X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli już jesteśmy przy temacie zaręczyn, to ja pochwale się swoimi:)
    Z racji tego,że oboje kochamy góry, a już zwłaszcza Bieszczady to w sierpniu 2012 wybraliśmy się na kolejny wypad w nasze ukochane Biesy. Mój mężczyzna, w pełnej konspiracji przez kilka dni...zaplanował całodniowe podejście na Tarnice, i 16 sierpnia oświadczył mi się na najwyższym szczycie Bieszczad - klęcząc. Łzy w oczach - nie wiedzialam co powiedzieć, byłam tak strasznie zmęczona, ale za to najszcześliwsza na całym świecie. :)

Nona, believe, Daisy, 1kasiulka1, usia89, kierzynka, dora8201, MarliOne, jenny88, Ivettka lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja pierwsze ruchy czułam za każdym razem jak podrapałam paznokciami po brzuchu. Na głaskanie ani pukanie dzidziuś nie reagował.
    Teraz głaskanie wystarczy.
    Aleksander podoba mi się ale tylko jako Aleks, Olek to dla mnie jakaś pomyłka :) Ale jak pisze Nona, Wam się ma to podobać przedewszystkim.
    Kierzynka- tulę.
    Dobranoc dziewczyny.
    A ja nie zaskoczyłam o co chodzi z tą rubryką wózek... W sensie jaki model?
    Ja się jeszcze nie zastanawiałam nad tym. Nie przykładam chyba aż takiej wagi do tego. Fotelik mam upatrzony ;)

Nona, Tigana, gigsa lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca - na czkawke to jeszcze za wczesnie moim zdaniem..16tc to troche szybko. A ruchy juz odczuwasz? Jejku ja nie rejestruje ktora czuje juz a ktora nie ;) ;)

Boze jestem taka rozkojarzona ze zapomnialam komu mam pogratulowac zareczyn.. jakiejs Kasia. Przepraszam, ale jak pisze z kom to nie cofne stronki.. :(

Juz sie poprawiam!!! Kasienska gratulacje kochana! ♡

Zania ja tez mialam zareczyny w gorach, w 2013r. 17lutego w Karpaczu ;) moj wiedzial ze dla mnie Walentynki sa takie sobie jakos az taka romantyczna nie jestem (ale obchodzimy jakos tam ;) ), wiec poczekal na lepszy moment :) potem przyznal ze chcial na gorze tam cokolwiek jest nad Kopą :D ale nie puszczali bo nie bylo warunkow. Wiec po obiedzie w resto hehe malo romantycznie i cale szczescie :D ale bylo zajebiscie ♡ jak On uchowal pierscionek tyle czasu - cala droga w gory znad morza, potem te pare dni przed 17tym.. ;) eh wspomnienia ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 23:58

Ivettka lubi tę wiadomość

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje zaręczyny to była totalna niespodzianka.
    Pojechalismy z moja połóweczką pierwszy raz razem nad morze i po super spędzonym dniu w Kołobrzegu wieczorem moje kochanie wyciągneło mnie na spacer po plaży żeby zobaczyć zachód słońca a że był to jego pierwszy wypad w życiu nad morze to nawet po intensywnie spędzonym dniu i zmęczona nie potrafiłam mu tego odmówić. Pamiętam wtedy siebie taka wyluzowaną w stosunku do niego i jak zobaczyłam że on nagle wygląda na spiętego spytałam co tam ? iiii wtedy język mu się rozplątał stanął na wysokości zadania i jak uklęknął z pierścionkiem na plaży przy tym zachodzie słońca to byłam meeggaa szczęśliwa i cieszyłam się że to była chwila tylko dla nas bo zawsze chciałam by nie była to oficjalna scenka przed rodziną tylko szczere wyznanie sam na sam. Było to 7 lat temu i od tamtego czasu wzieliśmy ślub cywilny po którym zbieraliśmy sobie kaskę by w zeszłym roku pobrać się w kościele i wyprawić weselisko a ogólnie znamy się już 11 lat " miłość połączona przez internet " ot taka moja historia.

Tigana, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Potem poczytam co pisalyscie przyszłam tylko powiedzieć że przyszedł detektor wczoraj i dostawałam zawału bo chyba pół Godziny Szukałam serduszka i tylko przez.2sek było.koło 140 tal miało a tal nie znalazłam a szukałam że.3razy po.pół Godz taka byłam zla i juz płakałam darlam się ma wszystkich Łącznie z.em bo on nie wiedział że.to kupiłam nie mogłam spać w nocy a jak zasnęła to śnił mi się szpital,beczalam Juz..dziś em o 6poszedl do pracy wiec ja wyciągnęła detwktor i szukam i po jakiś 10min znalazłam w całkiem innym miejscu jak wczoraj słyszałam ale dziś już długo i Dochodziło do 160 potem chyba skskakalam z 6minut że szczęścia napisałam sms em że go kocham i obudziłam core do Przedszkola :-) a miałam już jechać Dziś do swojej gin :-P

wikaa, Ivettka, Daisy lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bommbelek jakiej formy detektor kupiłaś? Ja też zamówiłam i teraz będę się bała użyć :/ mój M. przeziebiony i czuję że i mnie coś rozbiera :/ martwię się żeby dzidzi nic nie było :(

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla teqilla ja mam Sonoline_C z kolorowym wyświetlaczem myślę że trzeba wziąć pod uwagę że ja mam.dużo tłuszczu na brzuchu bo mam spora nadwagę nawet gin ma mi zrobić usg polowkowe dopiero koło 23-24 bo źle przez mój tłuszczyk widać no ale jak mówię nie znalazłam na Brzuchu tylko pod brzuchem na bliźnie po cc z lewej strony

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:41

believe, dora8201, jenny88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam angelsounds bez wyświetlacza, to nawet nie będę wiedziała ile uderz./min. :/

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką macie tempke na tym etapie ciąży? Bo ja mierzylam wczoraj i dziś i tylko 36,6° :/ od początku ciąży miałam w okolicach 37,0°

c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:41

gigsa, dora8201, Daisy lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kierzynka, fajnie, że do nas zajrzałaś. Trzymaj się cieplutko i zaglądaj do nas :)

Aryll, chyba tylko Coleen jest tutaj z Łodzi, więc może pomoże Ci znaleźć kogoś dobrego, tylko coś ostatnio chyba dawno jej nie było. A jeśli nie, to na pewno znajdziesz kogo, kto zadba o Ciebie tak jak trzeba :)

Zania, Daisy, Kasiulka, romantyczne te Wasze historie zaręczynowe <3

Bommbelek89, ja dlatego właśnie bałam się zamawiać detektora. Mój mąż też mi zabronił go kupić, bo stwierdził, że będę wariować. Ale nie powiem - ma to swoje też ogromne plusy :)

ChillaTeqilla, mój też chory. Omijam go szerokim łukiem, bo boję się zarazić :P a temperaturę mierzyłam tylko raz jak wydawało mi się, że łapie mnie przeziębienie, ale też miałam ok. 36.6, także spokojnie.

Miłego dnia :)

gigsa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belive mój mężczyzna też dał zakaz na zakaz detektora, jak poczytałam że niektóre z was kupują to stwierdziłam że bardzo przydatna rzecz by byc spokojniejszą ale jak powiedziałam o tym to On do mnie że nie ma mowy,bo nie daj Boze jak by się to urządzonko zepsuło i nie zadziałało tak jak trzeba to bym panikowała i jeszcze większe problemy by z tego wyszły. Stwierdził że to ne jest sprzęt dla takich panikar jak ja i trzeba tego używać z rozsądkiem na co u mnie nie można liczyć :) Więc dostałam katygoryczny zakaz :) I może nawet to dobrze :)

believe, gigsa, 1kasiulka1, Ivettka lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki:-) ja od rana jak na szpilkach...a USG dopiero jutro;-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:32

b4ipuen.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:40

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasieńskaA, świetnie to ujęłaś! Z niego trzeba korzystać z rozsądkiem, którego u mnie też brak :D pamiętam jak za poszłam na wizytę do mojej ginekolog na NFZ, która nie ma USG w gabinecie (to było ok. 11 - 12 tygodnia) i ona mówi, że może nam się uda posłuchać serduszka, bo nie mam tłuszczyku na brzuchu i żebym się nie stresowała, jak się nie uda jej znaleźć, bo zazwyczaj słychać je dopiero ok. 14 tygodnia. I szukała tak może z pół minuty, może ciut dłużej, a ja w tym momencie umierałam ze strachu, że nic nie słychać :D na ostatniej wizycie już znalazła bez problemu.

mon!ta^, powodzenia!

Zmykam do pracy. Życzę jeszcze raz wszystkim miłego dnia i do zobaczenia wieczorem!

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu :D Trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj ;-)

Fajne te wasze historie zaręczynowe. Ja mam bardzo osobliwego męża i moje zaręczyny wcale a wcale nie były romantyczne ale wspominam je z ciepłem na serduchu ;-) Najpierw któregoś wieczora, siedząć w ogródku i popijając drineczka zapytał mnie czy bym za niego wyszla - tak ni z z gruszki ni z pietruszki :D Mnie zatkało ale powiedziałam, że bez pierścionka to żadne oświadczyny. Po jakimś czasie (gdy już przebierałam nogami bo czekałam oczywiście na ten pierścionek!) podszedł do mnie w kuchni i mówi "mam coś dla Ciebie" i wyciąga z kieszeni pudeleczko z pierścionkem :D Tak, to już koniec :D Ale kocham go nad życie - jest jedyny w swoim rodzaju ;-) Jak kwiatki mi przynosi, tak bez okazji to wchodzi do domu i mówi "chcesz takie?" :D

No to miłego dnia i samych dobrych wiadomości ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 09:29

agawa1977, ewela86, Nona, 1kasiulka1, Daisy, believe lubią tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z rozsądkiem używać to ja tego nie umiem ale zrozumcie to moja 5ciaza teraz już wiem że trzeba pomału i naspokojnie szukać.
    ChillaTeqilla napewno nie pomylsz swojego tetna i maluszka bo jemu bije ok 2razy szybciej niż tobie serce więc.moja rada na spokojnie nie rób tak jak ja.bo ma zawał podnieść
    podniesz
    Kierzynka.ściskam CIE MOCNO WIESZ JUZ CO było przyczyną śmierci Twojego Aniołka? (*)tak bardzo mi przykro :-(

Trzymam kciuki za wizytujacych dziś
    Kasienkska gratulacje synalka ale ja się chyba na was obrazę!!
    Co do zaręczyn to ja nie mam raczej miłych wspomnień mój em się śmieje że został zmuszony to było w dniu moich Urodzin i dokładnie dwa dni po Narodzinach naszego synka w 23tc kupił pierścionek. Kwiaty kleknal oświadczył się a.ja przyjelam i tyle nie zaliczam tego do Ważnych Wydarzeń w.moim życiu wiecie że moja brątowa też jest w Ciąży ma.termin na koniec września szczena jej opadnie jak się dowie że.ja też.jestemt

wikaa lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Kasia25 gratuluję syneczka :) tez miałam nie miec usg wczoraj i tez je uprosilam jak Ty ;D

Czyli mamy 23chlopcow i 10dziewuszek, Kahaśka, Konwali, Wikaa i wszystkie które chcą miec córy, musicie ratować statystyki! :D

hejka:) fiu fiu fiu ile facetów:) ja nie mam żadnych przeczuć,jem dosłownie wszystko i śledzie i chałki z nutellą;p ale coś deficyt z dziewczynkami, ja czekam do 20:)mąż przeczuwa córeczkę:)

Konwalia lubi tę wiadomość

‹‹ 589 590 591 592 593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ