X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czerwcówkach 18 dziewczynek 16 chłopców...więc jak narazie my mamyy baardzo duza przewagę chlopcow

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka04 witamy :)

izabelka04 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla, Kierzynka każdy na swój sposób przeżywa różne emocje, radość, smutek, stratę... Mamy do tego prawo. ;-) Po każdym smutku prędzej czy później i tak zaświeci słońce. Jesteście b. dzielne !

Witam Nową Koleżankę. Kiedy wyniki amnio ? Jeśli możesz i chcesz napisać to powiedz z jakiego powodu to badanie. Jeśli nie olej pytanie. Trzymam kciuki, by wyszły ok. !

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabelka04 - witamy w szeregach lipcówek :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sadze ze to nie koniec chlopakow :D u mnie na 100% chlopak tez w brzuszku mieszka :D Lipiec to bedzie chlopakowy miesiac ;xD chodz jesli chodzi o usg chlopaka latwiej zobaczyc niz dziewczynke podobno tutaj duze prawdopodobienstwo ze jeszcze sie cos odmieni ;D

usia89 lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka witaj, rozgość się :) miło że dołączył ktoś już na tym etapie :)

No dziewczyny będą miały w kim przebierać :D

izabelka04, usia89 lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Tak czytam o ruchach Waszych. Ja jestem w drugiej ciazy, dzis 16t0d i jak wlaczam detektor to dzidzie wciaz mam w tej dolnej polowie czesci miedzy pepkiem a spojeniem lonowym. No ale niestety mam lozysko z przodu. Masakra pewnie gdyby nie detektor to bym swirowala ze nie czuje ruchow. :/

Ah i ja poznalam plec 14t0d na usg genetycznym u specjalisty z fmf. :)

A co do wyswietlacza z tetnem..mozna sobie policzyc, nie jest to wyzsza matematyka i nie trzeba do tego detektora z wyswietlaczem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 18:59

zania1313, izabelka04 lubią tę wiadomość

• rex Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugiej poczułam dużo później. I teraz nie wiem czy przez mocno wyrobione mięśnie czy też łożysko mam z przodu. Niby powinno być wcześniej czuć..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • izabelka04 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Witam Nową Koleżankę. Kiedy wyniki amnio ? Jeśli możesz i chcesz napisać to powiedz z jakiego powodu to badanie. Jeśli nie olej pytanie. Trzymam kciuki, by wyszły ok. !

To żaden problem już piszę o co chodzi

na prenatalnych moja lekarka powiedziała że największa przezierność karku jest na poziomie 2,8 a dopiero powyżej 3 robione są dodatkowe badania ale widząc moje zmartwienie dała skierowanie na prenatalne z biochemią. Tam natomiast lekarz stwierdził że on widzi przezierność aż 4,1 i jakieś szmery w sercu......biorąc pod uwagę mój wiek tj 30 lat plus badanie z usg plus biochemie ryzyko wyszło dość wysokie. jak odebrałam wyniki poszłam do mojej lekarki a ona na to że wyniki rzeczywiście takie sobie ale jeszcze raz chce zerknąć na usg bo ona żadnych wad serca tudzież takiej przezierności nie widzi. Dała zatem skierowanie na amniopunkcje. miałam 27.01.2015 czyli nieco ponad tydzień temu. Tam Pani doktor stwierdziła że coś tam widzi z jelitami, niejednorodność w mózgu i zbyt wyraźne nerki jak na ten tydzień ciąży....

Dodam tylko że ja jednak uważam że mogę być w ciąży ponad tydzień dłużej, natomiast nikt z tych lekarzy nie bierze tego w ogóle pod uwagę, ponieważ uważają że jeden dzień krwawienia z października na pewno był miesiączką.Ja jednak uważam że miałam późną owulację miesiączki z 16 września tym bardziej że byłam po odstawieniu plastrów w sierpniu, a krwawienie było jedynie albo implantacyjne lub obczyszczenie macicy.A i jeszcze do tego gdybym miała rzeczywiście tą miesiączkę w październiku to w dniu spodziewanej miesiączki w listopadzie wynik bety nie byłby 5-6 tydzień, a 3-4 :)

Sama już nie wiem co o tym myśleć. Dużo tego wszystkiego jak dla mnie, chciałabym aby sie to skończyło.

Po wyniki dzwonię we wtorek.

Ale referat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 19:45

wikaa lubi tę wiadomość

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati super bedziemy miałay chłopaków :)
    ja sie ciągle zamartwiam tym ze takie słąbe kopniaki narazie czuje :( miałam miec usg wczoraj ale głowica padła :( dostałam tylko witaminki bo hemoglobina leci w dół
    matko jutro wg of 20tydzien zaczynam a do połówkowych jeszcze 15 dni

Daisy, cati lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    najbardziej wkurza mnie fakt że moja rodzinka uważa że jest ze mną cos nie halo bo nie rozpaczam, ale chyba nie wiedzą że każdy inaczej to przechodzi ;)

znów mi się kliknęło lubię to zamiast cytuj... u mnie po poronieniu było podobnie - wszyscy liczyli, że będę rozpaczać, płakać, wylewać żale w ich rękawy... a ja przeszłam i przeżyłam to po swojemu... a nie jak chcieli inni... i Ty też się nie daj...!

Chilla współczuję przeżyć... :( a teraz będzie już ok! zobaczysz

kierzynka lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka trzymam kciuki! Będzie dobrze :)
    Biedroneczka i właśnie też słabo czuję. A w poprzedniej ciąży w 19 tyg to już miałam fest łomoty.
    Teraz to tylko lekkie pukanie i czasem mizianie takie, że czasem wmawiam sobie, że to może nie to :(

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio Rex własnie mam tak samo Zuza to juz szalała a teraz buu jakies lekkie puk czasem a wieczorem jak jest spokój to lekko pod reką z boku czuje takie jakby przepływanie ach ta niecierpliwość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka nareszcie sie na forum ujawniłaś ;) nie martw sie bo amnio wyjdzie dobrze już Ci to mówiłam ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka faktycznie nie dziwię Ci się, że masz dość tych wszystkich diagnoz... Co lekarz to inna... Wyniki juz niedługo więc za chwilę odetchniesz z ulgą... Życzę Ci tego, bo głęboko w to wierzę ;-)

Dziewczyny chyba kolejny 1000 postów na FB tworzą, bo coś dzisiaj tu cichutko... :-(

Daisy lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy ja tez słyszę maleństwo bardzo nisko. W sumie zaraz nad spojeniem łonowym. Myślałam ze to troche za nisko jak na ten tydzień ale jak nie jestem sama to znaczy ze wszystko ok :) i ja np. nie mam wyświetlacza w detektorze tylko sama liczę tętno :)
    Izabelka trzymam kciuki za dobre wyniki. :)
    Ja uzupełnienie listę dopiero we wtorek , jesli oczywiście dowiem się jaką płeć ma bobas :)

Daisy lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, fajne te Wasze historie zaręczynowe <3 wszystkie wyjątkowe - każda na swój sposób.

Mała, gratuluję wizyty i poznania płci :)

Kierzynka, każdy przeżywa na swój sposób trudne chwile. Ja też nie potrafię dzielić się wiadomościami ze wszystkimi i raczej wszystko tłumię w sobie. Dlatego nie przejmuj się zdaniem innych.

Izabelka04, witaj :) na pewno będzie wszystko dobrze :)

Daisy, kierzynka lubią tę wiadomość

• KaEm Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po wizycie :) Wszystko jest dobrze, mialam takie lekkie ciagniecie w dole brzucha ale pani doktor stwierdzila ze moznliwe, ze to przez jakies niedobory elektrolitow magnez i potas. Powiedziala zeby kupic i brac, wiec jutro ide do apteki. Usg polowkowe bedzie 4.03. Juz nie moge sie doczekac bo chcialabym poznac plec ;) Ja gdzies tam czuje ze to moze byc dziewczynka ale pewna nie jestem. Przydalaby sie do lipcowych statystyk ;)

believe, Sandra94w, Daisy, 1kasiulka1, Nona, ewela86, dora8201 lubią tę wiadomość

oar83e3kwtr09ifz.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja się piszę do powiększenia statystyk o dziewczynkę ;) Mam nadzieję że niedługo będę mogła wpisać do zestawienia córeczkę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 21:06

Daisy, believe lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar liczyć tętno sama, ilość uderzeń przez 15sek. x 4. Detektory z wyświetlaczem były dużo droższe. I ponoć dziś juz przyszedł a M. zapomniał go zabrać z firmy. :/

Daisy lubi tę wiadomość

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ