X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa, umarłam ze śmiechu :D :D

wikaa lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justars powodzenia z szefem.
    Lena witamy w II tym.
    Cati co do tsh to miałam lekkie obawy, bo ja właściwie nie miałam nigdy do czynienia z tym badaniem. Ale jeśli piszesz, że ok. i lekarz nic nie mówił - to jestem spokojniejsza ;-)
    Dora, mała gratuluję pierwszych kopniaczkow ;-)
    Verona a Tobie udanej wizyty.
    Czarna owca, masz problemy z sercem ?
    Belive - a ja umarłam prawie ze wstydu...;-) aż się boje co nauczycielka sobie pomyśli :-/

Idę pod prysznic. Miłego dnia ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 09:30

Lena87 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lipcóweczki!
    Wika i Czarna ale macie uciechę z tymi dzieciakami :)

Cati, mam dokładnie ten sam problem jak Ty. Nigdy, przenigdy nie leczyłam się na tarczycę. W środę byłam u ginki i mi powiedziała, że mam za wysoki wynik tsh (2,59) i dobrze by było zapisać się do endo. I martwię się teraz.
    Najpierw pójdę w pon jeszcze raz na tsh i teraz lepiej tf3, ft4 czy oba?

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tyg :)

Fajnie macie z tymi ruchami.. U mnie na razie cisza :( Chociaż wczoraj jak mąż masował mi brzuch to poczułam coś, ale nie byłam pewna co to i nie powtórzyło się więc to pewnie jelita :P

Wika dobrego masz synusia :)

Dziewczyny na kiedy najlepiej umówić się na USG połówkowe? koło 20 tygodnia czy później? Pytam, bo chcę dzisiaj dzwonić i umawiać się prywatnie.

wikaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, świetnego masz synusia ;) ma obawy ale cieszy się z tego że pojawi się nowy członek rodziny :D

wikaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:10

Sabela, mała2930, mufinka, wikaa, Konwalia, joka789, anetaa1607, believe lubią tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, Synal świetny :) Też bym nie kazała pisać jeszcze raz :) A aporpo sprawdzania prawdomówności, byłam wczoraj rozbita strasznie i pytalam 3 razy czy odrobił lekcje. Mówił, że tak.Więc już nie sprawdzałam. Rano sprawdzam. Miał przepisać czytanke z książki do zeszytu z literk Ł. Efekt- "pozjadał" wszystkie litery Ł i pełno było (ł)opat, M(ł)otków, wykopa(ł) itd. No ręcę Mi opadły... :P

Nie z sercem nie mam problemów, ale mam depresje i nerwice i przy dość dużym zdenerwowaniu, trace oddech, mam problemy z utrzymaniem równowagi :( I dostaje okropnych spazmów brzucha, zwija mnie dosłownie w kłębek. Ale kiedy leki zaczynaja działać, jest lepiej. Ale usypiają Mnie jednocześnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:00

wikaa lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Nona, że tak fajnie się udało. A jak przełożeni zareagowali?

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Kochane ja juz od rana na nogach. Tez witam sie w 2 trymestrze! Lena piateczka, my caly czas leb w łeb :)

Aneta mi lekarz tez puszczala serdusio tylko raz na usg w 6tc, to bylo jeszcze w klinice leczenia nieplodnosci, jak mialysmy sie juz rozstac, musiala stwierdzic, ze ciaza zywa, zagniezdzona. Od tamtej pory juz nikt mi nie puszczal, no bo jednak sa to jakies fale i sie nie zaleca. Ale ten detektos ma bardzo bezpieczny poziom fal, jest przeciez o wiele nizszy niz te na usg, poza tym nie puszczam obrazu tylko dzwiek wiec raczej az tak nie katuje fasolindy. Poza tym ma certyfikaty niezbedne wiec jest bezpieczny. Ja jestem przeszczesliwa ze moge posluchac dzidzie :)

Ja nie czuje ruchow w brzuchu zadnych, przeciez dzidzia na tym etapie jest bardzo nisko. U mnie (dzis 13t0d) jest ok. 2 palce nad wzgorkiem lonowym, tak jak wskazuja obrazki u wujka google na ktorych sprawdzalam gdy chcialam poszukac dzidzi. Czasem trafie na swoja jakas zyle czy tetnice, ale to jest w ogole inne tetno :)

Ja jem sniadanko, potem corcie odbieram i na 14 pedze z nia na premiere nowego Dzwoneczka do kina :)

A planow na reszte popoludnia/wieczoru jeszcze nie mam, chcialam gdzies isc na kolacje poswietowac wejscie w 2 trymestr, moze uda mi sie mojego znow wyciagnac na sushi? :)

Wikaaa aaa upadlam haha :D Moja milczy, na poczatku pytalam ja czy sie chwalila komus w szkole, ale mowila, ze nie wiec teraz juz nie magluje. Ja jej powiedzialam, ze nie ma co za wczasu krzyczec o tym dookoła, bo przeciez i tak wszyscy brzuszek w koncu zobacza jak urosnie i jak zrzuce zimowa kurtke :)

Nona super ze tak swietnie Cie przyjeli. Nie doczytalam czy robilas te faworki w koncu czy kupilas? :) Mniam mniam! <3 Ja wczoraj w kolejnej gazecie juz widzialam przepis, chyba celowo je umieszczaja zebym w koncu zrobila sama :D

Milego dnia! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:05

Lena87, wikaa, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• mufinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja się umówiłam na połówkowe w 20+1tc- idziemy razem i tym samym będziemy mieć wizytę walentynkową- 14 lutego

Justars powodzenia na rozmowie z szefem

Nona super, że wejście się udało

Mój synek jak mu powiedzieliśmy na początku że na razie ciąża to tajemnica to nikomu nie pisnął ani słówka przez 2 miesiące. U niego tajemnica jest bezpieczna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:15

Sylwia87, Lena87, Konwalia lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy od samego początku :D " w kupie " raźniej :D

Ja mam ochotę na pizze, ale wątpię aby mój Mąż miał ochotę cokolwiek, dlatego że dziś jak wyjadą na powierzchnię będą strajkować 4 godziny, więc pojawi się w domku po 18 ..
    Wypije piwko, zje kolację chwilkę posiedzi i pójdzie spać bo rano znowu do pracy ..

Cały dzień sama, a plus jest taki że obiadku nie muszę gotować .. ;)

Daisy lubi tę wiadomość

• kusiczka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) witam się z rana z pracy ;)

Nona jak szefostwo przyjęło nowinę? :)

muffinka- ja 14 lutego też mam "rodzinne, walentynkowe" wydarzenie- swój ślub <3

ja dziś kurczę na wpół zgięta, strasznie plecy dokuczają, potwornie.
    jak sobie tak myślę, że tak źle się czuję ostatnio to nie wiem jak wytrwam do czerwca w pracy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:21

mufinka, Daisy, Nona, Lena87, anetaa1607 lubią tę wiadomość

f2w3gov3j7kctpp8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

anetaa1607, wikaa, Mia S lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Daisy Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ddtvn jak przygotowac psa na narodziny dziecka :)

Lena87, Konwalia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Lena87 a powiesz jakie Ty masz nastawienie do strajku górników?
    Jesteś najbliżej wydarzeń więc info z pierwszej ręki :-)

Nona, wcale się nie dziwię że Nasi Panowie walczą o swoje bo to wcale nie jest tak jak w wiadomościach podają ..

Każdy kto ma złe zdanie o Górnikach, wsadziła bym do Szoli aby zjechali na dół i dowiedzieli się jak ta praca na prawdę wygląda, w jakich warunkach człowiek musi pracować i jak bardzo poświęca się dla rodziny aby zapewnić byt ..
    Jest to bardzo niebezpieczna praca, nie raz coś się obsypie ze ściany, bądź ściana się zawali, dojdzie do wybuchu ..

T. przychodząc z pracy ma ramię całe zdarte od niesienia drutu którego biorą w trójkę, a waży około 300 kg ..
    Nie raz ręce pocharatane, poranione ..

I to nie jest tak, że średnia pensja Górnika wynosi 7 tyś, bo ja nawet takiej kwoty nigdy nie widziałam na pasku u T. nawet razem z podatkiem ..
    Nie dodają tego, że samego podatku który potrącają to 4 tyś :/
    Jeżeli zabiorą im wszystkie dodatki które jak Najbardziej się Im należą za wykonywaną pracę to goła pensja będzie wynosiła 1600 zł ..

Górnik na powierzchni bądź pracujący pod firmą na " dole " nie zarabia 4 tyś, tylko marne 1400 - 1500 zł z dodatkami ..

Jeśli pozamykają kopalnie, to tysiące ludzi zostanie bez pracy i dachu nad głową ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 10:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Na ddtvn jak przygotowac psa na narodziny dziecka :)

Nie zdążyłam posłuchać ;)

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy- Jak ja ponad 7 lat temu przyniosłam ze szpitala moje syna. Położyłam go jeszcze w beciku na łózku i On zapłakał. Mój pies wskoczył na łóźko odlizał od pięt po same oczy :) A pozniej to juz tylko było lepiej :) jak już siedział zostawiałam go na macie z psem :) jak sie przewrócił, pies przychodził do Mnie i "wołał" na pomoc :)

A ja 14 lutego zamierzam spędzić w przytulnej restauracji w Londynie :) 2 lata temu tak spedzalismy Walentynki i teraz postanowilismy powtórzyc takie wydarzenie :)

A co do ślubu o którym pisała jedna z was. Opowiem wam... W pierwszy dzień świąt pod poduszką znalazłam torebeczkę z seksowną pidżamką w pantere i pudełko z pierścionkiem :) A że pare dni wczesniej, coś się rozmowa potoczyła i mówił, że zamierza sprawić Mi pierscionek z okazji dzidziusia w brzuchu. Wiec otrzorzyłam, popatrzyłam i mowie do niego - wszyscy beda myslec ze to zareczynowy. A On taki zmieszany, ze to wlasnie zareczynowy :P
    Załozyłam i cchodziłam jeden dzień. Ale sobie pomyślałam, nosz kuźwa a gdzie klękanie, pytanie czy ja w ogóle chce za niego wyjść :P

Oddałam i oświadczyłam że czekam aż klęknie :P I Czekam do dzisiaj hahaha Ale może tego 14 się zdecyduje :)

Zawsze był taki romantyczny, aż momentami za bardzo. Rzygałam teczą nie raz. A teraz? chyba sie starzeje :P

Lena87, Daisy, Nona, Sabela, anetaa1607, usia89, wikaa lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca, no to Go załatwiłaś :D ..
    Teraz chłopak się będzie stresować :D ..

Ja obrączkę musiałam już ściągnąć, bo palce puchną, zaręczynowy był luźniejszy to jeszcze noszę .. :(

‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ