Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Odebralam wyniki z krwi i moczu.
z krwi mam jedynie obnizony hematokryt 35.5%- norma od 37%).
Martwią mnie trochę wyniki z moczu- liczne bakterie, liczne fosoforany bezpostaciowe, liczne pasma śluzu.
pH 7,0.
Co może być przyczyna? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam i ja po usg
Niestety NT nie zmierzone bo ten szkrab strasznie szybko rośnie, tydzień temu miał 6,7 cm a dziś już 8,5
niestety płci nie poznałam, ponieważ przez moje "powłoki brzuszne" (czyt. tkanka tłuszczowa) nie przechodzą jakieś tam promienie. Pierw robiła przez brzuch ale baaardzo słabo było widać i zrobiła dopochwowo i w ogóle inny widok
wikaa, anetaa1607, usia89, Aneta210, Nona, dora8201, believe, Lena87, mufinka, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt.Ja też chciałbym już być po... Im bliżej terminu tym bardziej się stresuje, bo ja niestety ale chyba jestem najstarsza wśród Was
Kusiaczka najlepiej to doradź się lekarza. Na pierwszy rzut, jeśli są bakterie to pewnie masz stan zapalny. Doraźnie- dużo pić i sok zurawinowy a co do medykamentów - to lekarz.
Boombelek tez bym chciała zacząć ciążę od zrzucenia 7 kg.co do wyprawki, to też miałam wiekszosc po pierwszym dziecku. Wszystko popakowalam, posegregowane i przy następnym było jak znalazł. .. Potem nie planując już dzieci wszystkiego systematycznie się wyzbywałam. A teraz nie mam zupełnie nic i czekają mnie zakupy od podstaw !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 19:49
-
Kusiczka ja też miałam liczne bakterie i podwyższoną liczbę leukocytów. Ja panikowałam, a lekarz nie widział w tym nic nadzwyczajnego... Polecił Mi jedynie wiecej pić, żurawina do herbatki i żurawit przez 10 dni 2 razy dziennie potem 1 raz dziennie. Po 10 dniach zrobiłam posiew z moczu - wyszło ok. I teraz w zeszłą środę robiłam zwykłe badanie moczu. Bakterie - nie liczne i leukocyty w normie. Poprostu taki urok ciąży tak już jest i tego się nie ominie. Tak jak z zakażeniami wszelakiego rozmiaru. Ja miałam grzybice- również uroki ciąży...
kusiczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kate851 wrote:Lena często lekarze tacy są
ja to trajkocze u lekarza a on spokojnie i mało:) najważniejsze jak mówi ze wszystko w porządku:)
-
Witam wieczorową porą. Dzis był zły dzień jesli chodzi o moje samopoczucie.... Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej...
WIKAA myślisz ze najstarsza?? Eeee chyba nie
I cieszę się z samych dobrych wieści powizytowych...
A co do zakupów to ja na bieżąco wydawalam i sprzedawałam rzeczy po synu bo male mieszkanie mieliśmy i trzeba było rotację rzeczy robić żeby się nie zagracić więc muszę kupić wszystko poza meblami i łóżeczkiem bo dostalam od koleżanki do pustego pokoju jeszcze przed ciąża:)wikaa lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Sandra, ale ładne zdjęcie, kochaniutki taki zwinięty
Radiszka- no nareszcie jesteś. Ja od kilku lat używam tylko płynu Pliva Fem B. polecił mi go gin, na opakowaniu pisze że można używać w ciąży także używam, polecam, apteczny, naturalny, dzięki niemu nie mam już stanów zapalnych. Kosztuje wprawdzie 28zł ale b.wydajną pompkę ma, starcza na pół roku chyba a 2 razy dziennie używam.
Nona, jeśli to ten to polecam zakup przez internet: http://www.aptekagemini.pl/plivafem-b-zel-do-higieny-intymnej-100ml.html
Nie reklamuję apteki, żeby nie byłoale też go właśnie zamówiłam, bo wiedziałam, że o nim kilka razy mówiłaś i zawsze zapominałam jak się nazywa, a tym razem postanowiłam zamówić od razu
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe koleżankiwidzę, że grono nam się jeszcze powiększa. Super
mon!ta^, ja sobie dodaję do ulubionych ostatnią stronę, którą czytałam i wiem gdzie zacząćale fakt - taka opcja byłaby świetnia! A na większości for ona jest.
Magda_lena88 wrote:hej
Tak sobie Was podczytuję
Gratuluję udanych wizyta co do wielkości Bejbika i tygodni ciąży to za każdym razem może się zmieniać
więc nie ma co się martwić. U mnie na 1 USG bobas był młodszy o 4/5 dni, później o 2dni młodszy a na kolejnym USG w 9tc był już 2 dni do przodu niż wychodziło z terminu OM. A teraz w 17tc po wymiarach brzuszka, główki itp + waga wyrównał do terminu z OM
ciekawe jak się zaprezentuje na połówkowym w 21tc
Rośnijcie zdrowo i bezproblemowo
Dokładnie, podobno gdzieś od 14 tygodnia dzieci rosną w bardzo różnym tempie, więc nie ma się co przejmować, że jedno jest większe, drugie mniejsze. Natura
Odnośnie ubranek - ja kupiłam różne - na 50, 56 i 62. Jak bym nie kupiła jakiegoś rozmiaru, to znając życie jak bym miała wysłać męża do sklepu po porodzie, to na kilka ubranek wydałby fortunę, więc wolę zadbać o takie rzeczy póki mam na to wpływ
Konwalia wrote:W którym tygodniu należałoby zacząć smarować brzusio żeby rozstępów nie było? Jakie są Wasze doświadczenia? Czy polecacie jakiś krem szczególnie?
Ja już smaruję. Wcześniej stosowałam BabyDream fur mama z Rossmanna, a teraz przerzuciłam się na Bio Oil. Ale jak kilka dni temu stwierdziłyśmy - nie ważne czym, ale ważne, żeby nawilżać systematycznie ciało
kusiczka wrote:Hej dziewczyny.
Odebralam wyniki z krwi i moczu.
z krwi mam jedynie obnizony hematokryt 35.5%- norma od 37%).
Martwią mnie trochę wyniki z moczu- liczne bakterie, liczne fosoforany bezpostaciowe, liczne pasma śluzu.
pH 7,0.
Co może być przyczyna?
Kusiczka, ja też miałam liczne bakterie i pasma śluzu, ale moja dr stwierdziła, że wyniki są w normie i żebym jedynie jadła żurawinę. W sumie to moje obydwie lekarki powiedziały to samo, więc ja bym się nie stresowałaNona lubi tę wiadomość
-
Dora, eeee ... Na pewno
Trochę Was czytałam i z tego co pamiętam, nie ma starszej niż 33. Prawda ?
Nona z chęcią się jutro dopiszę, bo na razie korzystam z tel.
Dziewczynki, ja tak naprawdę sprawy ciążowe zamknęłam 4 lata temu, kiedy urodziłam drugiego synka. Los jednak przewidział dla mnie inny scenariusz i tym sposobem jestem w kolejnej ciąży.Jak to mówią - Chcesz rozśmieszyc Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach...
Na początku żyłam w lekkim szoku, ale teraz nie wyobrażam juz sobie przyszłości bez tej trzeciej pociechy...Aneta210, kierzynka, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam z rana
Dziewczyny wiekiem się nie stresujcie, ja mam 30 i zupełnie inaczej mysle w tej ciąży niż jak miałam 22 przy pierwszej.
Ja mam jutro genetyczne i już się nie mogę doczekać mam nadzieje ze wszystko będzie okej i może cos więcej się dowiem o plci domownika mojego brzucha
Ja używam plynu Soraya lactissima ciąża i połóg,jestem bardzo zadowolona, nic nie swędzi i nie piecze.
Nona, wikaa, Daisy, anetaa1607, Smartunia lubią tę wiadomość