X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll ja do ginekologa chodzę tylko prywatnie. I zawsze mam mierzone ciśnienie, sprawdzaną wagę, przeprowadzony jest wywiad o samopoczucie,dolegliwości,obawy itd...I jeszcze przed każdą wizytą sprawdza mi wyniki badan krwi i moczu. Później mam robione badanie na samolocie i usg. Serduszko słyszałam raz i to bardzo krótko. A na Nfz jak chodziłam w tamtej ciąży to nic mi nie zleciła, ani usg ani badan. No i skończyło się poronieniem nie wiadomo z jakiego powodu. Ale każdy lekarz jest inny więc może ta Twoja niedługo wysle Cie na jakieś badania itp. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:35

gigsa lubi tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay, no właśnie nie mierzy ciśnienia. Badania, które miałam do tej pory to morfologia, badanie ogólne moczu, grupa krwi, glukoza, WR, toksoplazmoza, różyczka, HCV , HIV, cytologia, czystość pochwy, TSH no i jedno USG.

Problemy z pęcherzem zaczęły się w grudniu i kazała mi brać urosept 10 dni, a później nie miałam ani kontrolnego moczu (dopiero teraz) i jakoś tak o wszystkim muszę jej przypominać. Ogólnie jak o coś zapytam to mi zawsze odpowiada ale przecież ja nie wiem wszystkiego...

Bombelek, ogólnie ja też chodzę prywatnie dlatego mnie to tak dziwi...

Zastanawiam się nad zmianą dr prowadzącej ale nie wiem czy to dobry pomysł na tym etapie ciąży...

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 uwielbiam Twoją informacje. Może u mnie juz nie będzie jaderek ;)

livia30 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak nie było to już nie będzie ;-) U mnie 13+2 było podejrzenie ze chłopak no a 16+2 juz pewne na 100%. Mam zdjecie rozkraczonego synusia z siurakiem i widocznymi jąderkami ;-)

Konwalia, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Witam sie z rana :)

Ja już po wizycie, z moim maluszkiem wszystko jest dobrze i okazał sie upragnionym synkiem!!!!! Przeryczałam że szczęścia całą wizytę i pół drogi do domu :') no i jeszcze wstapilam do sklepu kupić najbardziej niebieski ciuszek w mieście! Ehh, tak bardzo sie cieszę że wszystko jest ok. Zła passa musi zostać przerwana i teraz już wszystkie szczęśliwie dotrwamy do lipca. Buziaczki kochane :*

Pepitka, gratuluję udanej wizyty i poznania płci :) musi być dobrze! nie ma innej opcji!

Uśmiałam się z tych Waszych dyskusji na temat pisania o sobie z dużej litery i z Nony w 3 osobie :D :D

bommbelek89, przy problemach z nerkami to jest zalecane pić min. 2 litry wody, więc wmuszaj w siebie tyle ile możesz. Chociaż wiem, że to trudne bardzo. U mnie w lato jest mniejszy problem, ale w zimie piję dużo herbaty i po prostu nie mam ochoty pić jeszcze więcej...

Aryll, powiedziałabym, że bardzo dziwna ta Twoja ginekolog. U mnie na NFZ położna mnie mierzy, waży, mierzy ciśnienie i później idę do ginekolog na badanie + od mniej więcej 10 - 12 tygodnia sprawdza tętno płodu detektorem. Na razie skierowania dostałam tylko zaraz na początku, a USG miałam jedno - 2 miesiące temu. A Ty chodzisz prywatnie, czy na USG?

pepitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:03

Mia S lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll, jeśli faktycznie chodzisz prywatnie, to ja bym zmieniła ginekologa. Ewentualnie próbowała jeszcze zwrócić jej uwagę. A jeśli to nie pomoże to się nie zastanawiaj, tylko idź do kogoś innego. Masz prawo wymagać, żeby Cię zbadała. W końcu za to jej płacisz.

Zmykam spać. Dobranoc :)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:06

Daisy lubi tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelek ale pisalam ogolnie, a nie akurat o Tobie ;) tylko sie tak odnioslam akurat w tym poscie.

Na stetoskop jest jeszcze sporo za wczesnie. Ponoc od 20tc jest o wiele lepszy nasluch. Ja w pierwszej ciazy ze stetoskopem latalam i tez super wrazenia. No na pewno nie jak przy detektorze teraz ;)

Dobranoc! ♡

• rex Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll ja bym za to nie płaciła..
    W sumie to za co jej płacisz?
    E! Zmienić gina możesz na każdym etapie. Ciśnienia, ważenie i morfologia+ mocz to podstawa.
    Z USG różnie bywa. Niby wszędzie już starają się zejść do 3 tylko.
    Na kartce sobie zawsze pisz pytania żebyś nie zapomniała ;)
    O piersi też się musiałam prosić.
    W poprzedniej ciąży bo w tej to w ogóle brak opieki :/

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wtorkowo! Obudziłam się z zapchanym nosem i bólem głowy...

ARYLL zgadzam się z dziewczynami ze nie tak powinna wyglądać opieka położnika... Zwłaszcza kiedy Ty płacisz za ta opiekę z własnej kieszeni... To co opisałaś nie spełnia podstaw... Sama położna robi więcej niż Twój lekarz... Ja bym nie uczyła lekarza co na robić tylko go zmieniła! I każdy etap jest dobry... Ja też dziś idę do nowego bo mój mi się wyprowadził do innego miasta...

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:04

dora8201 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Wczoraj padłam, a dziś od 7 oczy jak pięć złotych. Już nawet po śniadaniu jestem (dostałam do łóżka) :)

Konwalia ja miałam potwierdzenie płci męskiej w 15t5d i już bardzo wyraźnie na monitorze widziałam siusiaki.

Co do picia wody to staram się pić 1l dziennie

Konwalia lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja mam nadzieję, że w końcu na jutrzejszej wizycie poznamy płeć naszego maleństwa :)

Daisy niestety nie czuję jeszcze ruchów :(

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u nas ferie więc mam od soboty moja młodszą siostrę:-) wczoraj zrobiliśmy małe zakupki dla maluszka.

zaraz lecę na badanka morfologia + analiza moczu bo w czwartek WIZYTUJEMY o 16.00 już się nie mogę doczekać! mam nadzieję że wyniki badan również będą ok,bo ja z pęcherzem bujam się już od początku ciąży:-/ jak narazie wszystko wróciło do normy;-)i oby jak najdłużej.... miłego dnia

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mała2930 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 12 +3Lekarz stwierdzil ze to on jutro ma potwierdzic mam nadzieje ze tak bedzie ciekawe czy dzisiaj na nfz zrobi mi usg ale watpie:(

https://www.maluchy.pl/li-69402.png
    https://www.maluchy.pl/li-72296.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dzisiaj pospałam trochę dłużej, bo mężu stwierdził, że dzisiaj nie będzie mnie budził :) W nocy znowu złapał mnie ból nerki i nie chciał odpuścić, ale tym razem też to nie był ten najmocniejszy ból. Za tydzień na wizycie koniecznie muszę powiedzieć o tym swojej ginekolog. Niech coś poradzi.

Dora, Mała, powodzenia na wizytach! :)

No i miłego dnia dla wszystkich :)

dora8201 lubi tę wiadomość

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi! Właśnie tak mi się wydawało, że coś jest nie tak i potrzebowałam potwierdzenia. Zacznę rozglądać się za nowym lekarzem :)

Dora, a jak szukałaś nowego lekarza? Ktoś Ci polecił?

Powodzenia na wizytach, dziewczyny :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Powodzenia na wizytach! :)

U nas kiepsko, cora mi sie rozklada..ale ferie :( biedna :/.
    Wstalam przed 9 juz zrobilam jej sniadanko, herbatke no i leki.

Ja tez bym nie miala oporow przed zmiana gina. Teraz mam 4go odkad zaszlam w ciaze. Nie bede placic tyle siana konowalom. Poza tym nie mam tez 17lat zebym sie wstydzila/bala powiedziec co mi nie pasuje. Tez polecam szukanie gina az do skutku ;).

Glowa cos mnie boli. Wietrze pokoj, mam nadz ze to od temperatury tylko, a nie tez znowu jakies chorobsko.

Milego dnia :)

bommbelek89 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w 13 + 2 tc pan doktor równiez Powodział że najprawdopodobniej chłopiec,czekam do czwartku z niecierpliwością:-) ...bo nadal nie wiemy jak pokój malować;-)

Konwalia lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ