X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiwńskaA gratulacje!
    Czarna Owca Ty to jesteś the best ;)
    Brzuch drży jak dziecko ma czkawkę. A lepiej dla niego jeśli ma ;)
    Przykre z tą dziewczyną :(
    Może "tylko" zagrożona i na podtrzymanie idzie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 19:56

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak czytam o poronieniach w naszej grupie i później strasznie to przeżywam, ale uświadomiłam sobie że nie można tak reagować, niestety zdarzają się takie tragedie, ale my jako kobiety w ciąży niepowinniśmy tego brać zbytnio do siebie, bo później może to źle na nas wpływać będziemy się stresować,denerwować co jest niekorzystne dla naszego maluszka, trzeba myśleć tylko i wyłącznie pozytywnie o naszych maleńswtach :) Nie dodawajmy sobie dodatkowych stresów jeśli coś się dzieje lub coś nas niepokoi to odrazu do lekarza bez stresowania, czytania o tym w internecie, bo to pogarsza sprawę.

• believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25, gratulacje :D powiększyłaś grono siurków :D

jenny88, Ty korzystałaś z Mutsy?

KasieńskaA, gratulacje!!

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA - w pełni popieram Twoje zdanie, nie dajmy się zwariować, musimy mieć w głowie pozytywne myśli by nie potrzebny stres nie odbił się źle na naszych maleństwach
    PS gratulacjeee z okazji zaręczyn, mmmmm jak sobie przypomnę moje zaręczyny to wiem co czułaś w tej jednej z ważniejszych chwil :)

A ja z kolei chciałam się pochwalić że od niedawna cieszę się z delikatnego pukania w moim brzuszku głównie wieczorkiem kiedy zjem i odpoczywam w łóżku. Na początku nie byłam pewna czy to pierwsze ruchy dzidziusia ale z dnia na dzień bardziej się do tego przekonuje tym bardziej że moja Gin powiedziała że może być to możliwe z racji mojej filigranowej postury i ułożenia łożyska na tylnej ścianie macicy.

wikaa, believe, Nona, Daisy lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 gratuluję już wyobrażam sobie to uczucie, ja z każdym dniem z coraz większym skupieniem jak leże to wyczekuję na jakiś znak od maleństwa ale jeszcze zbytnio nie czuję ruchów,ale mam nadzieję że to już niedługo nadejdzie :)

Co sądzicie o imieniu dla chłopca Aleksander?

pepitka lubi tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex wrote:
    Czarna Owca Ty to jesteś the best ;)
    Brzuch drży jak dziecko ma czkawkę. A lepiej dla niego jeśli ma ;)

Wiem, że panikuję. Mimo tego, że to moja druga ciąża to niektóre sytucje są takie nowe.
    A jak ja sie wszystkim stresuje, to ło matko. Dzisiaj od rana - że się spóźnie, że nie będę mieć gdzie zaparkować, że sie pomyle itd...

Mam nadzieję, że to czkawka...

Kasieńska Gratuluje!!! :) Super, że poszerzyłas grono narzeczonych :) - Nooo ja jeszcze nie :D czekam na klękanie :P P.S A Klękał?

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    1kasiulka1 gratuluję już wyobrażam sobie to uczucie, ja z każdym dniem z coraz większym skupieniem jak leże to wyczekuję na jakiś znak od maleństwa ale jeszcze zbytnio nie czuję ruchów,ale mam nadzieję że to już niedługo nadejdzie :)

Co sądzicie o imieniu dla chłopca Aleksander?

To tak jak ja, leże wieczorami i czekam na ruchy. Czasem potrafię tak godzine lub dłużej :)

Aleksander- bardzo ładnie ! :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca: Klękał klękał :) Cudowne uczucie :) Obyś nie musiała już długo czekać na dołączenie do tego grona Czarna owca :)
    I nie panikuj :) Wszystko musi być dobrze i tak na pewno będzie, wbij to sobie do główki :)
    I trzymaj się swojego opisu "Będę silna!Obiecuję" więc bądź :*

Czarna owca, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca - myślę, że na tym etapie ciąży nawet jak bejbik ma czkawkę to nie jest to do wyczucia... ;-) Myślę też, że u Ciebie wszystko ok. i tak jak radzi KasieńskaA trzymaj się swojego motta ! ;-)

KasieńskaA gratuluję Tobie wspaniałych chwil a Twojemu Narzeczonemu męskiej decyzji !

1kasiulka1 a dla Ciebie gratki z powodu pierwszych ruchów ;-)

Czarna owca, 1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA wrote:
    Czarna owca: Klękał klękał :) Cudowne uczucie :) Obyś nie musiała już długo czekać na dołączenie do tego grona Czarna owca :)
    I nie panikuj :) Wszystko musi być dobrze i tak na pewno będzie, wbij to sobie do główki :)
    I trzymaj się swojego opisu "Będę silna!Obiecuję" więc bądź :*

Pierścionek już mam, tak jak pisałam jakiś czas temu :) ale nie klęknął, więc nie nosze :P

Aaa ostatnio pytam mojego A. gdzie szczotka w samochodzie, a On, że poszukaj pod siedzeniem. A co znalazłam pod siedzeniem? torebeczke z rachunkiem za pierscionek :D heheheh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 21:30

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca to niezła buntowniczka z Ciebie :)

Czarna owca lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA gratuluję zaręczyn :)
    1kasiulka1 a Tobie ruchów maluszka :)

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Pierścionek już mam, tak jak pisałam jakiś czas temu :) ale nie klęknął, więc nie nosze :P

Aaa ostatnio pytam mojego A. gdzie szczotka w samochodzie, a On, że poszukaj pod siedzeniem. A co znalazłam pod siedzeniem? torebeczke z rachunkiem za pierscionek :D heheheh
    Jestes The Best, masz rację z tym pierścionkiem bez klękania ani rusz :-)

wikaa gigsa KasieńskaA Dzieki za gratki

KasieńskaA - spokojnie i ty doczekasz się ruchów swojego dzieciątka ja odkąd poczułam pierwszy raz to codziennie wieczorem leżąc czekam na kolejne mini kopniaki Ps Aleksander fajne imię.

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ;) ja juz w domciu ;) dzięki za miłe słowa ;) buiaki

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:05

dora8201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

pepitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

1kasiulka1, dora8201 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dwa dni temu CHYBA pierwsze odczucia maluszka:) ,coś jak łaskotanie,albo bąbelki, tuż pod pępkiem. myślałam,że mi się wydaje ale nie- poźniej przed samym snem to samo :) CUDOWNIE! Czekam na więcej...

Nona, 1kasiulka1, usia89, dora8201 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Hej dziewczynki ;) ja juz w domciu ;) dzięki za miłe słowa ;) buiaki
    Witaj Kierzynka. Strasznie fajnie, że do nas zajrzałaś :-)

kierzynka lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka, trzymaj się ciepło i zaglądaj do nas :)

My jakoś nie mamy preferencji do płci i poznamy dopiero na połówkowym ale jakoś tak mi od samego początku nie pasuje, że miałabym nosić dziewczynkę ;) Dziwne uczucie mieć prawie pewność, że to chłopak i nie umieć tego w żaden sposób wyjaśnić :)

Dzięki za dobre rady dotyczące ginekologa - ja jestem z Łodzi więc nie powinnam mieć problemu ze znalezieniem nowego :)

Nona lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ