X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ja sie z komorki nie wpisze :/ moglabysw drodze wyjatku prosze w wolnej chwili mnie wpisac w rubryce dziewczynka? :D No i imie zostawic tylko Hanie? :) to z mojej str bedzie wtedy porzadek. Bede zobowiazana :) ja bez laptopa wiec nie zedytuje niestety :(

• believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pomóżcie mi. Mam umowę na czas nieokreślony na cały etat. Przysługuje mi 20 dni urlopu rocznie. Czy jeśli zaczęłam pracować w tym roku i zamierzam iść na L4 koło kwietnia/maja, to czy do wykorzystania mam do tego czasu całe 20 dni, czy proporcjonalnie za te miesiące, które przepracuję? Jeśli to pierwsze, to podajcie mi proszę gdzie to jest zapisane w kodeksie pracy, jeśli któraś z Was się orientuje :)

• MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba udało mi sie dopisać, na końcu ale jestem :P
    Ja wizytuje w czwartek także jestem ciekawa co i jak i skrycie marze ze jeden z chlopczykow okaze sie dziewczynką, bliźniaki już mocno dają się we znaki, niewyobrażam sobie co to będzie później , w szczególności budzą się do życia kiedy to ja chce spać :)

gigsa, kahaśka, Ivettka lubią tę wiadomość

relgtv73wmazjtw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:04

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe urlop Ci przysluguje 20dni, ale prawa do ich wykorzystania nabierasz proporcjonalnie do przepracowanego miesiaca. Takze jak pracujesz od tego roku to niestety nie mozesz wykorzystac calego urlopu.

Nona dzieki ♡

believe lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIKOLAY wrote:
    teraz mam miec szew ze wzgledu na wywiad.
    aha, no to teraz rozumiem, myślałam, że jak łożysko się uniosło to już nie będzie potrzeby nic zakładać...
    Co do straty Dzidziusia bardzo Ci współczuję. ..

Widzę, że na forum dużo jest dziewczyn z Aniołkami :-( To strasznie przygnębiające jest i współczuję każdej z Was. Pewnie jest to niewyobrazalny ból, dlatego fajnie, że Wam się udało i jesteście tu na forum.... ;-) Za Was szczególnie powinnyśmy trzymać kciuki ! :-)

Witam nową Koleżankę. Moje zdanie w sprawie Twojego gina jest oczywiste, czyli takie jak wszystkich lipcowek.Jedyna rada - zmień lekarza ;-)

Powodzenia dla wizytujących :-D

Mam nadzieję, że jest tak jak mówicie i lekarz jajeczka i siurki widzi od razu, a jak nie widzi to pewnie już nie zobaczy, bo to będą cytrynki ;-)

ChillaTeqilla lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:32

Nona lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Believe urlop Ci przysluguje 20dni, ale prawa do ich wykorzystania nabierasz proporcjonalnie do przepracowanego miesiaca. Takze jak pracujesz od tego roku to niestety nie mozesz wykorzystac calego urlopu.

Nona dzieki ♡

Daisy czyli przepracowujac, np. Od stycznia do kwietnia to jest ok. 8 dni urlopu tak ?
    Czy będąc na zwolnieniu tak jak ja cały styczeń, a potem pracując np. 3 m-ce będę miała urlop jak za 4 ? Tak ?

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 10 dziewczynek i 22 chłopców :) czekamy na resztę :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, nie pracuję od tego roku. Mam umowę już któryś rok. Tylko zastanawiam się, czy za ten rok mam do wykorzystania np. 8 dni (zakładając, że popracuję do końca maja), czy 20. Usłyszałam od znajomej, że skoro zaczęłam rok, to przysługuje mi cały urlop, ale jednak wolę dopytać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:04

believe lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, czyli mogę sobie wykorzystać teraz do maja te 20 dni, albo wykorzystać je w części, a resztę po macierzyńskim? Orientujesz się gdzie w kodeksie pracy jest to zapisane?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    No to 10 dziewczynek i 22 chłopców :) czekamy na resztę :)

Ale przewaga facetów;p ja mam wizytę dopiero 20 lutego i mam nadzieję,że się dowiem:) teraz jak byłam to był z usg 13t4d i lekarz powiedział,ze nie widzi,ze za wczesnie,ale mąż mowil,ze nie było widać siuska, wiec zobaczymy:)

gigsa, Iza75 lubią tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie przyjmę dziewczynkę :)
    Czekamy do 18.02 (jeszcze dwa tygodnie) :P

gigsa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci chyba jednak górą :) Ja wizytuje dokładnie za tydzień więc czekam z niecierpliwością na wizytę i poznanie płci :D

gigsa lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe napisalas tak: 'Czy jeśli zaczęłam pracować w tym roku (...)' - wiec odpisalam zgodnie z tym o co pytalas ;). Ale skoro pracujesz juz ktorys rok to jasne ze mozesz wybrac caly urlop.

Musisz poszukac sobie w kodeksie docelowego miejsca zapisu, ale tak jest na 100%.

Wika musisz sobie podzielic tyle dni ile masz urlopu przez 12msc i wyjdzie Ci srednia urlopu na msc. Licza sie pelne miesiace, takze urlop stycznen-kwiecien mozesz odebrac dopiero w maju. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:22

believe, wikaa lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, bo ja tak po chińsku piszę :D chodziło mi o to, że skoro zaczęłam ten rok w pracy. Po prostu moja koleżanka powiedziała mi, że ona specjalnie pracowała do początku stycznia, żeby mogła wybrać cały urlop. No inaczej nie umiem tego wytłumaczyć :P ja mam problem w ogóle z wyjaśnieniem o co mi chodzi :P

Dziękuję wszystkim za pomoc :)

Daisy lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale urlop nie przepada, mozna go odebrac do konca wrzesnia kolejnego roku, tak wiec np po macierzynskim mozna wybrac sobie 20 czy 26 w zaleznosci ile sie ma :) i miesiac dluzej w domku z dzidzia. Potem jakies l4, wychowawczy czy cos. Moja znajoma rodzila listopad 2012 i potem macierzynski i caly czas ciagnie l4 z nadzieja ze znowu zajdzie..juz tyle czasu, a maly ponad 2 lata juz ma. Nie chce jej sie do pracy wracac, no ale sie nie dziwie, za taka kase co Ona ma to mi sie by nie chcialo nawet wieczorem budzika nastawiac :D

Grunt ze sie zrozumialysmy ;)

believe, Ivettka lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem jaka płeć :p
    Jak się dowiem to dam znać :p

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dzięki za info :-) ale ja mam taką samą sytuacje jak Believe. Także rozumiem, że i ja mogę wybrać urlop dwutygodniowy np. w kwietniu. Grunt, że wszystkie już wiedzą co chciały :-D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ