WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Cati a dużo Ci się różni data wg OM a USG?
    u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiec ;D tak wiec co osoba to inne zdanie :)

Daisy lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam OM 19 wpisany, a USG mam 27.07, ale ponoc po dzisiejszym bedzie lepiej cos wiadomo. Ale sie denerwuje zaraz dostane srake. Moj juz w drodze zjezdza, takze bedziemy we 3 ogkadac dzis :)

W ogole to poprosilam Go zeby ubral koszule dzis wyjsciowa bo jak sie okaze ze widac plec to zebysmy dziecko ladnie przywitali :D

cati, wikaa, katepr lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zazdroszczę wizytujacym dzisiaj i trzymam kciuki ;) ja mam wizyte u gin 12.02 a o usg połówkowym nawet nic nie wspomniał. Zastanawiam się czy nie umówić się prywatnie, ten mój gin to w ogóle tylko pyta jak sie czuje i tyle a w karte wpisuje nawet że tętno maluszka jest, ciekawe chyba telepatycznie je bada...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po badanku. dzidzia 7cm, spokojna i ZDROWA:-) no i wstępnie widzieliśmy siusiaka albo pepowinke. pan doktor powiedZiał,ze być może to ja mam racje a nie mąż(obstawia Core).

Tigana, Nona, anetaa1607, gigsa, dora8201, believe, Ivettka, usia89 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:25

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Przede wszystkim nowe lipcówki :)

Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak :), no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.

Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.

Miłego dnia i trzymam mocno kciuki za wizytę (Daisy życzę ci córeczki :))

Nona, Tigana, gigsa, ewela86, believe, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiec ;D tak wiec co osoba to inne zdanie :)
    Cati ja miałam z OM 2 lipiec pote niby sie z USG przesuwało a po ostatnim tydzien temu daty sie zrównały :)

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tigana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę że dzisiaj się same chłopaki ujawniają ;) najważniejsze że zdrowe :)

MI ginka z USG wyliczyła na 9.07 a ja wg zapłodnienia na 17.07, zobaczymy kto ma rację :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:

Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak :), no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.

Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.

ja sie boje ze akurat jak przyjda to bede w przedszkolu albo w sklepie kurcze :/ ale moze nie choć do lipca jeszcze kawał czasu jutro zaczynam 18tydzien mamy jeden dzien różnicy :)
    u nas podobno chłopak ale pewnie wyjasni sie 19 lutego na połóawkowym

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono masz racje najlepiej w dobrej klinice zrobic u nas robią Echo serduszka plus badania

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono ja przy Zuzi nie miałam robionego np wcale echa i nie dostałam skierowania na badania a teraz mialam skierowanie i własnie w tej klinice robia kopleksowo w 12tyg usg plus krew testy pappa i cos tam jeszcze a w drugim echo mam tez tym razem w pakiecie trzecie badnie to jakos koło 32tyg :) tez z echem

hmm jesli masz wszystko ok i na połowkowym gin nie stwierdzi nieprawidłowości to moim zdaniem nie musisz robic

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki mam zakres połówkowych:
    - USG 3D lub 4D – określenie położenia łożyska, ocena każdej części ciała płodu oraz ilości wód płodowych i wielkości płodu. U kobiet zagrożonych przedwczesnym porodem można także zmierzyć długość szyjki macicy poprzez badanie przezpochwowe. Można już zobaczyć rysy twarzy dziecka.

Badanie można nagrać na płytę DVD.

- Echokardiografia płodu - umożliwia dokładną ocenę rozwijającego się układu krążenia.

- Test Potrójny - wykonywany u ciężarnych, które wcześniej nie robiły badań przesiewowych lub jako uzupełnienie badań z I trymestru.

a taki w trzecim trymestrze:
    USG 3D lub 4D – pomiar wielkości płodu i szacunkowe określenie jego masy, badanie ruchów, ocena łożyska, pomiar ilości wód płodowych, ocena przepływu krwi do łożyska i płodu.

Badanie można nagrać na płytę DVD.

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a

Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi??

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że będę miała robione echo bez żadnych wskazań. Po prostu on zawsze robi. No i wtedy mi wszystko nagra na płytę.

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a

Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi??

Mam grupe A Rh+, mój A. ma B Rh+. Lekarz obejrzał i w sumie nie skomentował, więc chyba wynik jest Ok. Konfliktu niema :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:

Agawa jak to wyglądało, przyszły do domu, o jakiej porze? A jesteś na etacie, czy samozatrudnienie?

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ