X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zauważyłam i nie wiem czemu tak sie stało ale z daty 8.07 zmieniło mi na 6.07 porodu... Cati ta sama date mamy :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 21:13

cati lubi tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka ..ja byłam wg ostatniej @ na usg w 7t 0d i był tylko pęcherzyk 8mm i żółtko bez zarodka i wg usg to był 5t 2d i na razie staram się nie martwić bo lekarz powiedział że jeśli owulacja była później to jest ok .. także też bądź dobrej myśli .. ja do środy nastawiam się pozytywnie a potem zobaczymy co będzie .. czy się coś rozwija..

• believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Wiesz, to zależy od gina. Mi w pierwszej ciąży tez lekarz nie dał zdjecia (tez pierwsza wizyta była w 5tyg), a koleżanka niedawno chwaliła mi sie zdjęciem z USG z małą Kropką (tez 5tydz), także a nóż ci sie uda "wydębić" zdjęcie :)

A tak swoją drogą to podziwiam Cię że tak potrafisz wytrzymać żeby mężowi niespodziankę zrobić ;)

Ja chodziłam na razie na NFZ, więc teraz przynajmniej na pierwszą wizytę też tak się wybiorę. Zresztą jestem bardzo zadowolona z mojej lekarki, więc ciężko mi będzie ją ewentualnie zmienić i iść do kogoś innego. A jak wiadomo - na NFZ nie wszystko chcą zrobić, dlatego moje obawy co do zdjęcia :)

Jeśli chodzi o moją cierpliwość - ledwo daję rady :) zazwyczaj jestem niecierpliwa, ale tym razem chcę na pewno poczekać na jutrzejszą betę i ewentualnie zobaczę, czy w poniedziałek uda mi się podejść do tego ginekologa. Jeśli nie, to wtedy mu w poniedziałek o tym powiem i wtedy już na pierwszą wizytę wybierzemy się pewnie razem :)

Dobranoc dziewczyny. Miłej nocy <3

• believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo jeszcze przy okazji zapytam - czy zażywacie jakieś dodatkowe witaminy oprócz kwasu foliowego? Ja od sierpnia biorę codziennie Folik i witaminę B1, ale nie wiem, czy powinnam zacząć zażywać coś dodatkowo, czy na chwilę obecną to wystarczy i ewentualnie poczekać do pierwszej wizyty u ginekologa.

I drugie pytanie - czy też odczuwanie delikatny ból w podbrzuszu? Mnie tak coś tam jak by "kłuje" - delikatnie, kilka razy na godzinę może, nawet rzadziej.

• cati Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminy prenatralne Falvit mama ( witaminy + kwas foliowy = w jednej tabletce ) i osobno kwasy DHA z alg ( 250 mg DHA ) x1 dziennie.

To wszystko zalezy od twojej diety , mi bardzo wypadaly wlosy i mialam slabe paznokcie i skóre. Wiedzialam ze potrzebuje witamin a juz napewno w ciazy.
    Ogolnie o takie sprawy pytaj lekarza bo czesto spotkasz sie z odpowiedzia ze zblilansowana dieta jest wystarczajaca . Ok ale co jest okresleniem zbilansowanej w jakich porcjach itd... '
    Ogolnie to believe :D To pamietam cie z testujacych 26-28 :D
    Mnie kuło na samym poczatku teraz delikatnie tylko czuje rozciagajaca sie macice :)

Usia :D to przyjerzdzaj do mnie bedziemy rodzic razem :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 22:31

usia89 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do mnie masz bliżej hahahah :D ale swoja droga ciekawe czy faktycznie urodzimy w tym samym terminie :D

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej malo prawdopodobne :D ale jesli ! to musimy sie odwiedzic ;D
    ps- 00:00 :D ale wymierzylam z czasem xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 00:03

usia89 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja juz od godziny nie śpię... Nadrobiłam trochę i witam wszystkie nowe mamuśki i gratuluję serdecznie!
    Umówiłam się na wizytę na 20 listopada - mam nadzieje ze wszystko będzie wtedy na swoim miejscu ipan dr spełni swoją obietnice z poprzedniej ciąży i pokaże mi serduszko.

Co do witamin to ja biorę tylko juz od dawna kwas foliowy i od jakichś 3 miesięcy magnez z wit b6. Witaminy mi wyleczy jesli będzie słaba morfologia...

cati lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Ja biore witaminy prenatralne Falvit mama ( witaminy + kwas foliowy = w jednej tabletce ) i osobno kwasy DHA z alg ( 250 mg DHA ) x1 dziennie.

To wszystko zalezy od twojej diety , mi bardzo wypadaly wlosy i mialam slabe paznokcie i skóre. Wiedzialam ze potrzebuje witamin a juz napewno w ciazy.
    Ogolnie o takie sprawy pytaj lekarza bo czesto spotkasz sie z odpowiedzia ze zblilansowana dieta jest wystarczajaca . Ok ale co jest okresleniem zbilansowanej w jakich porcjach itd... '
    Ogolnie to believe :D To pamietam cie z testujacych 26-28 :D
    Mnie kuło na samym poczatku teraz delikatnie tylko czuje rozciagajaca sie macice :)

Usia :D to przyjerzdzaj do mnie bedziemy rodzic razem :D :D :D

Ja Ciebie też pamiętam :) właśnie ja nie wiem co to mnie dokładnie kłuje, ale czuję mocniejsze lub słabsze ukłucia raz z lewej, a raz z prawej strony.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę Wit dla ciężarnych Vita-min. Biore go, bo ma mało Wit.A a ona jest niewskazana dla ciężarnych. I kupiłam DHA, bo mało jem ryb, a czytałam, że to na początku potrzebny jest ten kwas :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe dawaj suwak :) i witam wśród lipcowek

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Ja Ciebie też pamiętam :) właśnie ja nie wiem co to mnie dokładnie kłuje, ale czuję mocniejsze lub słabsze ukłucia raz z lewej, a raz z prawej strony.
    Do 12 tyg ciąży to jajniki ją utrzymują, więc one pracują pełną parą. Mają prawo dawać o sobie znać. Tak mi lekarz powiedział :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pepitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie dziewczynki rana :)

Śniadanie juz zjedzone - na chama, no ale cóż zrobić, witaminki dzidzi potrzebne :) ja od wczoraj wieczora mam ten okropny metaliczny posmak w ustach, normalnie cały czas muszę coś pić. Wczoraj też brzuch mnie bolał, ale nie małpowato tylko tak jakbym cały dzień wstrzymywala siku... No-spa troche pomogła. Innych objawów brak, poza tym że piersi ważą juz chyba tonę i sie w staniku nie mieszczą ;) chyba czas na zakupy :D
    Miłego dnia mamuśki :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana:) Ja jeszcze w łóżeczku a mój luby poleciał po świeże bułeczki i warzywka zapowiada się pyszne śniadanko:) dziwna jestem bo jednego dnia mam taki apetyt ze bym zjadła "konia z kopytami" a drugiego muszę wpychać. Do tej pory nie mam zadnych objawów brzuch też już mnie nie boli i przez to mam takie głupie obawy że dzidzia się nie rozwija:( wizyta u gin dopiero za 6 dni a ja się już stersuje,modle się tylko żeby był zarodek...
    Wiecie może co tam u Annape?cały czas o niej myślę a ona nie daje żadnego znaku....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:27

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • mikimiki25 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!

Marlione fantastyczne pierwsze zdjęcie Twojej fasolki!
    Mufinka pewnie masz młodszą fasolke i jeszcze wcześnie. Będzie dobrze :)

Co do witaminek ja biore juz od daawna kwas foliowy, miesiąc temu przestawiłam się na Femibion (1) i kwasy DHA prenatal raz dziennie
    , Cati ma racje, dużo zalezy od diety.

Mam dzisiaj w planach szturm na rossmana w poszukiwaniu kremików na rozstępy bo z moje skromnego "B" zaczynają się robić maloniki ;) nie to żebym narzekała :D i chce już zacząć przyzwyczajać brzuszek.

Pepitka mam to samo te okropny posmak, mnie pomagaja banany.. ;)

Miłego dzionka!

hchyikgn5eghy3b4.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 08:30

hchyugpj0xgdpz0f.png
  • Marteczka91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juhuu:) zakończyłam 6 tydz. Zaczynam 7:)!!
    za 10 dni wizyta:)

mikimiki25, usia89, cati, MarliOne lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    DZIĘKUJĘ CI BOŻE ! CUDA SIĘ ZDARZAJĄ :)
    3ee5cb8b01a61e51d1f581c9f5dc089b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Tisia Debiutantka

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) jakoś ciężko mi się ogarnąć do pisania bo planowałam wyjazd z którego nic nie wyszło,bo okazało się że w nocy z synkiem jechaliśmy na pogotowie bo miał ból uszu (co okazało się niegroźne) a mnie zaczęło pobolewac podbrzusze.
    I teraz zastanawiam się czy coś robić, czekać do piątku na wizytę spokojnie czy odpoczywać czy co...w 1 ciąży tak nie miałam, teraz mnie drapie gardło i przy mocnym "odchrzaknieciu" trochę mnie boli podbrzusze...(staram się domowymi sposobami łagodzic ten ból gardła a mam go kilka dni). Ból podbrzusza mam głównie wieczorem a nie w dzień. I sama nie wiem czy to od tego napinania przy bólu gardla czy od przemęczenia czy innego powodu? Zwariuje!!
    Jestem totalna panikara, 1 ciąża była wręcz bezobjawowa...zero stresu a im człowiek starszy to chyba gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2014, 09:16

dev190pr___.png
    [img]http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxard20110130_-35_My son is.png[/img]
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po kawce (z wyrzutami że ją piję) i jakoś ciężko mu coś wcisnąć. ... z tym czy widać coś na usg to wiele zależy od sprzętu jaki ma gin. Ja polecialam bardzo wcześnie i w 4 tyg 6 Dniu i było widać pechezyk ciążowy z żółtko wym. Ale moja giną ma specjalny nowoczesny sprzęt. Także dziewczyny nie martwcie się głowa do góry. Będzie dobrze. Chociaż sama się martwię czy wszystko dobrze i czy ciąża rozwija się prawidłowo. .. ech. ..

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Jeśli chodzi o moją cierpliwość - ledwo daję rady :) zazwyczaj jestem niecierpliwa, ale tym razem chcę na pewno poczekać na jutrzejszą betę i ewentualnie zobaczę, czy w poniedziałek uda mi się podejść do tego ginekologa. Jeśli nie, to wtedy mu w poniedziałek o tym powiem i wtedy już na pierwszą wizytę wybierzemy się pewnie razem :)
    To z niecierpliwością czekamy na relację ze zrobionej niespodzianki i reakcji męża :)

believe lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie śpię od wczesnego ranka, uczelnia... Ciężko mi tu wysiedzieć cały dzień w jednej pozycji, kiedy mało co jest dla mnie wygodne i guzik w każdych spodniach mnie uwiera.

Też już nie mogę doczekać się wizyty i jestem pewna, że wszystko będzie ok! :)

Powiedzcie, jak u was jest ze zwolnieniem lekarskim, z jakiego powodu je dostalyscie, czemu lekarz uznał, że powinnyscie, pytalyscie czy jak?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ