X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:20

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja wrote:
    Cati a dużo Ci się różni data wg OM a USG?
    u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiec ;D tak wiec co osoba to inne zdanie :)

Daisy lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam OM 19 wpisany, a USG mam 27.07, ale ponoc po dzisiejszym bedzie lepiej cos wiadomo. Ale sie denerwuje zaraz dostane srake. Moj juz w drodze zjezdza, takze bedziemy we 3 ogkadac dzis :)

W ogole to poprosilam Go zeby ubral koszule dzis wyjsciowa bo jak sie okaze ze widac plec to zebysmy dziecko ladnie przywitali :D

cati, wikaa, katepr lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Zazdroszczę wizytujacym dzisiaj i trzymam kciuki ;) ja mam wizyte u gin 12.02 a o usg połówkowym nawet nic nie wspomniał. Zastanawiam się czy nie umówić się prywatnie, ten mój gin to w ogóle tylko pyta jak sie czuje i tyle a w karte wpisuje nawet że tętno maluszka jest, ciekawe chyba telepatycznie je bada...

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już po badanku. dzidzia 7cm, spokojna i ZDROWA:-) no i wstępnie widzieliśmy siusiaka albo pepowinke. pan doktor powiedZiał,ze być może to ja mam racje a nie mąż(obstawia Core).

Tigana, Nona, anetaa1607, gigsa, dora8201, believe, Ivettka, usia89 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 11:25

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• agawa1977 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Przede wszystkim nowe lipcówki :)

Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak :), no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.

Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.

Miłego dnia i trzymam mocno kciuki za wizytę (Daisy życzę ci córeczki :))

Nona, Tigana, gigsa, ewela86, believe, Ivettka lubią tę wiadomość

f2w3dqk34z7i0m1c.png[/url]
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiec ;D tak wiec co osoba to inne zdanie :)
    Cati ja miałam z OM 2 lipiec pote niby sie z USG przesuwało a po ostatnim tydzien temu daty sie zrównały :)

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Tigana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widzę że dzisiaj się same chłopaki ujawniają ;) najważniejsze że zdrowe :)

MI ginka z USG wyliczyła na 9.07 a ja wg zapłodnienia na 17.07, zobaczymy kto ma rację :)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:

Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak :), no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.

Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.

ja sie boje ze akurat jak przyjda to bede w przedszkolu albo w sklepie kurcze :/ ale moze nie choć do lipca jeszcze kawał czasu jutro zaczynam 18tydzien mamy jeden dzien różnicy :)
    u nas podobno chłopak ale pewnie wyjasni sie 19 lutego na połóawkowym

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono masz racje najlepiej w dobrej klinice zrobic u nas robią Echo serduszka plus badania

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono ja przy Zuzi nie miałam robionego np wcale echa i nie dostałam skierowania na badania a teraz mialam skierowanie i własnie w tej klinice robia kopleksowo w 12tyg usg plus krew testy pappa i cos tam jeszcze a w drugim echo mam tez tym razem w pakiecie trzecie badnie to jakos koło 32tyg :) tez z echem

hmm jesli masz wszystko ok i na połowkowym gin nie stwierdzi nieprawidłowości to moim zdaniem nie musisz robic

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wysłany: 21 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki mam zakres połówkowych:
    - USG 3D lub 4D – określenie położenia łożyska, ocena każdej części ciała płodu oraz ilości wód płodowych i wielkości płodu. U kobiet zagrożonych przedwczesnym porodem można także zmierzyć długość szyjki macicy poprzez badanie przezpochwowe. Można już zobaczyć rysy twarzy dziecka.

Badanie można nagrać na płytę DVD.

- Echokardiografia płodu - umożliwia dokładną ocenę rozwijającego się układu krążenia.

- Test Potrójny - wykonywany u ciężarnych, które wcześniej nie robiły badań przesiewowych lub jako uzupełnienie badań z I trymestru.

a taki w trzecim trymestrze:
    USG 3D lub 4D – pomiar wielkości płodu i szacunkowe określenie jego masy, badanie ruchów, ocena łożyska, pomiar ilości wód płodowych, ocena przepływu krwi do łożyska i płodu.

Badanie można nagrać na płytę DVD.

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a

Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi??

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział że będę miała robione echo bez żadnych wskazań. Po prostu on zawsze robi. No i wtedy mi wszystko nagra na płytę.

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetaa1607 wrote:
    Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a

Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi??

Mam grupe A Rh+, mój A. ma B Rh+. Lekarz obejrzał i w sumie nie skomentował, więc chyba wynik jest Ok. Konfliktu niema :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawa1977 wrote:

Agawa jak to wyglądało, przyszły do domu, o jakiej porze? A jesteś na etacie, czy samozatrudnienie?

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ