X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam mega apetyt:) to pewnie też dzięki witaminom, biorę od tygodnia:) mam na wszystko ochotę i słodkie i ostre i kwaśne:) zmykam na miasto:) miłego popołudnia i wieczorku:)

ewela86, Sandra94w lubią tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej macham :)
    Rex gratki kopniaków oj mógłby ten mój len zacząć kopac heheh z tego wszystkiego z kaszlem Zuzi poszłam dzis do przychodni i poprosiłam o sprawdzenie serduszka małego biło jak szalone po lewej stronie mojego brzucha tak troszke poniżej pępka :)

ide poszukac detektora :P musze sobie kupic

trzymam kciuki za wizyty

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula witaj :)
    U nas nie ma prywatnych labo :/
    Dzięki dziewczyny, mi też lżej na sercu jak się tak wierci to dziecko :D

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również.chodzę prywatnie i wszystkie badania trzeba płacić niestety ale to jedyny.Lekarz któremu ufam więc myślę że warto
    Witamy nowe mamusie ;-)
    Zapomniałam się zapytać wiecie ju od ok miesiąca mam uczulenie na plecach na kręgosłupa w dolnym odcinku nie duże ale swędzi jak dziad i drapie i to się rozlewa nie wiem z czego to :-( witaminy biorę a morfologia i To Niedobra :-/

16udskjogri4r6n4.png
  • Tigana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od paru dni mam straszną ochotę na słodkie, ale się powstrzymuje bo nie chcę za dużo utyć. Czekolada tylko w weekendy ;)

lamlamard20150706_-35_Nasza%20Niunia%20jest%20ju%C5%BC%20z%20nami%21.png
    34bw9jcg50dgoh06.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula, witaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Ja również.chodzę prywatnie i wszystkie badania trzeba płacić niestety ale to jedyny.Lekarz któremu ufam więc myślę że warto
    Witamy nowe mamusie ;-)
    Zapomniałam się zapytać wiecie ju od ok miesiąca mam uczulenie na plecach na kręgosłupa w dolnym odcinku nie duże ale swędzi jak dziad i drapie i to się rozlewa nie wiem z czego to :-( witaminy biorę a morfologia i To Niedobra :-/
    Ja tak mam bardzo często że mnie swędzi i szczypie w dole pleców, jakby mi się skóra rozrywała, czasami kremy albo oliwka pomogą ale dopiero jak nawale tego bardzo dużo. A ostatnio po dłuższym leżeniu w wannie myślałam że się cała zadrape bo mnie całe ciało swędziało. U mnie przypuszczam że jest to wysuszona i napinająca się skóra. Ale nie jestem lekarzem więc tylko napisze co mi się robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:11

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Tyle czasu się tu nie odzywałam ale w poniedziałek trafiłam do szpitala i nie miałam jak tu napisać a byłam w nim do dzisiaj. Trafiłam tam z powodu bólu brzucha, w pon zrobili mi usg i powiedzieli że z mała wszystko jest ok warzy 200g i na dzień dzisiejszy nie ma żadnych nieprawidłowości,wszystko się dobrze rozwija,niestety przeżyłam też chwilę zgrozy bo w poniedziałek wieczorem lało się ze mnie wodą i tak do rana,miałam całe mokre wkładki lekarze zabrali mnie rano szybko na badania bo podejrzewali że mi odeszły wody,siedziałam na tym samolocie i płakałam na szczęście był to fałszywy alarm... a szyjka jest nadal zamknięta.... w moczu wyszły mi bakterie więc zaczeli podawać mi antybiotyk,posiew już wyszedł ok i puścili mnie do domu z zaleceniem leżenia i wybrania do końca antybiotyku a za tydzień mam przyjechać do kontroli czy szyjka macicy się nie skraca. a teraz proszę Was o opinię a mianowicie:mam duży dylemat mój lekarz jest bardzo dobrym specjalistą i jest u niego komfort ale nie pracuje w szpitalu,przyjmuje tylko prywatnie i prywatnie też robie badania.w szpitalu mnie urzekł jeden miły Pan ginekolog który mimo tego że widział mnie drugi raz bardzo miło do mnie podchodził (dodam że moje kuzynki,koleżanki prowadziły u niego ciąże i były zadwolone) i teraz tak jego plusy: w prywatnym gabincie ma bardzo dobry sprzęt,pod telefonem(niby) jest 24 na dobę,przymuje w poradni patologii ciąży w szpitalu na nfz każdą ciężarną, plus ma dyżury w szpitalu Jak ja byłam przez 4 dni(3 dni miał dyżur) za tydzień wlaśnie do niego idę na nfz sprawdzić czy szyjka się nie skraca (bo mój lekarz ma urlop) i tak pomyślałam że raz w miesiącu chodziłabym do niego prywatnie na usg i na kontrolę,a co 3 tyg też do niego na nfz po badania(piszą o nim ze on zawsze i wszystkie badania wypisuje na nfz,nawet prenatalne,połówkowe daje dodatkowo na usg do szpitala żeby inny lekarz ocenił dzidziusia oprócz niego) plus kolejny jpracuje w szpitalu w razie porodu itd inaczej byłabym traktowana,ponoć bardzo interesuje się swoimi pacjentkami i mimo że np. nie ma go przy porodzie odrazu gdy zaczyna dyżur leci do swoich pacjentek,gdy trafiłabym do szpitala tak jak teraz z bólami zawsze od niego więcej się dowiem bo przyjdzie i wyjaśni wszystko,.kolejny plus dzwonie do niego że coś się dzieje a np ma dyżur to karze przyjechać sprawdzić. No i tak jak teraz moj lekarz idzie na urlop i ja jestem w ciemnej dupie(bo jak zawsze dzwonie to odbiera tel zawsze jego sekretarka więc nie sądzę żeby na urlop zabrał ze sobą tel) a lekarz ze szpitala mogę zadzwonić powiedzieć że coś się dzieje to np wyślę mnie do szpitala i powie że on mi kazał przyjechać...mój lekarz obecny jest dwa dni na szkoleniu chce o coś zapytac i też już nie mam jak...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 17:10

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:44

• rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta dobrze, że się wszystko dobrze skończyło!
    A jeśli masz możliwość to pewnie, że zmień lekarza. Będziesz spokojniejsza.

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, jeśli lekarz dobrze się Tobą zajął i wzbudził Twoje zaufanie, a na dodatek pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić to się nawet nie zastanawiaj ;) takiego oddanego pracy i swoim pacjentkom ze świecą szukać! Mój tak samo, 24h pod telefonem, ale na razie nie miałam potrzeby dzwonić. Sam z siebie dał numer, nawet nie musiałam prosić. Szwagierka jak rodziła to trafiła na jego obchody i sama mówiła, że mam fajnego ginka. :)

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:41

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy... Ale jestem zła jak osa!! rozważam wcześniejszą zmianę lekarza (moją ginka jest w zaawansowanej ciąży). poprosiłam o USG,choc do tej pory prosić nie musiałam. malusZek na prośbę mamy już od początku ustawil się z rozstawionymi nóżkami. ewidentnie widać coś sterczacego,ale według pani doktor nadal mogą to być wargi lub siusiak... w 15+2 tc?? dzidzia zdrowa.!to najważniejsze. co myślicie?? na koniec dodala,ze nie chce zgadywać że faktycznie może to być chłopiec (lekarz który robił prZeziernosc tak stwierdzil). jak dla mnie to był siusiak;-) pomocy!

rex, kierzynka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek, Sandra wiem o czym piszecie... Mnie czasami jak plecy zaswedza to maaasakra ! I to właśnie tak nisko jak piszecie i też zazwyczaj po kąpieli. .. :O Ciekawe skąd to ? :-D

Aneta jeśli lekarz jest miły, dyspozycyjny, ma dobry sprzęt i do tego pracuje w szpitalu to masz same plusy.... Niczym chyba nie ryzykujesz.... ;-)

Zania na 100 % będziesz wiedziała jak się urodzi ;-) Pamiętaj, że najważniejsze, że Twoja dzidzia rozwija się prawidłowo ! ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, współczuję przeżyć. Nawet nie chcę sobie wyobrażać tego co czułaś w tych dniach. Co do lekarza - ja bym rozważyła na Twoim miejscu zmianę (ewentualnie chodzenie do dwóch). Wiem, że jesteś zadowolona ze swojego obecnego ginekologa, ale z tego co napisałaś, ten nowy lekarz jest naprawdę wart tego, żeby go wybrać na swojego lekarza prowadzącego. Decyzja należy oczywiście do Ciebie, ale sama widzisz, że większość z nas poleca Ci zmianę lekarza.

Zania, może ta ginekolog woli być po prostu ostrożna?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA niestety często tak jest - mój Młody miał przez jednego gina dostrzeżonego jajka, potem na połówkowym babki mi powiedziała, że dziewczynka... byłam u 3 kolejnych ginów i żaden nie umiał odpowiedzieć - kiedyś już pisałam o tym... wróciłam do pierwszego zrobił mi zdjęcie jajek... ale nikt nie widział siurka i nikt poza nim nie chciał mi powiedzieć czy to przerośnięte wargi czy siur...

ale tak jak pisze WIKAA najważniejsze, że zdrowe....

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANETA ja bym zmieniła! nfz, prywatnie, telefon, szpital, poradnia - pełen wypas a do tego jeśli jest miły i kompetentny i dobrze się z nim czujesz to nie ma pytania nawet :)

a to swędzenie to smarujcie sobie plecy też balsamami na rozstępy - nie tylko brzuch i boki... skóra z pleców sie też rozciąga i wysusza i dlatego swędzi... a po kąpieli bo woda podrażnia i wysusza jeszcze bardziej

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • Sana Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziula :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania to będzie juz kolejny chłopak w grupie ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tego to jeszcze nie wiem :( Ja mam przeczucia,że syn..ale dziś mnie doktorka wybiła.

Jak to jest,ze u niektorych widać już w 14 tc a tu 15+2 i nic? Czy gdyby miala byc dziewczynka to juz byloby coś widać?
    Kurde,ona nawet nie zapytala jak zawsze o termin ost.miesiaczki. I sie zastanawiam czy ona w ogole wiedziala ktory to tydzień...Bo mamy 16 jak nic. Nie wiem co myslec...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ