X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to głupie pytanie, ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem. Czy to normalne, że dzidzius na usg jest buzka do ziemi?

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    A jeśli już jesteśmy przy temacie zaręczyn, to ja pochwale się swoimi:)
    Z racji tego,że oboje kochamy góry, a już zwłaszcza Bieszczady to w sierpniu 2012 wybraliśmy się na kolejny wypad w nasze ukochane Biesy. Mój mężczyzna, w pełnej konspiracji przez kilka dni...zaplanował całodniowe podejście na Tarnice, i 16 sierpnia oświadczył mi się na najwyższym szczycie Bieszczad - klęcząc. Łzy w oczach - nie wiedzialam co powiedzieć, byłam tak strasznie zmęczona, ale za to najszcześliwsza na całym świecie. :)

Zania super zaręczyny:) ja też miałam w 2012r. dzień przed Sylwestrem na środku Morskiego Oka:) też cudnie to wspominam:) mój Skarb przypadkowo spotkał kumpla z gimnazjum,który tez oszołomiony był bo miał zrobić zwykłe zdjęcie a tu akcja hehe, ale mamy cudne zdjęcia, kolega utrzymał aparat w tym oszołomieniu:) miło powspominać:) i zaręczyny i ślub i weselicho:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka jak miło,że do nas zajrzałaś! trzymaj się mocno Kochana!

kierzynka lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livia30 każdy facet jest inny:) najważniejsze,że jesteś szczęśliwa:) faceci ogólnie boją się okazywać uczucia, nie to co my kobietki;p ale są faceci, którzy nie wstydzą się, mój np. taki jest,że wyprzytula mnie zawsze przy wszystkich heh,zresztą ja też jestem mega pieszczochem:) najważniejsze,żeby dobrze się dobrać:)fajnie jak mężczyzna pokazuje gest, chociażby kwiatuszki czy coś innego:) ja jak dostanę lizaka bez okazji to cieszę się jak dziecko:)

livia30, gigsa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia nie mam pojęcia:) a gin nic nie mówił?moze nudzi się dzidziusiowi jedna pozycja:) ja właśnie kupiłam 2 książki o jakich wczoraj wspominałyście, w oczekiwaniu na dziecko i 1 rok życia dziecka:) będzie co czytać:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:41

Konwalia lubi tę wiadomość

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Nie pamietam juz co mialam komu napisac :/
    Kasiulka gratuluje zareczyn :)
    Wszystkim wizytujacym wczoraj gratuluje udanych wizyt, a za wszystkie dzisiaj wizytujace trzymam mocno kciuki :)
    Mi moj mezulek tez nie dal kupic tego detektora, bo mowil ze wie jaka bylaby panika gdyby nie udalo mi sie znalesc tetna dzieciatka albo gdyby uderzen bylo mniej niz powinno... Taka ze mnie panikara zwlaszcza po mojej stracie...
    Milego dnia Wam zycze :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:40

Tigana lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja :) zasypało nas wczoraj i to w bardzo krótkim czasie - pojechałam z Młodym na trening, wchodząc na hale było normalnie a wychodząc po 1,5 godzinie miałam śniegu po kostki i odśnieżanie samochodu :) dziś pada dalej.. ale 3 stopnie na plusie więc długo to nie poleży
    zania1313 wrote:
    A u nas dwa dni temu CHYBA pierwsze odczucia maluszka:) ,coś jak łaskotanie,albo bąbelki, tuż pod pępkiem. myślałam,że mi się wydaje ale nie- poźniej przed samym snem to samo :) CUDOWNIE! Czekam na więcej...
    kurde nie chcę Cię rozczarować ale tuż pod pępkiem to na pewno nie ruchy- aktualnie macica nam się kończy tak w połowie między pępkiem w wzgórkiem łonowym - 3-4 palce pod pępkiem

kierzynka trzymaj się kochana i zaglądaj czasem do nas jak już będziesz czuła się na siłach!

belivie niee, jeszcze nie spisuje na straty nowego gina, za 3 tyg idę znów zobaczymy... natomiast na szczęście okazało się że mój gin co chodziłam do niego na nfz i czasem prywatnie nadal ma swój gabinet prywatny u nas więc raczej zostanę na nfz tam gdzie jestem a sobie będę chodziła do mojego ukochanego prywatnie :)

gratuluję ruchów i pięknych zaręczyn :) jeszcze zaręczyny wspominacie a za moment ważniejsze wydarzenie w życiu będzie i do niego najczęściej będzie sie wracało :)
    Konwalia wrote:
    Dziewczyny może to głupie pytanie, ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem. Czy to normalne, że dzidzius na usg jest buzka do ziemi?

jak najbardziej ma jeszcze tyle miejsca, że skacze, fika, kręci się i obraca - może być buźką do dołu, do góry nogami i w każdą stronę

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w piątek na usg specjalnie spytałam lekarke gdzie siedzi dzieciątko żeby mieć pewnoć czy to ruchy czuję i powiedziala mi że tuż pod pępkiem jest po lewej stronie i tak dokładnie czuję ;-) Nie wiem czy to dlatego, że druga ciążą ale wygląda na to, że macicę mam wyżej niż 3-4 palce pod pępkiem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 12:05

1kasiulka1, Daisy lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę jedną z ostatnich dowiadujących się o płci:) ale czekam cierpliwie:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    witam i ja :) zasypało nas wczoraj i to w bardzo krótkim czasie - pojechałam z Młodym na trening, wchodząc na hale było normalnie a wychodząc po 1,5 godzinie miałam śniegu po kostki i odśnieżanie samochodu :) dziś pada dalej.. ale 3 stopnie na plusie więc długo to nie poleży

jak najbardziej ma jeszcze tyle miejsca, że skacze, fika, kręci się i obraca - może być buźką do dołu, do góry nogami i w każdą stronę

Tuż POD, może przesadziłam,ale na pewno pod pępkiem:) źle się wyraziłam. Czułam to samo już dwa razy i miejwiecej w tym samym miejscu i miejwiecej o tej samej porze:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Ja chyba będę jedną z ostatnich dowiadujących się o płci:) ale czekam cierpliwie:)

Kate - terminy mamy na sam koniec lipca,wiec niestety.. pociesze Cię - nie jestes sama. My też nie wiemy na 100%

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    Kate - terminy mamy na sam koniec lipca,wiec niestety.. pociesze Cię - nie jestes sama. My też nie wiemy na 100%
    A ja termin mam na 8.07 i tez nie wiem (gin nawet ostatnio nie powiedzial co podejrzewa tylko ze zawczesnie) i byc moze dowiem sie wlasnie za ok 2 tygodnie jak pojade na polowkowe ;) wiec nie jestescie same :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Fajne te Wasze zaręczyny, spontaniczne i romantyczne...
    U mnie (jak to przystało na Panią starszej daty :-D ) było inaczej. Były kwiaty, klękanie ale wszystko było zorganizowane . Obiad u mnie w domu, najpierw pytał o zgodę moich rodziców a potem padł przede mną ... he, he.... Dawno i nie prawda.... ;-)

Powodzenia dla dzisiejszych wizytujących !

Co do ruchów czasem coś poczuję, ale rozsądek mi podpowiada, że to nie bejbik, bo za wcześnie. Z doświadczenia wiem, że jeśli dzidzia kopie (nawet ten pierwszy raz) to nie da się tego pomylić z niczym innym... ;-)

Idę coś zjeść, bo w pracy jak zwykle nie zdążyłam.

dora8201 lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze oczywiście,żeby było zdrowe,ale kobietki są ciekawe:) ale doczekamy się:) Zania,ale byś miała wcześnie ruchy:) super:) ja jeszcze nic nie czuję, moja znajoma jest do prezodu 14 tygodni i mowiła,ze pierwsze ruchy poczuła ok 18-19tyg,ale kazda ma inaczej:) Zania Ty moze jutro się dowiesz:) trzymam kciuki:) o której masz wizytę?

‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ