Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie z kolei cala noc bolal brzuch caly jakos tak... a pozniej z lewej bardziej z tylu nie wiem moze nerka... wizyta dopiero za 2 tyg a ja cala w strachu... do tego jakis czas nie bd miec neta... milego dnia dziewczyny! Lenka i kierzynka duzo sily...
-
Witam
Czarna mi czasem tak puchnie jak piszesz. Ale to tak dorywczo. Wieczorem raczej.
Ja też schizuję... Już sobie nawet wczoraj wmawiałam, że te ruchy to pewnie sobie uroiłam. Choć wieczorem dostałam dwa serdeczne kopniaki, pierwszy raz aż tak intensywne w tej ciąży.
Ehhh. Jeszcze dwa tyg do wizyty..
Believe jak nie masz dwa razy USG to nie ma żadnych ale to żadnych przeciwskazań
Idź smiało do dwóch, będziesz dwa razy spokojniejsza
Trzymam kciuki za wizytujące i wracam do pracy.believe lubi tę wiadomość
-
Witam sie z rana
Ja już po wizycie, z moim maluszkiem wszystko jest dobrze i okazał sie upragnionym synkiem!!!!! Przeryczałam że szczęścia całą wizytę i pół drogi do domu :') no i jeszcze wstapilam do sklepu kupić najbardziej niebieski ciuszek w mieście! Ehh, tak bardzo sie cieszę że wszystko jest ok. Zła passa musi zostać przerwana i teraz już wszystkie szczęśliwie dotrwamy do lipca. Buziaczki kochane :*Sandra94w, rex, kate851, dora8201, MaGdUsIa, usia89, Sana, radiszka, 1kasiulka1, Nona, katepr, wikaa, cati, Ivettka, Lena87, believe, gigsa lubią tę wiadomość
-
pepitka wrote:Witam sie z rana
Ja już po wizycie, z moim maluszkiem wszystko jest dobrze i okazał sie upragnionym synkiem!!!!! Przeryczałam że szczęścia całą wizytę i pół drogi do domu :') no i jeszcze wstapilam do sklepu kupić najbardziej niebieski ciuszek w mieście! Ehh, tak bardzo sie cieszę że wszystko jest ok. Zła passa musi zostać przerwana i teraz już wszystkie szczęśliwie dotrwamy do lipca. Buziaczki kochane :*
oooo!! tak się cieszę!!! tak brakowało dobrej wiadomości tutaj!! gratuluję bardzo i syna zazdraszczam:)pepitka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Czarna Owca. Ja do Ciebie z takim pytankiem. Tylko sie nie obraz prosze. Pytam z czystej ciekawosci....
))))
Powiedz mi, dlaczego kazdy zaimek kiedy piszesz o sobie (mi, mój, moje mojego, ja, itd) czemu Ty to piszesz z wielkiej litery ?synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Mia S wrote:Czarna Owca. Ja do Ciebie z takim pytankiem. Tylko sie nie obraz prosze. Pytam z czystej ciekawosci....
))))
Powiedz mi, dlaczego kazdy zaimek kiedy piszesz o sobie (mi, mój, moje mojego, ja, itd) czemu Ty to piszesz z wielkiej litery ?nie zauważyłam wcześniej hihihi
-
Monita, no tak, zaimek dzierżawczy kierowany DO KOGOŚ piszemy wielką literą. Ale o sobie piszemy z małej.
Proszę tu podstawa językowa:
"W korespondencji tradycyjnej bądź elektronicznej formy zaimków osobowych odnoszących się do adresata piszemy wielką literą, okazując w ten sposób szacunek rozmówcy, np. Przepraszam, że piszę do Was tak późno; Napisz, co Ty o tym myślisz itp. To, że formy zaimków osobowych odnoszące się do nadawcy (czyli twórcy tekstu) nie piszemy wielką literą nie wynika wcale z faktu, że siebie nie szanujemy(!), lecz z obowiązujących norm grzeczności językowej, której jedną z nadrzędnych zasad jest okazywanie szacunku partnerowi dialogu przy jednoczesnym umniejszaniu roli własnej osoby."Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:37
wikaa, Ivettka lubią tę wiadomość
synku, trzymaj się mocno mamusi !
-
Monita ale tu chodzi o to ze niby Owca pisze o sobie z wielkiej litery
ja nie zwrocilam uwagi na to. Ale sama tez gdy zwracam sie do kogos to pisze zawsze uzywajac wielkiej litery, tak samo do ogolu - mysle ze jest wyraz szacunku do osob, z ktorymi sie pisze. Czesciej sie zastanawiam (bez zlosliwosci) dlaczego Nona pisze o sobie w 3 osobie
np. Nona poszla itp. Pewnie mi to sie rzuca w oczy bo jest jedyna osoba na forum z ktorymi mialam do czynienia przez te 2 lata,ktora tak robi
Nona jestes wywolywana do tablicy :p
Monita swoja droga, moze bys w koncu odpowiedziala na moje pytanie, ktore zadalam Ci juz chyba ze 3 razy..mianowicie skad Twoja kolezanka ma info o Swissmedzie , o ktorym wspominalas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:38
wikaa, believe lubią tę wiadomość
-
Rex, Kate 851 ufff troche ulżyło
Właśnie troche dorywczo puchnie, nie cały czas... mam nadzieję, że to nic groźnego, i że to zupełnie normalne.
Mia S- hahahahah sama zaczełam sprawdzać, czy rzeczywiście tak jestChyba już z tej grzeczności językowej w komunikacji z innymi się rozpędziłam
Wpojoną mam grzeczność do innych, w pisowni i chyba już nie świadomie nie zwracam na to uwagi że zaimki dotyczące mojej osoby też pisze dużą
Absolutnie oczywiście nie dlatego że wielbie swoja osobą
Ja wrecz przeciwnie
Umniejszam się wiecznie
Także wybaczcie
P.S czasem tak szybko piszę, że palce się plątają, i szczerze to sie nie zastanwiam nawet co piszę. Zestresowałaś mnie terazDaisy, Mia S, wikaa, Ivettka, believe lubią tę wiadomość
-
Ja, jeśli piszę do kogoś, to też zawsze z dużej litery. Natomiast mnie, sobie itp - zawsze z małej, no, chyba że to początek zdania
za to kilka razy zdarzyło mi się napisać Nas, My z dużej litery, ale tylko teraz, kiedy jestem w ciąży, i to rzadko
Julia07.2015
-
Czarna Owca
Dziękuję za wyjaśnienie. Pytałam z czytej ciekawości, nie zlośliwości)) Tylko co widziałam Twoje wypowiedzi, to nic innego nie widziałam tylko Ja, Mi, Mnie :DD I postanowiłam zapytać u źródła, nie chciałam Cię stresować
synku, trzymaj się mocno mamusi !