X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Czarna Owca ;)
    Dziękuję za wyjaśnienie. Pytałam z czytej ciekawości, nie zlośliwości :))) Tylko co widziałam Twoje wypowiedzi, to nic innego nie widziałam tylko Ja, Mi, Mnie :DD I postanowiłam zapytać u źródła, nie chciałam Cię stresować :D

:) A chyba druga sprawa jest taka, że wiecznie się obwiniam za wszystko, wszystko w czarnych barwach, wszystko najgorsze itd. Lekarz i mój A. ciągle teraz powtarzają, że musze myslec o sobie, ze to teraz ja jestem najwazniejsza, i wszystko to co mnie dotyczy. I chyba dostosowałam się bez reszty do tego :P Aż widać w pisowni :P

Mia S, rex, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihi ! Czarna Owca, no właśnie, widzisz, podświadomie :D
    Pisz wobec tego nawet drukowanymi :D Ja to tylko chciałam się dowiedzieć czemu akurat taką formę obierasz :)

A co do Swissmedu.
    Ja mam takie informacje ( oddziału jeszcze): Że za miesiąc lub dwa dzwonić tam, bo będą już wiedzieć gdzie się przenoszą. Bo przenoszą się napewno.

No a odd koleżanki ktora tam w grudniu rodziłą, że bedą na Zaspę gdzieś Swissmed przenosić.

livia30, Czarna owca lubią tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia no my z Livia tez mamy jakies tam info nt Swissmedu, ale Monita pisala ostatnio, ze Jej kolezanka Jej powiedziala, ze bankrutuja itp. A w ogole to nie byla porodowka Swissmedu jako taka, tylko spolka u nich byla obca. Tak wiec chcialam wyprostowac te informacje i dowiedziec sie skad w ogole to info od kogo dokladnie ze Swissmedu, ale z tego co widze to sie nie doczekam ;) o Zaspiw slyszalam, ale tez o tym ze Swiss ma swoja porodowke otworzyc na Wilenskiej w miejscu starej spolki. Dla mnie wsio ryba niech nawet w Starogardzie sie otworza! :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:10

Mia S, livia30 lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy no mi też, byle niech się pospieszą, bo w sumie dużo im czasu do lipca nie pozostało :

Daisy lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie urodzę synka jak Swissmedu nie będzie i będe wiecznie w ciązy chodzić :D

Daisy, kahaśka lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy zastanawiam się jak może im się to nie opłacać. chętnych nie brakuje, porodd 6 lub 7 tysięcy... kurcze...

Daisy lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia niektórzy uważają, ze to takie widzi mi się, żeby rodzić w prywatnej klinice (spotkałam się już z takimi opiniami, co ja sobie wymyślam, że przeciez w normalnym szpitalu tyle kobiet rodzi i jest ok). Ale ja juz rodziłam raz, nie mam złych wspomnień ale jak słysze co się dzieje w publicznych szpitalach... Może i wyjde na snoba ale dla mnie 6 tys za komfort urodzenia dziecka to nie dużo i zapłace taką cenę byle tyko czuć się dobrze i nie usłyszeć przypadkiem "czego się wydzierasz, trzeba było d... nie dawać a nie teraz płaczesz".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:28

Daisy, gigsa lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, no niestety ale ja mam takie samo zdanie. Tak różnie ludzie na to patrzą, część nie wie jak można być potraktowanym przez szpital, a część ma w dupie bo własnie tyle kobiet rodzi i żyje...
    Różnie można zostać potraktowanym. Mnie na przykład paraliżuje strach przed bezdusznością i ignorancją.
    Mozna w ten sposób kogoś obrazić, to prawda, bo przecież zdarzają się ekipy bardzo przyjazne...

Jak miesiąc temu zostałam potraktowana na izbie przyjęć w szpitalu PCK w Gdyni, to naprawdę nikomu nie życzę. Taki przedsmak.

Daisy lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to mi chodzi... Szpital PCK mam pod nosem i powiedziałam mężowi, że wolę urodzić w aucie niż tam. Ponoć się tam "poprawiło" ale widzę, że tylko w teorii...

Mia S, Daisy lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia, trafiłam z plamieniem, i stanem przedzawałowym bo moja poprzednia ciaza sie tak skończyła...

Ignorancja i bezduszność dwóch położnych tak przerażająca, że aż strach bo powinny jak dla mnie to palety w magazynie przestawiać z takim poziomem empatii już nie mówiąc o jakimkolwiek profesjonalizmie.

Po 2.5 godzinie dalej siedziałam bez badania, babki totalnie wyjebane miały. Pojechałam na Kliniczną gdzie w 30 minut zostałam zbadana. Z szacunkiem potraktowana. Jak czlowiek.

Napisałam skargę i dostałam ogromne preprosiny, które moim zdaniem to niech sobię wsadzą w dupę, bo ktoś albo jest świnią, albo nie jest, i to że przeprosi nic nie zmieni...

Daisy lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    wlasnie nadrabialam niedziele i widzialam, ze Kierzynka tez sracila swoje malenstwo :(
    Kierzynko tak strasznie mi przykro, mam nadzieje ze jakos sie trzymasz...

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:02

Mia S, livia30, mała2930, kahaśka, wikaa, Daisy, Ivettka, dora8201, believe lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Mia widać nie bez powodu jest wiele negatywnych opinii o szpitalu w Gdyni...

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Livia nie dają tam ZZO, wiec dla mnie to odpada...

NONA>> uwielbiam Cię ;))))))))))))) Tak to napewno dlatego :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi akurat na ZZO nie zależy a nawet nie chcę - boję się go :D Pierwszy poród przeszłam na Dolarganie i jak znowu go dostanę to będę w niebo wzięta ;-)

Uciekam w końcu się ubrać.

Miłego dnia Dziewczynki ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kurcze dziewczyny tyle przykrych wieści :(

Oby to był koniec złego mam nadzieję że wszystkie wytrwamy pięknie do lipca ;)
    Miłego dnia wszystkim ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak zmienić podpis pod suwakiem? bo chcę zmienic ale pojawiają mi się teraz 2 suwaki:/

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate, ja widzę jeden :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• believe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Believe można, nic się nei stanie, ale może lepiej pójść tylko prywtanie a tego z NFZ przełożyć na za 2 tygdonie, ja też chodze do 2 ginów i staram sie miec rytm co 4 tyg NFZ, 2 tyg pozniej PRIV itd.

Właśnie tej na NFZ nie mogę przełożyć. A znowu prywatnie nie byłam już miesiąc, bo teraz ona ma urlop. Ja do tej na NFZ chodzę co 3 tygodnie, a do tej prywatnie co 4 tygodnie, więc kiedyś musiały się "zejść" ze sobą :)

• cati Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie strat dzieciątek pisalam na fb ale i tu napisze ze bardzo mi przykro i wspolczuje wam :( i mam nadzieje ze sie nie obrazicie na mnie ze napisalam o aniolkach na naszej liscie. Chce byscie byly z nami caly czas i wiem ze teraz wam bardzo ciezko. Wspieramy was calym sercem <3

i przepraszam ze tak malo tu piszę ale czasem ciezko mi znalesc wspolny temat o szpitalach w polsce o chdozeniu do dwoch ginekologow NFZ i prywatnie , a to ciuszki w Tesco i lumpeksach :( ehh ta norwegia. A mowia ze tu tak pieknie i cdownie a dupa blada....

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ