Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiecFreja wrote:Cati a dużo Ci się różni data wg OM a USG?
tak wiec co osoba to inne zdanie
Daisy lubi tę wiadomość
-
Ja mam OM 19 wpisany, a USG mam 27.07, ale ponoc po dzisiejszym bedzie lepiej cos wiadomo. Ale sie denerwuje zaraz dostane srake. Moj juz w drodze zjezdza, takze bedziemy we 3 ogkadac dzis

W ogole to poprosilam Go zeby ubral koszule dzis wyjsciowa bo jak sie okaze ze widac plec to zebysmy dziecko ladnie przywitali
cati, wikaa, katepr lubią tę wiadomość
-
Hej

Zazdroszczę wizytujacym dzisiaj i trzymam kciuki
ja mam wizyte u gin 12.02 a o usg połówkowym nawet nic nie wspomniał. Zastanawiam się czy nie umówić się prywatnie, ten mój gin to w ogóle tylko pyta jak sie czuje i tyle a w karte wpisuje nawet że tętno maluszka jest, ciekawe chyba telepatycznie je bada...

-
my już po badanku. dzidzia 7cm, spokojna i ZDROWA:-) no i wstępnie widzieliśmy siusiaka albo pepowinke. pan doktor powiedZiał,ze być może to ja mam racje a nie mąż(obstawia Core).
Tigana, Nona, anetaa1607, gigsa, dora8201, believe, Ivettka, usia89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam

Przede wszystkim nowe lipcówki
Ja po badaniu wiem, że będzie chłopak
, no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.
Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.
Miłego dnia i trzymam mocno kciuki za wizytę (Daisy życzę ci córeczki
)
Nona, Tigana, gigsa, ewela86, believe, Ivettka lubią tę wiadomość
[/url] -
Cati ja miałam z OM 2 lipiec pote niby sie z USG przesuwało a po ostatnim tydzien temu daty sie zrównałycati wrote:u mnie wielkiej roznicy nie ma 04 lipiec , a OM 08 Lipiec a lekarka w karcie wpisala mi 10 lipiec
tak wiec co osoba to inne zdanie 
Nona lubi tę wiadomość
-
ja sie boje ze akurat jak przyjda to bede w przedszkolu albo w sklepie kurczeagawa1977 wrote:Witam

, no cóż moje dziecko się ucieszy, że będzie miało brata, choć przy tak dużej różnicy wieku to chyba żadnego pożytku z niego nie będzie miał.
Dziewczyny wczoraj miałam KONTROLE Z ZUSU. Masakra. Panie nawet nie chciały ode mnie dowodu osobistego tylko prosiły abym im protokół podpisała.
)
ale moze nie choć do lipca jeszcze kawał czasu jutro zaczynam 18tydzien mamy jeden dzien różnicy 
u nas podobno chłopak ale pewnie wyjasni sie 19 lutego na połóawkowym -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nono ja przy Zuzi nie miałam robionego np wcale echa i nie dostałam skierowania na badania a teraz mialam skierowanie i własnie w tej klinice robia kopleksowo w 12tyg usg plus krew testy pappa i cos tam jeszcze a w drugim echo mam tez tym razem w pakiecie trzecie badnie to jakos koło 32tyg
tez z echem
hmm jesli masz wszystko ok i na połowkowym gin nie stwierdzi nieprawidłowości to moim zdaniem nie musisz robic
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
taki mam zakres połówkowych:
- USG 3D lub 4D – określenie położenia łożyska, ocena każdej części ciała płodu oraz ilości wód płodowych i wielkości płodu. U kobiet zagrożonych przedwczesnym porodem można także zmierzyć długość szyjki macicy poprzez badanie przezpochwowe. Można już zobaczyć rysy twarzy dziecka.
Badanie można nagrać na płytę DVD.
- Echokardiografia płodu - umożliwia dokładną ocenę rozwijającego się układu krążenia.
- Test Potrójny - wykonywany u ciężarnych, które wcześniej nie robiły badań przesiewowych lub jako uzupełnienie badań z I trymestru.
a taki w trzecim trymestrze:
USG 3D lub 4D – pomiar wielkości płodu i szacunkowe określenie jego masy, badanie ruchów, ocena łożyska, pomiar ilości wód płodowych, ocena przepływu krwi do łożyska i płodu.
Badanie można nagrać na płytę DVD.
Nona lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a
Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi?? -
nick nieaktualny
-
anetaa1607 wrote:Dziewczyny dostałam właśnie wynik antygenu HPA-1 i mam napisane tak: Sprawozdanie z badania: Na płytkach krwi pacjentki wykryto antygen HPA-1a (osoba HPA-1a dodatnia) Komentarz: Brak ryzyka wytworzenia przeciwciał anty-HPA-1a
Czarna Owca wiem że ty dostałaś taki sam wynik,a jaką masz grupę krwi??
Mam grupe A Rh+, mój A. ma B Rh+. Lekarz obejrzał i w sumie nie skomentował, więc chyba wynik jest Ok. Konfliktu niema
-
agawa1977 wrote:Witam

)
Agawa jak to wyglądało, przyszły do domu, o jakiej porze? A jesteś na etacie, czy samozatrudnienie?28.V '15 - godz. 20:15
Natalia