X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Czarna Owca ;)
    Dziękuję za wyjaśnienie. Pytałam z czytej ciekawości, nie zlośliwości :))) Tylko co widziałam Twoje wypowiedzi, to nic innego nie widziałam tylko Ja, Mi, Mnie :DD I postanowiłam zapytać u źródła, nie chciałam Cię stresować :D

:) A chyba druga sprawa jest taka, że wiecznie się obwiniam za wszystko, wszystko w czarnych barwach, wszystko najgorsze itd. Lekarz i mój A. ciągle teraz powtarzają, że musze myslec o sobie, ze to teraz ja jestem najwazniejsza, i wszystko to co mnie dotyczy. I chyba dostosowałam się bez reszty do tego :P Aż widać w pisowni :P

Mia S, rex, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihi ! Czarna Owca, no właśnie, widzisz, podświadomie :D
    Pisz wobec tego nawet drukowanymi :D Ja to tylko chciałam się dowiedzieć czemu akurat taką formę obierasz :)

A co do Swissmedu.
    Ja mam takie informacje ( oddziału jeszcze): Że za miesiąc lub dwa dzwonić tam, bo będą już wiedzieć gdzie się przenoszą. Bo przenoszą się napewno.

No a odd koleżanki ktora tam w grudniu rodziłą, że bedą na Zaspę gdzieś Swissmed przenosić.

livia30, Czarna owca lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia no my z Livia tez mamy jakies tam info nt Swissmedu, ale Monita pisala ostatnio, ze Jej kolezanka Jej powiedziala, ze bankrutuja itp. A w ogole to nie byla porodowka Swissmedu jako taka, tylko spolka u nich byla obca. Tak wiec chcialam wyprostowac te informacje i dowiedziec sie skad w ogole to info od kogo dokladnie ze Swissmedu, ale z tego co widze to sie nie doczekam ;) o Zaspiw slyszalam, ale tez o tym ze Swiss ma swoja porodowke otworzyc na Wilenskiej w miejscu starej spolki. Dla mnie wsio ryba niech nawet w Starogardzie sie otworza! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:10

Mia S, livia30 lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy no mi też, byle niech się pospieszą, bo w sumie dużo im czasu do lipca nie pozostało :

Daisy lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie urodzę synka jak Swissmedu nie będzie i będe wiecznie w ciązy chodzić :D

Daisy, kahaśka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy zastanawiam się jak może im się to nie opłacać. chętnych nie brakuje, porodd 6 lub 7 tysięcy... kurcze...

Daisy lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia niektórzy uważają, ze to takie widzi mi się, żeby rodzić w prywatnej klinice (spotkałam się już z takimi opiniami, co ja sobie wymyślam, że przeciez w normalnym szpitalu tyle kobiet rodzi i jest ok). Ale ja juz rodziłam raz, nie mam złych wspomnień ale jak słysze co się dzieje w publicznych szpitalach... Może i wyjde na snoba ale dla mnie 6 tys za komfort urodzenia dziecka to nie dużo i zapłace taką cenę byle tyko czuć się dobrze i nie usłyszeć przypadkiem "czego się wydzierasz, trzeba było d... nie dawać a nie teraz płaczesz".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:28

Daisy, gigsa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, no niestety ale ja mam takie samo zdanie. Tak różnie ludzie na to patrzą, część nie wie jak można być potraktowanym przez szpital, a część ma w dupie bo własnie tyle kobiet rodzi i żyje...
    Różnie można zostać potraktowanym. Mnie na przykład paraliżuje strach przed bezdusznością i ignorancją.
    Mozna w ten sposób kogoś obrazić, to prawda, bo przecież zdarzają się ekipy bardzo przyjazne...

Jak miesiąc temu zostałam potraktowana na izbie przyjęć w szpitalu PCK w Gdyni, to naprawdę nikomu nie życzę. Taki przedsmak.

Daisy lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodzi... Szpital PCK mam pod nosem i powiedziałam mężowi, że wolę urodzić w aucie niż tam. Ponoć się tam "poprawiło" ale widzę, że tylko w teorii...

Mia S, Daisy lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, trafiłam z plamieniem, i stanem przedzawałowym bo moja poprzednia ciaza sie tak skończyła...

Ignorancja i bezduszność dwóch położnych tak przerażająca, że aż strach bo powinny jak dla mnie to palety w magazynie przestawiać z takim poziomem empatii już nie mówiąc o jakimkolwiek profesjonalizmie.

Po 2.5 godzinie dalej siedziałam bez badania, babki totalnie wyjebane miały. Pojechałam na Kliniczną gdzie w 30 minut zostałam zbadana. Z szacunkiem potraktowana. Jak czlowiek.

Napisałam skargę i dostałam ogromne preprosiny, które moim zdaniem to niech sobię wsadzą w dupę, bo ktoś albo jest świnią, albo nie jest, i to że przeprosi nic nie zmieni...

Daisy lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    wlasnie nadrabialam niedziele i widzialam, ze Kierzynka tez sracila swoje malenstwo :(
    Kierzynko tak strasznie mi przykro, mam nadzieje ze jakos sie trzymasz...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:02

Mia S, livia30, mała2930, kahaśka, wikaa, Daisy, Ivettka, dora8201, believe lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Mia widać nie bez powodu jest wiele negatywnych opinii o szpitalu w Gdyni...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Livia nie dają tam ZZO, wiec dla mnie to odpada...

NONA>> uwielbiam Cię ;))))))))))))) Tak to napewno dlatego :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat na ZZO nie zależy a nawet nie chcę - boję się go :D Pierwszy poród przeszłam na Dolarganie i jak znowu go dostanę to będę w niebo wzięta ;-)

Uciekam w końcu się ubrać.

Miłego dnia Dziewczynki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kurcze dziewczyny tyle przykrych wieści :(

Oby to był koniec złego mam nadzieję że wszystkie wytrwamy pięknie do lipca ;)
    Miłego dnia wszystkim ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zmienić podpis pod suwakiem? bo chcę zmienic ale pojawiają mi się teraz 2 suwaki:/

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate, ja widzę jeden :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Believe można, nic się nei stanie, ale może lepiej pójść tylko prywtanie a tego z NFZ przełożyć na za 2 tygdonie, ja też chodze do 2 ginów i staram sie miec rytm co 4 tyg NFZ, 2 tyg pozniej PRIV itd.

Właśnie tej na NFZ nie mogę przełożyć. A znowu prywatnie nie byłam już miesiąc, bo teraz ona ma urlop. Ja do tej na NFZ chodzę co 3 tygodnie, a do tej prywatnie co 4 tygodnie, więc kiedyś musiały się "zejść" ze sobą :)

• cati Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie strat dzieciątek pisalam na fb ale i tu napisze ze bardzo mi przykro i wspolczuje wam :( i mam nadzieje ze sie nie obrazicie na mnie ze napisalam o aniolkach na naszej liscie. Chce byscie byly z nami caly czas i wiem ze teraz wam bardzo ciezko. Wspieramy was calym sercem <3

i przepraszam ze tak malo tu piszę ale czasem ciezko mi znalesc wspolny temat o szpitalach w polsce o chdozeniu do dwoch ginekologow NFZ i prywatnie , a to ciuszki w Tesco i lumpeksach :( ehh ta norwegia. A mowia ze tu tak pieknie i cdownie a dupa blada....

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ