Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
To u Was tez remont się szykuje:) u nas juz 4 msc trwa;p teraz juz bez kurzu, od 2 tyg mieszkamy i urządzanie, jak kuchnia będzie to poczuję się jak w domu hehe, bo teraz jak na obozie:) u nas dzidzia będzie z nami w sypialni:) będzie łożeczko obok naszego, będzie blisko do wstawania:) a z tym modelem wózka fajny pomysł
my pewnie z męzem pomyslimy ok 7-8msc o wózku:) myślicie juz o imionach?
-
Zania jak Ci przyjdzie wstawac 3/4 razy w nocy, uwierz szybko bedziesz przenosila lozeczko do sypialbi
a mysle ze czas na to zeby dziecko spalo samo tez przyjdzie pora
takie moje zdanie. Ja chodzilam jak zombie, spalam na stojaco po nocnym wstawaniu. Moj pedant mial nasiksna krople i do rana potrafil czekac na zmiane
Daisy, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
wróciłam ze smyka... moja karta trochę jęknęła jak usłyszała kwotę końcową ale 50% taniej plus dostałam smsa z dodatkowym 20% rabatu więc jak podliczyłam to ponad 350zł zaoszczędziłam więc to jakoś uokoiło nerwy M ;P no i Młodemu 2 bluzy kupiłam... a i ten zaraz kieszonkowe na lego wydał... ale cudeńka za groszę kupiłam
jak któraś ma Smyka u siebie to jak będziecie w sklepie zapiszcie się przy kasie do newslettera to będziecie dostawać bardzo często dodatkowy rabat i kody smsem do sklepu stacjonarnego ale i mailowo do internetowego sklepu - warto!
imię mamy wybrane - póki co chyba, że się odwidzi, wózek i fotelik zamówione - akurat trafiłam na okazje więc nie warto było czekać ;P mebelki i łóżeczko mam od dawna sprzed ciąży jeszcze więc co grubsze mam z głowy
zania1313 wrote:U nas postanowione - dzidzia śpi osobno w pokoju. Zamierzam kupić elektroniczną nianie i uczyć od poczatku spania osobno (po większych dyskusjach z doswiadczonymi mamami)
u nas też osobno - tzn mój M twierdzi, że w sypialni będzie na poczatku ale i tak będzie po mojemuczy wstanę do łożeczka w sypialni czy do pokoju obok to mi nie robi... a wiem co mówię bo moje dzieci pierwszą noc przespało w wieku 3 lat i 10 miesięcy niezależnie od tego czy był z nami w pokoju czy osobno...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 12:51
Nona lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Hihi to ja nic nie wiem;p może dlatego,że mąz mówi,żebym nie przeżywała zbyt mocno i zeby było wszystko na spokojnie,dlatego imienia tez jeszcze nie mamy:) wózek pewnie ok 8msc:)a odnośnie pokoju dzidzi, to tez rozmawiałam sporo z róznymi mamami i kazda mówiła,że najlepiej jak łozeczko dzidzi jest w pokoju gdzie śpią rodzice, pod ręką i to się najlepiej sprawdza,wiadomo jak podrośnie dziecko i ma kilka lat to fajnie jak ma swój pokój, jak ktoś ma warunki oczywiście:) ale i tak każda robi jak uważa:)
1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość
-
Czarna owca wrote:Zania jak Ci przyjdzie wstawac 3/4 razy w nocy, uwierz szybko bedziesz przenosila lozeczko do sypialbi
a mysle ze czas na to zeby dziecko spalo samo tez przyjdzie pora
takie moje zdanie. Ja chodzilam jak zombie, spalam na stojaco po nocnym wstawaniu. Moj pedant mial nasiksna krople i do rana potrafil czekac na zmiane
Czarna Owca - dla mnie każda pobudka, nawet po łyka wody wiąże się z "bólem i cierpieniem" bo ja śpioch jestem. Ale nie ma przeproś - bede sie musiała zmusićA i mysle o mężu - chcialabym zeby chociaz on się wysypiał do pracy
No zobaczymy. Ja z reguły uparta jestem,
a metody wychowawcze będę stosowała jak mój ŚP Tatuś
W ogole mam wrażenie,że te wszystkie moje sukcesy to jest jego zasługa:) Pomoże z góry:)
Czarna owca, Nona lubią tę wiadomość
-
He Chrzciny to mam zaplanowane ale imienia ani płci jeszcze nawet nie znam więc wiecie a zakupy
..ja mam wszystko po córce więc.wiele mi nie zostaje do kupienia my mamy jutro Chrzciny mąż jest chrzestnym 3maja komunie bratanicy 10maja komunia mojej chrzesnicy i Jeszcze.dochodzi Urodziny imieniny itp pod koniec roku będą Chrzciny u brata jak się Urodzi więc rok Urodzajny nie wspominając o naszych Chrzcinach a jak się ma dużą najbliższą Rodzinę to i tak Wychodzi jak małe wesele mąż.ma 4braci każdy z żoną i Dziećmi ja mam 2rodenstwa. Rodzinami +Kuzynka. Z Rodziną co Mieszka "z nami " więc trochę jest zawsze ponad 30osob... My na wakacje się nie wybieramy nigdy nie Jeździm.. -
Jednak zajrzałam do Was hehe uzależnienie normalnie:) ale miło się przewietrzyć
tak mi się pić zachciało,że musiałam wejść do sklepu i kupić sok i od razu piłam heh:) jak na kacu:) a miałąm meha ochotę na jabłkowy:)
Aneta ale już duży brzuszek, no ale Ty już 20 tydzień4 tygodnie masz do przodu:)
Zania to Tobie teraz pokazuje jakby 2 dni do przodu niż ja, nie masz jeszcze dużego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 14:24
anetaa1607, Ivettka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
czy mogę się do Was dołączyć?
Tak jak i Wy będę rodziła w lipcu
obecnie jestem w 17 tyg ciąży i 4 dniu.
Co się skrywa w moim brzuszku, nie wiem jeszcze. USG miałam robione na ostatniej czwartkowej wizycie ale dzidzi między nóżkami miała pępowinkę i nie było widać czy chłopiec czy dziewuszka :)następne USG mam w marcu już takie połówkowe i tym razem już powinno być coś widać, chyba że bobas nie będzie skory się odkryć.
Co mogę napisać to to, że obecnie tak jak od początku nadal bolą mnie sutki, są takie wrażliwe i piersi mnie swędzą ;p ale jakoś daję radę.
Tak poza tym czuję się dobrze, dzidzi też jak widać było po ostatnim USG fika i bryka bo jeszcze ma sporo miejsca, co wizyta ma główkę po innej stronie czyli fikołki się odbywająJeżeli chodzi o ruchy delikatne czuję od 15 tyg i to zazwyczaj w pozycji pół leżącej. Oczywiście nie są to jeszcze kopniaki ale delikatne łaskotanie i bąbelki. Już się kopniaczków doczekać nie mogę choć wiem, że mogą boleć
1kasiulka1, anetaa1607, Ivettka, Sandra94w, dora8201, Daisy, Nona, joka789, believe lubią tę wiadomość
-
Kasiulka widać już ładny brzuszek:)
Claudin witamy w lipcówkach:) nie tylko Ty jeszcze nie znasz płci:) u mnie na ostatnim usg tez maleństwo nieźle brykało, dziś własnie oglądałam sobie filmy od gina i az mi się łezki pojawiły jak zobaczyłam jak ssie paluszka:)1kasiulka1, Claudin lubią tę wiadomość