WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotni wietrzny poranek ;-)

Monita też byłam jakiś czas temu napalona na ten sam wózek dopóki nie poczytałam opinii o nim i zrezygnowałam.

Chilla co do wysokiego ciśnienia i bóli głowy - w pierwszej ciąży miałam to samo. Ciśnienie 160/100 to była norma u mnie, leżałam kilka razy w szpitalu, pod koniec miałam ogromne obrzęki, cała puchłam - mam wpisane "zakażenie ciążowe". W tej ciąży od początku biorę Acard wg mojej lekarki może to zapobiec temu co było w pierwszej ale ciśnienie znowu czasem mi podskakuje, tragedii jeszcze nie ma ale jest z tych wyższych. Mam zrobić dodatkowe badania na kolejną wizytę i jak będzie coś niepokojącego to wprowadzamy zastrzyki w brzuch do samego końca. W związku z przebojami z pierwszej ciąży sprawdza mi tez na każdej wizycie przepływy w tętnicach macicznych.

Czas zabrać się za sobotnie obowiązki. Jutro córkę na obóz konny odstawiam wiec mam wolna chatę cały tydzień ;-)

Daisy lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) z telefonu strasznie ciezko obslugiwac forum :(

Wczoraj spotkalam sie z kolezankami i chwalilam sie zdj, byly takie zadkwolone i szczesliwe ze az ske nie spodziewalam :)

Temat chrzcin widze byl. Matko ja sie jeszcze nad imieniem nie zastanawialam, a Wy widze macie juz terminy chrzcin i chrzestnych...

Sandra- ja zamierzam na Kosciuszki. Ale nic konkretnego nie wiem bo rodzilam na Prostej.

Moje dziecie namietnie ujezdza na nartach od tygodnia, przemarzlam juz do szpiku kosci na tych stokach :)

Tak mi sie niechce wstac na sniadanie... poleze jeszcze :)

Milego dnia dziewczyny :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) ale pospałam,aż mnie bół głowy obudził i burczenie w brzuchu, wiec już wcinam śniadanko:) Czarna Owca my tez jeszcze nie mamy imienia, o chrzcinach tez nie myslimy jeszcze bo najpierw mamy w najblizszej rodzinie chrzest:) a płci jeszcze nie znamy, więc na spokojnie:) zresztą u nas dalsza faza remontu, czekamy na kuchnię i w głowie póki co inne wydatki

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Kawę piję sporadycznie. Ciśnienie mam ok 130/80. Ginek twierdzi że migreny mogą być od wahania hormonów skoro przed ciążą nie miałam. :( leki to ostateczność dla mnie, choć wątpię żeby pomogły. Mam takie dwu dniowe napady, nie pozostaje mi już chyba nic innego jak juz się przemeczyc...

Ja mam podobnie, tez mnie głowa nie bolała a teraz dość często a kawy nie piję, myślę,że to od niskiego ciśnienia mam, pomaga mi świeże powietrze i cappuccinno,bo kawy nie lubię, oby nam juz nie dokuczały:) aa i coś słodkiego zawsze biorę

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bommbelek89 wrote:
    Dziewczyny czy was też tak boli kręgosłup ogólnie plecy krzyże mnie strasznie

Bommbelek89 tak od jakiegoś czasu boli mnie kręgosłup, raczej dolna część, mąż jest masażystą, to wykorzystuję Jego jak ma tylko chwilkę:) i czuję mega ulgę, przed ciążą tez miałam u niego serie masaży i było mi od razu lepiej, bo w biurze pracowałam i tez bolał kręgosłup od kompa, a teraz masuje mnie tak co drugi dzień

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:
    Bommbelek ja właśnie wróciłam ze sklepu i odczuwam to w krzyżu.... :-D

Mamusia nie wiem kto tam u mnie w brzucholu mieszka. No tak mam dwóch chłopaków ( z m. trzech) i bardzo, bardzo chciałabym dziewczynkę :-D 3 marca idę na połówkowe i po cichu liczę, że lekarz nie zobaczy żadnego siurka... A u Ciebie na 100 % trzeci chłopak ?

Zania nie miałam do czynienia ze szpitalem na Staszica, ale słyszałam o nim dobre opinie i tez trudność w dostaniu się tam. Co do Krasnickich słyszałam złe opinie, przepraszam za stwierdzenie ale ktoś mi kiedyś powiedział o tym szpitalu - umieralnia. Chociaż znajoma tam rodziła i nie narzekała, ale miała tam swojego lekarza. Lubartowska się podobno poprawiła. Rodziłam tam obydwu, pierwszy poród TOTALNE DNO, drugi lepszy. Położne różnie, za to na poporodowej opieka w większości b.miła. No i szpital daje ubrania i pielęgniarki myją dzici, bo na Jaczewskiego podobno od początku wszystko robisz sama. Mi to pasowalo

Wikaa Ty też z Lublina jesteś? kurcze o tej Kraśnickiej różnie się własnie słyszy,a mój gin własnie z Krśnickich jest.. i średnio teraz mi to pasuje heh, bo jak byłam w czerwcu na Kraśnickich po poronieniu na zabiegu, to w sumie miły personel, tylko brudno strasznie w tym szpitalu;/ i chyba każdy to powie, kto tam leżał, na Staszica miałam operację tarczycy i rzeczywiście zupełnie inne warunki, ale pomyślę jeszcze:) bo lekarz z Kraśnickich a jakbym miała rodzić w innym szpitalu to nikogo nie znam

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam zaległości:) Mamusia to niezła ekipa facetów by była w domku:) 18 się dowiesz:) a ja czekam do 20:)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnie i zarazem w 20 tygodniu ciąży:) ja dziś rano weszłam na wagę do przodu od początku mam 3kg. dziwne bo w czwartek jak przyszłam ze szpitala było pół kilo jeszcze więcej a teraz spadłam z wagi..
    Co do bóli głowy ja też mam nadzieję że po ciąży przejdą... kiedy nie byłam w ciąży głowa mnie bolała dwa razy do roku.
    Co do chrzcin...będę chciała zrobić małe przyjęcie ślubne z chrzcinami mojej malutkiej...restauracja,winko,obiadek,kawa,ciasto 4-5godz i do domu:) oczywiście wszystko dla najbliższej rodziny. Z moim lubym stwierdziliśmy że wielkie weselicho nie ma już sensu,będzie z nami nasza malutka,więc i tak się nie pobawimy na swoim weselu do białego rana a dla nas mija się z celem wywalić 30 tysięcy po to żeby inni się wybawili i pojedli,my wolimy poświęcić te pieniążki na wakcje,na córkę i na remont...
    Miłego weekendu życzę:)

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie juz nie z takiego rana :) po zakupach i sniadaniu :) zaraz wybieram sie z Zuzą na spacer bo pogoda cudna

Ja przytyłam niecałe 2kg :P ale mam zapasy tłuszczyku wiec spoko teraz mam nadzieje zaczne rosnąć :)

miłęgo dnia lipcówki

kate851 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki i wzajemnie miłego dnia dla Was:)

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=a6kehZONqAw a ja tak z innej beczki,chcę na dniach kupić tego misia dla mojej malutkiej tak żeby puszczać jej jeszcze w brzuszku te kołysanki żeby je pamiętała na allegro taki miś 90zł z przesyłką http://allegro.pl/spioszek-baby-love-mis-spiewa-kolysanki-ma-2448-i4993924737.html co myślicie o takim misiu?

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cisnienie 100/60 :( glowa mi odpada :(

Aneta fajny pomysl z tym przyjeciem weselno-chrzcielnym, moze tez o takim pomysle :)

Aaaaa i witam sie w 5 miesiacu :) juz blizej niz dalej :)

anetaa1607 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nio tez chce akiego misia :)

a moje ciśnienie 110/70 czasem nawet spada do 95/65

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta fajny pomysł z tym misiem:)
    Czarna owca lecisz jak burza hihi:) ja zaczęłam niedawno 16 tydzień:)

anetaa1607, Czarna owca lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy:-) cel na dziś sprzatanko i pranko:-) babeczki czy wy planujecie przed porodem jeszcze wakacje?? My mamy zamiar skoczyć w długi weekend czerwcowy na kilka dni w góry (400km) oczywiście tylko odpoczywanko,bez wędrówek:-) to będzie 31/32 tc obawiam się troszkę ze może za późno... Ale jeśli zdrówko i samopoczucie pozwoli to jedziemy:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania ja planuje ale majowy weekedn :) bo termin mam albo na 29 czerwca albo 2 lipca :) wiec czerwiec to juz bedzie pranie prasowanie układanie pakowanie torby przynajmniej pierwsze 2 tyg hehe a moze i nawet w maju juz zaczne

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania też właśnie rozmawialiśmy o tym z mężem:) 10 maja mamy komunię u mojej siostrzenicy,ale w czerwcu tez bym pojechała hehe, o ile z remontem się odkujemy:)

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ma w maju egzamin panstwowy i chce pokój dzieciaków pomalować a tobedzie troszke pracy bo trzeba zerwac tapety, zagipsowac dziury i pomalować umeblowac na nowo z łózeczkiem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec lutego chrzest,mąż chrzestnym jest, pod koniec kwietnia mamy wesele a na początku maja ta komunia no i wydatki z remontem heh, oj chciało by się pojechać na jakiś urlopik:) rozmarzyłam się:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczynamy remoncik pokoiku dla dzidzi:) Porobie zdjęcia, i później pokażę Wam efekt końcowy:) Marzy mi się piękna ściana w pasy, tylko co do kolorów jeszcze nie wiadomo - inne dla dziewczynki, a inne dla chłopca:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ