X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam ta tabelke stad - > http://starynkiewicza.pl/wp-content/uploads/2012/12/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf
    ogolnie te normy kilka dziewczyn mi mowilo o wlasnie jakis duzych wartosciach.
    Ale jak napisalas ze tez mialas okl. 1.2
    Nie rozumiem tylko ze 3.2 to za duzo.. i ponoc tf4 mialo tylko wyjasnic czy to podwyzszone tsh jest wynikiem jakis zaburzen bynajmniej tak to zrozumialam .
    Zaczynam sie zastanawiac... czy bardziej powaznie podejsc do tego.
    Bo przyznam szczerze ze myslalam ze to wszystko w normie jest , teraz zaczynam sie martwic , jeszcze wyjdzie tak ze w nastepnym tyg. polece do Polandi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:14

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Melduję że poczułam pierwsze ruchy <3

boże, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie

Cudownie!! <3

cati, cati, mufinka lubią tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy wszystkie robicie. Badanie tarczycy w ciazy?moj diabetolog robił mi to nad jakoś kolo 8tc mówił ze w normie s nie wiem czy robić jeszcze? Ja nie miałam nigdy problemów z tarczyc

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka extra:) ja juz się nie mogę doczekać:)

mufinka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie kochane:) ale dzisiaj wpadłam w szał zakupowy,wpadłam do lumpeksu i troszkę nakupowałam:) kupiłam 9 ubranek,spodenki,body,pajacyki,ogrodniczki z polaru i spodnie ciążowe i
    nie uwierzycie ile zapłaciłam... 27zł,ciuszki dla maluszka firmowe z F&F,next,disney, marks&spencer lumpeks jest angielki wszystko z UK co poniedziałek cały towar wymieniają,muszę tam iść w poniedziałek:)

Cati co do tej tabelki to coś jest w niej nie tak,ja robiłam w poniedziałek ft3,ft4 i normy mam całkiem inne
    ft3 norma 2,00-4,40
    ft4 Kobiety ciężarne: I trymestr: 0.9-1,5 II trymestr: 0,8-1,3, III trymestr 0,7-1,2
    Co do tsh ja mam wynik 2,670 i mój lekarz wczoraj zwiększył mi dawkę eutohyroxu z 37,5 na 50
    Na resztę o czym pisaliście chciałbym odpisać ale już nie pamiętam co chciałam napisać:) Buziaki:)
    Aneta super ciuszki:) ja dziś tez byłam w ciuszku i kupiłam uniwersalne śpioszki, 2pary body i spodnie marynarskie:) ale radość:)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Melduję że poczułam pierwsze ruchy <3

boże, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie
    Super !!!
    :) i tez zazdraszczam :P

pepitka - bo to taki kot z adhd jak ja :P 100 pomyslow na sek. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 23:17

mufinka, pepitka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinko gratuluję pierwszych ruchów. Ja jeszcze muszę poczekać, bo ja z tych ostatnich co się rozpakuja i jako jedna z ostatnich będę wszystko przeżywać. W przyszłym tygodniu mam dopiero prenatalne, a niektóre z Was już się poumawialy na połówkowe. Podobnie było w mojej poprzedniej ciąży, w której byłam sierpniówką i to z 31 :-D

Ja też miałam tsh tylko raz i to było ok. 6-7 tyg. Ciąży. Miałam 2.1 ale gin. nie komentowala wyniku jako nieprawidłowy...

Co do ciucholandów czasem zdarza mi się zajrzeć, ale powiem szczerze, że spioszkow czy innych rampersów nie udało mi się dostrzec... :-( Ostatnio szukałam spodni ciążowych - i tez lipa. Czasem w komisach dziecięcych można kupić fajne ubranka i dla bobo i dla ciężarówki.

Czarna owca synio super. Ja mojego tez prosilam o dyskrecję, przy przekazywaniu mu informacji o kolejnym rodzeństwie. I do wczoraj tak bylo, dopóki w rece nie wpadło mi jego wypracowanie, nt. Podziel sie najbardziej zaskakujacym wydarzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:22

Nona, believe, dora8201, Sabela, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wika bo to jeszcze dobry wynik :)

wikaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:09

wikaa lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj mialam jeden z gorszych dni jesli chodzi o moje samopoczucie - im dalej w las drugiego trymestru tym wcale nie lepiej...:(

Co do ruchów to ja czuje juz ponad tydzień:) bardzo szybko ale tłuszczyk mi z brzucha zszedł przez te wymioty i łożysko z tylu no i dużo leżę. Czuję zawsze rano, do południa i czasem wieczorem a od 2 dni to są już delikatne kopniaki a nie tylko smyrnięcia.

Bardzo się cieszę bo w pierwszej ciąży tak naprawdę poczułam i wiedziałam ze to syn dopiero ok 20tc

WIKAA i co syn napisał?? Tzn pewnie o ciąży ale jak to zrobił??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:12

wikaa, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana!

wikaa, wypracowanie na temat Twojej ciąży? :D :D :D

wikaa, Daisy lubią tę wiadomość

• domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu na liste sie nie moge wpisac mam problemy od paru dni wychodzi mi lista ale nie przesune jej ani nic nie moge wpisac???

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    wczoraj miałam genetyczne i wszystko jest dobrze, serducho pięknie bije, przepływy wszystkie ok, pepowina, pęcherz jest i żołądek.Nawet nagrała mi plytke trochę z 3d i reszte z 2d- caly czas oglądam ta moja małpkefikającą.
    Ta lekarka tez mowila ze podejrzewa dziewczynke,ale jeszcze wcześnie na to.
    Kurde jak tak czytam o tych waszych wynikach Tsh, a ja nawet nie miałam robionego badania nigdy na to, może sama powinnam sobie to wykonać.
    Tez musze się wpisac na liste.
    Chyba dzisiaj polece już cos kupic dla maluszka :)

believe, wikaa, dora8201, Sabela, Justars, Daisy, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Wikaa to też nieźle :) Ja mówiłam, że w domu możemy rozmawiać a w szkole zapominamy o tym co mówiłam. Wczoraj w szatni mówie do niego ubieraj się szybko bo ja jade do dentysty. A On " do dentysty? a do tego drugiego lekarza kiedy jedziesz?" Pytam jakiego? a on no wiesz do tego od tego co masz w brzuchu :P Nikt nie slyszal na szczescie :P

A ja wczoraj miałam okropny dzień... :( zdenerwowałam się strasznie, traciłam oddech, wzielam leki i usnełam na dywanie :/ Sniło Mi się, że poroniłam. Że tak straszne krwawiłam, litrami wylewała Mi sie krew :(

Dzisiaj muszę się uspokoić i odstresować bo serduszko znów będzie biło szybciej... :(

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja jestem tu i na fb, tylko mniej piszę, moja praca wymaga dużego zaangażowania i nie mogę tak często jak być chciałam Was podczytywać i z Wami rozmawiać :)
    Uzupełnię listę.
    Dzisiaj mam rozmowę z szefem, trochę się stresuję, chociaż ja mam super szefów i atmosferę w pracy, więc się nie boję, jednak to mój pierwszy raz i mam tremę ;)

Nona, Konwalia lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona, super, że wszystko w porządku!

Czarna owca, sny w ciąży faktycznie potrafią być aż za bardzo realistyczne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w II trymestrze ;)

TWOJA
    CIĄŻA
    Jesteś w 14 tygodniu ciąży
    (13 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 4
    Trymestr: 2
    Wiek płodu: 11 tydzień
    Data porodu:
    24 lipca 2015
    (pozostało 189 dni)

Zazdroszczę Wam tych ruchów !! ..

believe, wikaa, Nona, Daisy, Daisy, mufinka, radiszka, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo ;-)
    Ano, mój pierworodny miał zapowiedziane, żeby zachował dyskrecję. O ciąży dowiedział się w grudniu. Na początku myślał, że to żarty i dopóki nie zobaczył pozytywnego testu, nie chciał uwierzyć. .. :O Kilkakrotnie pytał czy może juz się pochwalić, ale ja zawsze mówiłam, ze jeszcze nie. No i wczoraj pytam czy odrobił lekcje ? A ze mam tendencje do sprawdzania jego prawdomownosci, to miałam podwójne zaskoczenie... A co napisał ? ... że mamusia ciągle krzyczy przez hormony, że będzie musiał zmienić pampersy, że ma obawy, na temat dokwaterowania mu brata do pokoju, ale że rodzeństwo to super sprawa i bardzo się cieszy... Nie miałam serca kazać mu pisać jeszcze raz ...

Ale post - teraz ja napisałam wypracowanie ;-)

dora8201, mała2930, Sabela, Lena87, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się witam i sie pochwale że maluszek daje o sobie zać:)narazie tak troche niesmiało ale daje:)

Lena87, Daisy, Daisy, mufinka, anetaa1607, pepitka, JagodaP, ewela86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Witam się piątkowo ;-)
    Ano, mój pierworodny miał zapowiedziane, żeby zachował dyskrecję. O ciąży dowiedział się w grudniu. Na początku myślał, że to żarty i dopóki nie zobaczył pozytywnego testu, nie chciał uwierzyć. .. :O Kilkakrotnie pytał czy może juz się pochwalić, ale ja zawsze mówiłam, ze jeszcze nie. No i wczoraj pytam czy odrobił lekcje ? A ze mam tendencje do sprawdzania jego prawdomownosci, to miałam podwójne zaskoczenie... A co napisał ? ... że mamusia ciągle krzyczy przez hormony, że będzie musiał zmienić pampersy, że ma obawy, na temat dokwaterowania mu brata do pokoju, ale że rodzeństwo to super sprawa i bardzo się cieszy... Nie miałam serca kazać mu pisać jeszcze raz ...

Ale post - teraz ja napisałam wypracowanie ;-)
    cudny ten twój synuś moja mała narazie ucze ze brzuszkowi trzeba robic cacy bo tam dzidzia jest:)

wikaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ