X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarliOne wrote:
    U mnie masakra. Do mojej ginekolog zapisów nie ma. Przychodzisz, siedzisz i czekasz... I tak sobie poczekam z 3 godziny jak nie lepiej. Jeszcze 11 babeczek przede mną...
    O kurcze, masakra nawprawdę:/ Nie wyobrażam sobie jakbym miała iść na taką wizytę z moją 19mies córką.... ja nie wiem dlaczego oni nie stworzą zapisów na godziny - mniej nerwów dla wszystkich i dużo zaoszczędzonego czasu...

Sabela - z luxmedem racja, ale też nie do końca. Do endokrynologa na wizytę czekałam 3 miesiące w luxmedzie w Warszawie - chciałam iść do konkretnej babki a do niej właśnie takie terminy. Pierwszy wolny termin był do endo za 3 tyg - do jakiegokolwiek - mi jako ciężarnej udało się po tygodniu dostać.
    więc z tymi wolnymi terminami to nie do końca tak jest - wiele zależy od miasta i od specjalisty. Do mojej ginekolog to już w ogóle kolejki po kilka miesięcy - teraz zapisują na maj chyba. NA szczęście znam się z nią na gruncie prywatnym i po prostu jak coś potrzebuję to przyjmuje mnie poza godzinami pracy....
    Natomiast jeśli chodzi o badania to jest rewelacja - ja miałam robiony u nich w pakiecie rezonans magnetyczny ( w ciągu 2 tyg - a na nfz pół roku), w pierwszej ciąży usg 3d/4d, wszystkie badania krwi, posiewy, usg piersi, miałam też tam robione badania córki - usg stawów biodrowych w 6tyg życia, usg przeciemiączkowe, usg brzuszka....)

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Tysia85 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    Chyba wolałbym tak niż do mojego gina na nfz jak zadzwoniłam spytać o kolejkę to usłyszałam "kwiecień" - poki co i tak idę prywatnie i będę prosić żeby mnie wbił tam chociaż po skierowanie na badania
    Dora, a mówiłaś, że jesteś w ciąży? Ja ostatnio jak dzwoniłam po przychodniach to mi też mówili, że po nowym roku, ale jak powiedziałam, że prowadzenie ciąży to się terminy znajdowały

8 cykli starań, udało się <3
    Wizyta u gin 23.03.2015
    34bw90bvfmmwfa1a.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka87 wrote:
    Chciałam się dowiedzieć ile się czeka na wizytę i jaka jest cena z USG. Jeszcze nie załatwiłam ubezpieczenia i na pierwszą wizytę będę musiała iść prywatnie. Gdyby się coś działo, to bym Wam napisała
    myślałam że cos przeoczyłam....

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • MarliOne Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko, że to prywatnie też... I za wizytę 150 zł. No ale jak chce mieć dobrą opiekę u mnie w mieście to niestety trzeba płacić.

Nasz Aniołeczek 27.03.2014 [*]
    Synuś 28.06.2015 <3
    0eb3da863cad9a396ab5585b8ebaee96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia85 wrote:
    Dora, a mówiłaś, że jesteś w ciąży? Ja ostatnio jak dzwoniłam po przychodniach to mi też mówili, że po nowym roku, ale jak powiedziałam, że prowadzenie ciąży to się terminy znajdowały

U mnie było to samo. u mojej ginekolog chcieli mnie zapisać dopiero na luty, ale jak powiedziałam, że jestem w ciąży i jestem ich pacjentka to szybko obliczył co i jak i termin jest,

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • misake Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście jest to samo, chcialam zrobic badania na nfz i pani poinformowala mnie ze zapisy sa od stycznia :D. Prywatnie wizyta kosztuje mnie 150 zł+ USG 150. NFZ dramat.

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misake wrote:
    U mnie w mieście jest to samo, chcialam zrobic badania na nfz i pani poinformowala mnie ze zapisy sa od stycznia :D. Prywatnie wizyta kosztuje mnie 150 zł+ USG 150. NFZ dramat.

Ale ja chodzę na nfz:) Widocznie dla kobiet w ciąży są inne terminy niż dla "zwykłych" ;)

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • misake Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze gorzej,w jednej przychodni pani w rejestracji szybko obliczyla ze prowadzenie ciazy wiaze sie z badaniami i regularnymi wizytami i poinformowala mnie ze nie ma szans u ich lekarzy.
    co innego jednorazowa wizyta "zwyklej" pacjentki. W wiekszosci przychodni skonczyly sie juz punkty na nfz poniewaz koniec roku za 1,5 miesiaca. Ja mam swojego gin i tak prywatnie ale kombinowalam zeby chcociaz badania miec na nfz poniewaz lista jest dluga.

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misake wrote:
    Jest jeszcze gorzej,w jednej przychodni pani w rejestracji szybko obliczyla ze prowadzenie ciazy wiaze sie z badaniami i regularnymi wizytami i poinformowala mnie ze nie ma szans u ich lekarzy.
    co innego jednorazowa wizyta "zwyklej" pacjentki. W wiekszosci przychodni skonczyly sie juz punkty na nfz poniewaz koniec roku za 1,5 miesiaca. Ja mam swojego gin i tak prywatnie ale kombinowalam zeby chcociaz badania miec na nfz poniewaz lista jest dluga.

W moim mieście nie patrzą na jakieś punkty czy limity. Przychodzi pacjentka i najpóźniej za tydzień ma wizytę, a najczęściej tego samego dnia. Nie ważne czy ciężarna czy nie.

• mufinka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na nfz mam fajnie- przychodzi się danego dnia o 7 rano i są zapisy na wizytę tego samego dnia na konkretną godzinę.Ale przyjmuje max 15 osób dlatego trzeba stanąć w kolejce już od 6.30

Synek <3
    Czekamy na córeczkę <3

ewhsz6s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mufinka wrote:
    ja na nfz mam fajnie- przychodzi się danego dnia o 7 rano i są zapisy na wizytę tego samego dnia na konkretną godzinę.Ale przyjmuje max 15 osób dlatego trzeba stanąć w kolejce już od 6.30

U mnie tak samo. Ale ciężarne przyjmowane są poza kolejką więc w sumie można iść o której się chce.. Ale najlepiej rano o 8 żeby do labo jeszcze skoczyć.

• misake Koleżanka

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak jest ale tylko w przychodni przyszpitalnej zapisy od 6:30 i niestety słabi lekarze. Tam gdzie bym chciala nie ma szans do stycznia.

♡ cykl starań

jnmqflw1y0q6glle.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mówiłam bo tak tylko chcialam sie zorientować. I tak do niego prywatnie pójdę na pierwszą wizytę bo ma lepsze usg. A on i tak mnie wpisze na nfz jak mu powiem. U mnie w rejestracji dane nie zapiszą dodatkowej osoby, trzeba wejść do lekarza i przedstawić sprawę wiec przedstawię ja w innym gabinecie :) ale i tak mam problem bo przeprowadza się do innego miasta niedlugo wiec będę musiała i tak znalezc nowego lekarza

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pod tym względem jest super, położona w rejesteracji waży, mierzy ciśnienie itd, zanosi karte do ginki a ja ustawiam się w kolejeczke i czekam, rzadko sie zdarza że dlugo, jak jadę przed 9 to na 11-11.30 jestem w domu (do gin mam jakies 12km) ;)

Córcia już po testach alergologicznych, DRAMAT :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 12:56

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    U mnie pod tym względem jest super, położona w rejesteracji waży, mierzy ciśnienie itd, zanosi karte do ginki a ja ustawiam się w kolejeczke i czekam, rzadko sie zdarza że dlugo, jak jadę przed 9 to na 11-11.30 jestem w domu (do gin mam jakies 12km) ;)

Córcia już po testach alergologicznych, DRAMAT :(
    też robilismy kiedyś córce. masakra. płacz...
    a u ciebie jak to znosła mała? a ty jak?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    też robilismy kiedyś córce. masakra. płacz...
    a u ciebie jak to znosła mała? a ty jak?
    Mała jakoś to zniosła, płacz był, najgorzej przy nakłuwaniu, ale wyniki mnie zwaliły z nóg, jest uczulona niemal na wszystko!!! :( a ziemniaki są w czołówce!!! Poza tym kakao, orzechy, seler, mąka pszenna, papryka, pomidory, jabłko, marchewka, białko jajka, białko mleka krowiego. Troszke mniejsze uczulenie ma na ryż, kurczaka, cytusy i mąkę żytnią. Koszmar jakiś!!! I tajemnica nawykowych biegunek rozwiązana, ale uczulenia na tyle rzeczy w życiu bym nie podejrzewała :(

Kamilka lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Mała jakoś to zniosła, płacz był, najgorzej przy nakłuwaniu, ale wyniki mnie zwaliły z nóg, jest uczulona niemal na wszystko!!! :( a ziemniaki są w czołówce!!! Poza tym kakao, orzechy, seler, mąka pszenna, papryka, pomidory, jabłko, marchewka, białko jajka, białko mleka krowiego. Troszke mniejsze uczulenie ma na ryż, kurczaka, cytusy i mąkę żytnią. Koszmar jakiś!!! I tajemnica nawykowych biegunek rozwiązana, ale uczulenia na tyle rzeczy w życiu bym nie podejrzewała :(
    faktycznie masakra!!
    to co ona jeśc teraz będzie mogła?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    faktycznie masakra!!
    to co ona jeśc teraz będzie mogła?
    Sama nie wiem :( niektóre rzeczy tylko gotowane, bo wtedy większość alergenów ginie, ale to ziemniakówto nie dotyczy, bo jest na nie strasznie uczulona :( ehhh, dobrze że chociaż na soje nie ma alergii bo mleko sojowe pije 3xdziennie, chociaz tyle. A z reszty mam nadzieję że wyrośnie. To z jedzeniem trzeba będzie nieźle kombinować :/

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ziemniaki miną, bo u mojej tez wyszły bardzo a teraz juz śladu nie ma...

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Sabela Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka, masakra. Strasznie współczuje. Biedne dziecko :( no i Ty, ładnie teraz się będziesz musiała nakombinować :/

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ