WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin - witam nową koleżankę dopisz się tutaj :
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit?usp=sharing pozdrawiam

Claudin lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 - Dzięki :) w przypadku ostatniego usg na którym byłam też moje maleństwo było bardzo rozbrykane i już nie mogę doczekać się badania połówkowego 17 lutego. Wczoraj wieczorem pierwszy raz mój mężuś mógł zobaczyć jak delikatnie podryguje mi brzuszek a jak położył rękę to poczuł jaki dzidziuś jest aktywny :) co prawda na krótko ale dość intensywnie. Uciekam na popołudniowy spacerek.

anetaa1607 lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorem wstawię zdjęcia mojego brzuchala :) ostatnio jak go mierzyłam miał 91 cm ( wieczorem) bo rano jest trochę mniejszy jak wstanę.
    Wpisałam już się na listę. I wpisałam wymiary dzidzi ze stycznia, ponieważ teraz jak byłam na czwartkowej wizycie dzidzi nie udało się zmierzyć bo była w kuckach więc w całości zmierzyć się jej nie dało :) Ale pewnie ma już ok 14 cm.
    Ja połówkowe mam w marcu i też już się doczekać nie mogę. To znaczy zawsze się doczekać nie mogę a im bliżej USG to się denerwuję :D tak już mam :)
    Co do ostatniej wizyty lekarka przepisała mi jod, żelazo i witaminę D i mam łykać oraz mierzyć sobie rano i wieczorem ciśnienie. Przed wizytą mam zawsze podwyższone 140 górne ;) a rano niskie np. 75/ 80 i dlatego rano kręci mi się w głowie i czuję się jak pijana.

ps. dziękuję za miłe przyjęcie :)
    1kasiulka1 wrote:
    Hej kobietki dołączam się do sesji brzuszkowej taki mam ja w 19tc (18tydz2dni):

ff322a0df21942f7med.jpg
    zgrabny, ładny brzusiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 15:09

Tigana, Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową mamusię :)

to i ja swój pokażę 18tc 4 d (5 luty) :
    v3es9yagsuoc_t.jpg

Tigana, Daisy, anetaa1607, Czarna owca, 1kasiulka1, zielona1 lubią tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivettka wrote:
    Witam nową mamusię :)

to i ja swój pokażę 18tc 4 d (5 luty) :
    v3es9yagsuoc_t.jpg
    Wow, dużyyy :)

Ivettka, dora8201 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z bólem głowy. .. :-( Poszłam na spacerek, myślałam że pomoże ale niestety. Zmarzł mi tylko nos.
    Brzuszki śliczne i te mniejsze i te większe. Mój tez rośnie z dnia na dzień.

Kate851 tak jestem z Lublina ;-) Jeśli masz lekarza na Krasnickich to może idź tam. Nie wiem co Ci doradzić. .. Dużo kobiet decyduje się tam rodzić, właśnie ze względu na lekarza :-D

Co do imprez rodzinnych każdy ma swoje upodobania. Ja lubię spotykać się z rodziną, atmosfera jest fajna jeśli stosunki są poukładane, nie ważne czy to dom czy lokal. Mam siostrę i braci, oni swoje rodziny, do tego mama, tesciowa, w lokalu jest wygodniej i czas spędzam na rozmowach, a nie na podawaniu ;-) Każda jednak czuje się inaczej w roznych rolach i ja to rozumiem :-D Ja nie znoszę gotować i jest to dla mnie wybór oczywisty ;-)

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa mnie też coraz cześciej łapie okropny ból głowy - nie wiem czym to jest spowodowane...ale czasem ledwo daje rade ;/
    Mówiłam nawet o tym swojej dotychczasowej ginekolog - stwierdziła,że w ciązy to normalne...

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez tak twierdzi... I mówi, że są takie kobiety, które potrafią mieć migreny tylko w ciąży. Ja do tych nie należę. Bóle głowy to moja codzienność, tylko normalnie to łykam tabletkę i luz, a teraz muszę być cierpliwa ....

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszki Dziewczyny :)

anetaa1607, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

• Mia S Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, Fajna koszulka, skąd jest ?

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

;) synku, trzymaj się mocno mamusi !
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:44

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja od 3 dni plackiem na antybiotyku chora leżę masakra.. Dbajcie o siebie

• rex Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale macie brzucholki!!! Cud!!!
    Ja zero. Nic. Płaski jak decha, na wieczór czasem lekkie wzdęcia.

Claudin witaj :)

Co do pokoju to tak jak i wsztstko zrobię ok maja. Zresztą nic kompletnie jeszcze nie mam kupionego/ zaplanowanego. Jedynie fotelik do auta mamy upatrzony i niestety mega drogi. Więc wózek będzie z tańszych ;)
    Dziecko będzie miało swój od początku, tak jak i starszy miał. Dla mnie też obojętne czy do drugiego pokoju mąż po dziecko pójdzie czy do naszego :p
    Wiem, straszna jestem, ale niech chłopak też ma coś z rodzcielstwa :)
    Do starszego nie wstawałam nigdy.
    Zresztą On noce od pierwszego dnia przesypiał całe. Nad ranem tylko doił i spał od nowa ;)

Nona, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • mon!ta^ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Agi Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap tylko

• Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was to widać brzuszki - u mnie to naprawdę dopiero zaczyna rosnąć mi brzuszek :)

Monita, Agi - straszne jest chorowanie w ciąży zwłaszcza, że nie można nic brać :( Ja ostatnio miałam zatrucie pokarmowe i lekarka skierowała mnie do szpitala (bała się leczyć) a w dwóch szpitalach mnie nie przyjęli :( Życzę Wam, żebyście szybko wyzdrowiały :)

relgk6nlj3x7mtee.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie już widoczne brzuszki:) ja robiłam zdjęcie w 14 tygodniu,ale mały jest, teraz zrobię jakoś w 17:) Agi zdrówka;* trzeba uważać na te przeziębienia, pora taka niepewna teraz. Mi ból głowy minął jak pochodziłam sobie na powietrzu:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    moj znajomy ma i kolory mi sie spodobaly ;p

ja kiedyś samochód kupiłam bo mi się kolor podobał :P oj ile ja w niego włożyłam i była najgorszym autem w moim życiu :P kolor to nie wszystko

a nie tylko apap można - można każdy lek na paracetamolu - czystym bez kofeiny i innych dodatków - apap to nazwa handlowa paracetamolu jednego producenta :) i jak pisałam mój gin mówił, że dawka bezpieczna to 8 tabletek zwykłych na dobę - po 2 tab. co 6 godzin

zdrówka dziewczyny!!!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ