Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wzielam ta tabelke stad - > http://starynkiewicza.pl/wp-content/uploads/2012/12/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf
ogolnie te normy kilka dziewczyn mi mowilo o wlasnie jakis duzych wartosciach.
Ale jak napisalas ze tez mialas okl. 1.2
Nie rozumiem tylko ze 3.2 to za duzo.. i ponoc tf4 mialo tylko wyjasnic czy to podwyzszone tsh jest wynikiem jakis zaburzen bynajmniej tak to zrozumialam .
Zaczynam sie zastanawiac... czy bardziej powaznie podejsc do tego.
Bo przyznam szczerze ze myslalam ze to wszystko w normie jest , teraz zaczynam sie martwic , jeszcze wyjdzie tak ze w nastepnym tyg. polece do PolandiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:14
-
anetaa1607 wrote:Witajcie kochane:) ale dzisiaj wpadłam w szał zakupowy,wpadłam do lumpeksu i troszkę nakupowałam:) kupiłam 9 ubranek,spodenki,body,pajacyki,ogrodniczki z polaru i spodnie ciążowe i
nie uwierzycie ile zapłaciłam... 27zł,ciuszki dla maluszka firmowe z F&F,next,disney, marks&spencer lumpeks jest angielki wszystko z UK co poniedziałek cały towar wymieniają,muszę tam iść w poniedziałek:)
Cati co do tej tabelki to coś jest w niej nie tak,ja robiłam w poniedziałek ft3,ft4 i normy mam całkiem inne
ft3 norma 2,00-4,40
ft4 Kobiety ciężarne: I trymestr: 0.9-1,5 II trymestr: 0,8-1,3, III trymestr 0,7-1,2
Co do tsh ja mam wynik 2,670 i mój lekarz wczoraj zwiększył mi dawkę eutohyroxu z 37,5 na 50
Na resztę o czym pisaliście chciałbym odpisać ale już nie pamiętam co chciałam napisaćBuziaki:)
anetaa1607 lubi tę wiadomość
-
mufinka wrote:Melduję że poczułam pierwsze ruchy
boże, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie
i tez zazdraszczam
pepitka - bo to taki kot z adhd jak ja100 pomyslow na sek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 23:17
mufinka, pepitka lubią tę wiadomość
-
Mufinko gratuluję pierwszych ruchów. Ja jeszcze muszę poczekać, bo ja z tych ostatnich co się rozpakuja i jako jedna z ostatnich będę wszystko przeżywać. W przyszłym tygodniu mam dopiero prenatalne, a niektóre z Was już się poumawialy na połówkowe. Podobnie było w mojej poprzedniej ciąży, w której byłam sierpniówką i to z 31
Ja też miałam tsh tylko raz i to było ok. 6-7 tyg. Ciąży. Miałam 2.1 ale gin. nie komentowala wyniku jako nieprawidłowy...
Co do ciucholandów czasem zdarza mi się zajrzeć, ale powiem szczerze, że spioszkow czy innych rampersów nie udało mi się dostrzec...Ostatnio szukałam spodni ciążowych - i tez lipa. Czasem w komisach dziecięcych można kupić fajne ubranka i dla bobo i dla ciężarówki.
Czarna owca synio super. Ja mojego tez prosilam o dyskrecję, przy przekazywaniu mu informacji o kolejnym rodzeństwie. I do wczoraj tak bylo, dopóki w rece nie wpadło mi jego wypracowanie, nt. Podziel sie najbardziej zaskakujacym wydarzeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:22
Nona, believe, dora8201, Sabela, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry! Wczoraj mialam jeden z gorszych dni jesli chodzi o moje samopoczucie - im dalej w las drugiego trymestru tym wcale nie lepiej...
Co do ruchów to ja czuje juz ponad tydzieńbardzo szybko ale tłuszczyk mi z brzucha zszedł przez te wymioty i łożysko z tylu no i dużo leżę. Czuję zawsze rano, do południa i czasem wieczorem a od 2 dni to są już delikatne kopniaki a nie tylko smyrnięcia.
Bardzo się cieszę bo w pierwszej ciąży tak naprawdę poczułam i wiedziałam ze to syn dopiero ok 20tc
WIKAA i co syn napisał?? Tzn pewnie o ciąży ale jak to zrobił??Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:12
wikaa, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
dzień dobry
wczoraj miałam genetyczne i wszystko jest dobrze, serducho pięknie bije, przepływy wszystkie ok, pepowina, pęcherz jest i żołądek.Nawet nagrała mi plytke trochę z 3d i reszte z 2d- caly czas oglądam ta moja małpkefikającą.
Ta lekarka tez mowila ze podejrzewa dziewczynke,ale jeszcze wcześnie na to.
Kurde jak tak czytam o tych waszych wynikach Tsh, a ja nawet nie miałam robionego badania nigdy na to, może sama powinnam sobie to wykonać.
Tez musze się wpisac na liste.
Chyba dzisiaj polece już cos kupic dla maluszkabelieve, wikaa, dora8201, Sabela, Justars, Daisy, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny
Wikaa to też nieźleJa mówiłam, że w domu możemy rozmawiać a w szkole zapominamy o tym co mówiłam. Wczoraj w szatni mówie do niego ubieraj się szybko bo ja jade do dentysty. A On " do dentysty? a do tego drugiego lekarza kiedy jedziesz?" Pytam jakiego? a on no wiesz do tego od tego co masz w brzuchu
Nikt nie slyszal na szczescie
A ja wczoraj miałam okropny dzień...zdenerwowałam się strasznie, traciłam oddech, wzielam leki i usnełam na dywanie
Sniło Mi się, że poroniłam. Że tak straszne krwawiłam, litrami wylewała Mi sie krew
Dzisiaj muszę się uspokoić i odstresować bo serduszko znów będzie biło szybciej...Daisy lubi tę wiadomość
-
dziewczyny ja jestem tu i na fb, tylko mniej piszę, moja praca wymaga dużego zaangażowania i nie mogę tak często jak być chciałam Was podczytywać i z Wami rozmawiać
Uzupełnię listę.
Dzisiaj mam rozmowę z szefem, trochę się stresuję, chociaż ja mam super szefów i atmosferę w pracy, więc się nie boję, jednak to mój pierwszy raz i mam tremęNona, Konwalia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się z Wami w II trymestrze
TWOJA
CIĄŻA
Jesteś w 14 tygodniu ciąży
(13 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 4
Trymestr: 2
Wiek płodu: 11 tydzień
Data porodu:
24 lipca 2015
(pozostało 189 dni)
Zazdroszczę Wam tych ruchów !! ..believe, wikaa, Nona, Daisy, Daisy, mufinka, radiszka, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
Witam się piątkowo
Ano, mój pierworodny miał zapowiedziane, żeby zachował dyskrecję. O ciąży dowiedział się w grudniu. Na początku myślał, że to żarty i dopóki nie zobaczył pozytywnego testu, nie chciał uwierzyć. ..Kilkakrotnie pytał czy może juz się pochwalić, ale ja zawsze mówiłam, ze jeszcze nie. No i wczoraj pytam czy odrobił lekcje ? A ze mam tendencje do sprawdzania jego prawdomownosci, to miałam podwójne zaskoczenie... A co napisał ? ... że mamusia ciągle krzyczy przez hormony, że będzie musiał zmienić pampersy, że ma obawy, na temat dokwaterowania mu brata do pokoju, ale że rodzeństwo to super sprawa i bardzo się cieszy... Nie miałam serca kazać mu pisać jeszcze raz ...
Ale post - teraz ja napisałam wypracowaniedora8201, mała2930, Sabela, Lena87, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
to ja się witam i sie pochwale że maluszek daje o sobie zać:)narazie tak troche niesmiało ale daje:)
Lena87, Daisy, Daisy, mufinka, anetaa1607, pepitka, JagodaP, ewela86 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png -
wikaa wrote:Witam się piątkowo
Ano, mój pierworodny miał zapowiedziane, żeby zachował dyskrecję. O ciąży dowiedział się w grudniu. Na początku myślał, że to żarty i dopóki nie zobaczył pozytywnego testu, nie chciał uwierzyć. ..Kilkakrotnie pytał czy może juz się pochwalić, ale ja zawsze mówiłam, ze jeszcze nie. No i wczoraj pytam czy odrobił lekcje ? A ze mam tendencje do sprawdzania jego prawdomownosci, to miałam podwójne zaskoczenie... A co napisał ? ... że mamusia ciągle krzyczy przez hormony, że będzie musiał zmienić pampersy, że ma obawy, na temat dokwaterowania mu brata do pokoju, ale że rodzeństwo to super sprawa i bardzo się cieszy... Nie miałam serca kazać mu pisać jeszcze raz ...
Ale post - teraz ja napisałam wypracowanie
wikaa lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69402.png
https://www.maluchy.pl/li-72296.png