X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) ja już po spacerku:)trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:) ja wczoraj 5 godzin byłam z kumpelami na spotkanku,ale miałam ochotkę na słodkie, pochłonęłam 2 szarlotki i puchar bananowy;p hihi:) pisałyśmy wczoraj o gestach facetów a dziś mąż z zaskoczenia przywiózł piękny bukiet czerwonych tulipanów:) milutko,ze tak bez okazji chce się Jemu;p
    Dziewczyny mam do Was pytanko, te które chodzą prywatnie do gina, wszystkie badania macie płatne? bo ja nawet za mocz i morfologię płacę;/ i nie wiem jak z lekarzem na NFZ czy by chciał na same badania dawać skierowania, bo strasznie drogo to wychodzi;/

wikaa lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate ja chodzę prywatnie do lekarza i płacę za wszystkie badania.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:41

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Kciuki za wizytujące :)
    Przede wszystkim za zdrowe maluszki ;)

Ja aktualizuję moje ruchy z wczoraj :p
    Na wieczór przez pół godziny miałam taki łomot jakbym trojaczki bokserów miała.
    Aż nie wiedziałam jaką pozycję wybrać.
    Dzisiaj po przebudzeniu to samo.

1kasiulka1, Nona, Daisy lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :D

Przyszedł detektor :) powiem Wam że nie taka prosta sprawa znaleźć, a te moje dzieciątko to dodatkowo się chyba do kręgosłupa przykleiło, bo było słychać w oddali, już myślałam że nie znajdę, ale obyło się bez paniki, znalazłam szkraba na bliźnie po cc bliżej lewej strony. To kwestia łożyska z przodu no i tkanki tłuszczowej podejrzewam :P Już jestem spokojna :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? uwazam że ten detektor to dobra sprawa i gdybym ja go miała to wcześniej bym wiedziała że serce nie bije a tak to nie wiem ile czasu żyłam w nieświadomości. Chyba każda przyszła mama powinna to mieć ;)
    Zania czekamy na płeć ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    też chodzę prywatnie i nie płacę za badania żadne bo mam abonament wykupiony.

Dzisiaj w nocy kolo 1 strasznie mnie bolal bok z lewej strony z tyłu ale jak jakby ktoś mnie walnął i to nie lekko. Spałam wlasnie na lewym boczku i ból nie przestawał ustawać. wstałam poszłam sie zalatwic wróciłam polozylam sie na plecach i lezalam i z jakies 10 minut zaczynal bol ustepowac. Ale powiem wam ze pierwszy raz cos takiego mialam. Nie wiem czy to nerka czy co innego ale bol niesamowity.

Mon!ta a co to za abonament? nie słyszałam,że coś takiego jest.

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam juz blizej poludnia :) komputer padl i juz wlaczyc sie nie chce...
    Daisy- jestem juz prawie w 18 tc nie 16, a co do tej czkawki to sama nie wiem kiedy ona moze wystepowac. Chyba drza mi rece, bo wczoraj jak dotknelam uda tez czulam to samo.

Ja ruchy juz czuje porzadne, przeplywanie, bulgotanie, smyranie i raz na jakis czas kopppp :)

Pisalyscie ze jakas dziewczynka zamienila sie w chlopca, alez bym sie cieszyla gdyby moj siur odpadl :) moze sprawdze juz za pare dni :)

Jutro badania i wyrobienie karty EKUZ :)

Pozdrawiam :)

P.s dziewczyny korzystajace z tel. Czy jest do tego jakas aplikacja cos jak ma fb specjalnie czy trzeba powiekszac za kazdym razem??

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Mon!ta a co to za abonament? nie słyszałam,że coś takiego jest.

Można w LuxMedzie np sobie wykupić, miałam w tamtym roku ale zrezygnowałam w końcu. Płaci się chyba 130zł miesięcznie (za rok z góry albo w ratach) i masz wizyty u specjalistów, prowadzenie ciązy, badania itp (zalezne od pakietu, im bardziej rozszerzony tym wiecej w nim masz).

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:41

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

Ja wizytowałam wczoraj, niestety nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że wszystko z maluszkiem jest ok :)

Czy któraś wybiera się dziś na zakupy do Lidla?

Macie jakiś pomysł na szybki obiad? Kompletnie nie wiem co dziś zrobić.

Udanego czwartku :)

Nona, believe, ewela86, rex lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nalesniki

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodzę prywatnie do gina,i te badania które kazała mi zrobić robilam prywatnie w luxmedzie. a tak to co miesiac chodzę do swojego ogólnego i ona daje mi skierowanie na mocz i krew:-) Tak samo moja endo przepisala mnie z wizyt prywatnych na NFZ bo powiedziala że każdej ciężarnej się to należy i teraz i wizyty i badania TSH FT4 mam na NFZ:-) ale do tej pory wszystko PRYWATNIE. :-(

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle to Złapałam stresa przed wizyta:-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    ja chodzę prywatnie do gina,i te badania które kazała mi zrobić robilam prywatnie w luxmedzie. a tak to co miesiac chodzę do swojego ogólnego i ona daje mi skierowanie na mocz i krew:-) Tak samo moja endo przepisala mnie z wizyt prywatnych na NFZ bo powiedziala że każdej ciężarnej się to należy i teraz i wizyty i badania TSH FT4 mam na NFZ:-) ale do tej pory wszystko PRYWATNIE. :-(
    Zania ja byłam u ogólnego zeby dała mi na mocz i krew na nfz to powiedziała,że teraz jest tak ze rodzinny nie może zajmować się ciążą;/ i ze nie moze dawać zadnych skierowań a wiadomo nikt nie robi co miesiąc badań tylko kobiety w ciazy, więc to by było podejrzane, wiec u Ciebie widac jakos inaczej u rodzinnego. Trzymam kciuki za wizytę!

• radiszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Dzień dobry :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)

Ja wizytowałam wczoraj, niestety nie poznaliśmy płci, ale najważniejsze że wszystko z maluszkiem jest ok :)

Czy któraś wybiera się dziś na zakupy do Lidla?

Macie jakiś pomysł na szybki obiad? Kompletnie nie wiem co dziś zrobić.

Udanego czwartku :)

Ja bylam w lidlu :) ale szalu nie ma.... jakies dziwne rozmiary bo jest luka i jest 50/56 a nastepne jakie znalazlam to 62/68... chodzi mi o bodziaki oczywiscie... ale kupilam jedne i drugie. Powodzenia! Milego dnia :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie :)
    kate851 - plus dla męża za kwiaty :) a co do badań to też prywatnie chodzę do gin i jeśli chodzi o badania takie jak morfologia które zleca to też niestety mam płatne

rex - gratki jeśli chodzi o ruchy i kopniaki w brzuszku :) fajnaaaaaa to sprawaaaaa :):):)

ŚCISKAM kciuki za dzisiejsze wizytujące kobietki i życzę miłego dzionka wszystkim :)

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:43

• kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    kate851 no dlatego wlasnie wiele z nas chodzi prywatnie do gina i na NFZ po recepty z refundacja/skierowania na badania. Zapisz sie na NFZ to Ci skierownaia bedzie wypisywal, oczywiscie nie tak wprost dizne dobry prosze o skierowanie na krew, mocz, hiv. To nie sklep. Jak ten z NFZ uwierzy ze jest Twoim jedneym lekarzem to bedzie pisal skierowania wg wytycznych nfz.

Tez tak myślałam,ale np mój prywatny daje mi skierowanie na konkretne badania, to skąd ten na nfz ma wiedziec,ze ma na takie wypisać:) muszę mu powiedzieć,że mam miec takie badania do lekarza prywatnego, bo prywatny będzie czekać na wyniki badań:) myślałam o tym,że róznie moze na nfz zareagować,ze jak w sklepie,ale moze zrozumie tez,jak poproszę o konkretne skierowanie na badania wybrane przez prywatnego, bo prywatny prowadzi moją ciąże;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:43

kate851 lubi tę wiadomość

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ