X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Nieśmiało się witam, bo jeszcze jestem jedną nogą na OF, ale jednak już Was podczytuję od jakiegoś czasu.

Przedwczoraj zrobiłam pierwszy test - wyszły 2 kreski, więc wczoraj zrobiłam betę i 735.2 mIU/ml :) Jutro zamierzam ją powtórzyć jeśli mi się uda, a jeśli nie, to dopiero w poniedziałek.

MarliOne, cudowne zdjęcie, aż się wzruszyłam :) zastanawiam się, czy jak bym poszła do mojej gin w przyszłym tygodniu, to też bym takie dostała, bo bardzo bym chciała w ten sposób oznajmić mojemu mężowi, że zostanie tatusiem :)

Życzę wszystkim spokojnej ciąży i duuuużo zdrowia dla Was i dla kropeczek, które macie w sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:16

Tysia85, MarliOne, kahaśka, Lenka87, Sabela, jenny88, dora8201 lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marli to chyba jako pierwsza pochwaliłaś się swoją fasolką :-) Już niedługo i my się pochwalimy :D

a serducho już biło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:17

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co z annape :( caly czas trzymam za nia kciuki !!!! zeby bylo dobrze .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja też myślę o Annape... zaglądam parę razy dziennie czy czegoś nie napisała..

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ponownie :)
    W końcu mam dłuższą chwilę, żeby się odezwać.

Ja też miałam dziś wizytę ;)

Gin powiedział, że beta pięknie przyrasta. Potem miałam badanie na fotelu i usg. KROPEK <3 pokazał się od razu i ma 63mm <3 tzn. pęcherzyk ciążowy i widać w nim już maleńką kropeczkę - pęcherzyk żółtkowy. Ciąża zagnieżdżona wysoko :) Wszystko jest ok, a po 1 cc wszystko pięknie zagojone <jupi> Mam założoną kartę ciąży (wpisany skończony 5 tc), a tp pokrywa się z terminem z belly, czyli 10.07.2015 <3 :) Mam brać dalej dupka i dostałam L4. Następna wizyta na początku grudnia i muszę zrobić morfo, mocz i Toxo IgM. Już nie mogę się doczekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:32

MarliOne, pepitka lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za dobre słowa. Fajnie jest Was mieć ;)
    mufinka wrote:
    Marlione fajnie, że wizyta taka pozytywna.
    powiedz mi jeszcze, u ciebie widać zarodek czy to jest pęcherzyk żółtkowy? bo u mnie też taką kropkę widać w środku pęcherzyka i powiedział że to pęcherzyk żółtkowy
    No właśnie szukała, szukała i zobaczyła te moje ziarenko. Tak jakby zarodek jest widoczny w górnej części pęcherzyka. Tętna jeszcze nie mogła zmierzyć ale wpisała w karcie przy tetnie +/-.

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Cześć ponownie :)
    W końcu mam dłuższą chwilę, żeby się odezwać.

Ja też miałam dziś wizytę ;)

Gin powiedział, że beta pięknie przyrasta. Potem miałam badanie na fotelu i usg. KROPEK <3 pokazał się od razu i ma 63mm <3 tzn. pęcherzyk ciążowy i widać w nim już maleńką kropeczkę - pęcherzyk żółtkowy. Ciąża zagnieżdżona wysoko :) Wszystko jest ok, a po 1 cc wszystko pięknie zagojone <jupi> Mam założoną kartę ciąży (wpisany skończony 5 tc), a tp pokrywa się z terminem z belly, czyli 10.07.2015 <3 :) Mam brać dalej dupka i dostałam L4. Następna wizyta na początku grudnia i muszę zrobić morfo, mocz i Toxo IgM. Już nie mogę się doczekać...
    To super. Gratuluję i cieszę się bardzo <3

Synuś 28.06.2015 <3
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też myślę o Annape...

Synuś 28.06.2015 <3
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny za dobre słowa. Fajnie jest Was mieć ;)
    No właśnie szukała, szukała i zobaczyła te moje ziarenko. Tak jakby zarodek jest widoczny w górnej części pęcherzyka. Tętna jeszcze nie mogła zmierzyć ale wpisała w karcie przy tetnie +/-.

o już widzę!

Dziewczyny tak się martwię- ja byłam na usg w 5tydz 5 dni i był tylko pęcherzyk a w środku pęcherzyk żółtkowy- zarodka nie było widać. coś czuję, że nic z tego nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:57

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belive, witamy serdecznie, byłyśmy razem na październikowym testowaniu i staraniu ;) gratulacje!!! :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o już widzę!

Dziewczyny tak się martwię- ja byłam na usg w 5tydz 5 dni i był tylko pęcherzyk a w środku pęcherzyk żółtkowy- zarodka nie było widać. coś czuję, że nic z tego nie będzie
    Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*
    Nie smuć się !!

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • misake Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o już widzę!

Hej nie martw sie, ja wczoraj bylam na swojej pierwszej wizycie byl to 5t+0 dni i bylo widac tylko pecherzyk oraz zarys pecherzyka zoltkowego, lekarz powiedzial ze to za wczesnie i mam przyjsc dopiero za 2 tygodnie wtedy bedzie juz widac serduszko. zalezy kiedy byla owulacja :) ja tez troche sie zmartwiłam ale głowa do góry

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    staram się być dobrej myśli ale jakieś złe przeczucia mam. no nic muszę wytrzymać tydzień i się okaże. Panikara jestem

Belive witaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:19

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Dzięki dziewczyny
    staram się być dobrej myśli ale jakieś złe przeczucia mam. no nic muszę wytrzymać tydzień i się okaże. Panikara jestem

Belive witaj
    Mufinka, będzie dobrze. Nie masz czym się martwić. Poważnie. Mnie wymeczyla trochę i się naszukala ale to dlatego, że ja byłam niespokojna i chciała mnie uspokoić. Nie martw się, dbaj o siebie i nie stresuj się. Zobaczysz na kolejnej wizycie usłyszysz piękne bicie serduszka swojej kruszynki <3

Synuś 28.06.2015 <3
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Nieśmiało się witam, bo jeszcze jestem jedną nogą na OF, ale jednak już Was podczytuję od jakiegoś czasu.

Przedwczoraj zrobiłam pierwszy test - wyszły 2 kreski, więc wczoraj zrobiłam betę i 735.2 mIU/ml :) Jutro zamierzam ją powtórzyć jeśli mi się uda, a jeśli nie, to dopiero w poniedziałek.

MarliOne, cudowne zdjęcie, aż się wzruszyłam :) zastanawiam się, czy jak bym poszła do mojej gin w przyszłym tygodniu, to też bym takie dostała, bo bardzo bym chciała w ten sposób oznajmić mojemu mężowi, że zostanie tatusiem :)

Życzę wszystkim spokojnej ciąży i duuuużo zdrowia dla Was i dla kropeczek, które macie w sobie :)
    Witaj ;) A w którym tygodniu byś była? Możesz też kupić dziecięce skarpeteczki i mu podarować ;)

Synuś 28.06.2015 <3
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam. Potwierdził ciążę. Jest na właściwym miejscu, ale zdjęcia nie dał. Dał za to milion badań do zrobienia i Dupka, bo progesteron niski wyszedł. Mam zrobić usg za dwa tygodnie.
    Ułożyło mi, bo boli mnie z lewej strony i myślałam, że może gdzieś w jajowodzie rośnie.

usia89, Tysia85, mikimiki25 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o już widzę!

Ty się kobietko nie martw, następnym razem juz zobaczysz serduszko <3

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chyba jednak nie dołączę do was, szkoda.
    Dziś cały dzień bolą mnie plecy,w podbrzuszu i teraz zobaczyłam brązowe plamki na bieliźnie, okres mam dostać za 3 dni, raczej nie dostawałam nigdy wcześniej okresu, jak już to później. Piersi mnie też nie bolą, a na okres zawsze bolały, nie wiem czy to objaw okresu czy ciąży. Jednak miałam nadzieję że jestem w ciąży.

rg50dqk3o9cksstr.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj pepitka, właśnie kojarzę Cię z październikowych starań :)

mufinka, nie martw się :) wszystko będzie dobrze. Po prostu jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek tam zobaczyć.
    MarliOne wrote:
    Witaj ;) A w którym tygodniu byś była? Możesz też kupić dziecięce skarpeteczki i mu podarować ;)

Wczoraj zaczęłam piąty tydzień. Skarpetki też są super pomysłem :) bardziej zależałoby mi na zdjęciu USG, ale podejrzewam, że ginekolog nie zrobi mi go, bo to jeszcze za wcześnie.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Wczoraj zaczęłam piąty tydzień. Skarpetki też są super pomysłem :) bardziej zależałoby mi na zdjęciu USG, ale podejrzewam, że ginekolog nie zrobi mi go, bo to jeszcze za wcześnie.
    Wiesz, to zależy od gina. Mi w pierwszej ciąży tez lekarz nie dał zdjecia (tez pierwsza wizyta była w 5tyg), a koleżanka niedawno chwaliła mi sie zdjęciem z USG z małą Kropką (tez 5tydz), także a nóż ci sie uda "wydębić" zdjęcie :)

A tak swoją drogą to podziwiam Cię że tak potrafisz wytrzymać żeby mężowi niespodziankę zrobić ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ