WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona jeśli masz taką parafię, która spełnia Twoje oczekiwania to fajnie. ;-)
    Co do wieku to każdy robi jak chce albo jak mu wygodniej. Mój pierwszy był chrzczony jak miał pół roku, drugi 8 m-cy. Ale ja osobiście uwielbiam takie maluszki 3-4 miesięczne podczas chrztu. Wyglądają tak słodziutko !

Ja byłam na ślubie mieszanym, on ateista, ona wierząca. Ona wypowiadała przysięgę i on tez ale tylko ona dodała na koniec"... tak mi do pomóż Panie Boże. ..." itd. Ona była u Komunii, on nie. Nona sorry, nie weź mnie za jakiegoś mochera, ale właściwie to po co był Wam ten ślub kościelny ?

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:29

• wikaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Jasne zaczełaś temat wiec zapytałam, nie musisz odpowiadać. ..
    Dobra trzeba zmienić temat, bo nerwowo się coś zrobiło :-D

Nona jeśli Cię urazilam to nie było to moim zamiarem... ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 16:41

Nona lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam po wizycie. Z dzidźką wszytsko dobrze, serduszko pięknie bije, gin nadal obstawia dziewczynkę.musze zrobić na nastęną wizytę test z glukozy i morfologie, ciekawe czy cukrzyca się ujawni bo miałam w zeszłej ciąży, jak na razie kontroluje cukier i jest w normie.
    Nona zazdroszczę Tobie takiego kościoła, jak my chrzciliśmy córkę to ksiądz zaczął mówić jak człowiek dopiero jak położyłam kopertę na stół.
    bommbelek też uważam że 300zl w zupełności wystarczy i jakaś kartka i już.

dora8201, Nona, kate851, anetaa1607, katepr, believe, Daisy, wikaa lubią tę wiadomość

3i49p07wevcalt60.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:43

anetaa1607 lubi tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Ale naskrobałyście... doczytałam ! :-)

Po Nonie od razu widać, że Chrześniaka żadnego nie ma :-) Biała szatka to nie ubranko, tylko chusta, którą ksiądz podczas chrzcin nakłada symbolicznie na dziecko. Na niej może być data chrztu, imię dziecka itp.
    Co do obowiązków chrzestnego - kupuje świecę, chrzestna biała szatkę.
    Bommbelek ja też jestem za prezentem. Nawet gdybyś miała kupić mleko i pampersy. Jeżeli koleżanka za becikowe kupuje telefon to za Twoje może pójdzie do fryzjera. To ma być prezent dla dziecka !

Dora pytałaś jak w pracy. OK. Jestem zadowolona. Jedyne co mi nie pasuje to poranne wstawanie, lubię spać. .. :-D Ja pracuję na pół etatu wiec 4 h mijają mi bardzo szybko ;-)

Zania juz kiedyś pytałam, ale nie pisałaś. W którym szpitalu zamierzasz rodzić ?

Sana spokojnie jeszcze masz czas na ruchy. Wszystko idzie swoim rytmem .... :-)

Wikaa no właśnie się zastanawiam nad Lubartowską w Lublinie lub Staszica. Teraz kiedy zmienie lekarza ( ten nowy pracuje właśnie na Staszica), to bedę próbowała się z nim jakoś dogadać. Czy to,że jestem jego pacjentką da mi jakąś przepustke do tego by rodzić na Staszica (słyszałam bardzo dobre opinie i oddział po remoncie). Z drugiej strony troszkę się obawiam, bo lipiec to czas kiedy rodzi się sporo dzieci. I jeśli znajomość z lekarzem,który tam pracuje nie da mi jakiegoś"pierszeństwa", to przy dużym obłożeniu kobiet mogą mnie - rodzącą odesłać na Lubartowską (tam już przyjąć nas muszą). Nie chciałabym przeżywać dodatkowego stresu :)
    Wikaa a Ty też jesteś z Lublina? Jakie jest Twoje zdanie na temat szpitali?
    Mam sporo koleżanek,które odradzają mi Kraśnickie...wiem,że ile ludzi tyle opinii no ale...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas chrztu też nie będzie, syn nie chodzi na religię i do komunii nie idzie.... ochrzczony jest ale tylko dlatego, że się ugięłam pod naciskiem mamy i teściowej, że jak to i nie wypada... ale warunek był taki że one to organizują, ja jestem gościem.. i moja mama się podjęła... teraz już mówiłam, że nie ma opcji... zresztą wypisując syna z religii zrozumiała że to nie jakaś tam nasza fanaberia

a co do wyluzowanych parafii to ja chrzestną jestem od kilku lat - chrześniaczka miała chrzest w lutym a w maju komunię. Ksiądz wiedział, że bez ślubu żyje, mam dziecko, nie ma opcji pójścia do spowiedzi i komunii, karteczki z mojej parafii nie musiałam mieć. Chrzest się odbył w piątek po mszy, 15min i po wszystkim... więc myślę, że skoro chrzest bez mszy (a jak nie ma mszy to i komunii nie ma), pogrzeb bez mszy to i ślub może być bez mszy...
    tak samo byłam świadkową na ślubie kościelnym - z tymi samymi moim zastrzeżeniami - ksiądz stwierdził, że świadek jest dla urzędu, nie dla Boga i nie miał wymagań względem mnie - żadna spowiedź, żadna komunia...

a nasz co miał chrzcić nam syna pogadankę nam strzelił, cały wywiad śledczy czemu ślubu nie mamy i kazał nam cyrograf podpisywać że w ciagu roku weźmiemy ślub... i usłyszałam "że jak nam się drugie dziecko zdarzy to mamy nie wracać bez ślubu" - gdyby nie to, że miałam wtedy inne problemy na głowie i nie chciało mi się z mamą walczyć i mój brat specjalnie na chrzciny przylatywał do Polski i mama stała na zakrystii to bym wyszła bez słowa a tak chociaż sobie podyskutowałam i przekonałam się do końca, że to nie moja droga życiowa

Nona, Daisy lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona dokładnie tak jak dziewczyny pisały. Szatkę masz przynieść ze świecą, jak nie masz to kładzie swoją jakąś.
    Co do komunii na chcie, to chyba teraz już nigdzie nie ma nacisku na to. Komunie przyjmuje kto chce i tyle.
    Kartek z parafii od chrzestnych chyba też już dawno nie spotkałam.
    A co do wieku chrzczonego dziecka to bez różnicy chyba, mi by tam było obojętne w każdym razie.
    Teraz planuję w sierpniu ale tylko dlatego, że będzie mi z pogodą na rękę. No i chrzestnych będę miała na sierpień akurat.
    A chrzest to dla nas chrzest, nie wesele, nie wynajmuję lokalu, nie robię imprezy i nie zapraszam 100 osób... Najbliższa rodzina, obiadek i do domu ;)
    Verona- gratuluję udanej wizyty :)

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi.czy w lipcu takie noworodki mogą chodzić w.krótkich rękawach? Np rampers

mamusia lubi tę wiadomość

16udskjogri4r6n4.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja właśnie czytałam opinie o szpitalach w Lublinie:) Staszica ma ok opinie ale i Krasnicka się wybija:) w ostatnim czasie same pozytywy, moja znajoma miała na początku wrzesnia i chwaliła sobie, miała cesarkę,ja już sama nie wiem, czas pokaze:) lekarza mam z Kraśnickich,ale zobaczymy jaki poród będzie, jeżeli cesarka to na pewno Kraśnicka, zbadam wzrok, to sie okaze no i co powie endo na przebytą moją operację,ale Lubartowska tez ma w porządku opinie:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Powiedzcie mi.czy w lipcu takie noworodki mogą chodzić w.krótkich rękawach? Np rampers

No pewnie:) ważne,zeby nie przegrzać maleństwa

• bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją jestem ciekawa co to teraz BedIe tzn jaki poród poprzedni miałam cc bo mała.się nie odwróciła ale teraz jak się odwróci to może dadzą mi Robić sn jak nie będzie Dzoecko.jakieś mega duże no.chyba że ta CukrYca jest przesZkoda
    przesZkoda
    Kate ja byłam w.lublinie w kwietniu zeszłego roku na udraznianiu jajowodow a udraznianiu dr sttetner

16udskjogri4r6n4.png
  • mamusia Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...
    dawno mnie nie było ale czytam na bieżąco...

Byłam 28.01 u lakerza i podejrzew chłopca... wiec poprawie status chłopaków :)
    Choć nie ukrywam, że po cichu liczę na dziewczynkę... mam już dwóch Synów.
    A Ty wikaa? Wiesz już co będzie? Bo wg tabelki też dominują chłopcy u Ciebie :)
    Mam już termin USG 3d - wybieramy się 18.02. i wtedy wszystko się potwierdzi :)
    nie mogę sie doczekać...

Nona, anetaa1607, cati, wikaa lubią tę wiadomość

f2w3yx8d34fijthr.png
  • mamusia Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to porodu to mam planowaną cesarkę, ze wzgledu na dwie poprzednie... wiec nie wiem czy będę w lipcówkach czy czerwcówkach ale z Wami się związałam jakoś tak i mam nadzieję, że pozwolicie zostac

Nona, zielona1 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d34fijthr.png
  • mamusia Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:

co do krótkich rękawów oczywiście...
    jeśli tylko będzie ciepło.
    mój pierwszy syn urodził się 20 lipca i wtedy było strasznie gorąco... chodziłam z nim na spacer w samym body i skarpetkach

f2w3yx8d34fijthr.png
  • mamusia Debiutantka

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was się wybiera na USG 3/4d???

f2w3yx8d34fijthr.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mamusia, cati lubią tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia - staraj sie pisac w miare spójnie , nie post pod postem pod postem.
    Lubie czytac i wiedziec do czego sie dana osoba odnosi :) Jak mozesz edytuj.

Ja mialam usg 4D i powiem ze to swietna sprawa ! wszystko widac jak na dłoni. te w avatarku w podpisie u mnie to 4D Kolejne w Maju ;]

Ja dzis po dowiedzeniu sie płci , wertuje allegro i inne strony :D Musze z mezem uzgodnic imie bo nie bede mowic caly czas on :P
    Synek po usg bardzo kopie... dawno nie czulam tylu kopniakow ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 18:28

livia30, pepitka, Daisy, Ivettka, dora8201, usia89, ewela86 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny synuś! Ale wysyp :D

cati lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ