X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei cala noc bolal brzuch caly jakos tak... a pozniej z lewej bardziej z tylu nie wiem moze nerka... wizyta dopiero za 2 tyg a ja cala w strachu... do tego jakis czas nie bd miec neta... milego dnia dziewczyny! Lenka i kierzynka duzo sily...:(

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Czarna mi czasem tak puchnie jak piszesz. Ale to tak dorywczo. Wieczorem raczej.
    Ja też schizuję... Już sobie nawet wczoraj wmawiałam, że te ruchy to pewnie sobie uroiłam. Choć wieczorem dostałam dwa serdeczne kopniaki, pierwszy raz aż tak intensywne w tej ciąży.
    Ehhh. Jeszcze dwa tyg do wizyty..
    Believe jak nie masz dwa razy USG to nie ma żadnych ale to żadnych przeciwskazań :)
    Idź smiało do dwóch, będziesz dwa razy spokojniejsza ;)
    Trzymam kciuki za wizytujące i wracam do pracy.

believe lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) mam juz neta, ale sie za Wami stęskniłam! Kierzynka, Lenka tak bardzo mi smutno i przykro..dużo siły dla Was!

• pepitka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :)

Ja już po wizycie, z moim maluszkiem wszystko jest dobrze i okazał sie upragnionym synkiem!!!!! Przeryczałam że szczęścia całą wizytę i pół drogi do domu :') no i jeszcze wstapilam do sklepu kupić najbardziej niebieski ciuszek w mieście! Ehh, tak bardzo sie cieszę że wszystko jest ok. Zła passa musi zostać przerwana i teraz już wszystkie szczęśliwie dotrwamy do lipca. Buziaczki kochane :*

Sandra94w, rex, kate851, dora8201, MaGdUsIa, usia89, Sana, radiszka, 1kasiulka1, Nona, katepr, wikaa, cati, Ivettka, Lena87, believe, gigsa lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna ja tez mam jakby lekko opuchnięte, ale to podobno normalne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 10:16

• kate851 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka gratulacje:) świetna wiadomość:) super, ze chciałas synka i marzenie spełnione:) ja tez juz chcę wiedzieć hehe a do 20 jeszcze tak daleko:)

pepitka lubi tę wiadomość

• MaGdUsIa Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka , Kierzynka bardzo mi przykro!!! To jest straszne wręcz niewyobrażalne że może nas to spotkać, trzymajcie się ciepło! Słowa i tak nie wyrażą tego co czujecie.... Współczuje....

relgtv73wmazjtw6.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    Witam sie z rana :)

Ja już po wizycie, z moim maluszkiem wszystko jest dobrze i okazał sie upragnionym synkiem!!!!! Przeryczałam że szczęścia całą wizytę i pół drogi do domu :') no i jeszcze wstapilam do sklepu kupić najbardziej niebieski ciuszek w mieście! Ehh, tak bardzo sie cieszę że wszystko jest ok. Zła passa musi zostać przerwana i teraz już wszystkie szczęśliwie dotrwamy do lipca. Buziaczki kochane :*

oooo!! tak się cieszę!!! tak brakowało dobrej wiadomości tutaj!! gratuluję bardzo i syna zazdraszczam:)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepitka gratki wielkie!! :)
    Oby zdrowo i szczęśliwie już do końca :)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)

Pepitka gratuluję synka!

U nas też w końcu radość, idziemy do domku :) huraaaaa :)

pepitka, wikaa, gigsa lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca. Ja do Ciebie z takim pytankiem. Tylko sie nie obraz prosze. Pytam z czystej ciekawosci.... ;)))))
    Powiedz mi, dlaczego kazdy zaimek kiedy piszesz o sobie (mi, mój, moje mojego, ja, itd) czemu Ty to piszesz z wielkiej litery ? ;)

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • rex Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia S wrote:
    Czarna Owca. Ja do Ciebie z takim pytankiem. Tylko sie nie obraz prosze. Pytam z czystej ciekawosci.... ;)))))
    Powiedz mi, dlaczego kazdy zaimek kiedy piszesz o sobie (mi, mój, moje mojego, ja, itd) czemu Ty to piszesz z wielkiej litery ? ;)
    Aż poszłam sprawdzić :D nie zauważyłam wcześniej hihihi

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:39

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita, no tak, zaimek dzierżawczy kierowany DO KOGOŚ piszemy wielką literą. Ale o sobie piszemy z małej.
    Proszę tu podstawa językowa:

"W korespondencji tradycyjnej bądź elektronicznej formy zaimków osobowych odnoszących się do adresata piszemy wielką literą, okazując w ten sposób szacunek rozmówcy, np. Przepraszam, że piszę do Was tak późno; Napisz, co Ty o tym myślisz itp. To, że formy zaimków osobowych odnoszące się do nadawcy (czyli twórcy tekstu) nie piszemy wielką literą nie wynika wcale z faktu, że siebie nie szanujemy(!), lecz z obowiązujących norm grzeczności językowej, której jedną z nadrzędnych zasad jest okazywanie szacunku partnerowi dialogu przy jednoczesnym umniejszaniu roli własnej osoby."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:37

wikaa, Ivettka lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita ale tu chodzi o to ze niby Owca pisze o sobie z wielkiej litery ;) ja nie zwrocilam uwagi na to. Ale sama tez gdy zwracam sie do kogos to pisze zawsze uzywajac wielkiej litery, tak samo do ogolu - mysle ze jest wyraz szacunku do osob, z ktorymi sie pisze. Czesciej sie zastanawiam (bez zlosliwosci) dlaczego Nona pisze o sobie w 3 osobie :D np. Nona poszla itp. Pewnie mi to sie rzuca w oczy bo jest jedyna osoba na forum z ktorymi mialam do czynienia przez te 2 lata,ktora tak robi ;) Nona jestes wywolywana do tablicy :p

Monita swoja droga, moze bys w koncu odpowiedziala na moje pytanie, ktore zadalam Ci juz chyba ze 3 razy ;)..mianowicie skad Twoja kolezanka ma info o Swissmedzie , o ktorym wspominalas? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:38

wikaa, believe lubią tę wiadomość

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, Kate 851 ufff troche ulżyło :) Właśnie troche dorywczo puchnie, nie cały czas... mam nadzieję, że to nic groźnego, i że to zupełnie normalne.

Mia S- hahahahah sama zaczełam sprawdzać, czy rzeczywiście tak jest :D Chyba już z tej grzeczności językowej w komunikacji z innymi się rozpędziłam :) Wpojoną mam grzeczność do innych, w pisowni i chyba już nie świadomie nie zwracam na to uwagi że zaimki dotyczące mojej osoby też pisze dużą :) Absolutnie oczywiście nie dlatego że wielbie swoja osobą :) Ja wrecz przeciwnie :) Umniejszam się wiecznie :) Także wybaczcie :D

P.S czasem tak szybko piszę, że palce się plątają, i szczerze to sie nie zastanwiam nawet co piszę. Zestresowałaś mnie teraz :P

Daisy, Mia S, wikaa, Ivettka, believe lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jeśli piszę do kogoś, to też zawsze z dużej litery. Natomiast mnie, sobie itp - zawsze z małej, no, chyba że to początek zdania :D za to kilka razy zdarzyło mi się napisać Nas, My z dużej litery, ale tylko teraz, kiedy jestem w ciąży, i to rzadko :P

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca z radosci ciazowej poprostu popadla w samozachwyt wiec nalezy Jej wybaczyc :D

Sana czujesz juz jakies ruchy?

Mia S, believe lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca ;)
    Dziękuję za wyjaśnienie. Pytałam z czytej ciekawości, nie zlośliwości :))) Tylko co widziałam Twoje wypowiedzi, to nic innego nie widziałam tylko Ja, Mi, Mnie :DD I postanowiłam zapytać u źródła, nie chciałam Cię stresować :D

• livia30 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zaglądam co jakiś czas w nadziei, że w końcu dowiem się o co chodzi z tym Swissmedem ale odpowiedzi jak nie było tak nie ma :/

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ