X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:10

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:14

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych Waszych romantycznych chwilach, i mężach, i sobie myślę jak mój m. 2 lata temu na dzień kobiet kupił mi mopa obrotowego a na urodziny chciał kupić zestaw garnków ;-) Bez dalszego komentarza ;-)

Nona super masz ekipę w pracy. A na faworki zrobiłaś mi smaka.
    Czarna owca jasne - ufać znaczy sprawdzać, a szczególnie jak mówią, że nie było nic zadane. Nie ?
    ;-) Co do Twojej nerwicy, współczuję. Musisz brać specjalistyczne leki w ciąży ?

Daisy ja też jestem takiego zdania, że jak ludzie zobaczą brzuch to się dowiedzą. Chwalić to ja się mogę mamie, rodzinie ale nie obcym !

Lena współczuję sytuacji z mężem. To na pewno bardzo ciężka praca i bardzo ryzykowna. Nie podoba mi sie postawa rządu, który likwiduje fabryki, stocznie, kopalnie... ludzie idą na bruk, a inwestorzy z zagranicy za bezcen kupują likwidowanie zakłady pracy...

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztety jem, szczególnie pieczony przez moją mamę, mniam mniam
    Serki pleśniowe, mniam mniam też bo są z mleka pasteryzowane na ogół

Brzuszek w pierwszej ciąży urósł dopiero w 6 miesiącu- wcześniej byłam płaska i wszyscy się śmiali, czy na pewno w ciąży jestem

No i mamy weekend :) Jutro wyruszamy na zakupy do większego miasta- po prostu MUSZĘ coś kupić dla bobaska bo nie wytrzymam :)

Daisy lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie :) pasztety z fuagra - sa zakazane w PL :D wiec nie dostaniesz ich tutat :) a najlepiej swojskie paszteciki mniaaaaaaaam :D
    Mufinka a ja nie moglam zjesc serka plesniowego ktory przyjechal z francji :( bo byl z mleka nie paste. a buuuuuuuuuuuuuuuu bo pachnial niczym 10000 letnia skarpeta :D to samo z Rocfordem :( tez ni emoglam go zjesc...

Ja mialam robiona tarczyce w NO ina poczatku ciazy i ponoc bylo w normie
    teraz 4 miesiac i wyszly wysoko 3.29 wiec jednak chyba musze sie widziec z endokrynologiem
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:07

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Cati no to jedziemy na tym samym wózku tyle, że ja wcześniej nie miałam robionej, dopiero teraz pierwszy raz. No i ja mam troszkę niższa niż Ty

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:

Lena współczuję sytuacji z mężem. To na pewno bardzo ciężka praca i bardzo ryzykowna. Nie podoba mi sie postawa rządu, który likwiduje fabryki, stocznie, kopalnie... ludzie idą na bruk, a inwestorzy z zagranicy za bezcen kupują likwidowanie zakłady pracy...

A co Najlepsze, po wykupieniu zakłady prosperują i mają się całkiem nieźle ;)
    Takie jest Życie ..

• cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Heh Cati no to jedziemy na tym samym wózku tyle, że ja wcześniej nie miałam robionej, dopiero teraz pierwszy raz. No i ja mam troszkę niższa niż Ty
    Nom :( spróbuje przekonac swoja doktor by mnie wyslala do eno chodz nie wiem czy sie nie obrazi bo robilam bdania w PL :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:44

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Odnośnie tarczycy to mi wysłali pismo z NO z przychodni z norma min. która wynosi 0,40. Ja Tsh końcem listopada miałam 1,06 a teraz mam 0,10 nie wiem jak wyglądaja pozostałe hormony tarczycy. 21.01 w Polsce będe robic całypakiet tarczycowy i ciekawa jestem jak beda wygladały wyniki.

A powiem Wam że przez pewien okres czułam się świetnie, włosy przestały wypadać, a teraz czuje się jak chodzaca śmierć, mniej energii, ciągle bym spała, sucha skóra na całym ciele, a włosy ;( one nie wypadaja - one same wychodzą... :( cieniutki szczurzy ogonek mi został...

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia norma min to 0.40 a max jaki masz?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,40 - 4,50

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:10

• usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi takie normy napisali w piśmie, nie wiem czy wzięli pod uwagę ciąze czy jest to norma własnie dla zwyklych ludzi... Dlatego ja stawiam na kontrole, badania i wizyty u endo w Polsce...

Nona lubi tę wiadomość

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się uspokoiłam ;)
    Uwielbiam pasztety :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Moje urodziny w tym roku skromnie ogarnął :P Robiłam impreze więc za wszystko co potrzebne płacił, opórcz tego jakies sałatki i pizze zrobił. Dostałam też kwiatka w doniczce, ale akurat sama sobie wybrałam (Tillandsia) tak się chyba nazywa :)więc już oprócz tego prezentu nie dostałam :P

Ale zawsze dostaje wypasione prezenety, i jakże zróźnicowane :) w toebeczce znajduje i kremy, i perfumy, ubrania, i w sumie myślałam, że on mnie nie słucha co gadam czasem. Ale jak mam dostać prezent to jest w nim wszystko o czym wspominałam :)
    Czarna Owca to fajnego masz faceta:) mój też jest romantykiem, ale nie byłby chyba krzyczeć na plaży heh:) nie lubi tak zwracać na siebie uwagi:) ale zaręczyny miałam bajeczne dzień przed Sylwestrem na samym środku zamarznietego Morskiego Oka:) akurat miał szczęście ze spotkały swojego kumpla z gimnazjum i gdy poprosił o fotę to nagle ukleknal i ja taki szok, ten kolega z zona tez w szoku heh ale zrobili nam piękne zdjęcia z tej magicznej chwili:) ja jestem mega romantyczka hihi i takie chwile Kocham:)

Sabela, wikaa lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona super,że w firmie tak było miło:)U mnie też miło zaeragowali:)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:11

wikaa, zielona1 lubią tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ! Dzisiaj przeglądałam sobie swoją stronę na ovu i wiesz że pierwszy komentarz był właśnie od Ciebie :P a 13.10 napisałaś : " dzis mam nastrój na + :-) czuje ze sie uda! i mi i Tobie! " :D

Nona lubi tę wiadomość

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa - za bardzo poszaleć z lekami nie moge, sa delikatne i nie szkodliwe dla dziecka. Ale kiedy nie musze, staram się nie brać bo to zawsze jakaś ingerencja.

Nona i usia89 mówicie, że dla "zwykłych ludzi", a to my niezwykłe? :)

Nona lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Ja dzisiaj trochę byłam na fb trochę tutaj i już się pogubiłam co tu miałam napisać:) czy Was też ostatnio tak pamięć zawodzi?

Co do jedzonka to ja unikam serów pleśniowych,wątróbki,jaj na miękko,tatara,surowego mięsa-niedogotowanego mięsa,sera fety,surowych ryb, wędzonych ryb i pasztetu,każdy jada jak uważa:) Co do zaręczyn to mój ukochany dokładnie 3,5 roku temu(16-07-11) oświadczył mi się w moje urodziny....kazał mi zabrać album z naszymi zdjęciami powiedział że sobie powspominamy bo 3 dni wcześniej mineło nam 4 lata razem. Pojechaliśmy nad jezioro,wywiózł mnie na środek jeziora no i wyciągłam album(nic się nie domyślałam) no i oglądamy ja tam opowiadam a pamiętasz to a pamiętasz tamto w ogóle zapatrzona w te zdjęcia a on do mnie "wyjdziesz za mnie" ja na niego na ręce jego a tam piękny pierścionek oczywiście nic nie powiedziałam tylko się rozpłakałam i go przytuliłam a na drugi dzień pojechaliśmy do moich rodziców mamie dał kwiatki tacie szampana zapytał o moją rękę,uklękną i jeszcze raz się oświadczył.

wikaa słodkiego masz tego synka ja też nie miałabym sumienia kazać pisać mu jeszcze raz wypracowania:)

usia89, wikaa, Nona, libellula83 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ