X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:10

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:14

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych Waszych romantycznych chwilach, i mężach, i sobie myślę jak mój m. 2 lata temu na dzień kobiet kupił mi mopa obrotowego a na urodziny chciał kupić zestaw garnków ;-) Bez dalszego komentarza ;-)

Nona super masz ekipę w pracy. A na faworki zrobiłaś mi smaka.
    Czarna owca jasne - ufać znaczy sprawdzać, a szczególnie jak mówią, że nie było nic zadane. Nie ?
    ;-) Co do Twojej nerwicy, współczuję. Musisz brać specjalistyczne leki w ciąży ?

Daisy ja też jestem takiego zdania, że jak ludzie zobaczą brzuch to się dowiedzą. Chwalić to ja się mogę mamie, rodzinie ale nie obcym !

Lena współczuję sytuacji z mężem. To na pewno bardzo ciężka praca i bardzo ryzykowna. Nie podoba mi sie postawa rządu, który likwiduje fabryki, stocznie, kopalnie... ludzie idą na bruk, a inwestorzy z zagranicy za bezcen kupują likwidowanie zakłady pracy...

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztety jem, szczególnie pieczony przez moją mamę, mniam mniam
    Serki pleśniowe, mniam mniam też bo są z mleka pasteryzowane na ogół

Brzuszek w pierwszej ciąży urósł dopiero w 6 miesiącu- wcześniej byłam płaska i wszyscy się śmiali, czy na pewno w ciąży jestem

No i mamy weekend :) Jutro wyruszamy na zakupy do większego miasta- po prostu MUSZĘ coś kupić dla bobaska bo nie wytrzymam :)

Daisy lubi tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie :) pasztety z fuagra - sa zakazane w PL :D wiec nie dostaniesz ich tutat :) a najlepiej swojskie paszteciki mniaaaaaaaam :D
    Mufinka a ja nie moglam zjesc serka plesniowego ktory przyjechal z francji :( bo byl z mleka nie paste. a buuuuuuuuuuuuuuuu bo pachnial niczym 10000 letnia skarpeta :D to samo z Rocfordem :( tez ni emoglam go zjesc...

Ja mialam robiona tarczyce w NO ina poczatku ciazy i ponoc bylo w normie
    teraz 4 miesiac i wyszly wysoko 3.29 wiec jednak chyba musze sie widziec z endokrynologiem
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:07

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Cati no to jedziemy na tym samym wózku tyle, że ja wcześniej nie miałam robionej, dopiero teraz pierwszy raz. No i ja mam troszkę niższa niż Ty

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:

Lena współczuję sytuacji z mężem. To na pewno bardzo ciężka praca i bardzo ryzykowna. Nie podoba mi sie postawa rządu, który likwiduje fabryki, stocznie, kopalnie... ludzie idą na bruk, a inwestorzy z zagranicy za bezcen kupują likwidowanie zakłady pracy...

A co Najlepsze, po wykupieniu zakłady prosperują i mają się całkiem nieźle ;)
    Takie jest Życie ..

• cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabela wrote:
    Heh Cati no to jedziemy na tym samym wózku tyle, że ja wcześniej nie miałam robionej, dopiero teraz pierwszy raz. No i ja mam troszkę niższa niż Ty
    Nom :( spróbuje przekonac swoja doktor by mnie wyslala do eno chodz nie wiem czy sie nie obrazi bo robilam bdania w PL :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 15:44

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Odnośnie tarczycy to mi wysłali pismo z NO z przychodni z norma min. która wynosi 0,40. Ja Tsh końcem listopada miałam 1,06 a teraz mam 0,10 nie wiem jak wyglądaja pozostałe hormony tarczycy. 21.01 w Polsce będe robic całypakiet tarczycowy i ciekawa jestem jak beda wygladały wyniki.

A powiem Wam że przez pewien okres czułam się świetnie, włosy przestały wypadać, a teraz czuje się jak chodzaca śmierć, mniej energii, ciągle bym spała, sucha skóra na całym ciele, a włosy ;( one nie wypadaja - one same wychodzą... :( cieniutki szczurzy ogonek mi został...

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usia norma min to 0.40 a max jaki masz?

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0,40 - 4,50

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:10

• usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi takie normy napisali w piśmie, nie wiem czy wzięli pod uwagę ciąze czy jest to norma własnie dla zwyklych ludzi... Dlatego ja stawiam na kontrole, badania i wizyty u endo w Polsce...

Nona lubi tę wiadomość

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to się uspokoiłam ;)
    Uwielbiam pasztety :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Moje urodziny w tym roku skromnie ogarnął :P Robiłam impreze więc za wszystko co potrzebne płacił, opórcz tego jakies sałatki i pizze zrobił. Dostałam też kwiatka w doniczce, ale akurat sama sobie wybrałam (Tillandsia) tak się chyba nazywa :)więc już oprócz tego prezentu nie dostałam :P

Ale zawsze dostaje wypasione prezenety, i jakże zróźnicowane :) w toebeczce znajduje i kremy, i perfumy, ubrania, i w sumie myślałam, że on mnie nie słucha co gadam czasem. Ale jak mam dostać prezent to jest w nim wszystko o czym wspominałam :)
    Czarna Owca to fajnego masz faceta:) mój też jest romantykiem, ale nie byłby chyba krzyczeć na plaży heh:) nie lubi tak zwracać na siebie uwagi:) ale zaręczyny miałam bajeczne dzień przed Sylwestrem na samym środku zamarznietego Morskiego Oka:) akurat miał szczęście ze spotkały swojego kumpla z gimnazjum i gdy poprosił o fotę to nagle ukleknal i ja taki szok, ten kolega z zona tez w szoku heh ale zrobili nam piękne zdjęcia z tej magicznej chwili:) ja jestem mega romantyczka hihi i takie chwile Kocham:)

Sabela, wikaa lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona super,że w firmie tak było miło:)U mnie też miło zaeragowali:)

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:11

wikaa, zielona1 lubią tę wiadomość

• usia89 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ! Dzisiaj przeglądałam sobie swoją stronę na ovu i wiesz że pierwszy komentarz był właśnie od Ciebie :P a 13.10 napisałaś : " dzis mam nastrój na + :-) czuje ze sie uda! i mi i Tobie! " :D

Nona lubi tę wiadomość

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa - za bardzo poszaleć z lekami nie moge, sa delikatne i nie szkodliwe dla dziecka. Ale kiedy nie musze, staram się nie brać bo to zawsze jakaś ingerencja.

Nona i usia89 mówicie, że dla "zwykłych ludzi", a to my niezwykłe? :)

Nona lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane. Ja dzisiaj trochę byłam na fb trochę tutaj i już się pogubiłam co tu miałam napisać:) czy Was też ostatnio tak pamięć zawodzi?

Co do jedzonka to ja unikam serów pleśniowych,wątróbki,jaj na miękko,tatara,surowego mięsa-niedogotowanego mięsa,sera fety,surowych ryb, wędzonych ryb i pasztetu,każdy jada jak uważa:) Co do zaręczyn to mój ukochany dokładnie 3,5 roku temu(16-07-11) oświadczył mi się w moje urodziny....kazał mi zabrać album z naszymi zdjęciami powiedział że sobie powspominamy bo 3 dni wcześniej mineło nam 4 lata razem. Pojechaliśmy nad jezioro,wywiózł mnie na środek jeziora no i wyciągłam album(nic się nie domyślałam) no i oglądamy ja tam opowiadam a pamiętasz to a pamiętasz tamto w ogóle zapatrzona w te zdjęcia a on do mnie "wyjdziesz za mnie" ja na niego na ręce jego a tam piękny pierścionek oczywiście nic nie powiedziałam tylko się rozpłakałam i go przytuliłam a na drugi dzień pojechaliśmy do moich rodziców mamie dał kwiatki tacie szampana zapytał o moją rękę,uklękną i jeszcze raz się oświadczył.

wikaa słodkiego masz tego synka ja też nie miałabym sumienia kazać pisać mu jeszcze raz wypracowania:)

usia89, wikaa, Nona, libellula83 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ