Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Cześć, odnośnie wagi widzę że każda podobnie z was przybrała na wadzę,
dzisiaj mój mąż pojechał na impreze firmowe do Wawy i zanudzam się, bez niego dom jest jakiś pusty, tak cicho jest, nie mogę znaleść sobie miejsca, zajęcia nic mi nie odpowiaa eh...strasznie tęsknie i czekam na kontakt z jego strony bo się martwie...a tu nic...izabelka04 wrote:hej dziewczyny
a czy któraś ma już siarę? bo ja zauważyłam od kilku dni żółte strupki na sutkach wiem że to to bo już byłam w ciąży z córką 6 lat temu.
Ja w poprzedniej ciąży siare miałam od 19 tyg. i w trakcie ciąży musiałam nosić wkładki laktacyjne ponieważ zalewało mnie i cała się lepiłam także wszystko możliwe
Buziaki dla WAS kochane, zawsze jest się do kogo odezwać
:*Nona lubi tę wiadomość
-
Witam się praktycznie w nocy. Nie mogę spać
mam od jakiegoś czasu rwe kulszowa i strasznie boli mnie noga. Probowalam kazdej pozycji Ale tak mnie noga ciągnie, rwie i boli że musialam wstać i pochodzić i tak od 30 min i nadal boli. Zresztą to nie pierwsza taka noc.
-
Witam i ja!
Jadę dość do smyka upolować jeszcze w promocji jakieś w końcu chłopięce ciuszki:)
CHILLA a kawę pijesz? Mi pomaga na boję głowy... I coś słodkiego - najczęściej 1-2 cukierki czekoladowe. A jesli boli od niskiego ciśnienia to niedawno przez przypadek odkryłam sposób - głowa w dół, żeby krew do mozgu napłynęła i od razu lepiej... No i apapNona, Konwalia lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
zielona1 wrote:Witam się praktycznie w nocy. Nie mogę spać
mam od jakiegoś czasu rwe kulszowa i strasznie boli mnie noga. Probowalam kazdej pozycji Ale tak mnie noga ciągnie, rwie i boli że musialam wstać i pochodzić i tak od 30 min i nadal boli. Zresztą to nie pierwsza taka noc.
Bardzo dobrze cie rozumiem:/ mnie rwa dokucza juz z 1,5 miesiaca i wlasnie odzywa sie najczesciej wieczorami gdy sie próbuję położyć spać. Wczoraj byłam z siostrą w kościele i długo się klęczało. Jak wróciłyśmy do domu to prawa noga i cały pośladek aż mi drętwiały z bólu:(nie mogłam dać kroka bo miałam wrażenie że mi ktoś mięśnie wyrywa żywcem. Coś okropnego:( mówiłam o tym lekarzowi to powiedział mi tylko że to rwa i żeby nie stać za długo i nie przemęczać sie. Ale przeciez nie można ciągle leżeć , prawda? Mama z kolei karze mi sie ruszać bo mówi że będę mieć ciężki poród. Słyszałam hostorie o dziewczynie ktora była w ciąży i jej tato kazał dużo po schodach chodzić.potem była mu wdzięczna bo urodziła bardzo szybko i łatwo. Co więc robić?oszczędzać sie czy ruszać? Bo nawet bo zwykłym spacerze odcierpie swoje za każdym razem:/ -
nick nieaktualny
-
Kawę piję sporadycznie. Ciśnienie mam ok 130/80. Ginek twierdzi że migreny mogą być od wahania hormonów skoro przed ciążą nie miałam.
leki to ostateczność dla mnie, choć wątpię żeby pomogły. Mam takie dwu dniowe napady, nie pozostaje mi już chyba nic innego jak juz się przemeczyc...
28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Kasia 25 witaj w klubie:-) zgadzam się jest to mega problem. Nie wiem cczemu ale mnie najbardziej boli wlasnie jak leżę więc u mnie ruch musi być. Boli mnie tak od 2 tyg. W pracy wysiedziec mam problem. Zaczynam od dziś ćwiczenia może coś pomoże:-) -
CHILLA a zawsze mialas ciśnienie z tych wyższych? Bo znów od tego może Cię boleć też.... No i od hormonów też... Co do apapu mi gin tłumaczył w poprzedniej i w tej pytalam to powiedzial ze dawka 4g paracetamolu na dobę jest bezpieczna i można brać czyli wychodzi 2 tabletki (500mg) co 6 godzin. Lepiej wziąć na początek 2 niż 1 przy migrenie. I że dla dziecka bardziej szkodliwy jest ból długotrwały niż te tabletki bo dzidzia czuje to samo co my... Oczywiście nie ze ból zagraża w jakikolwiek sposób dziecku, odczuwa to po prostu jaki dyskomfort zamiast beztroskiej aktywności dowolnej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 18:35
Tak, zawsze takie w górnej normie miałam. U ginka to mi skacze do prawie 160/90 heh... juz nawet ostatnio miałam się cieszyć bo mnie ze 2 tyg. nie bolała, a tu wczoraj klips, obudziłam się już z bólem, nawet oczy bolą28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
jak z oczami to typowo migrenowo... współczuję bo znam ten ból... najważniejsze poleżeć w spokoju, w zaciemnionym i przewietrzonym pomieszczeniu i spróbować przespać...
KASIA a z tym chodzeniem po schodach to przed porodem się robi, żeby szyjka się skróciła szybciejale tak, aktywność fizyczna jest ważna bo mięśnie wszystkie biorą udział przy porodzie, jak są używane to i wytrzymalsze i silniejsze... ale i bez problemów rodzą kobiety, które całą ciążę leżą...
jeśli masz chodzić a potem pół nocy płakać z bólu to ja bym jednak odpuściła
MONITA fajny wózeknajważniejsze jest nie to czy nam się podoba tylko czy Wam się podoba, spełnia Wasze wymagania i kryteria finansowe
na tej stronie jest bardzo mało szczegółowych informacji - ja bym jeszcze poczytała o tym ile waży, do jakich wymiarów sie składa (bo informacja że mieści się do bagażnika samochodu to mało precyzyjna jest), wymiaru wew. gondoli, siedziska w spacerówce itp.. bo często duże i ciężkie wózki mają zadziwiająco małe gondole a dla naszycb bąbli jest ważna dość duża bo jednak będą jeździły do wiosny czyli 8-9 miesiąc a często z tych małych gondoli dzieci wyrastają w wieku 4-5 m.ż.
mon!ta^ lubi tę wiadomość
ChillaTeqilla wrote:Tak, zawsze takie w górnej normie miałam. U ginka to mi skacze do prawie 160/90 heh... juz nawet ostatnio miałam się cieszyć bo mnie ze 2 tyg. nie bolała, a tu wczoraj klips, obudziłam się już z bólem, nawet oczy bolą
ja zaraz uciekam do sprzątania bo zwalają się goście na imrezkę urodzinową małża.
Co do rwy to też miałam i czasem pobolewa, mi pomagają masaże i rozchodzenie.Też zaczęłam ćwiczyć bo zaczynam się robić baleronek i jak tak trochę się poruszam to od razu jakoś tak lepiej. -
MONITA ale niezbyt ciekawe ma opinie ten wózek http://www.bangla.pl/opinie/p20970/tutek-grander-wozek-wielofunkcyjny
ChillaTeqilla wrote:Mam nadzieję że chociaż po ciąży te bóle migrenowe znikną, bo to masakra jakas, nie da się normalnie funkcjonowaćmi po 1 ciąży zniknęły do czasu kiedy mi się wzrok popsuł (a ja na to nie wpadłam) i miałam ega migreny do czasu kiedy neurolog mnie do okulisty nie wysłał, założyłam okulary i jak ręką odjął
no i teraz w ciąży znów...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 09:23
Dzień dobry lipcówki
Ja właśnie zajadam Belriso, zaraz jadę na zakupy, po zakupach sprzątanie i obiadek.
Pisałyście coś o wadze w ciąży. Ja ważę tyle samo co przed ciążą, apetyt też mam taki jak przed ciążą, mało jem, byłam pewna, że będę w ciąży jadła non stop
Ale za to mam smaki i zachcianki
Miłego dnia
Julia07.2015