X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie myślę,że większość badań i tak jest już zrobionych, pomyślę,czy właśnie użerać się z NFZ:)

Nona lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja teściowa pracuje w tej przychodni,więc mam trochę po znajomości:-) a z tymi badaniami na mocz to bez problemu bo mialam problemy jeszcze przed ciążą i tak mi dają,;-) ostatnio się zglosilam do ogólnej z dziwnym nalotem na migdalkach,więc w karcie jest:-) więc dała skierowanie na badania:-)

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak kiedyś gin na wizytę nie dojechał to położna poleciała zaraz do ogólnego po zwolnienie dla mnie - i przyniosła moją kartę, patrzę a w karcie mam "l4 od - do, kod b2, z powodu braku lekarza ginekologa" :) myślałam, że wymyśli jakiś katar, cokolwiek a tu prosto z mostu :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:41

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Wszystkim wizytujacym dzisiaj zycze powodzenia, trzymam kciuki za poznanie plci lub ich potwierdzenie :)
    Ja zbieram sie do sprzatania, bo jakis len mnie dzisiaj ogarnal... Milego dnia Wam zycze :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora tak powinno własnie być:)
    Zania po znajomości to moze trochę nagiąć widocznie:) mój rodzinny tez bardzo fajny,ale mówił,że afera jest o to,że rodzinni dają skierowania na mocz, krew dot.ciąży i jednemu lekarzowi juz się oberwało i nie można już tak.. no cóż dobrze ze jeszcze krew i mocz nie tak dużo kosztują,gorzej z innymi badaniami.
    Ja własnie obiadek robię i na 16 z kumpelą na ploteczki na miasto lecimy:)
    Trzymam kciuki za wizyty:)

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już byłam w Lidlu i kupiłam dresik, bluzeczki i body ;-) Wg mnie nie ma tak żadnej luki rozmiarowej 50-56 a później jest 62-68 więc wszystko ok. Rozmiarówki lecą co 6 cm - pracowałam kiedyś w sklepie z odzieżą dziecięcą ;-) Tyle tylko, że w Lidlu złączyli dwie rozmiarówki w jedno, mi to akurat pasuje nawet ;-)

U mnie już po obiedzie - spagetti było ;-)

radiszka lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Powodzenia życzę wizytujacym dziś :)

Podziwiam Was dziewczyny że wstajecie tak wcześnie, ja to jak o 10 się obudze to cud ;) chciałam też podjechać do lidla ale teraz to już chyba wszystko będzie przebrane :(

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam godzinkę temu i mało ludzi było i kosze pełne jeszcze ;-) Pewnie zalezy od lokalizacji Lidla, ja podjechałam do takiego mniejszego specjalnie ;-)

katepr lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak sie skuszę :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Oczywiście życzę powodzenia wszystkim wizytującym. Czekamy na relację !;-)

Ja nawet nie wiedziałam, że jakieś ubranka niemowlęce Lidl wyrzucił. Pewnie gdybym poszła to na coś bym się skusiła, ale nie znam płci wiec dam sobie spokój. .. :-(

Co do prowadzenia ciąży to ja mam gina prywatnego ale za niego nie płacę ! U nas w robocie socjal jest mega rozbudowany, i m.in. funduje nam opiekę medyczną w prywatnej przychodni. Badania, usg, wizyty wszystko mam gratis ;-) nawet genetyczne u lekarza z certyfikatem (bo akurat tam takowy pracuje)

Dziewczyny mam pytanko. Czy któraś z Was jeszcze ma wymioty, mdłości, wrażliwość na konkretne zapachy ? Mnie wczoraj zerwalo, jak myłam mięso. Zapachu selera nie trawię, za to do zapachu kawy zaczynam się w pracy przyzwyczajać. Mój m. w sobotę przyniósł świeżą rybę, to jeszcze jej nie wyjął a ja już biegam do kibla czując jej smród ! Kiedy to się skończy ??? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:34

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym z chęcią wyskoczyła do tego lidla ale poczekam z tym kupowaniem aż poznam płeć :)

Kurde Dziewczyny jak mnie ząb od wczoraj boli..masakra jakaś. Po 15 zadzwonie do mojej dentystki i mam nadzieje że szybko mnie przyjmie... Tyle się naczytałam że nieleczone zęby źle wpływają na maleństwo w brzuchu i teraz już nawet niechęć do dentysty mi minęła.
    Ja chodzę prywatnie i za wszystkie zlecone badania płacę. Ale przynajmniej widzę że coś mi zleca a 2 lata temu na NFZ do 10tc nie miałam żadnych badań zaproponowanych. Być może mi się taka specjalistka ginekolog trafiła wtedy co uważała że badania są niepotrzebne :/

Wikaa ja nie mam mdłości dopiero od 2 dni więc nie wiem czy minęły czy to cisza przed burzą. A jakieś 4 dni temu nawet wymiotowałam :)

Powodzenia na wizytach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:42

wikaa lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa - co do mdłości to u mnie jest np na kilka dni oki po czym zdarzy się tak że potrafi mi być innym razem pół dnia niedobrze. Od początku ciąży jestem wyczulona na zapachy a czasem jak mam na coś konkretnego apetyt i to zjem to potem leże jak struta tak mi niedobrze. Miałam tak ostatnio jak zjadłam babeczkę czekoladową z kremem powiedziałam potem sobie o nieeeee - wolę się powstrzymać od niektórych zachcianek niż żeby później znowu cierpieć ale myślę sobie że ogólnie u mnie może być też to spowodowane przez ten nieszczęsny żołądek któremu nie wiadomo co dolega. Wszystkie dolegliwości jednak rekompensują Kopniaczki mojego dzieciątka które jak się pojawią przynoszą ulgę i radochę :)

wikaa lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja chodze pvt do gina. Mi osobiscie nie chce sie chodzic osobno pvt na wizyty i jeszcze na nfz sleczec w kolejce po skierowanie na badania.. :) Ale jasne jesli Wam pasuje tak to chodzcie, zawsze to pare groszy w kieszeni po kazdej wizycie :)

• Madziula Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, czy jest mozliwość dołączenia do listy? mam termin na 23 lipca :)

Nona, ewela86, rex, believe, Daisy, 1kasiulka1, wikaa, Ivettka, MarliOne lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Madziula :) Wpisz się na listę :) https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Nona lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez byłam w lidlu, mam 3 minutki:) wstąpiłam z ciekawości,ale jak nie znam płci to ciężko wybrac:) poczekam az poznamy płeć:)
    Wikaa nie mam na szczęście mdłości od 8 tygodnia, miałam ok 2 tygodnie mdłości wieczorem,ale nie az takie mocne bo bez wymiotów.Jadłam od początku wszystko.

wikaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:43

• ewela86 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i prawie posprzatane, jeszcze jakis obiad ugotowac i bedzie dobrze :)
    Dziewczyny czy Wy tez macie taki wilczy apetyt? Jak tak od okolo 2 tygodni ciagle jestem glodna az sie boje jak bede wygladac pod koniec ciazy ;) Madziula witamy :)

Aniolek (*) 12.02.2014

3jvzcwa1e34kv3jd.png
    mhsvanli88vjtg38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewela86 wrote:
    No i prawie posprzatane, jeszcze jakis obiad ugotowac i bedzie dobrze :)
    Dziewczyny czy Wy tez macie taki wilczy apetyt? Jak tak od okolo 2 tygodni ciagle jestem glodna az sie boje jak bede wygladac pod koniec ciazy ;) Madziula witamy :)
    heheh ja dopiero od 2 dni jem bez opamiętania :) w sumie co bym nie zjadła to i tak za chwile jestem głodna :P

ewela86 lubi tę wiadomość

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ