X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, właśnie o to mi chodziło :) dzięki jeszcze raz za pomoc i sory za zamieszanie :) wolę właśnie wybrać cały urlop już teraz, bo później w sumie nie wiem co będę robiła i czy wrócę do tej pracy, a wiem, że z wypłatą pieniędzy za niego będzie ciężko - to znaczy szkoda nerwów. Dlatego myślałam o tym, żeby wybrać go teraz, szczególnie, że chodzę teraz do pracy po mniej godzin dziennie i przyda mi się on, żeby wyrobić cały etat do tego kwietnia/maja.

Ewentualnie, gdyby któraś się orientowała gdzie to jest dokładnie zapisane, to będę wdzięczna za pomoc :) bo szukam i szukam i znaleźć nie mogę.

Daisy lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, a skoro Ty chcesz wybrać cały urlop zanim przejdziesz na L4, to czy nie lepiej iść po prostu te 2 tygodnie wcześniej na L4, a urlop sobie zostawić albo wybrać go wcześniej?

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wybniki: morfologia - książkowo :) mocz - książkowo :) Ufff, całe szczęście :)

Daisy, believe, Nona, radiszka, Ivettka, MarliOne, Konwalia, rex, Tigana, kate851, katepr lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania, świetna wiadomość :)

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania no to super.
    Believe - chcę wykorzystać urlop dwutygodniowy, bo zależy mi na dofinansowaniu ;-)

believe lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie - nowy doktor - mega spokojny, wyważony... więcej póki co nie powiem o nim nic więcej ale nie zniechęcił mnie do siebie choć rozczarował bo usg nie zrobił... ale poskarżyłam się położnej i się dziwiła :) ale słuchaliśmy serduszka i jak szukał to coś tam jeszcze było słychać - więc spytałam czy to moje żyły a on powiedział, że przepływ pępowinowy, który jest tak samo ważny jak bicie serduszka bo świadczy że dziecko ma się dobrze. Krew i mocz prawidłowe - witamin nadal mam nie brać. Szyjka jest ok

zadzwoniłam zaraz do gina do ktoregoś kiedyś chodziłam umówić się na usg i mam już na czwartek na 19 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:56

wikaa, Ivettka, rex lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • believe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa, a no chyba, że tak :)

Dora, czyli szukasz dalej? Najważniejsze, żebyś Ty była zadowolona z lekarza i czuła się bezpiecznie :)

wikaa lubi tę wiadomość

• KaEm Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie wiemmkogo tam mam ;)

oar83e3kwtr09ifz.png
  • kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilismy z mezem od lekarza:)no i wkoncu wiemy kto nam sie urodzi- to chlopiec:D!!! Nie wstydzil sie wcale i pokazywal nam swojego siureczka:D Jestesmy mega szczesliwi:)a gin mial nie robic dzis usg , ale spojrzalam na niego z minką szczeniaczka i sie zaczął śmiać i powiedział ze pewnie chce poznać płeć:) no i zrobił takie szybkie usg bez pomiarów. Takie żebym sobie zobaczyła naszego maluszka:)cudowne uczucie , moglabym tak caly dzien lezec i patrzec na nasze dziecko na ekranie:)
    Niestety bylismy swiadkami przykrego wydarzenia . Przed nami w gabinecie nyla tez mloda dziewczyna i wyszla z niego bardzo zaplakana a lekarz tylko powiedzial ze trzeba szybko do szpitala.strasznie wspołczuje wszystkim kobietom w takich sytuacjach:(

1kasiulka1, Daisy, wikaa, Nona, Ivettka, rex, believe, Tigana lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia25 gratuluję syneczka :) tez miałam nie miec usg wczoraj i tez je uprosilam jak Ty ;D

Czyli mamy 23chlopcow i 10dziewuszek, Kahaśka, Konwali, Wikaa i wszystkie które chcą miec córy, musicie ratować statystyki! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:46

Daisy, wikaa, kasia25 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Dopisywac sie do naszej lipcowej listy :) tylko trzeba na kompie, z telefonu sie nie da ;)

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu lubie pierwsza czesc postu :) gratuluje Synusia! Ale obled, same chlopaki u nas!!! Ciekawe jeszcze ile dziewczynek zamieni sie w chlopakow podczas polowkowego. Mam nadzieje ze nie moja Hanka bo biedne dziecko slyszy ciagle do brzucha jak matka mowi Hania to, Hania tamto ;)

Dobrze, dobrze, nasze coreczki beda mialy w kim przebierac jak bedzie takie oblezenie meskie ;)

1kasiulka1, wikaa, Nona, kasia25, believe lubią tę wiadomość

• wikaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka obiecuję ratować nasze dziewczynkowe statystyki do tego stopnia, że jak urodzi się chłopczyk to mu obetnę siurka !;-)
    Kasiu fajnie, że dzidzia zdrowa, no i gratuluję poznania płci. Biedna ta kobietka co płakała wychodząc od gina. Można się domyślić powodu... ach... :-(

Daisy, pepitka lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • usia89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Pepitka obiecuję ratować nasze dziewczynkowe statystyki do tego stopnia, że jak urodzi się chłopczyk to mu obetnę siurka !;-)
    Kasiu fajnie, że dzidzia zdrowa, no i gratuluję poznania płci. Biedna ta kobietka co płakała wychodząc od gina. Można się domyślić powodu... ach... :-(

o rany :D :D padłam z tym siurkiem hahaha :D

wikaa, kasia25, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję poznania płci :) Jeju...czemu takie rzeczy się dzieją :(

• kasia25 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż teraz siedzi i gada że będzie miał z kim pograć w piłke i w play station:) a banan mu nie schodzi z twarzy:D niby wiadomo że opcje są tylko dwie ale jak juz widzialam na monitorze chłopca to poczulam sie jakbym trafila szóstke w lotka:)

gigsa lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia e tam u nas spokoj, moja 8latka tez lubi grac w ps, co prawda nie w gta i fife ;), takze oby i tym razem sie udalo :D

Ja tez czulam sie jak milion dolarow jak mi kobieta powiedziala (ledwo rozpoczynajac usg) ze na stowe dziewczynka ;) moje marzenie sie spelnilo :) nastepny moze byc chlopak :D

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing

Dopisywac sie do naszej lipcowej listy :) tylko trzeba na kompie, z telefonu sie nie da ;)
    A może na liście dodamy też rubrykę "Wózek" ? :)

Nona lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wieczorkiem.

Mam do was pytanie, czy wam też tak delikatnie drży brzuch? Np. Rano? Ja nie wiem, albo ja już mam jakies omamy, schizy, albo drżą mi ręce... Dzis rano jak dotknelam brzucha lekko mi drzal i nie wiem juz sama czy to brzuch cze rece...

Przysięgam. Głupieje

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

ja wizytuje w czwartek i mam nadzieję że pani doktor też da się uprosić o usg :) Już odliczam dni do wizyty by się dowiedzieć co tam w moim brzuszku rośnie :)
    Dziś odebrałam wyniki i na szczęście moje podwyższone TSH w końcu jest w normie :)

A tak się wam pochwalę bo kilka tygodni temu był temat o zaręczynach i ślubach i tak jak czytałam to trochę mi się smutno zrobiło że jeszcze mnie to nie spotkało a tu w weekend mój mężczyzna mi się oświadczył i w kwietniu zostanę żoną mojego Mężczyzny :)
    Niestety to tylko ślub w Urzędzie ale cieszę się ze przed urodzeniem maleństwa wszystko będzie uregulowane prawnie bo bardzo mi na tym zależało :)

rex, wikaa, 1kasiulka1, believe, Tigana, Sandra94w, Czarna owca, gigsa, dora8201, zielona1, Nona, ewela86, Daisy, ChillaTeqilla, kate851 lubią tę wiadomość

‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ