X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie myślę,że większość badań i tak jest już zrobionych, pomyślę,czy właśnie użerać się z NFZ:)

Nona lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa pracuje w tej przychodni,więc mam trochę po znajomości:-) a z tymi badaniami na mocz to bez problemu bo mialam problemy jeszcze przed ciążą i tak mi dają,;-) ostatnio się zglosilam do ogólnej z dziwnym nalotem na migdalkach,więc w karcie jest:-) więc dała skierowanie na badania:-)

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak kiedyś gin na wizytę nie dojechał to położna poleciała zaraz do ogólnego po zwolnienie dla mnie - i przyniosła moją kartę, patrzę a w karcie mam "l4 od - do, kod b2, z powodu braku lekarza ginekologa" :) myślałam, że wymyśli jakiś katar, cokolwiek a tu prosto z mostu :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:41

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Wszystkim wizytujacym dzisiaj zycze powodzenia, trzymam kciuki za poznanie plci lub ich potwierdzenie :)
    Ja zbieram sie do sprzatania, bo jakis len mnie dzisiaj ogarnal... Milego dnia Wam zycze :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora tak powinno własnie być:)
    Zania po znajomości to moze trochę nagiąć widocznie:) mój rodzinny tez bardzo fajny,ale mówił,że afera jest o to,że rodzinni dają skierowania na mocz, krew dot.ciąży i jednemu lekarzowi juz się oberwało i nie można już tak.. no cóż dobrze ze jeszcze krew i mocz nie tak dużo kosztują,gorzej z innymi badaniami.
    Ja własnie obiadek robię i na 16 z kumpelą na ploteczki na miasto lecimy:)
    Trzymam kciuki za wizyty:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam w Lidlu i kupiłam dresik, bluzeczki i body ;-) Wg mnie nie ma tak żadnej luki rozmiarowej 50-56 a później jest 62-68 więc wszystko ok. Rozmiarówki lecą co 6 cm - pracowałam kiedyś w sklepie z odzieżą dziecięcą ;-) Tyle tylko, że w Lidlu złączyli dwie rozmiarówki w jedno, mi to akurat pasuje nawet ;-)

U mnie już po obiedzie - spagetti było ;-)

radiszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Powodzenia życzę wizytujacym dziś :)

Podziwiam Was dziewczyny że wstajecie tak wcześnie, ja to jak o 10 się obudze to cud ;) chciałam też podjechać do lidla ale teraz to już chyba wszystko będzie przebrane :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam godzinkę temu i mało ludzi było i kosze pełne jeszcze ;-) Pewnie zalezy od lokalizacji Lidla, ja podjechałam do takiego mniejszego specjalnie ;-)

katepr lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak sie skuszę :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Oczywiście życzę powodzenia wszystkim wizytującym. Czekamy na relację !;-)

Ja nawet nie wiedziałam, że jakieś ubranka niemowlęce Lidl wyrzucił. Pewnie gdybym poszła to na coś bym się skusiła, ale nie znam płci wiec dam sobie spokój. .. :-(

Co do prowadzenia ciąży to ja mam gina prywatnego ale za niego nie płacę ! U nas w robocie socjal jest mega rozbudowany, i m.in. funduje nam opiekę medyczną w prywatnej przychodni. Badania, usg, wizyty wszystko mam gratis ;-) nawet genetyczne u lekarza z certyfikatem (bo akurat tam takowy pracuje)

Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z Was jeszcze ma wymioty, mdłości, wrażliwość na konkretne zapachy ? Mnie wczoraj zerwalo, jak myłam mięso. Zapachu selera nie trawię, za to do zapachu kawy zaczynam się w pracy przyzwyczajać. Mój m. w sobotę przyniósł świeżą rybę, to jeszcze jej nie wyjął a ja już biegam do kibla czując jej smród ! Kiedy to się skończy ??? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:34

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym z chęcią wyskoczyła do tego lidla ale poczekam z tym kupowaniem aż poznam płeć :)

Kurde Dziewczyny jak mnie ząb od wczoraj boli..masakra jakaś. Po 15 zadzwonie do mojej dentystki i mam nadzieje że szybko mnie przyjmie... Tyle się naczytałam że nieleczone zęby źle wpływają na maleństwo w brzuchu i teraz już nawet niechęć do dentysty mi minęła.
    Ja chodzę prywatnie i za wszystkie zlecone badania płacę. Ale przynajmniej widzę że coś mi zleca a 2 lata temu na NFZ do 10tc nie miałam żadnych badań zaproponowanych. Być może mi się taka specjalistka ginekolog trafiła wtedy co uważała że badania są niepotrzebne :/

Wikaa ja nie mam mdłości dopiero od 2 dni więc nie wiem czy minęły czy to cisza przed burzą. A jakieś 4 dni temu nawet wymiotowałam :)

Powodzenia na wizytach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:42

wikaa lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa - co do mdłości to u mnie jest np na kilka dni oki po czym zdarzy się tak że potrafi mi być innym razem pół dnia niedobrze. Od początku ciąży jestem wyczulona na zapachy a czasem jak mam na coś konkretnego apetyt i to zjem to potem leże jak struta tak mi niedobrze. Miałam tak ostatnio jak zjadłam babeczkę czekoladową z kremem powiedziałam potem sobie o nieeeee - wolę się powstrzymać od niektórych zachcianek niż żeby później znowu cierpieć ale myślę sobie że ogólnie u mnie może być też to spowodowane przez ten nieszczęsny żołądek któremu nie wiadomo co dolega. Wszystkie dolegliwości jednak rekompensują Kopniaczki mojego dzieciątka które jak się pojawią przynoszą ulgę i radochę :)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja chodze pvt do gina. Mi osobiscie nie chce sie chodzic osobno pvt na wizyty i jeszcze na nfz sleczec w kolejce po skierowanie na badania.. :) Ale jasne jesli Wam pasuje tak to chodzcie, zawsze to pare groszy w kieszeni po kazdej wizycie :)

• Madziula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy jest mozliwość dołączenia do listy? mam termin na 23 lipca :)

Nona, ewela86, rex, believe, Daisy, 1kasiulka1, wikaa, Ivettka, MarliOne lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziula :) Wpisz się na listę :) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Nona lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez byłam w lidlu, mam 3 minutki:) wstąpiłam z ciekawości,ale jak nie znam płci to ciężko wybrac:) poczekam az poznamy płeć:)
    Wikaa nie mam na szczęście mdłości od 8 tygodnia, miałam ok 2 tygodnie mdłości wieczorem,ale nie az takie mocne bo bez wymiotów.Jadłam od początku wszystko.

wikaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:43

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i prawie posprzatane, jeszcze jakis obiad ugotowac i bedzie dobrze :)
    Dziewczyny czy Wy tez macie taki wilczy apetyt? Jak tak od okolo 2 tygodni ciagle jestem glodna az sie boje jak bede wygladac pod koniec ciazy ;) Madziula witamy :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    No i prawie posprzatane, jeszcze jakis obiad ugotowac i bedzie dobrze :)
    Dziewczyny czy Wy tez macie taki wilczy apetyt? Jak tak od okolo 2 tygodni ciagle jestem glodna az sie boje jak bede wygladac pod koniec ciazy ;) Madziula witamy :)
    heheh ja dopiero od 2 dni jem bez opamiętania :) w sumie co bym nie zjadła to i tak za chwile jestem głodna :P

ewela86 lubi tę wiadomość

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ