X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to naprawdę kiepsko dziewczyny jest u Was z tymi wizytami na NFZ, ja idę i od razu zostaję zarejestrowana i przyjęta w ten sam dzień, nie trzeba się umawiać i czekać nie wiadomo ile... I to jest taki psychiczny komfort bo wiem że jak coś by sie działo to nie muszę czekać 2 tygodnie czy miesiąc...

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Tisia Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jest najlepiej, zarejestrować się na dany dzień.
    U mnie jak były jeszcze możliwości w wakacje się zarejestrować (bo teraz już nie ma do końca roku miejsc) to się rejestrowało na 40dni w przód - a skąd ja mam wiedzieć czy coś mnie zaboli za miesiąc? ;/
    a jak się szło tak z marszu poprosić o wizytę bo się coś działo to usłyszało się, że raczej nie przyjmie bo ma dużo pacjentek i poślizg...dramat.

A teraz się zawzięli, że piątki przeznaczą na prywatne wizyty... a 2 dni pozostałe na nfz. Z ciekawości w sumie zadzwonię do nich chyba w poniedziałek spytać jak to jest z ciężarnymi bo to jakieś mało normalne. Przy 1 dziecku miałam tak, że (przyjmował gdzieś indziej wtedy) były zapisy też na ... 2 tyg w przód, ale przynajmniej 2 tyg a nie prawie 2mce.

dev190pr___.png
    [img]http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard20110130_-35_My son is.png[/img]
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    believe dawaj suwak :) i witam wśród lipcowek

Kahaśka, dodam, dodam :P

• believe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Do 12 tyg ciąży to jajniki ją utrzymują, więc one pracują pełną parą. Mają prawo dawać o sobie znać. Tak mi lekarz powiedział :)

Mam nadzieję, bo dzisiaj to tak mnie kuło, że w pewnym momencie się zgięłam i skojarzyły mi się te bóle z typowo okresowymi, tylko do tej pory, tak jak pisałam zabolało mnie kilka sekund delikatnie i przestało, a dzisiaj mnie bolało tak z kilka minut ciągiem...
    pepitka wrote:
    To z niecierpliwością czekamy na relację ze zrobionej niespodzianki i reakcji męża :)

Właśnie zdecydowałam, że rano w poniedziałek wybiorę się do lekarza zapytać ogólnie o pierwsze badania i doradzić się na temat tego bólu w brzuchu (jajników) i popołudniu powiem mu o wszystkim :) a później zdecydujemy, czy od razu mówić rodzicom, czy czekać.
    libellula83 wrote:
    Hej dziewczyny,chcialabym do Was dolaczyc,chociaz robie to bardzo niesmialo,bo moja historia jest troche inna niz Wasze : jestem w ciazy po in vitro po trzech latach staran,wiec bardzo sie boje,zeby wszystko bylo ok (ryzyko poronien po IVF jest wieksze). Na razie beta pieknie rosnie,w poniedzialek byla 4200, dzis jestem w 5tyg i 1 dniu ciazy i termin przypadalby na 10 lipca.Chcialam sie Was zapytac jakie macie objawy? Bo mnie bola tylko piersi,zwlaszcza w nocy, mam caly czas ochote na slone,przestalam jesc slodycze,ale tak poza tym to nic (zero mdlosci,czestego siku-przesypiam normalnie cala noc,wrazliwosci na zapachy,zmeczenia-nic a nic)i troche sie martwie...
    pozdrawiam Was wszystkie,to moj pierwszy post po tej stronie;)

Witaj, u mnie też zero objawów. Tylko zmęczenie, nawet po wyjściu kilku schodów zadyszka i senność :)

libellula83 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie! Ja zaś od 5 nie śpię.... Meczy mnie juz to budzenie się bo potem cudze caly dzien zmęczona i śpiąca a nie mam jak odpocząć w ciągu dnia.... Miłego dnia wszystkim życzę i witam nowe mamusie! Fajnie ze coraz nad więcej!!

libellula83 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, co tam u Was, jakoś tak cicho tu wczoraj wieczorkiem było :)

A ja cały czas myślę o Annape, dalej sie nie odzywa, mam nadzieję że wszystko u niej dobrze...

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heeejj:) A no weekendowo zawsze ciszej:p.
    Ja wczoraj na parapetówce u szwagra. Dzis do rodziców na obiadek:) mniam mniammmm:P
    Pogoda brzydka więc nawet nie chce mi się dupki ruszać...

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na szkoleniu cały dzień - wprawdzie nie musiałam ale chciałam i było super. A pozniej do rodzicow, siostra przyjechała i bawiłam się z jej 4 letnią córa :D Dziś dzień też spędzać będę w gronie rodzinnym ;) Wam dziewczynki życzę spokojnej niedzieli :)

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Dziewczyny ja do Was z pytaniem, czy powinnam się martwić duża ilościa brazowego sluzu ? pojawił sie dzisiaj :(

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    ja też myślę o Annape.... zaglądam z myślą, że ma jakieś dobre wieści...
    u nas nocki już lepsze, córka zdrowieje, więc i lepiej śpi.
    Udanej niedzieli!!

U mnie jutro pierwsze usg :-) To bedzie 6w2d, ciekawe czy będzie już serduszko

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Hej wszystkim. Dziewczyny ja do Was z pytaniem, czy powinnam się martwić duża ilościa brazowego sluzu ? pojawił sie dzisiaj :(

moze jedz na izbe przyjec? lepiej sprawdzic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 10:59

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:
    Hej Usia, dobrze że nie jest to żywa krew, ale ja bym chyba pojechała na twoim miejscu do jakiegoś lekarza zeby sie upewnić że wszystko ok i zeby sie uspokoić. W pierwszej ciąży (na następny dzień po stosunku) tez miałam brązowy śluz a potem plamienie i okazało sie że to kosmowka sie odkleja i dostałam dupka na podtrzymanie. Ale u Ciebie nie musi tak być oczywiście, nie martw sie, może to tylko jednorazowe, na początku to czasem sie zdarza i nie zawsze znaczy coś złego. Ale może jedź, lekarz lepiej oceni sytuację.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 11:02

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam takiej mozliwosci tutaj :( w Norwegii ciaze uznaja od 12 tyg :(

Nie czuje zadnego bólu brzucha, jajników, tylko ten śluz :(

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:

Eh, co za popaprany kraj pod tym względem... Kurcze, to nie wiem co Ci tu doradzić, najlepiej połóż sie i odpoczywaj, jak masz możliwość to nie rób nic poza wstawaniem do wc, na pewno będzie dobrze, zobaczysz :*

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do ginekologa ide prywatnie dopiero 26.11 i nie wiem teraz czy nie poszukam jakiegos wczesniej :(

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 cały czas leż i odpoczywaj jak nie masz możliwości pojechania na izbę przyjęć. Staraj się nie stresować,dużo odpoczywaj,wstawaj tylko siusiu,skonsultuj się z lekarzem jak najszybciej i sprawdź co się dzieje.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • kasiulka30 Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,ja mam termin na 8 lipca jeśli dotrwam.Usia89 spróbuj dostać się gdzieś wcześniej do lekarza.W piątek dostałam brązowe plamienie,w zasadzie tylko przy podcieraniu,żadnego bólu brzucha.Zadzwoniłam do mojego gina i pojechałam na wizyte,zbadał mnie stwierdził zagrożenie poronieniem,na usg stwierdził ciąże,ale bez zarodka.Dostałam luteine i nakaz leżenia(alternatywa szpital),w czwartek kontrola.Do dzisiaj plamie.To jest moja trzecia ciąża,w żadnej nie miałam takiej sytuacji.

• usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skontaktowałam sie z 1 prywatnie, czekam na odpowiedz :(

57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia89 wrote:

kurcze, no to pozostaje tylko leżeć
    to było jednorazowe czy cały czas coś się pojawia?
    idź wcześniej na ta wizytę, nie czekaj do 26-ego

My dziś wieczorem umówiliśmy się z przyjaciółmi- rzadko się widujemy bo mieszkają daleko od nas. Ciekawe jak dam radę wysiedzieć- nie chcemy im na razie mówić o ciąży póki nie minie niebezpieczny okres.

Od wczoraj męczą mnie mdłości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2014, 14:50

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednorazowe to było. Zywej krwi na szczescie nie było.
    Postaram sie gdzies dostac prywatnie o ile na tak wczesnym etapie mnie tutaj przyjma. Tutaj maja specyficzne podejscie do " prowadzenia " ciaży, podobnie tu robia jak w UK.

20 listopada jade do rodzinnej moze przynajmniej mi progesteron sprawdzi. Póki co leze a kazda wizyta do wc jest stresujaca. Nic wiecej sie nie pojawiło. Mam nadzieje ze to moze nie jest nic zlego tylko efekt zagniezdzenia malenstwa. Z lotów zrezygnowałam w I trymestrze, a jak Bóg da to polece poczatkiem II trymestru do Polski na wizyte i badania.

Leze cały dzien i sie nie przemeczam i wierze z calego serca ze Malenstwo jest silne a Bóg mi go nie zabierze..

57cy3j3.png
    20130824040120.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ