WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam mega apetyt:) to pewnie też dzięki witaminom, biorę od tygodnia:) mam na wszystko ochotę i słodkie i ostre i kwaśne:) zmykam na miasto:) miłego popołudnia i wieczorku:)

ewela86, Sandra94w lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham :)
    Rex gratki kopniaków oj mógłby ten mój len zacząć kopac heheh z tego wszystkiego z kaszlem Zuzi poszłam dzis do przychodni i poprosiłam o sprawdzenie serduszka małego biło jak szalone po lewej stronie mojego brzucha tak troszke poniżej pępka :)

ide poszukac detektora :P musze sobie kupic

trzymam kciuki za wizyty

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula witaj :)
    U nas nie ma prywatnych labo :/
    Dzięki dziewczyny, mi też lżej na sercu jak się tak wierci to dziecko :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również.chodzę prywatnie i wszystkie badania trzeba płacić niestety ale to jedyny.Lekarz któremu ufam więc myślę że warto
    Witamy nowe mamusie ;-)
    Zapomniałam się zapytać wiecie ju od ok miesiąca mam uczulenie na plecach na kręgosłupa w dolnym odcinku nie duże ale swędzi jak dziad i drapie i to się rozlewa nie wiem z czego to :-( witaminy biorę a morfologia i To Niedobra :-/

16udskjogri4r6n4.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni mam straszną ochotę na słodkie, ale się powstrzymuje bo nie chcę za dużo utyć. Czekolada tylko w weekendy ;)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Ja również.chodzę prywatnie i wszystkie badania trzeba płacić niestety ale to jedyny.Lekarz któremu ufam więc myślę że warto
    Witamy nowe mamusie ;-)
    Zapomniałam się zapytać wiecie ju od ok miesiąca mam uczulenie na plecach na kręgosłupa w dolnym odcinku nie duże ale swędzi jak dziad i drapie i to się rozlewa nie wiem z czego to :-( witaminy biorę a morfologia i To Niedobra :-/
    Ja tak mam bardzo często że mnie swędzi i szczypie w dole pleców, jakby mi się skóra rozrywała, czasami kremy albo oliwka pomogą ale dopiero jak nawale tego bardzo dużo. A ostatnio po dłuższym leżeniu w wannie myślałam że się cała zadrape bo mnie całe ciało swędziało. U mnie przypuszczam że jest to wysuszona i napinająca się skóra. Ale nie jestem lekarzem więc tylko napisze co mi się robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:11

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Tyle czasu się tu nie odzywałam ale w poniedziałek trafiłam do szpitala i nie miałam jak tu napisać a byłam w nim do dzisiaj. Trafiłam tam z powodu bólu brzucha, w pon zrobili mi usg i powiedzieli że z mała wszystko jest ok warzy 200g i na dzień dzisiejszy nie ma żadnych nieprawidłowości,wszystko się dobrze rozwija,niestety przeżyłam też chwilę zgrozy bo w poniedziałek wieczorem lało się ze mnie wodą i tak do rana,miałam całe mokre wkładki lekarze zabrali mnie rano szybko na badania bo podejrzewali że mi odeszły wody,siedziałam na tym samolocie i płakałam na szczęście był to fałszywy alarm... a szyjka jest nadal zamknięta.... w moczu wyszły mi bakterie więc zaczeli podawać mi antybiotyk,posiew już wyszedł ok i puścili mnie do domu z zaleceniem leżenia i wybrania do końca antybiotyku a za tydzień mam przyjechać do kontroli czy szyjka macicy się nie skraca. a teraz proszę Was o opinię a mianowicie:mam duży dylemat mój lekarz jest bardzo dobrym specjalistą i jest u niego komfort ale nie pracuje w szpitalu,przyjmuje tylko prywatnie i prywatnie też robie badania.w szpitalu mnie urzekł jeden miły Pan ginekolog który mimo tego że widział mnie drugi raz bardzo miło do mnie podchodził (dodam że moje kuzynki,koleżanki prowadziły u niego ciąże i były zadwolone) i teraz tak jego plusy: w prywatnym gabincie ma bardzo dobry sprzęt,pod telefonem(niby) jest 24 na dobę,przymuje w poradni patologii ciąży w szpitalu na nfz każdą ciężarną, plus ma dyżury w szpitalu Jak ja byłam przez 4 dni(3 dni miał dyżur) za tydzień wlaśnie do niego idę na nfz sprawdzić czy szyjka się nie skraca (bo mój lekarz ma urlop) i tak pomyślałam że raz w miesiącu chodziłabym do niego prywatnie na usg i na kontrolę,a co 3 tyg też do niego na nfz po badania(piszą o nim ze on zawsze i wszystkie badania wypisuje na nfz,nawet prenatalne,połówkowe daje dodatkowo na usg do szpitala żeby inny lekarz ocenił dzidziusia oprócz niego) plus kolejny jpracuje w szpitalu w razie porodu itd inaczej byłabym traktowana,ponoć bardzo interesuje się swoimi pacjentkami i mimo że np. nie ma go przy porodzie odrazu gdy zaczyna dyżur leci do swoich pacjentek,gdy trafiłabym do szpitala tak jak teraz z bólami zawsze od niego więcej się dowiem bo przyjdzie i wyjaśni wszystko,.kolejny plus dzwonie do niego że coś się dzieje a np ma dyżur to karze przyjechać sprawdzić. No i tak jak teraz moj lekarz idzie na urlop i ja jestem w ciemnej dupie(bo jak zawsze dzwonie to odbiera tel zawsze jego sekretarka więc nie sądzę żeby na urlop zabrał ze sobą tel) a lekarz ze szpitala mogę zadzwonić powiedzieć że coś się dzieje to np wyślę mnie do szpitala i powie że on mi kazał przyjechać...mój lekarz obecny jest dwa dni na szkoleniu chce o coś zapytac i też już nie mam jak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:10

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:44

• rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dobrze, że się wszystko dobrze skończyło!
    A jeśli masz możliwość to pewnie, że zmień lekarza. Będziesz spokojniejsza.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, jeśli lekarz dobrze się Tobą zajął i wzbudził Twoje zaufanie, a na dodatek pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić to się nawet nie zastanawiaj ;) takiego oddanego pracy i swoim pacjentkom ze świecą szukać! Mój tak samo, 24h pod telefonem, ale na razie nie miałam potrzeby dzwonić. Sam z siebie dał numer, nawet nie musiałam prosić. Szwagierka jak rodziła to trafiła na jego obchody i sama mówiła, że mam fajnego ginka. :)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:41

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy... Ale jestem zła jak osa!! rozważam wcześniejszą zmianę lekarza (moją ginka jest w zaawansowanej ciąży). poprosiłam o USG,choc do tej pory prosić nie musiałam. malusZek na prośbę mamy już od początku ustawil się z rozstawionymi nóżkami. ewidentnie widać coś sterczacego,ale według pani doktor nadal mogą to być wargi lub siusiak... w 15+2 tc?? dzidzia zdrowa.!to najważniejsze. co myślicie?? na koniec dodala,ze nie chce zgadywać że faktycznie może to być chłopiec (lekarz który robił prZeziernosc tak stwierdzil). jak dla mnie to był siusiak;-) pomocy!

rex, kierzynka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek, Sandra wiem o czym piszecie... Mnie czasami jak plecy zaswedza to maaasakra ! I to właśnie tak nisko jak piszecie i też zazwyczaj po kąpieli. .. :O Ciekawe skąd to ? :-D

Aneta jeśli lekarz jest miły, dyspozycyjny, ma dobry sprzęt i do tego pracuje w szpitalu to masz same plusy.... Niczym chyba nie ryzykujesz.... ;-)

Zania na 100 % będziesz wiedziała jak się urodzi ;-) Pamiętaj, że najważniejsze, że Twoja dzidzia rozwija się prawidłowo ! ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, współczuję przeżyć. Nawet nie chcę sobie wyobrażać tego co czułaś w tych dniach. Co do lekarza - ja bym rozważyła na Twoim miejscu zmianę (ewentualnie chodzenie do dwóch). Wiem, że jesteś zadowolona ze swojego obecnego ginekologa, ale z tego co napisałaś, ten nowy lekarz jest naprawdę wart tego, żeby go wybrać na swojego lekarza prowadzącego. Decyzja należy oczywiście do Ciebie, ale sama widzisz, że większość z nas poleca Ci zmianę lekarza.

Zania, może ta ginekolog woli być po prostu ostrożna?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA niestety często tak jest - mój Młody miał przez jednego gina dostrzeżonego jajka, potem na połówkowym babki mi powiedziała, że dziewczynka... byłam u 3 kolejnych ginów i żaden nie umiał odpowiedzieć - kiedyś już pisałam o tym... wróciłam do pierwszego zrobił mi zdjęcie jajek... ale nikt nie widział siurka i nikt poza nim nie chciał mi powiedzieć czy to przerośnięte wargi czy siur...

ale tak jak pisze WIKAA najważniejsze, że zdrowe....

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANETA ja bym zmieniła! nfz, prywatnie, telefon, szpital, poradnia - pełen wypas a do tego jeśli jest miły i kompetentny i dobrze się z nim czujesz to nie ma pytania nawet :)

a to swędzenie to smarujcie sobie plecy też balsamami na rozstępy - nie tylko brzuch i boki... skóra z pleców sie też rozciąga i wysusza i dlatego swędzi... a po kąpieli bo woda podrażnia i wysusza jeszcze bardziej

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziula :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to będzie juz kolejny chłopak w grupie ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tego to jeszcze nie wiem :( Ja mam przeczucia,że syn..ale dziś mnie doktorka wybiła.

Jak to jest,ze u niektorych widać już w 14 tc a tu 15+2 i nic? Czy gdyby miala byc dziewczynka to juz byloby coś widać?
    Kurde,ona nawet nie zapytala jak zawsze o termin ost.miesiaczki. I sie zastanawiam czy ona w ogole wiedziala ktory to tydzień...Bo mamy 16 jak nic. Nie wiem co myslec...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ