X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars gratuje udanej wizyty i zazdroszczę poznania płci:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Odebralam wyniki z krwi i moczu.
    z krwi mam jedynie obnizony hematokryt 35.5%- norma od 37%).
    Martwią mnie trochę wyniki z moczu- liczne bakterie, liczne fosoforany bezpostaciowe, liczne pasma śluzu.
    pH 7,0.

Co może być przyczyna?

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Dziewczyny udanych wizyt ;)

Kusiczka, mocz był ze środkowego strumienia ? ..
    Koleżanka polecała Mi aby oddawać mocz przy włożonym tamponie bądź przez gazik, wtedy wyniki są o wiele lepsze ;)

Mia S, Nona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po usg :) Niestety NT nie zmierzone bo ten szkrab strasznie szybko rośnie, tydzień temu miał 6,7 cm a dziś już 8,5 :) niestety płci nie poznałam, ponieważ przez moje "powłoki brzuszne" (czyt. tkanka tłuszczowa) nie przechodzą jakieś tam promienie. Pierw robiła przez brzuch ale baaardzo słabo było widać i zrobiła dopochwowo i w ogóle inny widok :)
    l2c5otoe7q4e_t.jpg

wikaa, anetaa1607, usia89, Aneta210, Nona, dora8201, believe, Lena87, mufinka, Smartunia lubią tę wiadomość

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne że maleństwo rośnie i jest wszystko ok Ivettka:) a maluszek już duży:)

Ivettka lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.Ja też chciałbym już być po... Im bliżej terminu tym bardziej się stresuje, bo ja niestety ale chyba jestem najstarsza wśród Was :-/
    Kusiaczka najlepiej to doradź się lekarza. Na pierwszy rzut, jeśli są bakterie to pewnie masz stan zapalny. Doraźnie- dużo pić i sok zurawinowy a co do medykamentów - to lekarz.

Boombelek tez bym chciała zacząć ciążę od zrzucenia 7 kg. ;-) co do wyprawki, to też miałam wiekszosc po pierwszym dziecku. Wszystko popakowalam, posegregowane i przy następnym było jak znalazł. .. Potem nie planując już dzieci wszystkiego systematycznie się wyzbywałam. A teraz nie mam zupełnie nic i czekają mnie zakupy od podstaw !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:49

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kusiczka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tak, byl ze środkowego strumienia. 1,5 mca temu mialan bdb wyniki.

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusiczka ja też miałam liczne bakterie i podwyższoną liczbę leukocytów. Ja panikowałam, a lekarz nie widział w tym nic nadzwyczajnego... Polecił Mi jedynie wiecej pić, żurawina do herbatki i żurawit przez 10 dni 2 razy dziennie potem 1 raz dziennie. Po 10 dniach zrobiłam posiew z moczu - wyszło ok. I teraz w zeszłą środę robiłam zwykłe badanie moczu. Bakterie - nie liczne i leukocyty w normie. Poprostu taki urok ciąży tak już jest i tego się nie ominie. Tak jak z zakażeniami wszelakiego rozmiaru. Ja miałam grzybice- również uroki ciąży...

kusiczka lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars gratulacje:) ciesze się bardzo:)
    Ivettka Jak ładnie widać:) super:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:39

• gigsa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Lena często lekarze tacy są:) ja to trajkocze u lekarza a on spokojnie i mało:) najważniejsze jak mówi ze wszystko w porządku:)
    Jakbym o swoim ginie czytała :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i gratuluję udanych wizyt i cieszę się, że wszystko w porządku :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorową porą. Dzis był zły dzień jesli chodzi o moje samopoczucie.... Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...

WIKAA myślisz ze najstarsza?? Eeee chyba nie :)

I cieszę się z samych dobrych wieści powizytowych...

A co do zakupów to ja na bieżąco wydawalam i sprzedawałam rzeczy po synu bo male mieszkanie mieliśmy i trzeba było rotację rzeczy robić żeby się nie zagracić więc muszę kupić wszystko poza meblami i łóżeczkiem bo dostalam od koleżanki do pustego pokoju jeszcze przed ciąża:)

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 12:39

wikaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jeszcze nie wiem czy chłopak :) ale te geny przeważają w rodzinie mojego C. więc duuuża szansa że będzie powtórka z rozrywki :)

Nona lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Sandra, ale ładne zdjęcie, kochaniutki taki zwinięty :-)
    Radiszka- no nareszcie jesteś. Ja od kilku lat używam tylko płynu Pliva Fem B. polecił mi go gin, na opakowaniu pisze że można używać w ciąży także używam, polecam, apteczny, naturalny, dzięki niemu nie mam już stanów zapalnych. Kosztuje wprawdzie 28zł ale b.wydajną pompkę ma, starcza na pół roku chyba a 2 razy dziennie używam.

Nona, jeśli to ten to polecam zakup przez internet: http://www.aptekagemini.pl/plivafem-b-zel-do-higieny-intymnej-100ml.html

Nie reklamuję apteki, żeby nie było :) ale też go właśnie zamówiłam, bo wiedziałam, że o nim kilka razy mówiłaś i zawsze zapominałam jak się nazywa, a tym razem postanowiłam zamówić od razu :)

Gratuluję udanych wizyt i witam nowe koleżanki :) widzę, że grono nam się jeszcze powiększa. Super :)

mon!ta^, ja sobie dodaję do ulubionych ostatnią stronę, którą czytałam i wiem gdzie zacząć :) ale fakt - taka opcja byłaby świetnia! A na większości for ona jest.
    Magda_lena88 wrote:
    hej :)
    Tak sobie Was podczytuję :P
    Gratuluję udanych wizyt :) a co do wielkości Bejbika i tygodni ciąży to za każdym razem może się zmieniać :) więc nie ma co się martwić. U mnie na 1 USG bobas był młodszy o 4/5 dni, później o 2dni młodszy a na kolejnym USG w 9tc był już 2 dni do przodu niż wychodziło z terminu OM. A teraz w 17tc po wymiarach brzuszka, główki itp + waga wyrównał do terminu z OM :) ciekawe jak się zaprezentuje na połówkowym w 21tc :)
    Rośnijcie zdrowo i bezproblemowo :)

Dokładnie, podobno gdzieś od 14 tygodnia dzieci rosną w bardzo różnym tempie, więc nie ma się co przejmować, że jedno jest większe, drugie mniejsze. Natura :)

Odnośnie ubranek - ja kupiłam różne - na 50, 56 i 62. Jak bym nie kupiła jakiegoś rozmiaru, to znając życie jak bym miała wysłać męża do sklepu po porodzie, to na kilka ubranek wydałby fortunę, więc wolę zadbać o takie rzeczy póki mam na to wpływ :)
    Konwalia wrote:
    W którym tygodniu należałoby zacząć smarować brzusio żeby rozstępów nie było? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy polecacie jakiś krem szczególnie?

Ja już smaruję. Wcześniej stosowałam BabyDream fur mama z Rossmanna, a teraz przerzuciłam się na Bio Oil. Ale jak kilka dni temu stwierdziłyśmy - nie ważne czym, ale ważne, żeby nawilżać systematycznie ciało :)
    kusiczka wrote:
    Hej dziewczyny.
    Odebralam wyniki z krwi i moczu.
    z krwi mam jedynie obnizony hematokryt 35.5%- norma od 37%).
    Martwią mnie trochę wyniki z moczu- liczne bakterie, liczne fosoforany bezpostaciowe, liczne pasma śluzu.
    pH 7,0.

Co może być przyczyna?

Kusiczka, ja też miałam liczne bakterie i pasma śluzu, ale moja dr stwierdziła, że wyniki są w normie i żebym jedynie jadła żurawinę. W sumie to moje obydwie lekarki powiedziały to samo, więc ja bym się nie stresowała :)

Nona lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, eeee ... Na pewno :-( Trochę Was czytałam i z tego co pamiętam, nie ma starszej niż 33. Prawda ?
    Nona z chęcią się jutro dopiszę, bo na razie korzystam z tel. :-)

Dziewczynki, ja tak naprawdę sprawy ciążowe zamknęłam 4 lata temu, kiedy urodziłam drugiego synka. Los jednak przewidział dla mnie inny scenariusz i tym sposobem jestem w kolejnej ciąży.Jak to mówią - Chcesz rozśmieszyc Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach...
    Na początku żyłam w lekkim szoku, ale teraz nie wyobrażam juz sobie przyszłości bez tej trzeciej pociechy...

Aneta210, kierzynka, Daisy lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKAA nie lubię o wieku rozmawiać ale od kilku dni mam te nieszczęsne 33... ;)

Nona, wikaa, Aneta210, Smartunia lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:04

Aneta210, wikaa, dora8201, Smartunia lubią tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z rana
    Dziewczyny wiekiem się nie stresujcie, ja mam 30 i zupełnie inaczej mysle w tej ciąży niż jak miałam 22 przy pierwszej.
    Ja mam jutro genetyczne i już się nie mogę doczekać mam nadzieje ze wszystko będzie okej i może cos więcej się dowiem o plci domownika mojego brzucha :)
    Ja używam plynu Soraya lactissima ciąża i połóg,jestem bardzo zadowolona, nic nie swędzi i nie piecze.

Nona, wikaa, Daisy, anetaa1607, Smartunia lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ