X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki :)
    U mnie dzis nocka kiepska, córa chyba będzie chora bo kaszlala i budziła sie chyba co godzinę i "Mamcio, katarek!" :( Takze jestem strasznie niewyspana i mam w perspektywie parę cięzkich nastepnych nocy :/

Belive, dla ciebie dużo zdrowka, kuruj sie

Ja tez chodzę do ginki która wogole nie pracuje w szpitalu, za to ten co chodze prywatnie jest ordynatorem ale ja i tak zamierzam rodzić gdzieś indziej. Z moim szpitalem mam niecoekawe wspomnienia, przez nich chodzilam z córką w bólach 3dni że o 4 nieprzespanych nocach nie wspomnę :/ Miałam skurcze co 5minut a ono po dniu mnie wypisali twierdząc że to poród falszywy a zresztą nie przyjmują pacjentów bo mają malowanie na oddziale a co sie okazało mieli gronkowca :/ ale koniec końców bardzo chwale sobie szpital w którym rodzilam, niebo a ziemia w porównaniu do tamtego :)

believe lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana
    ja tam jem ale sprawdzam żeby było dobrze usmażone lub pasteryzowane.
    ja chodze prywatnie do ginekologa który pracuje w szpitalu ale nie chce tam rodzic bo nic o nim nie wiem, wolalabym urodzić w tym co już pierwszy raz rodziłam,bo dobra opieka była.
    wczoraj bylam na małych zakupach i nie mogłam się opanować, weszłam do smyka i kupiłam 3 pary spodenek koszuleczke i czapeczke, wszytsko dla dziewczynki wlasciwie po tych przeczuciach lekarzy,gorzej jak będzie chłopak to wszytsko pojdzie w odstawkę :) jeszcze te przeceny kusza na maxa.
    życze zdrowia i miłego dzionka

3i49p07wevcalt60.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dzięki dziewczyny :) katar rozkręcił się na dobre. Mam już dość.

Co do lekarzy - ja prywatnie chodzę do lekarki, która pracuje na oddziale. Szczerze mówiąc było to dla mnie ważne, żeby chodzić do takiego lekarza, który później będzie na miejscu jak wszystko się zacznie.

• gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zielona ja chodzę prywatnie do ginekologa, który jest zastępca kier w szpitalu, w którym chcę rodzić. Ale u mnie wyszło to przypadkowo. Więc jeśli masz dobrą gin i nie chcesz jej zmieniać to wcale nie musisz

zielona1 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry... wczoraj była piękna pogoda więc postanowiłam wziąć psa i syna i poszliśmy na długi spacer do lasu... okupiłam to mega bólem głowy ale to chyba z nadmiaru świeżego powietrza :P

co do zaręczyn i romantyczności mój też koło romantycznych nie stał nawet... zaręczyny wyglądały podobnie jak u kilku z Was - pierścionek i tekst w stylu "no masz - podoba Ci się??" i z racji, że takie liche te zaręczyny to trwają już 9 lat :P zawsze się śmieję, że kiedyś, dawno temu zaręczyny ważne były rok więc nasze już dawno unieważnione :P

do lekarza chodzę nie pracującego w szpitalu naszym ale i tak w naszym rodzić chyba nie chcę... od nas ze szpitala nie ma porządnych lekarzy... leżałam w szpitalu w wakacje to kazdy mnie do siebie zraził... więc wolę chodzić do takiego którego lubię i mu ufam a nie buca jaiegoś tylko dlatego, że w szpitalu pracuje :)

usia89, anetaa1607 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknej soboty dziewczyny :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Lena Z. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) jestem tu nowa dziewczyny :) u mnie 12 tydzien i termin mam na 28 lipca więc jak chcecie przyjąć do Waszej grupy jeszcze jedną duszę ( a właściwie dwie :))))) to możecie mnie wpisać na listę :)

dora8201, believe, cati, zielona1, anetaa1607, Nona, Lena87, MarliOne, wikaa, Konwalia, Ivettka, ewela86 lubią tę wiadomość

Jestem w 13tym tygodniu ciąży :)
    dziecko-dziewczynka.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Z., witaj! Jasne, że możesz dołączyć! Wpisz się na listę, która jest na pierwszej stronie :)

Lena Z. lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Witaj :) mozesz jeszcze tutaj sie dopisac na sam dol :)
    [url]https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing [/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 11:26

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • KaEm Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tu tak troche anonimowo bo czytam was czesto tylko niestety pisac juz nie ma kiedy :( Mimo tego ze mam 27 lat to jeszcze studiuje, po 4 latach nietrafionych studiow zmienilam swoje zycie o 180 stopni!! Byla to najlepsza decyzja jaka moglam podjac ale teraz troche mi szkoda ze w ciazy zamiast odpoczywac musze chodzic na zajecia, uczyc sie do wgzaminow i kolokwiow. Ale dziekuje ze czuje sie dobrze i mam na to jeszcze sile!!

U mnie juz 15+2 (wg usg)!! Nie moge sie doczekac kolejnego Usg bo chcialabym juz wiedziec kto sie pojawi na swiecie ;)

Co do lekarza to mam super kobiete ktora pracuje w fajnym szpitalu, wybralam ja z polecenia kolezanek i na razie ani przez chwile nie zalowalam ;) Mam nadzieje ze uda sie rodzic tam gdzie ona pracuje!!

I tez juz jestem zapisana na szkole rodzenia :) poczatek 24.04 czyli w 30 tc!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 11:54

zielona1, anetaa1607, believe, wikaa, ewela86 lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w słoneczny sobotni poranek :)

MarliOne- Super zareczyny, coś takiego właśnie Mi się marzy, ale co z tego wyjdzie, nie wiadomo...
    Wczoraj rozmawiałam z A. i znowu się ścieliśmy. Mną chyba już hormony ponoszą na dobre, albo On już tak się zachowuje... ehh
    Wikaa- Masz rację przypadłość dość ciężka, a facet rzeczywiście stara się jak może, żeby wspierać i pomóc. Choć też już stał się "współchory". I czasem nie dostaje, tego co bym chciała i tego co potrzebuje. Bo On nie wie jak, bądź nie widzi, że dzieje się coś złego... :(
    KaEm- Mimo tego, że nie tak znowu dawno skończyłam studia to chetnie bym na nie wróciła !! Później będzie Ci brakowć, zobczysz :)

Jeśli chodzi o lekarza, to specjalnie wybrałam takiego który pracuje w szpitalu. Chodziłam wcześniej do lekarki która nie pracowała w żadnym szpitalu, miałam do usunięcia nadżerkę, poinformowała Mnie że 600 zł Mnie to będzie kosztować. Poszłam do tego mojego już lekarza, "klapeczki i za tydzień na oddział" Nadżerka usunięta, za darmo i jeszcze dostalam leków na miesiąc za darmo.
    Ja uważam, że Ci którzy pracują w szpitalu mają na bieżąco najróźniejsze przypadki, i uczą się ciągle, w przeciwieństwie do tych którzy mają tylko w gabinetach swoje pacjentki.

Dziś byłam znów u dentysty, lekarz prosił Mnie zebym przyszla bez konkretnej godziny i pokazała sie zeby mnie nie trzymał w poczekalni. Wchodze 4 panie 60+, mysle sobie będzie ciekawie. Jedna z nich zerwała się zeby wejsc po czym pan doktor mówi, że wejde teraz ja poniewaz jestem w ciazy. Jak sie oburzyly, gdzie w ciązy gdzie w ciąży !! :P A ja schudłam 3 kg i brzuch mam płaski więc nic nie widać. A lekarz do mnie na nastepna wizyte wez sobie jakas piłke czy co bo to juz nie dlugo polowa a u ciebie nic nie widac. Wyniosa nas te panie :)

zielona1, gigsa, usia89, believe, wikaa, amarranta lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca chciałabym zobaczyć miny tych babek :)

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak wychodziłam, starałam się nie patrzeć im w oczy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 12:34

gigsa lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu ciąży:) i witam oczywiście nowe kobietki,rozgośćcie się:) Co do lekarza to ja chodzę tylko prywatnie i niestety on nie przyjmuje w szpitalu,kiedyś tam pracował... ale mam do niego duże zaufanie, dzięki niemu udało mi się zajść w ciąże i jestem mu wierna:) wiem że wszystko dokładnie sprawdza i czuje się bezpiecznie u niego.
    Dora u mnie też skończyło się na zaręczynach:) także te zareczyny po 3,5 roku już są nie ważne, powiem mu że jak już będziemy planować ślub to musi się oświadczyć jeszcze raz. :)
    Do chorowitek kurujcie się,niech mąż przejmie wszystkie obowiązki weekendowe a wy odpoczywajcie w łóżeczku:)

gigsa, Lena Z., dora8201 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • zielona1 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Nona mam pytanie do Ciebie bo jak dobrze pamietam bierzesz pregna plus + pregna 250 DHA. Ja tez brałam pregna plus i zaczynam brac pregna 250 DHA. Tylko czy bierzesz 1 tabletke pregna DHA czy 2?

f2w3hgqs0nq2i0d5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona z tego co pamiętam Nona bierze 1 tab pregna plus i 1 tab pregna dha. Przynajmniej ja tak robię.

U mnie mąż wziął się za sprzątanie, a ja leżę :) jak to człowiek szybko się przyzwyczaja do dobrego :)

anetaa1607, Nona, zielona1, dora8201 lubią tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez skorzystalam z przywileju że ciężarne wchodzą bez kolejki ;) wprawdzie to nie ja byłam na wizycie tylko z córka byłam po masc na AZS, ale co tam, wryłam sie bez skrupułów bo sie źle wtedy czułam :P oczywiście bez oburzenia i komentarzy moherow sie nie obyło ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 13:46

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:11

zielona1, dora8201 lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaEm, witaj w naszym gronie :) udzielaj się jak najczęściej! Życzę Ci, żebyś miała mnóstwo siły na pogodzenie wszystkiego. Podejrzewam, że musi to być bardzo trudne. Co studiujesz? :)

Czarna owca, ja też od jakiegoś czasu jestem nerwowa i często nie mogę dogadać się ze swoim mężem. Tzn. wiem na pewno, że wszystko spowodowane jest hormonami, bo nigdy tak się nie zachowywałam. Na szczęście on jeszcze ma dużo cierpliwości.

Ja też przy wyborze lekarza kierowałam się m.in. tym, żeby pracował na oddziale, a jednocześnie jest sprawdzona - wiele moich koleżanek prowadziło u niej ciążę i było zadowolonych. Ja póki co też jestem :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie nowe mamusie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 20:37

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ