X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Nieśmiało się witam, bo jeszcze jestem jedną nogą na OF, ale jednak już Was podczytuję od jakiegoś czasu.

Przedwczoraj zrobiłam pierwszy test - wyszły 2 kreski, więc wczoraj zrobiłam betę i 735.2 mIU/ml :) Jutro zamierzam ją powtórzyć jeśli mi się uda, a jeśli nie, to dopiero w poniedziałek.

MarliOne, cudowne zdjęcie, aż się wzruszyłam :) zastanawiam się, czy jak bym poszła do mojej gin w przyszłym tygodniu, to też bym takie dostała, bo bardzo bym chciała w ten sposób oznajmić mojemu mężowi, że zostanie tatusiem :)

Życzę wszystkim spokojnej ciąży i duuuużo zdrowia dla Was i dla kropeczek, które macie w sobie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:16

Tysia85, MarliOne, kahaśka, Lenka87, Sabela, jenny88, dora8201 lubią tę wiadomość

• Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marli to chyba jako pierwsza pochwaliłaś się swoją fasolką :-) Już niedługo i my się pochwalimy :D

a serducho już biło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:17

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co z annape :( caly czas trzymam za nia kciuki !!!! zeby bylo dobrze .

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati ja też myślę o Annape... zaglądam parę razy dziennie czy czegoś nie napisała..

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ponownie :)
    W końcu mam dłuższą chwilę, żeby się odezwać.

Ja też miałam dziś wizytę ;)

Gin powiedział, że beta pięknie przyrasta. Potem miałam badanie na fotelu i usg. KROPEK <3 pokazał się od razu i ma 63mm <3 tzn. pęcherzyk ciążowy i widać w nim już maleńką kropeczkę - pęcherzyk żółtkowy. Ciąża zagnieżdżona wysoko :) Wszystko jest ok, a po 1 cc wszystko pięknie zagojone <jupi> Mam założoną kartę ciąży (wpisany skończony 5 tc), a tp pokrywa się z terminem z belly, czyli 10.07.2015 <3 :) Mam brać dalej dupka i dostałam L4. Następna wizyta na początku grudnia i muszę zrobić morfo, mocz i Toxo IgM. Już nie mogę się doczekać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:32

MarliOne, pepitka lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam dziewczyny za dobre słowa. Fajnie jest Was mieć ;)
    mufinka wrote:
    Marlione fajnie, że wizyta taka pozytywna.
    powiedz mi jeszcze, u ciebie widać zarodek czy to jest pęcherzyk żółtkowy? bo u mnie też taką kropkę widać w środku pęcherzyka i powiedział że to pęcherzyk żółtkowy
    No właśnie szukała, szukała i zobaczyła te moje ziarenko. Tak jakby zarodek jest widoczny w górnej części pęcherzyka. Tętna jeszcze nie mogła zmierzyć ale wpisała w karcie przy tetnie +/-.

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Cześć ponownie :)
    W końcu mam dłuższą chwilę, żeby się odezwać.

Ja też miałam dziś wizytę ;)

Gin powiedział, że beta pięknie przyrasta. Potem miałam badanie na fotelu i usg. KROPEK <3 pokazał się od razu i ma 63mm <3 tzn. pęcherzyk ciążowy i widać w nim już maleńką kropeczkę - pęcherzyk żółtkowy. Ciąża zagnieżdżona wysoko :) Wszystko jest ok, a po 1 cc wszystko pięknie zagojone <jupi> Mam założoną kartę ciąży (wpisany skończony 5 tc), a tp pokrywa się z terminem z belly, czyli 10.07.2015 <3 :) Mam brać dalej dupka i dostałam L4. Następna wizyta na początku grudnia i muszę zrobić morfo, mocz i Toxo IgM. Już nie mogę się doczekać...
    To super. Gratuluję i cieszę się bardzo <3

Synuś 28.06.2015 <3
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też myślę o Annape...

Synuś 28.06.2015 <3
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    Dziękuje Wam dziewczyny za dobre słowa. Fajnie jest Was mieć ;)
    No właśnie szukała, szukała i zobaczyła te moje ziarenko. Tak jakby zarodek jest widoczny w górnej części pęcherzyka. Tętna jeszcze nie mogła zmierzyć ale wpisała w karcie przy tetnie +/-.

o już widzę!

Dziewczyny tak się martwię- ja byłam na usg w 5tydz 5 dni i był tylko pęcherzyk a w środku pęcherzyk żółtkowy- zarodka nie było widać. coś czuję, że nic z tego nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 18:57

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belive, witamy serdecznie, byłyśmy razem na październikowym testowaniu i staraniu ;) gratulacje!!! :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o już widzę!

Dziewczyny tak się martwię- ja byłam na usg w 5tydz 5 dni i był tylko pęcherzyk a w środku pęcherzyk żółtkowy- zarodka nie było widać. coś czuję, że nic z tego nie będzie
    Wszystko będzie dobrze, zobaczysz :*
    Nie smuć się !!

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • misake Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o już widzę!

Hej nie martw sie, ja wczoraj bylam na swojej pierwszej wizycie byl to 5t+0 dni i bylo widac tylko pecherzyk oraz zarys pecherzyka zoltkowego, lekarz powiedzial ze to za wczesnie i mam przyjsc dopiero za 2 tygodnie wtedy bedzie juz widac serduszko. zalezy kiedy byla owulacja :) ja tez troche sie zmartwiłam ale głowa do góry

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • mufinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    staram się być dobrej myśli ale jakieś złe przeczucia mam. no nic muszę wytrzymać tydzień i się okaże. Panikara jestem

Belive witaj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 19:19

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    Dzięki dziewczyny
    staram się być dobrej myśli ale jakieś złe przeczucia mam. no nic muszę wytrzymać tydzień i się okaże. Panikara jestem

Belive witaj
    Mufinka, będzie dobrze. Nie masz czym się martwić. Poważnie. Mnie wymeczyla trochę i się naszukala ale to dlatego, że ja byłam niespokojna i chciała mnie uspokoić. Nie martw się, dbaj o siebie i nie stresuj się. Zobaczysz na kolejnej wizycie usłyszysz piękne bicie serduszka swojej kruszynki <3

Synuś 28.06.2015 <3
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Witajcie dziewczyny :)

Nieśmiało się witam, bo jeszcze jestem jedną nogą na OF, ale jednak już Was podczytuję od jakiegoś czasu.

Przedwczoraj zrobiłam pierwszy test - wyszły 2 kreski, więc wczoraj zrobiłam betę i 735.2 mIU/ml :) Jutro zamierzam ją powtórzyć jeśli mi się uda, a jeśli nie, to dopiero w poniedziałek.

MarliOne, cudowne zdjęcie, aż się wzruszyłam :) zastanawiam się, czy jak bym poszła do mojej gin w przyszłym tygodniu, to też bym takie dostała, bo bardzo bym chciała w ten sposób oznajmić mojemu mężowi, że zostanie tatusiem :)

Życzę wszystkim spokojnej ciąży i duuuużo zdrowia dla Was i dla kropeczek, które macie w sobie :)
    Witaj ;) A w którym tygodniu byś była? Możesz też kupić dziecięce skarpeteczki i mu podarować ;)

Synuś 28.06.2015 <3
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś byłam. Potwierdził ciążę. Jest na właściwym miejscu, ale zdjęcia nie dał. Dał za to milion badań do zrobienia i Dupka, bo progesteron niski wyszedł. Mam zrobić usg za dwa tygodnie.
    Ułożyło mi, bo boli mnie z lewej strony i myślałam, że może gdzieś w jajowodzie rośnie.

usia89, Tysia85, mikimiki25 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    o już widzę!

Ty się kobietko nie martw, następnym razem juz zobaczysz serduszko <3

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Nadine_ Debiutantka

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chyba jednak nie dołączę do was, szkoda.
    Dziś cały dzień bolą mnie plecy,w podbrzuszu i teraz zobaczyłam brązowe plamki na bieliźnie, okres mam dostać za 3 dni, raczej nie dostawałam nigdy wcześniej okresu, jak już to później. Piersi mnie też nie bolą, a na okres zawsze bolały, nie wiem czy to objaw okresu czy ciąży. Jednak miałam nadzieję że jestem w ciąży.

rg50dqk3o9cksstr.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj pepitka, właśnie kojarzę Cię z październikowych starań :)

mufinka, nie martw się :) wszystko będzie dobrze. Po prostu jeszcze za wcześnie, żeby cokolwiek tam zobaczyć.
    MarliOne wrote:
    Witaj ;) A w którym tygodniu byś była? Możesz też kupić dziecięce skarpeteczki i mu podarować ;)

Wczoraj zaczęłam piąty tydzień. Skarpetki też są super pomysłem :) bardziej zależałoby mi na zdjęciu USG, ale podejrzewam, że ginekolog nie zrobi mi go, bo to jeszcze za wcześnie.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Wczoraj zaczęłam piąty tydzień. Skarpetki też są super pomysłem :) bardziej zależałoby mi na zdjęciu USG, ale podejrzewam, że ginekolog nie zrobi mi go, bo to jeszcze za wcześnie.
    Wiesz, to zależy od gina. Mi w pierwszej ciąży tez lekarz nie dał zdjecia (tez pierwsza wizyta była w 5tyg), a koleżanka niedawno chwaliła mi sie zdjęciem z USG z małą Kropką (tez 5tydz), także a nóż ci sie uda "wydębić" zdjęcie :)

A tak swoją drogą to podziwiam Cię że tak potrafisz wytrzymać żeby mężowi niespodziankę zrobić ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ