Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny:) ja już po spacerku:)trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) ja wczoraj 5 godzin byłam z kumpelami na spotkanku,ale miałam ochotkę na słodkie, pochłonęłam 2 szarlotki i puchar bananowy;p hihi:) pisałyśmy wczoraj o gestach facetów a dziś mąż z zaskoczenia przywiózł piękny bukiet czerwonych tulipanów:) milutko,ze tak bez okazji chce się Jemu;p
Dziewczyny mam do Was pytanko, te które chodzą prywatnie do gina, wszystkie badania macie płatne? bo ja nawet za mocz i morfologię płacę;/ i nie wiem jak z lekarzem na NFZ czy by chciał na same badania dawać skierowania, bo strasznie drogo to wychodzi;/wikaa lubi tę wiadomość
-
Witam
Kciuki za wizytujące
Przede wszystkim za zdrowe maluszki
Ja aktualizuję moje ruchy z wczoraj :p
Na wieczór przez pół godziny miałam taki łomot jakbym trojaczki bokserów miała.
Aż nie wiedziałam jaką pozycję wybrać.
Dzisiaj po przebudzeniu to samo.1kasiulka1, Nona, Daisy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry
Przyszedł detektorpowiem Wam że nie taka prosta sprawa znaleźć, a te moje dzieciątko to dodatkowo się chyba do kręgosłupa przykleiło, bo było słychać w oddali, już myślałam że nie znajdę, ale obyło się bez paniki, znalazłam szkraba na bliźnie po cc bliżej lewej strony. To kwestia łożyska z przodu no i tkanki tłuszczowej podejrzewam
Już jestem spokojna
Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co? uwazam że ten detektor to dobra sprawa i gdybym ja go miała to wcześniej bym wiedziała że serce nie bije a tak to nie wiem ile czasu żyłam w nieświadomości. Chyba każda przyszła mama powinna to mieć
Zania czekamy na płeć -
mon!ta^ wrote:też chodzę prywatnie i nie płacę za badania żadne bo mam abonament wykupiony.
Dzisiaj w nocy kolo 1 strasznie mnie bolal bok z lewej strony z tyłu ale jak jakby ktoś mnie walnął i to nie lekko. Spałam wlasnie na lewym boczku i ból nie przestawał ustawać. wstałam poszłam sie zalatwic wróciłam polozylam sie na plecach i lezalam i z jakies 10 minut zaczynal bol ustepowac. Ale powiem wam ze pierwszy raz cos takiego mialam. Nie wiem czy to nerka czy co innego ale bol niesamowity.
Mon!ta a co to za abonament? nie słyszałam,że coś takiego jest. -
Witam juz blizej poludnia
komputer padl i juz wlaczyc sie nie chce...
Daisy- jestem juz prawie w 18 tc nie 16, a co do tej czkawki to sama nie wiem kiedy ona moze wystepowac. Chyba drza mi rece, bo wczoraj jak dotknelam uda tez czulam to samo.
Ja ruchy juz czuje porzadne, przeplywanie, bulgotanie, smyranie i raz na jakis czas kopppp
Pisalyscie ze jakas dziewczynka zamienila sie w chlopca, alez bym sie cieszyla gdyby moj siur odpadlmoze sprawdze juz za pare dni
Jutro badania i wyrobienie karty EKUZ
Pozdrawiam
P.s dziewczyny korzystajace z tel. Czy jest do tego jakas aplikacja cos jak ma fb specjalnie czy trzeba powiekszac za kazdym razem?? -
kate851 wrote:Mon!ta a co to za abonament? nie słyszałam,że coś takiego jest.
Można w LuxMedzie np sobie wykupić, miałam w tamtym roku ale zrezygnowałam w końcu. Płaci się chyba 130zł miesięcznie (za rok z góry albo w ratach) i masz wizyty u specjalistów, prowadzenie ciązy, badania itp (zalezne od pakietu, im bardziej rozszerzony tym wiecej w nim masz).
-
Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
Ja wizytowałam wczoraj, niestety nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że wszystko z maluszkiem jest ok
Czy któraś wybiera się dziś na zakupy do Lidla?
Macie jakiś pomysł na szybki obiad? Kompletnie nie wiem co dziś zrobić.
Udanego czwartkuNona, believe, ewela86, rex lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
ja chodzę prywatnie do gina,i te badania które kazała mi zrobić robilam prywatnie w luxmedzie. a tak to co miesiac chodzę do swojego ogólnego i ona daje mi skierowanie na mocz i krew:-) Tak samo moja endo przepisala mnie z wizyt prywatnych na NFZ bo powiedziala że każdej ciężarnej się to należy i teraz i wizyty i badania TSH FT4 mam na NFZ:-) ale do tej pory wszystko PRYWATNIE.
Nona lubi tę wiadomość
-
zania1313 wrote:ja chodzę prywatnie do gina,i te badania które kazała mi zrobić robilam prywatnie w luxmedzie. a tak to co miesiac chodzę do swojego ogólnego i ona daje mi skierowanie na mocz i krew:-) Tak samo moja endo przepisala mnie z wizyt prywatnych na NFZ bo powiedziala że każdej ciężarnej się to należy i teraz i wizyty i badania TSH FT4 mam na NFZ:-) ale do tej pory wszystko PRYWATNIE.
-
Sana wrote:Dzień dobry
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
Ja wizytowałam wczoraj, niestety nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że wszystko z maluszkiem jest ok
Czy któraś wybiera się dziś na zakupy do Lidla?
Macie jakiś pomysł na szybki obiad? Kompletnie nie wiem co dziś zrobić.
Udanego czwartku
Ja bylam w lidluale szalu nie ma.... jakies dziwne rozmiary bo jest luka i jest 50/56 a nastepne jakie znalazlam to 62/68... chodzi mi o bodziaki oczywiscie... ale kupilam jedne i drugie. Powodzenia! Milego dnia
-
Witam was wszystkie
kate851 - plus dla męża za kwiatya co do badań to też prywatnie chodzę do gin i jeśli chodzi o badania takie jak morfologia które zleca to też niestety mam płatne
rex - gratki jeśli chodzi o ruchy i kopniaki w brzuszkufajnaaaaaa to sprawaaaaa
ŚCISKAM kciuki za dzisiejsze wizytujące kobietki i życzę miłego dzionka wszystkim
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:kate851 no dlatego wlasnie wiele z nas chodzi prywatnie do gina i na NFZ po recepty z refundacja/skierowania na badania. Zapisz sie na NFZ to Ci skierownaia bedzie wypisywal, oczywiscie nie tak wprost dizne dobry prosze o skierowanie na krew, mocz, hiv. To nie sklep. Jak ten z NFZ uwierzy ze jest Twoim jedneym lekarzem to bedzie pisal skierowania wg wytycznych nfz.
Tez tak myślałam,ale np mój prywatny daje mi skierowanie na konkretne badania, to skąd ten na nfz ma wiedziec,ze ma na takie wypisaćmuszę mu powiedzieć,że mam miec takie badania do lekarza prywatnego, bo prywatny będzie czekać na wyniki badań
myślałam o tym,że róznie moze na nfz zareagować,ze jak w sklepie,ale moze zrozumie tez,jak poproszę o konkretne skierowanie na badania wybrane przez prywatnego, bo prywatny prowadzi moją ciąże;p
-
nick nieaktualny