X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiwńskaA gratulacje!
    Czarna Owca Ty to jesteś the best ;)
    Brzuch drży jak dziecko ma czkawkę. A lepiej dla niego jeśli ma ;)
    Przykre z tą dziewczyną :(
    Może "tylko" zagrożona i na podtrzymanie idzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:56

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak czytam o poronieniach w naszej grupie i później strasznie to przeżywam, ale uświadomiłam sobie że nie można tak reagować, niestety zdarzają się takie tragedie, ale my jako kobiety w ciąży niepowinniśmy tego brać zbytnio do siebie, bo później może to źle na nas wpływać będziemy się stresować,denerwować co jest niekorzystne dla naszego maluszka, trzeba myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie o naszych maleńswtach :) Nie dodawajmy sobie dodatkowych stresów jeśli coś się dzieje lub coś nas niepokoi to odrazu do lekarza bez stresowania, czytania o tym w internecie, bo to pogarsza sprawę.

• believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25, gratulacje :D powiększyłaś grono siurków :D

jenny88, Ty korzystałaś z Mutsy?

KasieńskaA, gratulacje!!

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA - w pełni popieram Twoje zdanie, nie dajmy się zwariować, musimy mieć w głowie pozytywne myśli by nie potrzebny stres nie odbił się źle na naszych maleństwach
    PS gratulacjeee z okazji zaręczyn, mmmmm jak sobie przypomnę moje zaręczyny to wiem co czułaś w tej jednej z ważniejszych chwil :)

A ja z kolei chciałam się pochwalić że od niedawna cieszę się z delikatnego pukania w moim brzuszku głównie wieczorkiem kiedy zjem i odpoczywam w łóżku. Na początku nie byłam pewna czy to pierwsze ruchy dzidziusia ale z dnia na dzień bardziej się do tego przekonuje tym bardziej że moja Gin powiedziała że może być to możliwe z racji mojej filigranowej postury i ułożenia łożyska na tylnej ścianie macicy.

wikaa, believe, Nona, Daisy lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 gratuluję już wyobrażam sobie to uczucie, ja z każdym dniem z coraz większym skupieniem jak leże to wyczekuję na jakiś znak od maleństwa ale jeszcze zbytnio nie czuję ruchów,ale mam nadzieję że to już niedługo nadejdzie :)

Co sądzicie o imieniu dla chłopca Aleksander?

pepitka lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Czarna Owca Ty to jesteś the best ;)
    Brzuch drży jak dziecko ma czkawkę. A lepiej dla niego jeśli ma ;)

Wiem, że panikuję. Mimo tego, że to moja druga ciąża to niektóre sytucje są takie nowe.
    A jak ja sie wszystkim stresuje, to ło matko. Dzisiaj od rana - że się spóźnie, że nie będę mieć gdzie zaparkować, że sie pomyle itd...

Mam nadzieję, że to czkawka...

Kasieńska Gratuluje!!! :) Super, że poszerzyłas grono narzeczonych :) - Nooo ja jeszcze nie :D czekam na klękanie :P P.S A Klękał?

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    1kasiulka1 gratuluję już wyobrażam sobie to uczucie, ja z każdym dniem z coraz większym skupieniem jak leże to wyczekuję na jakiś znak od maleństwa ale jeszcze zbytnio nie czuję ruchów,ale mam nadzieję że to już niedługo nadejdzie :)

Co sądzicie o imieniu dla chłopca Aleksander?

To tak jak ja, leże wieczorami i czekam na ruchy. Czasem potrafię tak godzine lub dłużej :)

Aleksander- bardzo ładnie ! :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca: Klękał klękał :) Cudowne uczucie :) Obyś nie musiała już długo czekać na dołączenie do tego grona Czarna owca :)
    I nie panikuj :) Wszystko musi być dobrze i tak na pewno będzie, wbij to sobie do główki :)
    I trzymaj się swojego opisu "Będę silna!Obiecuję" więc bądź :*

Czarna owca, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca - myślę, że na tym etapie ciąży nawet jak bejbik ma czkawkę to nie jest to do wyczucia... ;-) Myślę też, że u Ciebie wszystko ok. i tak jak radzi KasieńskaA trzymaj się swojego motta ! ;-)

KasieńskaA gratuluję Tobie wspaniałych chwil a Twojemu Narzeczonemu męskiej decyzji !

1kasiulka1 a dla Ciebie gratki z powodu pierwszych ruchów ;-)

Czarna owca, 1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    Czarna owca: Klękał klękał :) Cudowne uczucie :) Obyś nie musiała już długo czekać na dołączenie do tego grona Czarna owca :)
    I nie panikuj :) Wszystko musi być dobrze i tak na pewno będzie, wbij to sobie do główki :)
    I trzymaj się swojego opisu "Będę silna!Obiecuję" więc bądź :*

Pierścionek już mam, tak jak pisałam jakiś czas temu :) ale nie klęknął, więc nie nosze :P

Aaa ostatnio pytam mojego A. gdzie szczotka w samochodzie, a On, że poszukaj pod siedzeniem. A co znalazłam pod siedzeniem? torebeczke z rachunkiem za pierscionek :D heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:30

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca to niezła buntowniczka z Ciebie :)

Czarna owca lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA gratuluję zaręczyn :)
    1kasiulka1 a Tobie ruchów maluszka :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Pierścionek już mam, tak jak pisałam jakiś czas temu :) ale nie klęknął, więc nie nosze :P

Aaa ostatnio pytam mojego A. gdzie szczotka w samochodzie, a On, że poszukaj pod siedzeniem. A co znalazłam pod siedzeniem? torebeczke z rachunkiem za pierscionek :D heheheh
    Jestes The Best, masz rację z tym pierścionkiem bez klękania ani rusz :-)

wikaa gigsa KasieńskaA Dzieki za gratki

KasieńskaA - spokojnie i ty doczekasz się ruchów swojego dzieciątka ja odkąd poczułam pierwszy raz to codziennie wieczorem leżąc czekam na kolejne mini kopniaki Ps Aleksander fajne imię.

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;) ja juz w domciu ;) dzięki za miłe słowa ;) buiaki

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:05

dora8201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pepitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dwa dni temu CHYBA pierwsze odczucia maluszka:) ,coś jak łaskotanie,albo bąbelki, tuż pod pępkiem. myślałam,że mi się wydaje ale nie- poźniej przed samym snem to samo :) CUDOWNIE! Czekam na więcej...

Nona, 1kasiulka1, usia89, dora8201 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Hej dziewczynki ;) ja juz w domciu ;) dzięki za miłe słowa ;) buiaki
    Witaj Kierzynka. Strasznie fajnie, że do nas zajrzałaś :-)

kierzynka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka, trzymaj się ciepło i zaglądaj do nas :)

My jakoś nie mamy preferencji do płci i poznamy dopiero na połówkowym ale jakoś tak mi od samego początku nie pasuje, że miałabym nosić dziewczynkę ;) Dziwne uczucie mieć prawie pewność, że to chłopak i nie umieć tego w żaden sposób wyjaśnić :)

Dzięki za dobre rady dotyczące ginekologa - ja jestem z Łodzi więc nie powinnam mieć problemu ze znalezieniem nowego :)

Nona lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ