Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymufinka ..ja byłam wg ostatniej @ na usg w 7t 0d i był tylko pęcherzyk 8mm i żółtko bez zarodka i wg usg to był 5t 2d i na razie staram się nie martwić bo lekarz powiedział że jeśli owulacja była później to jest ok .. także też bądź dobrej myśli .. ja do środy nastawiam się pozytywnie a potem zobaczymy co będzie .. czy się coś rozwija..
-
pepitka wrote:Wiesz, to zależy od gina. Mi w pierwszej ciąży tez lekarz nie dał zdjecia (tez pierwsza wizyta była w 5tyg), a koleżanka niedawno chwaliła mi sie zdjęciem z USG z małą Kropką (tez 5tydz), także a nóż ci sie uda "wydębić" zdjęcie
A tak swoją drogą to podziwiam Cię że tak potrafisz wytrzymać żeby mężowi niespodziankę zrobić
Ja chodziłam na razie na NFZ, więc teraz przynajmniej na pierwszą wizytę też tak się wybiorę. Zresztą jestem bardzo zadowolona z mojej lekarki, więc ciężko mi będzie ją ewentualnie zmienić i iść do kogoś innego. A jak wiadomo - na NFZ nie wszystko chcą zrobić, dlatego moje obawy co do zdjęcia
Jeśli chodzi o moją cierpliwość - ledwo daję rady zazwyczaj jestem niecierpliwa, ale tym razem chcę na pewno poczekać na jutrzejszą betę i ewentualnie zobaczę, czy w poniedziałek uda mi się podejść do tego ginekologa. Jeśli nie, to wtedy mu w poniedziałek o tym powiem i wtedy już na pierwszą wizytę wybierzemy się pewnie razem
Dobranoc dziewczyny. Miłej nocy -
Albo jeszcze przy okazji zapytam - czy zażywacie jakieś dodatkowe witaminy oprócz kwasu foliowego? Ja od sierpnia biorę codziennie Folik i witaminę B1, ale nie wiem, czy powinnam zacząć zażywać coś dodatkowo, czy na chwilę obecną to wystarczy i ewentualnie poczekać do pierwszej wizyty u ginekologa.
I drugie pytanie - czy też odczuwanie delikatny ból w podbrzuszu? Mnie tak coś tam jak by "kłuje" - delikatnie, kilka razy na godzinę może, nawet rzadziej. -
Ja biore witaminy prenatralne Falvit mama ( witaminy + kwas foliowy = w jednej tabletce ) i osobno kwasy DHA z alg ( 250 mg DHA ) x1 dziennie.
To wszystko zalezy od twojej diety , mi bardzo wypadaly wlosy i mialam slabe paznokcie i skóre. Wiedzialam ze potrzebuje witamin a juz napewno w ciazy.
Ogolnie o takie sprawy pytaj lekarza bo czesto spotkasz sie z odpowiedzia ze zblilansowana dieta jest wystarczajaca . Ok ale co jest okresleniem zbilansowanej w jakich porcjach itd... '
Ogolnie to believe To pamietam cie z testujacych 26-28
Mnie kuło na samym poczatku teraz delikatnie tylko czuje rozciagajaca sie macice
Usia to przyjerzdzaj do mnie bedziemy rodzic razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:31
usia89 lubi tę wiadomość
-
Witam! Ja juz od godziny nie śpię... Nadrobiłam trochę i witam wszystkie nowe mamuśki i gratuluję serdecznie!
Umówiłam się na wizytę na 20 listopada - mam nadzieje ze wszystko będzie wtedy na swoim miejscu ipan dr spełni swoją obietnice z poprzedniej ciąży i pokaże mi serduszko.
Co do witamin to ja biorę tylko juz od dawna kwas foliowy i od jakichś 3 miesięcy magnez z wit b6. Witaminy mi wyleczy jesli będzie słaba morfologia...cati lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
cati wrote:Ja biore witaminy prenatralne Falvit mama ( witaminy + kwas foliowy = w jednej tabletce ) i osobno kwasy DHA z alg ( 250 mg DHA ) x1 dziennie.
To wszystko zalezy od twojej diety , mi bardzo wypadaly wlosy i mialam slabe paznokcie i skóre. Wiedzialam ze potrzebuje witamin a juz napewno w ciazy.
Ogolnie o takie sprawy pytaj lekarza bo czesto spotkasz sie z odpowiedzia ze zblilansowana dieta jest wystarczajaca . Ok ale co jest okresleniem zbilansowanej w jakich porcjach itd... '
Ogolnie to believe To pamietam cie z testujacych 26-28
Mnie kuło na samym poczatku teraz delikatnie tylko czuje rozciagajaca sie macice
Usia to przyjerzdzaj do mnie bedziemy rodzic razem
Ja Ciebie też pamiętam właśnie ja nie wiem co to mnie dokładnie kłuje, ale czuję mocniejsze lub słabsze ukłucia raz z lewej, a raz z prawej strony. -
believe wrote:Ja Ciebie też pamiętam właśnie ja nie wiem co to mnie dokładnie kłuje, ale czuję mocniejsze lub słabsze ukłucia raz z lewej, a raz z prawej strony.
-
Melduje sie dziewczynki rana
Śniadanie juz zjedzone - na chama, no ale cóż zrobić, witaminki dzidzi potrzebne ja od wczoraj wieczora mam ten okropny metaliczny posmak w ustach, normalnie cały czas muszę coś pić. Wczoraj też brzuch mnie bolał, ale nie małpowato tylko tak jakbym cały dzień wstrzymywala siku... No-spa troche pomogła. Innych objawów brak, poza tym że piersi ważą juz chyba tonę i sie w staniku nie mieszczą chyba czas na zakupy
Miłego dnia mamuśki -
Witam z rana:) Ja jeszcze w łóżeczku a mój luby poleciał po świeże bułeczki i warzywka zapowiada się pyszne śniadanko:) dziwna jestem bo jednego dnia mam taki apetyt ze bym zjadła "konia z kopytami" a drugiego muszę wpychać. Do tej pory nie mam zadnych objawów brzuch też już mnie nie boli i przez to mam takie głupie obawy że dzidzia się nie rozwija:( wizyta u gin dopiero za 6 dni a ja się już stersuje,modle się tylko żeby był zarodek...
Wiecie może co tam u Annape?cały czas o niej myślę a ona nie daje żadnego znaku....Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:27
-
Dzień Dobry!
Marlione fantastyczne pierwsze zdjęcie Twojej fasolki!
Mufinka pewnie masz młodszą fasolke i jeszcze wcześnie. Będzie dobrze
Co do witaminek ja biore juz od daawna kwas foliowy, miesiąc temu przestawiłam się na Femibion (1) i kwasy DHA prenatal raz dziennie
, Cati ma racje, dużo zalezy od diety.
Mam dzisiaj w planach szturm na rossmana w poszukiwaniu kremików na rozstępy bo z moje skromnego "B" zaczynają się robić maloniki nie to żebym narzekała i chce już zacząć przyzwyczajać brzuszek.
Pepitka mam to samo te okropny posmak, mnie pomagaja banany..
Miłego dzionka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:30
-
Juhuu:) zakończyłam 6 tydz. Zaczynam 7:)!!
za 10 dni wizyta:)mikimiki25, usia89, cati, MarliOne lubią tę wiadomość
-
Witajcie jakoś ciężko mi się ogarnąć do pisania bo planowałam wyjazd z którego nic nie wyszło,bo okazało się że w nocy z synkiem jechaliśmy na pogotowie bo miał ból uszu (co okazało się niegroźne) a mnie zaczęło pobolewac podbrzusze.
I teraz zastanawiam się czy coś robić, czekać do piątku na wizytę spokojnie czy odpoczywać czy co...w 1 ciąży tak nie miałam, teraz mnie drapie gardło i przy mocnym "odchrzaknieciu" trochę mnie boli podbrzusze...(staram się domowymi sposobami łagodzic ten ból gardła a mam go kilka dni). Ból podbrzusza mam głównie wieczorem a nie w dzień. I sama nie wiem czy to od tego napinania przy bólu gardla czy od przemęczenia czy innego powodu? Zwariuje!!
Jestem totalna panikara, 1 ciąża była wręcz bezobjawowa...zero stresu a im człowiek starszy to chyba gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 09:16
[img]http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard20110130_-35_My son is.png[/img] -
Hej. Ja po kawce (z wyrzutami że ją piję) i jakoś ciężko mu coś wcisnąć. ... z tym czy widać coś na usg to wiele zależy od sprzętu jaki ma gin. Ja polecialam bardzo wcześnie i w 4 tyg 6 Dniu i było widać pechezyk ciążowy z żółtko wym. Ale moja giną ma specjalny nowoczesny sprzęt. Także dziewczyny nie martwcie się głowa do góry. Będzie dobrze. Chociaż sama się martwię czy wszystko dobrze i czy ciąża rozwija się prawidłowo. .. ech. ..04.2008 [10t]
12.2009 zdrowa córcia
09.2014 [8t]
11.2015 [7t]
10.2019 zdrowy synek -
believe wrote:Jeśli chodzi o moją cierpliwość - ledwo daję rady zazwyczaj jestem niecierpliwa, ale tym razem chcę na pewno poczekać na jutrzejszą betę i ewentualnie zobaczę, czy w poniedziałek uda mi się podejść do tego ginekologa. Jeśli nie, to wtedy mu w poniedziałek o tym powiem i wtedy już na pierwszą wizytę wybierzemy się pewnie razem
believe lubi tę wiadomość
-
Ja też nie śpię od wczesnego ranka, uczelnia... Ciężko mi tu wysiedzieć cały dzień w jednej pozycji, kiedy mało co jest dla mnie wygodne i guzik w każdych spodniach mnie uwiera.
Też już nie mogę doczekać się wizyty i jestem pewna, że wszystko będzie ok!
Powiedzcie, jak u was jest ze zwolnieniem lekarskim, z jakiego powodu je dostalyscie, czemu lekarz uznał, że powinnyscie, pytalyscie czy jak?