X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,bo jedynie co zrobila to zernela i powiedziala,ze jest ok. LEkarza zmieniam,bo ona odchodzi na macierzynski..szkoda,ze o tym tez nie wspomniala...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratuluję :)

dora8201 lubi tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratulacje ! Jajcochy piękne !;-)

Zania jeśli lekarka bee, i musisz jej jeszcze za to płacić to ją zmień. Wiem, że nastawiłaś się na chłopca, ale pamiętaj, że to i tak zdrowie dzidzi jest najważniejsze. Ja w obydwu ciazach marzyłam o dziewczynach a mam dwa siurki. Teraz już inaczej do tego podchodzę i jak leżę pod głowicą usg to w myślach klepię zdrowaśki, żeby dzidzia miała 2 ręce i 2 nogi... Uśmiechnij sie !

dora8201, Sylwia87 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZANIA powiem Ci, że z punktu widzenia swojego zawodu też nie informowałam swoich klientów o tym, że jestem w ciąży i odejdę na zwolnienie czy macierzyński mimo, że nasze spotkania często trwają trochę w czasie... ponieważ nie miałam takiego obowiązku a i różnie w życiu bywa - z poprzedniej ciąży wróciłam po miesiącu l4 po poronieniu.. ludzie nie wiedzieli, nie czuli sie niekomfortowo w tej sytuacji.. a dopóki nie poszłam na zwolnienie też musiałam przyjmować ich wg kolejności, potrzeby i priorytetów bo nie mogłam siedzieć i nie pracować...

i nie chcę stawać okoniem do Twojego zdania - zalezy tylko mi żebyś też spojrzała akurat na sprawę nieinformowania o ciąży z drugiej strony - raczej żadna z nas nie poinformowała wszystkich swoich klientów, pacjentów, współpracowników i innych osób o ciąży...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 21:20

wikaa lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, to dla mnie najważniejsze - jasna sprawa . A doktorka taaaka dobra - BYŁA!

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania wiem,że chciałaś wiedzieć jaka płeć, rozumiem,że się nastawiłaś a tu jeszcze tak potraktowała..najlepiej jak poszukasz nowego lekarza, mamy być zadowolone z wizyty i opieki:) czyli raczej na chłopaka wszystko wskazywało:) trzeba czekać cierpliwie:) własnie rożnie bywa z tym dowiadywaniem się, niektóre wiedzą dopiero w 7 msc..a lekarze są bardzo ostrożni, mówią jak są pewni, sama nie wiem na 100% czy dowiem się w 18 tygodniu:) najważniejsze,że dzidzia zdrowa:)
    Ja dopiero wróciłam ze spotkanka, dostałam od kumpeli śliczne skarpetki:) ale miło mi się zrobiło:)

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    raczej żadna z nas nie poinformowała wszystkich swoich klientów, pacjentów, współpracowników i innych osób o ciąży...

Dora ja po ponad 2 miesiącach nieobecność w pracy zostałam przywitana b. ciepło. Tylko kierownictwo wiedziało o ciąży i jedna najbliższa koleżanka, którą poprosiłam o dyskrecję. Wszyscy pytali co się działo, dlaczego mnie tak długo nie było. Większości odpowiadałam, że chorowalam, z żartem w podtekście. Tym, którzy pytali na co, wyjaśniałam, inni kończyli rozmowę stwierdzeniem - ale już jest ok. ?- na co ją odpowiadalam - tak ;-)

• rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora gratki!!! Zaraź mnie teraz tym siurem :p ja też chcę drugiego :)
    A serio to nie mam parcia na poznanie płci, będzie widać to dibrze, nie to może być niespodzianka. Mi obojętne.
    Zania najważniejsze, że zdrowe :)
    A co do powiadomienia klientów, pacjentów itp, to u mnie nawet szefowa nie wie jeszcze ;)
    Zresztą nikt nie wie. Nawet pociecha nastoletnia ;)
    Co do wagi przytyłam 4 kg nawet ponad. Brzucha dalej nie ma..
    Za to od kilku dni spodnie 34 są mega obcisłe ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa któraś się pytała o korzystanie z telefonu, nie wiem ale chyba nie ma aplikacji, ja powiększam zawsze.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex ja mam wagę na minusie, ale swoich spodni juz nie dopnę. Brzuch juz mi się zaokrąglil.
    Co do dzieci - starszy wie o rodzeństwie, młodszy jeszcze nie ;-)

• believe Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, gratulacje! :) super, że wszystko w porządku!

Zania, skoro i tak masz zmienić ginekologa, to ja bym na Twoim miejscu szukała nowego jak najszybciej i szła do niego na wizytę, może on Ci szybciej powie jaką płeć ma maleństwo. Nie obraź się, ale ja z Twojej pierwszej wiadomości po wizycie wywnioskowałam, że jesteś właśnie zła na lekarkę o to, że pomimo tego, że widać było Twoim zdaniem doskonale, co malec ma między nóżkami, to ona nie chciała Ci tego powiedzieć. Stąd moja pierwsza wiadomość do Ciebie... Najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a co do płci, to każda pozna ją w swoim czasie :)

Chilla, zazdroszczę możliwości posłuchania serducha <3

Anetaa1607, poducha fajna, ale to do karmienia. Jeśli nie możesz zasnąć, to polecam poduszkę dla kobiet w ciąży. Są różne rodzaje, już wiele razy tutaj pisałyśmy o nich. Wpisz sobie w internecie, albo na allegro, to wyskoczą Ci wszystkie. Wszystkie zgodnie pisałyśmy, że ułatwia ona zasypianie i pozwala się wyspać :)

Co do wagi - ja przytyłam może z 1 kg, ale w spodnie też już dawno nie wchodzę, a te ala leginsy jeszcze ubieram, ale też się powoli w nich źle czuję. Czekam do poniedziałku na wizytę, jak się potwierdzi płeć, to jadę do H&M po ubranka i spodnie ciążowe. A jak nie, to tylko po to drugie :) dłużej już bez nich nie wytrzymam :)

Lecę spać dziewczyny. Dobranoc!

dora8201, anetaa1607 lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam piatkowo... U mnie wszyscy jeszcze śpią, no poza psem, który właśnie liże mnie po stopie ;) a ja spać nie mogę chyba przez emocje... :)

Ja mam problem z określeniem wagi bo w wakacyjnej ciąży przytyłam 2-3kg i potem mi to zostało... Wg tego mam dopiero ok 1 kg na plusie ale licząc od wagi wyjściowej sprzed ciąż to juz 3-4 kg... Zresztą i tak przytyje ile przytyję... Teraz dopiero się zacznie bo od kilku dni mam apetyt w końcu i mniej wymiotuje... Ale brzucha nie mam jeszcze, wieczorem wygląda jakbym miala wzdęcie, nikt jeszcze nie zauważył a kto wie to się śmieje ze jak wychodzę to brzuch w domu zostawiam... Chodzę jeszcze w cywilnych dżinsach ale na wyjście gdzie wiem ze będę dużo siedzieć zakładam ciążowki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 06:15

zpbnio4p92q84lda.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Zbieram się do pracy. Ależ mi się dzisiaj nie chciało wstawać. ..
    Kciuki za dzisiejsze wizytujace.
    Miłego dnia !

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIKAA i jak Ci się pracuje?

zpbnio4p92q84lda.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim:)dzis jest dla mnie wyjątkowy dzien :) a przynajmniej tak mi sie wydaje.pbudzilam sie o 5 rano i od tamtej pory nie moge zasnac bo chyba poczulam pierwsze ruchy maluszka:D nie jestem pewna na sto procent bo to nie bylo żadne bulgotanie anie smyranie tylko wręcz wypychanie.trzymalam sobie rękę na brzuszku i poczulam ze "coś" mi wypycha leciutko jakies 4cm ponizej pępka:) później czekałam na coś więcej i też coś poczułam tylko delikatniej:)moja wyobraźnia mówi mi że mój maluch sie rozciągał:D nigdy czegos takiego nie czułam więc wydaje mi się że to dzidzia a nie żadne jelita:)

Nona, rex, dora8201, anetaa1607, 1kasiulka1, wikaa, zielona1 lubią tę wiadomość

• Verona Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia25 wrote:
    Dzien dobry wszystkim:)dzis jest dla mnie wyjątkowy dzien :) a przynajmniej tak mi sie wydaje.pbudzilam sie o 5 rano i od tamtej pory nie moge zasnac bo chyba poczulam pierwsze ruchy maluszka:D nie jestem pewna na sto procent bo to nie bylo żadne bulgotanie anie smyranie tylko wręcz wypychanie.trzymalam sobie rękę na brzuszku i poczulam ze "coś" mi wypycha leciutko jakies 4cm ponizej pępka:) później czekałam na coś więcej i też coś poczułam tylko delikatniej:)moja wyobraźnia mówi mi że mój maluch sie rozciągał:D nigdy czegos takiego nie czułam więc wydaje mi się że to dzidzia a nie żadne jelita:)
    Kasia to z pewnością Twój dzidziuś, u mnie już dawno tak się dzije ale to moa 2 ciąża.Gratuluję,to jest super uczucie.
    Ja niestety się rozwaliłam chorobowo na maxa, katar kaszel i chyba gorączka mnie bierze, lece zaraz po prenalen do apteki i herbatka z miodem zostaje...eha jeszcze mam dzisiaj wizytę, mam nadzieje ze wszystko w porządku z dzidziulkiem.
    To malutko przytyłyście, ja już 4 kg na plusie i w nic się nie mieszczę,ale to pewnie dlatego ze jak pracowałam to nie było kiedy jesc a teraz zawsze znajdzie się czas w domku

3i49p07wevcalt60.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 19 tygodniu, jeja jak ten czas leci! :)

Co do wagi, to ja mam 3kg na minusie, ostatni miesiąc mimo braku mdłości i nadrabiania i tak schudlam kilogram. Nie wiem czemu, ale najwazniejsze że dzidzia rośnie jak na drożdżach :)

Kasia25, gratuluję pierwszych ruchów, to naprawdę niezapomniane przeżycie :)

Miłego dnia mamuski :)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Kasia gratulacje ruchów wspaniałe uczucie prawda?
    Wysyłacie te fluidki chłopięce!! Może Jeszcze siusiu urośnie kurcze tak chce.poznać ta płeć że oszalała
    Dziewczyny mój em jest w niedziele Chrzestnym u mojej kuzynki i mamy dylemat ile jej dać na Chrzciny bo ona nic nie robi tak mowila przynajmniej a jak coś to kawa w domu i tyle u nas pracuje tylko em Dowiedział się dopiero. W poniedziałek że BedIe chrzestnym i że chrzciny w niedziele oni jak byli u mas.na Chrzcinach (nie jako Chrzestna) dała mojej córce miska i tyle A ja Chrzciny miałam ful wypas raczej no i tak myśle że się im nie da przecierz tyle co na "normalne" Chrzciny

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Detektora to miód na serce moje <3 słucham 3razy dziennie już wiem gdzie szukać :-)

Sandra94w lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Bombelek, no zależy od zasobności portfela raczej.
    Dacie na ile będziecie mogli sobie pozwolić.
    A jak nie, to kup prezent, prezent zawsze taniej wychodzi ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ