Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Freja wrote:Cati a dużo Ci się różni data wg OM a USG?
tak wiec co osoba to inne zdanie
Daisy lubi tę wiadomość
-
Ja mam OM 19 wpisany, a USG mam 27.07, ale ponoc po dzisiejszym bedzie lepiej cos wiadomo. Ale sie denerwuje zaraz dostane srake. Moj juz w drodze zjezdza, takze bedziemy we 3 ogkadac dzis
W ogole to poprosilam Go zeby ubral koszule dzis wyjsciowa bo jak sie okaze ze widac plec to zebysmy dziecko ladnie przywitalicati, wikaa, katepr lubią tę wiadomość
-
Hej
Zazdroszczę wizytujacym dzisiaj i trzymam kciukija mam wizyte u gin 12.02 a o usg połówkowym nawet nic nie wspomniał. Zastanawiam się czy nie umówić się prywatnie, ten mój gin to w ogóle tylko pyta jak sie czuje i tyle a w karte wpisuje nawet że tętno maluszka jest, ciekawe chyba telepatycznie je bada...
-
my już po badanku. dzidzia 7cm, spokojna i ZDROWA:-) no i wstępnie widzieliśmy siusiaka albo pepowinke. pan doktor powiedZiał,ze być może to ja mam racje a nie mąż(obstawia Core).
Tigana, Nona, anetaa1607, gigsa, dora8201, believe, Ivettka, usia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam
Przede wszystkim nowe lipcówki
Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak, no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.
Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.
Miłego dnia i trzymam mocno kciuki za wizytę (Daisy życzę ci córeczki)
Nona, Tigana, gigsa, ewela86, believe, Ivettka lubią tę wiadomość
[/url]
-
cati wrote:u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiec
tak wiec co osoba to inne zdanie
Nona lubi tę wiadomość
-
agawa1977 wrote:Witam
Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak, no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.
Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.
ale moze nie choć do lipca jeszcze kawał czasu jutro zaczynam 18tydzien mamy jeden dzien różnicy
u nas podobno chłopak ale pewnie wyjasni sie 19 lutego na połóawkowym -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nono ja przy Zuzi nie miałam robionego np wcale echa i nie dostałam skierowania na badania a teraz mialam skierowanie i własnie w tej klinice robia kopleksowo w 12tyg usg plus krew testy pappa i cos tam jeszcze a w drugim echo mam tez tym razem w pakiecie trzecie badnie to jakos koło 32tyg
tez z echem
hmm jesli masz wszystko ok i na połowkowym gin nie stwierdzi nieprawidłowości to moim zdaniem nie musisz robicNona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
taki mam zakres połówkowych:
- USG 3D lub 4D – określenie położenia łożyska, ocena każdej części ciała płodu oraz ilości wód płodowych i wielkości płodu. U kobiet zagrożonych przedwczesnym porodem można także zmierzyć długość szyjki macicy poprzez badanie przezpochwowe. Można już zobaczyć rysy twarzy dziecka.
Badanie można nagrać na płytę DVD.
- Echokardiografia płodu - umożliwia dokładną ocenę rozwijającego się układu krążenia.
- Test Potrójny - wykonywany u ciężarnych, które wcześniej nie robiły badań przesiewowych lub jako uzupełnienie badań z I trymestru.
a taki w trzecim trymestrze:
USG 3D lub 4D – pomiar wielkości płodu i szacunkowe określenie jego masy, badanie ruchów, ocena łożyska, pomiar ilości wód płodowych, ocena przepływu krwi do łożyska i płodu.
Badanie można nagrać na płytę DVD.Nona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a
Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi?? -
nick nieaktualny
-
anetaa1607 wrote:Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a
Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi??
Mam grupe A Rh+, mój A. ma B Rh+. Lekarz obejrzał i w sumie nie skomentował, więc chyba wynik jest Ok. Konfliktu niema -
agawa1977 wrote:Witam
Agawa jak to wyglądało, przyszły do domu, o jakiej porze? A jesteś na etacie, czy samozatrudnienie?28.V '15 - godz. 20:15
Natalia