzęt do słuchania <3 ? i ile takie coś kosztuje ;))

Już sobie zamówiłam żel intymny ten co Nona polecałaś :)
    Lena śliczny maluszek :) nie ma czym się martwić na prawdę !!

Nona lubi tę wiadomość

f2wlky9zo1yog7d8.png

f2wlj48ajn4likt0.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta ja kupilam AngelSounds fetal doppler za 129.99 na allegro :) mam rachunek to pisze bo ostatnio zapomnialam nawet ile kosztowalo. :)

Aneta210 lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na olx używany z gwarancja. Mam taki:
    www.solostocks.pl/sprzedaz-produkty/inne-produkty-zdrowotne-medyczne/contec-detektor-tetna-plodu-sonoline-b-1328127
    Smaruje brzucho oliwka w żelu dla dzieci. Na lezaco szukamy serduszka pod pepkiem. Moim zdaniem ciężko pomylić z własnym tetnem ;) Jak na usg slyszalas dzidziusia to rozpoznasz na pewno dźwięk.

Daisy, Aneta210 lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam szukam i znalezc nie moge :D nam tez cos tam dudni co nie bo czuje po lewej i po prawej to jakies zyly pewnie :D

Slyszalam dzidziola na usg no i tetno powinno byc wyzsze niz u nas eh nic szukam dalej a moze dzidzia za mala bo dzis 12t4d dopiero.

Edit. To co ja slysze to na oewno ja bo 66 uderzen wyliczylam. Grre cierpliwosci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 17:27

Konwalia, anetaa1607, Aneta210 lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyloz sobie do swojego serducha, to poznasz jego rytm :) i będziesz wiedzieć, że taki odgłos to Twój.
    Mój dzidzius ostatnio był po prawej stronie przy samym jajniku i na drugi dzień na usg doktor też w tym kierunku go znalazł.

Aneta210 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Lekarz był mało wylewny;)
    Powiedział, że według tego co pisze jest wszystko w porządku i małe ryzyko wad,
    no i wspomniał coś o chłopczyku - patrząc na wszystkie wyniki ..
    A jak zapytałam czy coś widzi to siedział w ciszy ..

Zaprosił Mnie na kolejne badanie i powiedział że wtedy będzie wszystko wiadome ..
    Lena często lekarze tacy są:) ja to trajkocze u lekarza a on spokojnie i mało:) najważniejsze jak mówi ze wszystko w porządku:) i tak ze powiedział, że chłopczyk to dużo:)

Ivettka lubi tę wiadomość

• Justars Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, u mnie po USG genetycznym wszystkie parametry w normie :) bardzo się cieszymy :) z dużym prawdopodobieństwem będzie chłopczyk! z czego cieszymy się jeszcze bardziej!

anetaa1607, Lena87, Nona, Ivettka, Konwalia, wikaa, Aneta210, gigsa, dora8201, believe, mufinka, pepitka, MarliOne lubią tę wiadomość

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ