Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Sandra, ale ładne zdjęcie, kochaniutki taki zwinięty
Radiszka- no nareszcie jesteś. Ja od kilku lat używam tylko płynu Pliva Fem B. polecił mi go gin, na opakowaniu pisze że można używać w ciąży także używam, polecam, apteczny, naturalny, dzięki niemu nie mam już stanów zapalnych. Kosztuje wprawdzie 28zł ale b.wydajną pompkę ma, starcza na pół roku chyba a 2 razy dziennie używam.
Nona jestem tu codziennie nawet kilka razy. Ale ostatnio jakos czuje ze nie mam nic ciekawego do powiedzenia wiec tylko Was podczytuje. A Twoje zdjecia-fenomensliczne!
-
Witaj boombelek
współczuję strat Maluszkow... cieszę się i gratuluję tego Bobaska w brzuszku. Jak sobie radzisz z cukrzycą ? Rozumiem, że to tylko w okresie ciąży się przypałętała ?
Sandra Twój Dzidziuś na zdjęciu tez superaśnie wygląda. Główkę ma taką pochyloną, a na niej jak spojrzałam, to ten cień wygląda jak włoski ułożone w taki ząbek, hi, hi ...
Daisy każda wizyta się liczyCzekamy na relację i z tej stomatologicznej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:39
Daisy, bommbelek89 lubią tę wiadomość
-
Radiszka ja miewam takie bole ale wydaje mi sie ze to zoladek bo troche wyzej niz brzuch a zgina mnie az w pol.
ja wg OM jestem teraz w 13t4d ale to nie jest miarodajne bo ja owu 21dc..
Nona znalazlam u siebie w 3miescie 4d live stream hd z filmem i zdjeciamitakze bede dzwonic pytac kiedy mozna przyjsc
260zl wiec spoko, ogladajac Twoje foty widze ze warto i tez bym chciala na dzien babci i dziadka. Ja mam prenatalne w dzien babci ale tam pewnie nie bedzie haj feszyn usg
Aaa ja uzywam do ciazy plynu ale nazwy nie pamietam bo nie jestem w domu, w ciazy jest inne ph pochwy wiec nie zaleca sie stosowac tych normalnych plynow do higieny bo latwiej o infekcje. Bo ph w ciazy inne, a my pchamy inne ph do pochwy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 12:43
radiszka, Nona, Aneta210 lubią tę wiadomość
-
hej kobietki
ja jak byłam na genetycznym tydzień temu to mnie lekarz zestresował bo przez brzuch nie wiele widział (a wiadomo jak sie ma sporo tłuszczu to trudniej) o od razu mi mówi że cos mu sie nie podoba i czy nie miałam plamień itp itd więc wtedy zdrętwiałam normalnie. Zrobił dopochwowo i wszystko ok ale ile sie nastresowałam to moje i męża
poza tym jakiś w ogóle nie mily był. Teraz mi mój lekarz prowadzący powiedział że najlepiej kolejne usg na połówkowych dopiero bo nie ma co tak często robić tego usg. Już sie nie mogę doczekać
Nona, Daisy, Ivettka lubią tę wiadomość
-
hej
Tak sobie Was podczytuję
Gratuluję udanych wizyta co do wielkości Bejbika i tygodni ciąży to za każdym razem może się zmieniać
więc nie ma co się martwić. U mnie na 1 USG bobas był młodszy o 4/5 dni, później o 2dni młodszy a na kolejnym USG w 9tc był już 2 dni do przodu niż wychodziło z terminu OM. A teraz w 17tc po wymiarach brzuszka, główki itp + waga wyrównał do terminu z OM
ciekawe jak się zaprezentuje na połówkowym w 21tc
Rośnijcie zdrowo i bezproblemowoDaisy lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, gratuluję wizyt. Nona - piękne zdjęcia, takie wyraźne
Sandra - Twój maluszek też się ładnie prezentuje
Ja też już nie mogłam się powstrzymać i nakupowałam ostatnio w tesco kilka bodziaków i pajaców, w większości 56, kilka 62. Nawet taki maluszek grubszy wchodzi zazwyczaj w 56, chyba że jest długi na 60-61 cm a to rzadko się zdarza
Ja mam wizytę na nfz jutro, ale ten lekarz w ogóle usg nie robi, niewiem czemu ;p pewnie wypisze skierowania na połówkowe i jakieś z krwi i tyle.Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
WIKAA jakos musze sobie radzic z ta cukrzyca nie jest tak zle.w poprzedenij ciazy z corka tez mialam cukrzyce od poczatku ale na diecie teraz jestem juz na insulinie jakos sobie radze i schudla juz jakies 7kg az moja diabetolog sie na nie drze ze za duzo ale co zrobic jak sie zaczelo "zdrowo" odzywic i bez slodyczy:)
oprocz tego jestem caly czas na luteinie
zazdroszcze wam tych wizyt 3d ja chodze prywatnie na wizyty ale niestty moja dok nie robi usg 3d choc ma do tego sprzet ale nie ma czasu:/ ale nie wiem moze sie wybiore gdzie idzienj na 3d ale po 20tcwikaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nona co do cukrzcycy to musze ie zmatwic bo jesli masz predyspozycje to bedziesz miec cukrzcye ale nie musisz dostac ja w ciazy.u mnie wszyscy w rodzinie maja cukrzyce dodatkowo mam nadwage(spora) no i oczywiscie odywianie i malo a wlasciwie brak sportu to wszystko przyczywnilo sie od mojej cukrzycy.jesli dostaje sie cukrzycy w ciazy to jest duze prawdopodobienstwo ze dostanie sie "normalnej" cukrzycy w przeciagu kilkunastu lat..przewaznie choc nie zawsze jest tak ze jak w jednej ciazy sie ma cukrzyce to w nastepnych tez.. do diabetologa chodzi tez ze mna pani ktora przez 4 ciaze cukrzyccy nie miala a w piatej ciazy jest na insulinie.
moja rada to jedynie duzo sie ruszac unikac slodyzy gazowanych slodkich napoi i produktow o wysokim IG.
Nona lubi tę wiadomość
-
ale wam zadroszcze dziewczyny tych zakupow:0 ja juz bym poszla do mojego ulubionego lumpexu i nakupowala ze hoho ale dopoki nie poznam plci to nigdzie nie pojde...marzy m isie syn bo po corce mam doslownie tony ciuszkow(wtedy tez kupowalam bez opamietania:P) wiekszosc zostawilam pare oddalam a tak to wszystko mam (wozki karuzele lozeczka kolyski posciele) wiec juz wszystko mnie ominie
wiec jedynie licze ze jak bedzie chlpak to bede mogla na ciuszkowe zaupysie udac:)
Aneta210, wikaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam Was w kolejnym dniu stycznia
Pytałyście o płyn do igieny intymnej, uzywałam lactacytu ale miałam swędzenie po nim i wysuszał Mi skórę (wczesniej przed ciążą wszystko ok) i jak narazie przeszłam na zwykłego białego jelenia i jest ok.
Nona Mnie mój A. w pakiecie z prezentem z ciuszkami dziecięcymi kupił też spodnie/getry z h&m z pasemDo tego mam tunikę
Ale jak narazie praktycznie nic po mnie nie widać, nie przytyłam nic. Wszystkie spodnie są na Mnie dobre
Cieszę się, bo w poprzedniej ciąży przytyłam 16 kg.
A co do ubranek rozmiar 56 mój syn urodził się z wagą 4200 i 61 cm. W szpitalu próbowałam wcisnąć body 56 weszły na czubek głowya czapeczka taka mała to na kolano bardziej a nie na głowe
Super te wasze usg 4d, może się skuszę
Szukałam dzisiaj arbuzów, zaspokoiłam się gruszką i fantą pomarańczowąJakie ja mam czasem zachcianki to aż Mi się śmiac chce
A najlepsze jest to, że mam zachcianke kupuje i po jednym gryzie lub łyku Mi przechodzi
Kiedyś mówie do mojego A. że chce placki po zbójnicku z oscypkiem i ogórkiem z GubałówkiHehe troszkę ciężko, ale zrobił sam, równie pyszne
I inne takie kosmiczne pomysły i zachciankiNona lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja,trzymam kciuki za wszystkie wizytujące,Daisy te u dentysty też się liczą ...czekamy na relację
co do płynów intymnych ja przed ciążą i teraz używam Lactacyd Femina i jestem zadowolona. Co do spodni ciążowych chyba też będę musiała wybrać się do H&M
Daisy lubi tę wiadomość