X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to naprawdę kiepsko dziewczyny jest u Was z tymi wizytami na NFZ, ja idę i od razu zostaję zarejestrowana i przyjęta w ten sam dzień, nie trzeba się umawiać i czekać nie wiadomo ile... I to jest taki psychiczny komfort bo wiem że jak coś by sie działo to nie muszę czekać 2 tygodnie czy miesiąc...

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tisia Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jest najlepiej, zarejestrować się na dany dzień.
    U mnie jak były jeszcze możliwości w wakacje się zarejestrować (bo teraz już nie ma do końca roku miejsc) to się rejestrowało na 40dni w przód - a skąd ja mam wiedzieć czy coś mnie zaboli za miesiąc? ;/
    a jak się szło tak z marszu poprosić o wizytę bo się coś działo to usłyszało się, że raczej nie przyjmie bo ma dużo pacjentek i poślizg...dramat.

A teraz się zawzięli, że piątki przeznaczą na prywatne wizyty... a 2 dni pozostałe na nfz. Z ciekawości w sumie zadzwonię do nich chyba w poniedziałek spytać jak to jest z ciężarnymi bo to jakieś mało normalne. Przy 1 dziecku miałam tak, że (przyjmował gdzieś indziej wtedy) były zapisy też na ... 2 tyg w przód, ale przynajmniej 2 tyg a nie prawie 2mce.

dev190pr___.png
    [img]http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard20110130_-35_My son is.png[/img]
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    believe dawaj suwak :) i witam wśród lipcowek

Kahaśka, dodam, dodam :P

• believe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Do 12 tyg ciąży to jajniki ją utrzymują, więc one pracują pełną parą. Mają prawo dawać o sobie znać. Tak mi lekarz powiedział :)

Mam nadzieję, bo dzisiaj to tak mnie kuło, że w pewnym momencie się zgięłam i skojarzyły mi się te bóle z typowo okresowymi, tylko do tej pory, tak jak pisałam zabolało mnie kilka sekund delikatnie i przestało, a dzisiaj mnie bolało tak z kilka minut ciągiem...
    pepitka wrote:
    To z niecierpliwością czekamy na relację ze zrobionej niespodzianki i reakcji męża :)

Właśnie zdecydowałam, że rano w poniedziałek wybiorę się do lekarza zapytać ogólnie o pierwsze badania i doradzić się na temat tego bólu w brzuchu (jajników) i popołudniu powiem mu o wszystkim :) a później zdecydujemy, czy od razu mówić rodzicom, czy czekać.
    libellula83 wrote:
    Hej dziewczyny,chcialabym do Was dolaczyc,chociaz robie to bardzo niesmialo,bo moja historia jest troche inna niz Wasze : jestem w ciazy po in vitro po trzech latach staran,wiec bardzo sie boje,zeby wszystko bylo ok (ryzyko poronien po IVF jest wieksze). Na razie beta pieknie rosnie,w poniedzialek byla 4200, dzis jestem w 5tyg i 1 dniu ciazy i termin przypadalby na 10 lipca.Chcialam sie Was zapytac jakie macie objawy? Bo mnie bola tylko piersi,zwlaszcza w nocy, mam caly czas ochote na slone,przestalam jesc slodycze,ale tak poza tym to nic (zero mdlosci,czestego siku-przesypiam normalnie cala noc,wrazliwosci na zapachy,zmeczenia-nic a nic)i troche sie martwie...
    pozdrawiam Was wszystkie,to moj pierwszy post po tej stronie;)

Witaj, u mnie też zero objawów. Tylko zmęczenie, nawet po wyjściu kilku schodów zadyszka i senność :)

libellula83 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie! Ja zaś od 5 nie śpię.... Meczy mnie juz to budzenie się bo potem cudze caly dzien zmęczona i śpiąca a nie mam jak odpocząć w ciągu dnia.... Miłego dnia wszystkim życzę i witam nowe mamusie! Fajnie ze coraz nad więcej!!

libellula83 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, co tam u Was, jakoś tak cicho tu wczoraj wieczorkiem było :)

A ja cały czas myślę o Annape, dalej sie nie odzywa, mam nadzieję że wszystko u niej dobrze...

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeejj:) A no weekendowo zawsze ciszej:p.
    Ja wczoraj na parapetówce u szwagra. Dzis do rodziców na obiadek:) mniam mniammmm:P
    Pogoda brzydka więc nawet nie chce mi się dupki ruszać...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na szkoleniu cały dzień - wprawdzie nie musiałam ale chciałam i było super. A pozniej do rodzicow, siostra przyjechała i bawiłam się z jej 4 letnią córa :D Dziś dzień też spędzać będę w gronie rodzinnym ;) Wam dziewczynki życzę spokojnej niedzieli :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Dziewczyny ja do Was z pytaniem, czy powinnam się martwić duża ilościa brazowego sluzu ? pojawił sie dzisiaj :(

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    ja też myślę o Annape.... zaglądam z myślą, że ma jakieś dobre wieści...
    u nas nocki już lepsze, córka zdrowieje, więc i lepiej śpi.
    Udanej niedzieli!!

U mnie jutro pierwsze usg :-) To bedzie 6w2d, ciekawe czy będzie już serduszko

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Hej wszystkim. Dziewczyny ja do Was z pytaniem, czy powinnam się martwić duża ilościa brazowego sluzu ? pojawił sie dzisiaj :(

moze jedz na izbe przyjec? lepiej sprawdzic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:59

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Hej Usia, dobrze że nie jest to żywa krew, ale ja bym chyba pojechała na twoim miejscu do jakiegoś lekarza zeby sie upewnić że wszystko ok i zeby sie uspokoić. W pierwszej ciąży (na następny dzień po stosunku) tez miałam brązowy śluz a potem plamienie i okazało sie że to kosmowka sie odkleja i dostałam dupka na podtrzymanie. Ale u Ciebie nie musi tak być oczywiście, nie martw sie, może to tylko jednorazowe, na początku to czasem sie zdarza i nie zawsze znaczy coś złego. Ale może jedź, lekarz lepiej oceni sytuację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:02

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam takiej mozliwosci tutaj :( w Norwegii ciaze uznaja od 12 tyg :(

Nie czuje zadnego bólu brzucha, jajników, tylko ten śluz :(

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:

Eh, co za popaprany kraj pod tym względem... Kurcze, to nie wiem co Ci tu doradzić, najlepiej połóż sie i odpoczywaj, jak masz możliwość to nie rób nic poza wstawaniem do wc, na pewno będzie dobrze, zobaczysz :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do ginekologa ide prywatnie dopiero 26.11 i nie wiem teraz czy nie poszukam jakiegos wczesniej :(

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 cały czas leż i odpoczywaj jak nie masz możliwości pojechania na izbę przyjęć. Staraj się nie stresować,dużo odpoczywaj,wstawaj tylko siusiu,skonsultuj się z lekarzem jak najszybciej i sprawdź co się dzieje.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja mam termin na 8 lipca jeśli dotrwam.Usia89 spróbuj dostać się gdzieś wcześniej do lekarza.W piątek dostałam brązowe plamienie,w zasadzie tylko przy podcieraniu,żadnego bólu brzucha.Zadzwoniłam do mojego gina i pojechałam na wizyte,zbadał mnie stwierdził zagrożenie poronieniem,na usg stwierdził ciąże,ale bez zarodka.Dostałam luteine i nakaz leżenia(alternatywa szpital),w czwartek kontrola.Do dzisiaj plamie.To jest moja trzecia ciąża,w żadnej nie miałam takiej sytuacji.

• usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skontaktowałam sie z 1 prywatnie, czekam na odpowiedz :(

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:

kurcze, no to pozostaje tylko leżeć
    to było jednorazowe czy cały czas coś się pojawia?
    idź wcześniej na ta wizytę, nie czekaj do 26-ego

My dziś wieczorem umówiliśmy się z przyjaciółmi- rzadko się widujemy bo mieszkają daleko od nas. Ciekawe jak dam radę wysiedzieć- nie chcemy im na razie mówić o ciąży póki nie minie niebezpieczny okres.

Od wczoraj męczą mnie mdłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 14:50

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednorazowe to było. Zywej krwi na szczescie nie było.
    Postaram sie gdzies dostac prywatnie o ile na tak wczesnym etapie mnie tutaj przyjma. Tutaj maja specyficzne podejscie do " prowadzenia " ciaży, podobnie tu robia jak w UK.

20 listopada jade do rodzinnej moze przynajmniej mi progesteron sprawdzi. Póki co leze a kazda wizyta do wc jest stresujaca. Nic wiecej sie nie pojawiło. Mam nadzieje ze to moze nie jest nic zlego tylko efekt zagniezdzenia malenstwa. Z lotów zrezygnowałam w I trymestrze, a jak Bóg da to polece poczatkiem II trymestru do Polski na wizyte i badania.

Leze cały dzien i sie nie przemeczam i wierze z calego serca ze Malenstwo jest silne a Bóg mi go nie zabierze..

57cy3j3.png
    20130824040120.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ