X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:03

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:30

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:31

Daisy lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy dzięki, czuje sie o niebo lepiej skusiłam się i na syrop i na spray i super mi pomogło ;)

Daisy lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, kto by pomyślał, że w pracy można się też zrelaksować i oderwać od codzienności. .. ;-)
    Katepr zdrówka.
    Mikolay fajnie, że masz dobre wieści. A skoro łożysko się podniosło, to po co ten szpital ?

katepr lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam taki:

http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-posluchaj-glosu-dziecka-ktg-i4977163378.html

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivetka a Przyszedł już!
    Mikolay ja też mam.mieć sonoline c słychać dobrze przez niego? Super ze łożysko się podniosło i można działać a.co do historii sprzed roku bardzo mi Przykro wiem co to stracić dzidzie w wysokiej ciąży sama straciłam synka.w.23tc
    Daisy ja nie pisałam ze.to zbędny gadzett broń Boże w poprzedniej ciąży miałam ale dziada nic słychać nie było a po moich przejściach kest to miód na serce
    Co do picia to się właśnie zastanawiam może przez to mnie te nerki\plecy bolą jeszcze się boje bo leżałam też.na malowodzie a teraz nie chce wyladowac w szpitalu

16udskjogri4r6n4.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka gratulacje udanej wizyty i synka :-) zazdroszczam i niestety muszę Stwierdzić że limit synkowi chyba się wyczerpuje i mi zostanie córa.....;-) no co

pepitka, Paulia87 lubią tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku,dopiero w weekend zamówiłam :) a dziś pan sprzedawca nie raczył nic napisać :/

• MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się limit poszerzy bo ja też na synka liczę.
    Zresztą grunt żeby zdrowe było, najwyżej parka będzie :P

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    o nie znowu smutne wieści wyczytałam...bardzo mi przykro.
    super że macie detektory,przynajmniej jesteście spokojniejsze, ja próbowałam wysłuchać coś w stetoskopie ale nic za bardzo nie słyszałam.
    co do picia wody to też u mnie kiepsko,bo może z jedna szklanke wypije, za to lubie herbaty wszelkiego rodzaju i trochę ich pijam. Też chyba muszę kupić sobie ten prenalen bo coś gardło boli i katar...eh
    Pepitka gratukuję synka
    Mikolay współczuje tych przeżyć, teraz musi być dobrze, po prostu musi i już.
    Wikaa super że odnalazłaś się w pracy, ja też chciałam bardzo pracować, ale mam za bardzo stresującą pracę i wolałam dać sobie spokój, a szkoda.

wikaa lubi tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pewnie siur będzie także jeszcze spokojnie :)

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Mam do Was takie pytanie bo zastanawia mnie moja ginekolog prowadząca... Jak na tym etapie ciąży wygląda Wasza wizyta?

U mnie jest tak, że moja ginekolog ani mnie nie mierzy, ani nie waży, czasem zbada mnie ginekologicznie, na piersi w ogóle nie patrzy (a mam trochę problemów z nimi), nigdy nie słuchała serduszka dzidziusia... Dodatkowo ja musiałam zwracać uwagę jej na to, że powinnam mieć pierwsze usg a od prawie 2 miesięcy nadal mam problemy z pęcherzem...

Do tej pory miałam tylko jedno usg i takie, na które umówiłam się prywatnie...

Czy ja jestem przewrażliwiona czy to tak nie powinno być?

relgk6nlj3x7mtee.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

b4ipuen.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:32

b4ipuen.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane byłam dzisiaj na usg. Dzidzius rozstawil się jak żaba i nie było jąder, ale lekarz powiedział, że póki co może być za wcześnie i jaderka mogą jeszcze być wyżej. Czy u którejś z Was w 16 tc były już widoczne jajeczka albo siusiaczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:21

Daisy lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aryll ja nam zawsze badanie oraz normalne usg albo szybkie usg bez dokładnych pomiarów oprócz tego co wizytę ważenie i ciśnienie jak sa badania to przejrzenie ich potem czy mam jakieś bóle obrzęki ja odpowiadam na jej pytania potem jak coś pytam ja to ona odpowiada na koniec jakie badania na następna wizytę i kiedy na a ja Chodzę prywatnie więc nie wiem jak z usg jest ma NFZ a ma usg w gabinecie? Powinnaś już mieć conajmniej jedno a drugie w najbliższym.czasie
    Ej wy siurkowate a ja też chcę siarka a tu Jeszcze 2 w kolejce ;-)

16udskjogri4r6n4.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Kochane byłam dzisiaj na usg. Dzidzius rozstawil się jak żaba i nie było jąder, ale lekarz powiedział, że póki co może być za wcześnie i jaderka mogą jeszcze być wyżej. Czy u którejś z Was w 16 tc były już widoczne jajeczka albo siusiaczek?

U mnie 16+2 jest stwierdzony chłopak na 100% ;-)

Konwalia lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ