Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wzielam ta tabelke stad - > http://starynkiewicza.pl/wp-content/uploads/2012/12/Zaburzenia-endokrynologiczne-w-ci%C4%85%C5%BCy.pdf
    ogolnie te normy kilka dziewczyn mi mowilo o wlasnie jakis duzych wartosciach.
    Ale jak napisalas ze tez mialas okl. 1.2
    Nie rozumiem tylko ze 3.2 to za duzo.. i ponoc tf4 mialo tylko wyjasnic czy to podwyzszone tsh jest wynikiem jakis zaburzen bynajmniej tak to zrozumialam .
    Zaczynam sie zastanawiac... czy bardziej powaznie podejsc do tego.
    Bo przyznam szczerze ze myslalam ze to wszystko w normie jest , teraz zaczynam sie martwic , jeszcze wyjdzie tak ze w nastepnym tyg. polece do Polandi :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 22:14

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • believe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Melduję że poczułam pierwsze ruchy <3

boże, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie

Cudownie!! <3

cati, cati, mufinka lubią tę wiadomość

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy wszystkie robicie. Badanie tarczycy w ciazy?moj diabetolog robił mi to nad jakoś kolo 8tc mówił ze w normie s nie wiem czy robić jeszcze? Ja nie miałam nigdy problemów z tarczyc

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinka extra:) ja juz się nie mogę doczekać:)

mufinka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Witajcie kochane:) ale dzisiaj wpadłam w szał zakupowy,wpadłam do lumpeksu i troszkę nakupowałam:) kupiłam 9 ubranek,spodenki,body,pajacyki,ogrodniczki z polaru i spodnie ciążowe i
    nie uwierzycie ile zapłaciłam... 27zł,ciuszki dla maluszka firmowe z F&F,next,disney, marks&spencer lumpeks jest angielki wszystko z UK co poniedziałek cały towar wymieniają,muszę tam iść w poniedziałek:)

Cati co do tej tabelki to coś jest w niej nie tak,ja robiłam w poniedziałek ft3,ft4 i normy mam całkiem inne
    ft3 norma 2,00-4,40
    ft4 Kobiety ciężarne: I trymestr: 0.9-1,5 II trymestr: 0,8-1,3, III trymestr 0,7-1,2
    Co do tsh ja mam wynik 2,670 i mój lekarz wczoraj zwiększył mi dawkę eutohyroxu z 37,5 na 50
    Na resztę o czym pisaliście chciałbym odpisać ale już nie pamiętam co chciałam napisać:) Buziaki:)
    Aneta super ciuszki:) ja dziś tez byłam w ciuszku i kupiłam uniwersalne śpioszki, 2pary body i spodnie marynarskie:) ale radość:)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

• cati Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Melduję że poczułam pierwsze ruchy <3

boże, już zapomniałam jakie to cudowne uczucie
    Super !!!
    :) i tez zazdraszczam :P

pepitka - bo to taki kot z adhd jak ja :P 100 pomyslow na sek. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 23:17

mufinka, pepitka lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mufinko gratuluję pierwszych ruchów. Ja jeszcze muszę poczekać, bo ja z tych ostatnich co się rozpakuja i jako jedna z ostatnich będę wszystko przeżywać. W przyszłym tygodniu mam dopiero prenatalne, a niektóre z Was już się poumawialy na połówkowe. Podobnie było w mojej poprzedniej ciąży, w której byłam sierpniówką i to z 31 :-D

Ja też miałam tsh tylko raz i to było ok. 6-7 tyg. Ciąży. Miałam 2.1 ale gin. nie komentowala wyniku jako nieprawidłowy...

Co do ciucholandów czasem zdarza mi się zajrzeć, ale powiem szczerze, że spioszkow czy innych rampersów nie udało mi się dostrzec... :-( Ostatnio szukałam spodni ciążowych - i tez lipa. Czasem w komisach dziecięcych można kupić fajne ubranka i dla bobo i dla ciężarówki.

Czarna owca synio super. Ja mojego tez prosilam o dyskrecję, przy przekazywaniu mu informacji o kolejnym rodzeństwie. I do wczoraj tak bylo, dopóki w rece nie wpadło mi jego wypracowanie, nt. Podziel sie najbardziej zaskakujacym wydarzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 00:22

nick nieaktualny, believe, dora8201, Sabela, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wika bo to jeszcze dobry wynik :)

wikaa lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:09

wikaa lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Wczoraj mialam jeden z gorszych dni jesli chodzi o moje samopoczucie - im dalej w las drugiego trymestru tym wcale nie lepiej...:(

Co do ruchów to ja czuje juz ponad tydzień:) bardzo szybko ale tłuszczyk mi z brzucha zszedł przez te wymioty i łożysko z tylu no i dużo leżę. Czuję zawsze rano, do południa i czasem wieczorem a od 2 dni to są już delikatne kopniaki a nie tylko smyrnięcia.

Bardzo się cieszę bo w pierwszej ciąży tak naprawdę poczułam i wiedziałam ze to syn dopiero ok 20tc

WIKAA i co syn napisał?? Tzn pewnie o ciąży ale jak to zrobił??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 08:12

wikaa, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana!

wikaa, wypracowanie na temat Twojej ciąży? :D :D :D

wikaa, Daisy lubią tę wiadomość

• domisia82 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu na liste sie nie moge wpisac mam problemy od paru dni wychodzi mi lista ale nie przesune jej ani nic nie moge wpisac???

Mikołaj [*]30.08.2014....19tc

https://www.maluchy.pl/ci-70874.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    wczoraj miałam genetyczne i wszystko jest dobrze, serducho pięknie bije, przepływy wszystkie ok, pepowina, pęcherz jest i żołądek.Nawet nagrała mi plytke trochę z 3d i reszte z 2d- caly czas oglądam ta moja małpkefikającą.
    Ta lekarka tez mowila ze podejrzewa dziewczynke,ale jeszcze wcześnie na to.
    Kurde jak tak czytam o tych waszych wynikach Tsh, a ja nawet nie miałam robionego badania nigdy na to, może sama powinnam sobie to wykonać.
    Tez musze się wpisac na liste.
    Chyba dzisiaj polece już cos kupic dla maluszka :)

believe, wikaa, dora8201, Sabela, Justars, Daisy, mufinka, ewela86 lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Wikaa to też nieźle :) Ja mówiłam, że w domu możemy rozmawiać a w szkole zapominamy o tym co mówiłam. Wczoraj w szatni mówie do niego ubieraj się szybko bo ja jade do dentysty. A On " do dentysty? a do tego drugiego lekarza kiedy jedziesz?" Pytam jakiego? a on no wiesz do tego od tego co masz w brzuchu :P Nikt nie slyszal na szczescie :P

A ja wczoraj miałam okropny dzień... :( zdenerwowałam się strasznie, traciłam oddech, wzielam leki i usnełam na dywanie :/ Sniło Mi się, że poroniłam. Że tak straszne krwawiłam, litrami wylewała Mi sie krew :(

Dzisiaj muszę się uspokoić i odstresować bo serduszko znów będzie biło szybciej... :(

Daisy lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Justars Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja jestem tu i na fb, tylko mniej piszę, moja praca wymaga dużego zaangażowania i nie mogę tak często jak być chciałam Was podczytywać i z Wami rozmawiać :)
    Uzupełnię listę.
    Dzisiaj mam rozmowę z szefem, trochę się stresuję, chociaż ja mam super szefów i atmosferę w pracy, więc się nie boję, jednak to mój pierwszy raz i mam tremę ;)

nick nieaktualny, Konwalia lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verona, super, że wszystko w porządku!

Czarna owca, sny w ciąży faktycznie potrafią być aż za bardzo realistyczne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w II trymestrze ;)

TWOJA
    CIĄŻA
    Jesteś w 14 tygodniu ciąży
    (13 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 4
    Trymestr: 2
    Wiek płodu: 11 tydzień
    Data porodu:
    24 lipca 2015
    (pozostało 189 dni)

Zazdroszczę Wam tych ruchów !! ..

believe, wikaa, nick nieaktualny, Daisy, Daisy, mufinka, radiszka, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się piątkowo ;-)
    Ano, mój pierworodny miał zapowiedziane, żeby zachował dyskrecję. O ciąży dowiedział się w grudniu. Na początku myślał, że to żarty i dopóki nie zobaczył pozytywnego testu, nie chciał uwierzyć. .. :O Kilkakrotnie pytał czy może juz się pochwalić, ale ja zawsze mówiłam, ze jeszcze nie. No i wczoraj pytam czy odrobił lekcje ? A ze mam tendencje do sprawdzania jego prawdomownosci, to miałam podwójne zaskoczenie... A co napisał ? ... że mamusia ciągle krzyczy przez hormony, że będzie musiał zmienić pampersy, że ma obawy, na temat dokwaterowania mu brata do pokoju, ale że rodzeństwo to super sprawa i bardzo się cieszy... Nie miałam serca kazać mu pisać jeszcze raz ...

Ale post - teraz ja napisałam wypracowanie ;-)

dora8201, mała2930, Sabela, nick nieaktualny, Daisy, anetaa1607 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się witam i sie pochwale że maluszek daje o sobie zać:)narazie tak troche niesmiało ale daje:)

nick nieaktualny, Daisy, Daisy, mufinka, anetaa1607, pepitka, JagodaP, ewela86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Witam się piątkowo ;-)
    Ano, mój pierworodny miał zapowiedziane, żeby zachował dyskrecję. O ciąży dowiedział się w grudniu. Na początku myślał, że to żarty i dopóki nie zobaczył pozytywnego testu, nie chciał uwierzyć. .. :O Kilkakrotnie pytał czy może juz się pochwalić, ale ja zawsze mówiłam, ze jeszcze nie. No i wczoraj pytam czy odrobił lekcje ? A ze mam tendencje do sprawdzania jego prawdomownosci, to miałam podwójne zaskoczenie... A co napisał ? ... że mamusia ciągle krzyczy przez hormony, że będzie musiał zmienić pampersy, że ma obawy, na temat dokwaterowania mu brata do pokoju, ale że rodzeństwo to super sprawa i bardzo się cieszy... Nie miałam serca kazać mu pisać jeszcze raz ...

Ale post - teraz ja napisałam wypracowanie ;-)
    cudny ten twój synuś moja mała narazie ucze ze brzuszkowi trzeba robic cacy bo tam dzidzia jest:)

wikaa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ