X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po dłuższej nieobecności :) ( remont mieszkania i brak dostępu dointernetu)
    Od połowy grudnia jestem na zwolnieniu lekarskim i jakoś już wariuje z braku zajęcia :)
    07 stycznia miałam USG przezierności i wszystko ok u maluszka :) Dzidziula miała wtedy 7cm :) Rośnie jak na drożdżach :) Dwa dni później wizyta u endo i przepisał większą dawkę euthyrox miała 50 a ze po 3 tyg nic nie zmalał wynik to dał 75. Oby się TSH uregylowało i było jak należy :)
    Ja niestety jeszcze przed zaręczynami :( Pewnie nastąpi to dopiero po narodzinach naszego maluszka :) Ale ślub to dla mnie tylko formalność bo mój A. jest po rozwodzie, więc tylko cywilny mnie czeka :(

Mnie trzy dni temu też coś rozkładało ale na szczęście mleczko z miodem i czonek pomogło :)

Od tygodnia mój meżczyzna na poligonie i siedzę sama do wczoraj chociaż remont i pracownicy mi umilali czas a od dziś już sama :( ale mam nadzieję że czas dopiątku szybko zleci :)

Super czytać informację że niektóre z Was poznały już płeć a te które już czują ruchy maluszka to już przecudownie :)

believe, ewela86, dora8201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wydaje mi się ze 24,90 to dość sporo. Za takie pieniądze to musiała by być naprawdę wysoka jakość a raczej w ikei na taką nie można liczyć ?

Nona lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona mi akurat te ręczniki z Ikei nie przypadły do gustu

Nona lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama zakupiła dziś w zwykłym sklepie za 28 zł z grubej Frotty ;)

Oto jej zdobycze ..

ef5161a9462ae290med.jpg

Nona, gigsa, wikaa, believe, Sana, anetaa1607, ewela86, dora8201, MarliOne, Ivettka lubią tę wiadomość

• KaEm Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe Ja studiuje medycyne ;) juz prawie koncowka wiec nie jest tak zle jak na poczatku ale na pewno nie sa to najlatwiejsze studia ;) Mam nadzieje ze nie bede musiala lezec w ciazy bo to byloby dla mnie najgorsze. Niestety mojego kierunku nie da sie studiowac bez chodzenia na zajecia. Najgorsze jest dla mnie wlasnie poranne wstawanie!!

Ostatnio natknelam sie na fajnego bloga, nie wiem czy ktoras z was tez go zna mamygadzety.pl??

Macie jakies swoje ulubione blogi albo strony ktore czytacie??

dora8201 lubi tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 super zdobycze :)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Witam nowe Dziewczynki ;-)

Ja właśnie wróciłam do domku. Dziś pojechaliśmy za miasto, na spacerek. Był las i jeziorko, a na powrocie lody w MC.

Czarna owca dobrze, że Cię mochery nie staranowaly w tych drzwiach :-D

KaEm fiu, fiu medycyna - poważna sprawa i dużo nauki... a jaką specjalizację będziesz wybierać ?
    Ja pamiętam, jak urodziłam mojego pierwszego byłam na 4 roku. Jeździłam na zjazdy do innego miasta. Oczywiście karmiłam piersią. Niestety na wykladach nie mogłam usiedzieć bo mi cycki mało nie eksplodowaly od mleka. Musiałam chodzić do kibla z laktatorem żeby sobie ulżyć :-D

Lena Z., dora8201 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 fajne ciuszki :) Ja postanowiłam nie kupować tym razem tych rekawiczek niedrapek. To kompletnie nie praktyczne jest. Zsuwaja się w 5 sekund. Są teraz takie fajne pajacez taka nakladka na koncu rekawa wlasnie na rece i to super sie sprawdza :)

Lena87 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA, fajnie, że z maluchem wszystko w porządku :) Jesteś pod opieką endo, więc na pewno wszystko się ureguluje.

Lena87, super zakupy!

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam dziś zakupić Colon C, żeby uregulować swoje jelita, ponieważ zaparcia Mnie nie opuszczają. A hemoroidy przybrały wielkości i "straszności"... :( Przeraziłam się jak je zobaczyłam w lusterku...

Aaaa P.S własnie wróciłam ze sklepu z synem który wybierał liczby na toto lotka. I mówi, jak wygram kupie małemu łóźeczko, kołyskę, paczkę pieluch i ubranka :) a ja mówie a dla Ciebie co? A on... aaaa dla Mnie to paczka słodyczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2015, 17:47

believe, Nona, Lena87, Ivettka lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Musiałam dziś zakupić Colon C, żeby uregulować swoje jelita, ponieważ zaparcia Mnie nie opuszczają. A hemoroidy przybrały wielkości i "straszności"... :( Przeraziłam się jak je zobaczyłam w lusterku...

Aaaa P.S własnie wróciłam ze sklepu z synem który wybierał liczby na toto lotka. I mówi, jak wygram kupie małemu łóźeczko, kołyskę, paczkę pieluch i ubranka :) a ja mówie a dla Ciebie co? A on... aaaa dla Mnie to paczka słodyczy :)
    Ale masz kochanego synka :) Trzymam kciuki za wygraną

A te hemoroidy to już na tym etapie ciąży?

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam z nimi problem już wczesniej. W ogole z zaparciami mam cale zycie problemy, i co za tym idzie powstały w koncu hemoridy. Ale teraz juz byly momenty ze 2 tyg nie korzystalam z wc. Lekarz juz chcial mi lewatywe robić. Wiec hemoridy juz wygldaja nie fajnie... :(

Dzięki za kciuki, 23 mln wiec słodyczy i łóżeczek starczy dla was wszystkich kochane :P hehe

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca, Twój synek jest naprawdę uroczy :D :D

• mufinka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 17 tygodniu!!!

My dziś byliśmy na zakupach- kupiłam sobie czarne rurki z H&M- boże jakie wygodne! ale ten pas ciążowy już teraz jest dobry i szczerze powiem, że nie wiem czy większy brzuch się tam zmieści.
    A dla dzidziusia kupiłam 2 pary body- oczywiście chłopięce- mimo, że czekamy na córeczkę :) ale mnie ciągnie jakoś do tych chłopięcych ciuszków- o wiele bardziej mi się podobają niż różowe z falbankami :)

gigsa, Nona lubią tę wiadomość

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka super :)
    Nie martw się, mi koleżanka mówiła, że jak pas był już przyciasny to składała go na pół i był tylko w dole brzucha (mam nadzieję, że nie zamotałam ) i tym samym nosiła spodnie do końca ciąży.

Co do chłopięcych ciuszków to powiem Ci szczerze, że mi też o wiele bardziej się podobają. Jakoś te dziewczęce falbanki do mnie nie przemawiają :( najwyżej będę kupowała bardziej uniwersalne, a sukienki tylko od święta jak juz będzie taka konieczność ;)

Nona lubi tę wiadomość

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka, spodnie z takim prążkiem ala skórzaanym z przodu?? :)

Ojej a ja tak bardzo bym chciała mieć dziewczynkę. Zawsze w sklepach ląduje na dziale dziewczęcym :) Sukienki, opaski, buciki... :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca Ty na dziewczęcym, a ja na dziale chłopięcym :)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córcie więc nieśmiało patrzę na chłopięcy dział ;) bardzo chcialabym miec synka ehh, może choć raz dostanę to czego chcę :P

Czarna owca, kciuki za wygraną :)

Czarna owca, gigsa lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się weekendowo

16udskjogri4r6n4.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ