Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ChillaTeqilla, Kierzynka każdy na swój sposób przeżywa różne emocje, radość, smutek, stratę... Mamy do tego prawo.
Po każdym smutku prędzej czy później i tak zaświeci słońce. Jesteście b. dzielne !
Witam Nową Koleżankę. Kiedy wyniki amnio ? Jeśli możesz i chcesz napisać to powiedz z jakiego powodu to badanie. Jeśli nie olej pytanie. Trzymam kciuki, by wyszły ok. !
-
a ja sadze ze to nie koniec chlopakow
u mnie na 100% chlopak tez w brzuszku mieszka
Lipiec to bedzie chlopakowy miesiac ;xD chodz jesli chodzi o usg chlopaka latwiej zobaczyc niz dziewczynke podobno tutaj duze prawdopodobienstwo ze jeszcze sie cos odmieni
usia89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Tak czytam o ruchach Waszych. Ja jestem w drugiej ciazy, dzis 16t0d i jak wlaczam detektor to dzidzie wciaz mam w tej dolnej polowie czesci miedzy pepkiem a spojeniem lonowym. No ale niestety mam lozysko z przodu. Masakra pewnie gdyby nie detektor to bym swirowala ze nie czuje ruchow.
Ah i ja poznalam plec 14t0d na usg genetycznym u specjalisty z fmf.
A co do wyswietlacza z tetnem..mozna sobie policzyc, nie jest to wyzsza matematyka i nie trzeba do tego detektora z wyswietlaczemWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 18:59
zania1313, izabelka04 lubią tę wiadomość
-
wikaa wrote:Witam Nową Koleżankę. Kiedy wyniki amnio ? Jeśli możesz i chcesz napisać to powiedz z jakiego powodu to badanie. Jeśli nie olej pytanie. Trzymam kciuki, by wyszły ok. !
To żaden problem już piszę o co chodzi
na prenatalnych moja lekarka powiedziała że największa przezierność karku jest na poziomie 2,8 a dopiero powyżej 3 robione są dodatkowe badania ale widząc moje zmartwienie dała skierowanie na prenatalne z biochemią. Tam natomiast lekarz stwierdził że on widzi przezierność aż 4,1 i jakieś szmery w sercu......biorąc pod uwagę mój wiek tj 30 lat plus badanie z usg plus biochemie ryzyko wyszło dość wysokie. jak odebrałam wyniki poszłam do mojej lekarki a ona na to że wyniki rzeczywiście takie sobie ale jeszcze raz chce zerknąć na usg bo ona żadnych wad serca tudzież takiej przezierności nie widzi. Dała zatem skierowanie na amniopunkcje. miałam 27.01.2015 czyli nieco ponad tydzień temu. Tam Pani doktor stwierdziła że coś tam widzi z jelitami, niejednorodność w mózgu i zbyt wyraźne nerki jak na ten tydzień ciąży....
Dodam tylko że ja jednak uważam że mogę być w ciąży ponad tydzień dłużej, natomiast nikt z tych lekarzy nie bierze tego w ogóle pod uwagę, ponieważ uważają że jeden dzień krwawienia z października na pewno był miesiączką.Ja jednak uważam że miałam późną owulację miesiączki z 16 września tym bardziej że byłam po odstawieniu plastrów w sierpniu, a krwawienie było jedynie albo implantacyjne lub obczyszczenie macicy.A i jeszcze do tego gdybym miała rzeczywiście tą miesiączkę w październiku to w dniu spodziewanej miesiączki w listopadzie wynik bety nie byłby 5-6 tydzień, a 3-4
Sama już nie wiem co o tym myśleć. Dużo tego wszystkiego jak dla mnie, chciałabym aby sie to skończyło.
Po wyniki dzwonię we wtorek.
Ale referatWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 19:45
wikaa lubi tę wiadomość
-
Cati super bedziemy miałay chłopaków
ja sie ciągle zamartwiam tym ze takie słąbe kopniaki narazie czujemiałam miec usg wczoraj ale głowica padła
dostałam tylko witaminki bo hemoglobina leci w dół
matko jutro wg of 20tydzien zaczynam a do połówkowych jeszcze 15 dniDaisy, cati lubią tę wiadomość
-
kierzynka wrote:najbardziej wkurza mnie fakt że moja rodzinka uważa że jest ze mną cos nie halo bo nie rozpaczam, ale chyba nie wiedzą że każdy inaczej to przechodzi
znów mi się kliknęło lubię to zamiast cytuj... u mnie po poronieniu było podobnie - wszyscy liczyli, że będę rozpaczać, płakać, wylewać żale w ich rękawy... a ja przeszłam i przeżyłam to po swojemu... a nie jak chcieli inni... i Ty też się nie daj...!
Chilla współczuję przeżyć...a teraz będzie już ok! zobaczysz
kierzynka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Izabelka trzymam kciuki! Będzie dobrze
Biedroneczka i właśnie też słabo czuję. A w poprzedniej ciąży w 19 tyg to już miałam fest łomoty.
Teraz to tylko lekkie pukanie i czasem mizianie takie, że czasem wmawiam sobie, że to może nie toizabelka04 lubi tę wiadomość
-
Izabelka faktycznie nie dziwię Ci się, że masz dość tych wszystkich diagnoz... Co lekarz to inna... Wyniki juz niedługo więc za chwilę odetchniesz z ulgą... Życzę Ci tego, bo głęboko w to wierzę
Dziewczyny chyba kolejny 1000 postów na FB tworzą, bo coś dzisiaj tu cichutko...Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaisy ja tez słyszę maleństwo bardzo nisko. W sumie zaraz nad spojeniem łonowym. Myślałam ze to troche za nisko jak na ten tydzień ale jak nie jestem sama to znaczy ze wszystko ok
i ja np. nie mam wyświetlacza w detektorze tylko sama liczę tętno
Izabelka trzymam kciuki za dobre wyniki.
Ja uzupełnienie listę dopiero we wtorek , jesli oczywiście dowiem się jaką płeć ma bobasDaisy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, fajne te Wasze historie zaręczynowe
wszystkie wyjątkowe - każda na swój sposób.
Mała, gratuluję wizyty i poznania płci
Kierzynka, każdy przeżywa na swój sposób trudne chwile. Ja też nie potrafię dzielić się wiadomościami ze wszystkimi i raczej wszystko tłumię w sobie. Dlatego nie przejmuj się zdaniem innych.
Izabelka04, witajna pewno będzie wszystko dobrze
Daisy, kierzynka lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj po wizycie
Wszystko jest dobrze, mialam takie lekkie ciagniecie w dole brzucha ale pani doktor stwierdzila ze moznliwe, ze to przez jakies niedobory elektrolitow magnez i potas. Powiedziala zeby kupic i brac, wiec jutro ide do apteki. Usg polowkowe bedzie 4.03. Juz nie moge sie doczekac bo chcialabym poznac plec
Ja gdzies tam czuje ze to moze byc dziewczynka ale pewna nie jestem. Przydalaby sie do lipcowych statystyk
believe, Sandra94w, Daisy, 1kasiulka1, Nona, ewela86, dora8201 lubią tę wiadomość