WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,bo jedynie co zrobila to zernela i powiedziala,ze jest ok. LEkarza zmieniam,bo ona odchodzi na macierzynski..szkoda,ze o tym tez nie wspomniala...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratuluję :)

dora8201 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratulacje ! Jajcochy piękne !;-)

Zania jeśli lekarka bee, i musisz jej jeszcze za to płacić to ją zmień. Wiem, że nastawiłaś się na chłopca, ale pamiętaj, że to i tak zdrowie dzidzi jest najważniejsze. Ja w obydwu ciazach marzyłam o dziewczynach a mam dwa siurki. Teraz już inaczej do tego podchodzę i jak leżę pod głowicą usg to w myślach klepię zdrowaśki, żeby dzidzia miała 2 ręce i 2 nogi... Uśmiechnij sie !

dora8201, Sylwia87 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA powiem Ci, że z punktu widzenia swojego zawodu też nie informowałam swoich klientów o tym, że jestem w ciąży i odejdę na zwolnienie czy macierzyński mimo, że nasze spotkania często trwają trochę w czasie... ponieważ nie miałam takiego obowiązku a i różnie w życiu bywa - z poprzedniej ciąży wróciłam po miesiącu l4 po poronieniu.. ludzie nie wiedzieli, nie czuli sie niekomfortowo w tej sytuacji.. a dopóki nie poszłam na zwolnienie też musiałam przyjmować ich wg kolejności, potrzeby i priorytetów bo nie mogłam siedzieć i nie pracować...

i nie chcę stawać okoniem do Twojego zdania - zalezy tylko mi żebyś też spojrzała akurat na sprawę nieinformowania o ciąży z drugiej strony - raczej żadna z nas nie poinformowała wszystkich swoich klientów, pacjentów, współpracowników i innych osób o ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:20

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, to dla mnie najważniejsze - jasna sprawa . A doktorka taaaka dobra - BYŁA!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania wiem,że chciałaś wiedzieć jaka płeć, rozumiem,że się nastawiłaś a tu jeszcze tak potraktowała..najlepiej jak poszukasz nowego lekarza, mamy być zadowolone z wizyty i opieki:) czyli raczej na chłopaka wszystko wskazywało:) trzeba czekać cierpliwie:) własnie rożnie bywa z tym dowiadywaniem się, niektóre wiedzą dopiero w 7 msc..a lekarze są bardzo ostrożni, mówią jak są pewni, sama nie wiem na 100% czy dowiem się w 18 tygodniu:) najważniejsze,że dzidzia zdrowa:)
    Ja dopiero wróciłam ze spotkanka, dostałam od kumpeli śliczne skarpetki:) ale miło mi się zrobiło:)

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    raczej żadna z nas nie poinformowała wszystkich swoich klientów, pacjentów, współpracowników i innych osób o ciąży...

Dora ja po ponad 2 miesiącach nieobecność w pracy zostałam przywitana b. ciepło. Tylko kierownictwo wiedziało o ciąży i jedna najbliższa koleżanka, którą poprosiłam o dyskrecję. Wszyscy pytali co się działo, dlaczego mnie tak długo nie było. Większości odpowiadałam, że chorowalam, z żartem w podtekście. Tym, którzy pytali na co, wyjaśniałam, inni kończyli rozmowę stwierdzeniem - ale już jest ok. ?- na co ją odpowiadalam - tak ;-)

• rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratki!!! Zaraź mnie teraz tym siurem :p ja też chcę drugiego :)
    A serio to nie mam parcia na poznanie płci, będzie widać to dibrze, nie to może być niespodzianka. Mi obojętne.
    Zania najważniejsze, że zdrowe :)
    A co do powiadomienia klientów, pacjentów itp, to u mnie nawet szefowa nie wie jeszcze ;)
    Zresztą nikt nie wie. Nawet pociecha nastoletnia ;)
    Co do wagi przytyłam 4 kg nawet ponad. Brzucha dalej nie ma..
    Za to od kilku dni spodnie 34 są mega obcisłe ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa któraś się pytała o korzystanie z telefonu, nie wiem ale chyba nie ma aplikacji, ja powiększam zawsze.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja mam wagę na minusie, ale swoich spodni juz nie dopnę. Brzuch juz mi się zaokrąglil.
    Co do dzieci - starszy wie o rodzeństwie, młodszy jeszcze nie ;-)

• believe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, gratulacje! :) super, że wszystko w porządku!

Zania, skoro i tak masz zmienić ginekologa, to ja bym na Twoim miejscu szukała nowego jak najszybciej i szła do niego na wizytę, może on Ci szybciej powie jaką płeć ma maleństwo. Nie obraź się, ale ja z Twojej pierwszej wiadomości po wizycie wywnioskowałam, że jesteś właśnie zła na lekarkę o to, że pomimo tego, że widać było Twoim zdaniem doskonale, co malec ma między nóżkami, to ona nie chciała Ci tego powiedzieć. Stąd moja pierwsza wiadomość do Ciebie... Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a co do płci, to każda pozna ją w swoim czasie :)

Chilla, zazdroszczę możliwości posłuchania serducha <3

Anetaa1607, poducha fajna, ale to do karmienia. Jeśli nie możesz zasnąć, to polecam poduszkę dla kobiet w ciąży. Są różne rodzaje, już wiele razy tutaj pisałyśmy o nich. Wpisz sobie w internecie, albo na allegro, to wyskoczą Ci wszystkie. Wszystkie zgodnie pisałyśmy, że ułatwia ona zasypianie i pozwala się wyspać :)

Co do wagi - ja przytyłam może z 1 kg, ale w spodnie też już dawno nie wchodzę, a te ala leginsy jeszcze ubieram, ale też się powoli w nich źle czuję. Czekam do poniedziałku na wizytę, jak się potwierdzi płeć, to jadę do H&M po ubranka i spodnie ciążowe. A jak nie, to tylko po to drugie :) dłużej już bez nich nie wytrzymam :)

Lecę spać dziewczyny. Dobranoc!

dora8201, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piatkowo... U mnie wszyscy jeszcze śpią, no poza psem, który właśnie liże mnie po stopie ;) a ja spać nie mogę chyba przez emocje... :)

Ja mam problem z określeniem wagi bo w wakacyjnej ciąży przytyłam 2-3kg i potem mi to zostało... Wg tego mam dopiero ok 1 kg na plusie ale licząc od wagi wyjściowej sprzed ciąż to juz 3-4 kg... Zresztą i tak przytyje ile przytyję... Teraz dopiero się zacznie bo od kilku dni mam apetyt w końcu i mniej wymiotuje... Ale brzucha nie mam jeszcze, wieczorem wygląda jakbym miala wzdęcie, nikt jeszcze nie zauważył a kto wie to się śmieje ze jak wychodzę to brzuch w domu zostawiam... Chodzę jeszcze w cywilnych dżinsach ale na wyjście gdzie wiem ze będę dużo siedzieć zakładam ciążowki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 06:15

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Zbieram się do pracy. Ależ mi się dzisiaj nie chciało wstawać. ..
    Kciuki za dzisiejsze wizytujace.
    Miłego dnia !

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKAA i jak Ci się pracuje?

zpbnio4p92q84lda.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim:)dzis jest dla mnie wyjątkowy dzien :) a przynajmniej tak mi sie wydaje.pbudzilam sie o 5 rano i od tamtej pory nie moge zasnac bo chyba poczulam pierwsze ruchy maluszka:D nie jestem pewna na sto procent bo to nie bylo żadne bulgotanie anie smyranie tylko wręcz wypychanie.trzymalam sobie rękę na brzuszku i poczulam ze "coś" mi wypycha leciutko jakies 4cm ponizej pępka:) później czekałam na coś więcej i też coś poczułam tylko delikatniej:)moja wyobraźnia mówi mi że mój maluch sie rozciągał:D nigdy czegos takiego nie czułam więc wydaje mi się że to dzidzia a nie żadne jelita:)

Nona, rex, dora8201, anetaa1607, 1kasiulka1, wikaa, zielona1 lubią tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wrote:
    Dzien dobry wszystkim:)dzis jest dla mnie wyjątkowy dzien :) a przynajmniej tak mi sie wydaje.pbudzilam sie o 5 rano i od tamtej pory nie moge zasnac bo chyba poczulam pierwsze ruchy maluszka:D nie jestem pewna na sto procent bo to nie bylo żadne bulgotanie anie smyranie tylko wręcz wypychanie.trzymalam sobie rękę na brzuszku i poczulam ze "coś" mi wypycha leciutko jakies 4cm ponizej pępka:) później czekałam na coś więcej i też coś poczułam tylko delikatniej:)moja wyobraźnia mówi mi że mój maluch sie rozciągał:D nigdy czegos takiego nie czułam więc wydaje mi się że to dzidzia a nie żadne jelita:)
    Kasia to z pewnością Twój dzidziuś, u mnie już dawno tak się dzije ale to moa 2 ciąża.Gratuluję,to jest super uczucie.
    Ja niestety się rozwaliłam chorobowo na maxa, katar kaszel i chyba gorączka mnie bierze, lece zaraz po prenalen do apteki i herbatka z miodem zostaje...eha jeszcze mam dzisiaj wizytę, mam nadzieje ze wszystko w porządku z dzidziulkiem.
    To malutko przytyłyście, ja już 4 kg na plusie i w nic się nie mieszczę,ale to pewnie dlatego ze jak pracowałam to nie było kiedy jesc a teraz zawsze znajdzie się czas w domku

3i49p07wevcalt60.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tygodniu, jeja jak ten czas leci! :)

Co do wagi, to ja mam 3kg na minusie, ostatni miesiąc mimo braku mdłości i nadrabiania i tak schudlam kilogram. Nie wiem czemu, ale najwazniejsze że dzidzia rośnie jak na drożdżach :)

Kasia25, gratuluję pierwszych ruchów, to naprawdę niezapomniane przeżycie :)

Miłego dnia mamuski :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Kasia gratulacje ruchów wspaniałe uczucie prawda?
    Wysyłacie te fluidki chłopięce!! Może Jeszcze siusiu urośnie kurcze tak chce.poznać ta płeć że oszalała
    Dziewczyny mój em jest w niedziele Chrzestnym u mojej kuzynki i mamy dylemat ile jej dać na Chrzciny bo ona nic nie robi tak mowila przynajmniej a jak coś to kawa w domu i tyle u nas pracuje tylko em Dowiedział się dopiero. W poniedziałek że BedIe chrzestnym i że chrzciny w niedziele oni jak byli u mas.na Chrzcinach (nie jako Chrzestna) dała mojej córce miska i tyle A ja Chrzciny miałam ful wypas raczej no i tak myśle że się im nie da przecierz tyle co na "normalne" Chrzciny

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Detektora to miód na serce moje <3 słucham 3razy dziennie już wiem gdzie szukać :-)

Sandra94w lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Bombelek, no zależy od zasobności portfela raczej.
    Dacie na ile będziecie mogli sobie pozwolić.
    A jak nie, to kup prezent, prezent zawsze taniej wychodzi ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ