X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dwa suwaki tylko usunęłam jeden, nie mogę zmienic w tym suwaku podpisu pod spodem, jak je zmieniacie?:)

• rex Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chamstwa na porodówce nie boję bo też mam cięty język to dłużna bym nie była. Pamiętajcie, że teraz najlepiej wszystkich nagrywać- zwłaszcza lekarzy.
    Boję się jedynie zaniedbań okołoporodowych, tego, że swoją rutyną coś spartaczą :(
    A wtedy to już jesteśmy bezsilne. Czasem tak niewiele potrzeba...
    Nie myślę jeszcze o porodzie. Narazie się stresuję żeby szczęśliwie do końca ditrwać.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:03

kate851 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• katepr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę że nic się nie stanie jak w ten sam dzień jest wizyta na nfz i prywatnie. Nfz sie należy a prywatnie płacisz także bez obaw Believe :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona super tez tak wlasnie myslalam :D

Mia mi tam zdanie akurat w tym temacie innych osob jest zupelnie obojetne, moja kasa, moje wydatki. Nic nikomu do tego gdzie i jak planuje rodzic i czy (i ile) za to 'poplyne'. Najbardziej rozczulaja mnie teksty typu ' Za te kase wolalabym cos kupic dziecku bo to kilka tys.' - osobiscie spotkalam sie z takimi opiniami. Wystarczy chwile pomyslec, zeby dosjsc do wniosku, ze jak sie ma te 6 tys na porod (7 na cc na zyczenie) to sie CHYBA ma kase na dziecko i inne wydatki i nie jest to kwestia odkladania czy pozalowania sobie/rodzinie czegos innego. Aczkolwiek czytalam caaaly watek o Swiss na trojmiescie i wiele lasek sie zwyczajnie zapozyczalo lub odkladalo z zusu z l4 kase na porod. I ja to tez rozumiem. Takze kazdy robi jak uwaza. Ja wiem ze i tak sie urodzi i tak sie urodzi. A kazda z nas ma przeciez prawo wyboru szpitala, czyz nie? ;) Ja juz tez raz rodzilam (Zaspa) i chocbym umierala to tam nie bede rodzic. Lepsze warunki bede miec u sasiadow w samochodzie i lepiej mnie potraktuja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:12

Mia S, livia30 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    A ja pierwszy dzień w pracy mam za sobą. Było miło, fajnie było pogadać o czymś nie związanym z ciążą, domem i dziećmi. ... A zaległe e-maile czytałam 2,5 h. :O

Daisy gdyby mnie było stać, na pewno nie zawahałabym się, żeby rodzić w prywatnej klinice. .. 2 razy już rodziłam i o ile drugi poród był ok. to pierwszy bardzo źle pamiętam ! Czytałam gdzieś na opiniachszpitali z mojej mmiejscowości jak jedna z położnych mówi do dziewczyny na porodowce "idź się wysikac" ona na to, że ie chce. To ta znowu " idź i spróbuj", a ona nie nie potrzebuję , dziękuję. Na to położna " tak wam się nigdy nie chce tylko potem po oczach nam szczycie..." ach ta służba zdrowia .... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:52

Daisy, Nona, dora8201 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Ustawienia+>społeczność=>Twój podpis na forum i tak piszesz z palca nowy tekst
    Dzięki Nona:)

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:39

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wikaa lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita Swissmed jest, nie wiem skad masz takie info ze ich nie ma, budynek stoi, lekarze przyjmuja.. Nie funkcjonuje porodowka spolki. Nie wiem, czy Ty nie czytasz poprzednich wpisow zeby nadrobic czas gdy Cie nie ma na forum? :) Juz 4x pisalam do Ciebie odnosnie Swissmedu i Twojej kolezanki. Chcialam wiedziec skad ma informacje ona o rzekomym zadluzeniu i o przejeciu przez zagraniczna firme? Chyba czytasz poprzednie wpisy skoro sie odnioslas do jakiegos. To czemu nie odpowiesz mi na moje pytanie? :)

Nie pisalam ze chce rodzic pvt gdzies indziej.

Tak jak piszesz Twoje kolezanki rodzily ostatnio. Ja rodzilam 8lat temu wiec mam swoja opinie w tym temacie juz wyrobiona. Poczytaj tez negatywne opinie o Zaspie.

Ja jesli Swissmed nic nie ogarnie to bede rodzila w Kartuzach. Full wypas - kazda sala osobna przygotowana do porodu rodzinnego, w kazdej sali kabina z hydromasazem, worek, pilka, drabinki, STS po porodzie - super, maz moze byc ile chce potem. Sale max 2 osobowe z lazienka po porodzie. Zaden inny szpital w Trojmiescie tak nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:59

• kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie do polecenia jakąś fajną książkę/poradnik? żeby bylo i o ciąży i o pielęgnacji maluszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie, kuracja antygrzybicza nie pomogła, ja już niechcę wywalać kasy na coś co mi nie pomaga, może chcieć mnie położyć na oddział?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo dziewczyny narzeczony mi wlasnie przywiózł ten detektor tętna i powiem Wam że jak usłyszałam bicie serduszka Maleństwa to mi tak ulżyło że masakra. :) Co prawda długo szukałam ale najważniejsze że znalazłam :) Teraz może jakoś wytrzymam do wizyty jak codziennie sobie posłucham serducha :D
    Co do książek to mam zamiar sobie jakąś wypożyczyć więc podczepiam się do pytania :) Jak dotąd leciałam na gazetach :)

usia89, pepitka, Sana lubią tę wiadomość

• katepr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Pierwszy rok życia dziecka i Język niemowląt :)

Jeśli chodzi o swissmed to tylko porodówka w styczniu zostala zamknięta ale ona w ogóle nie należała do swissmedu, troche to pokręcone, pogadam z koleżankami co tam pracują i się dowiem :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra jaki masz detektor?
    Zapytam się ponownie bo nikt mi nie odpowiedział
    CZY WY PIJECIE DWA LITRY DZIENNIE?
    rano się Cieszyłam że nic nie boli acaly czas boli Krzyż albo nerki sama nie wiem jajniki kluje plecy ogólnie.
    Nie mogę się doczekać mojego detektora

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek ja na pewno tyle piję. Ale ja zawsze mam duże zapotrzebowanie na płyny.
    W te dwa litry wliczają Ci się wszystkie napoje. No z wyjątkiem kawy bo ona odwadnia.
    A w ogólę to w ciąży mam tak, ze jak ktoś pije albo choć mówi o piciu, albo słyszę wodę to muszę się napić.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba nie pije nawet 1 litra ; p ale przed ciążą też zawsze piłam mało, teraz więcej no ale niewiele więcej niestety

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate my wiemy ze porodowka nie byla swissmedu i wiemy ze jest zamknieta ;) Monita wprowadza niepotrzebny zamet i do tego nie odpowiada na pytania skierowane do Niej. Rzucanie hasel i zbedne wprowadzanie w blad.. A Ty jak sie czujesz w ogole? Skusilas sie na ten prenalen w koncu? :)

Bombelek ja nie pije 2 litrow no cos Ty. Chociaz teraz jest chlodniej i czesciwj herbate pije, jakis sok, no ale ile tego mysle ze ok litr max. Tak samo jak Kate przed ciaza to w ogole nic nie pilam praktycznie bo tylko kawe ;)

A jak Wam mowilam na samym poczatku o detektorze to mowilyscie ze zbedny gadzet ;) ja mam juz tak dlugo i super nadal polecam :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:32

Mia S lubi tę wiadomość

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ