X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane,pisałyście o szyjkach....miesiąc temu miałam usg i według mojego gin mierzył szyjkę i ma 4,8cm teraz jak byłam w szpitalu,badali szyjkę przez palce i mówili 2,5cm trochę się zmartwiłam bo nie wiem czy aż tak się skruciła czy poporostu palcami do końca nie potrafią zmierzyć,teraz idę na nfz sprawdzić tą szyjkę też przez palce a 20 lutego poproszę mojego lekarza żeby powiedział mi o co w tym wszystkim chodzi....i w końcu jaką mam ta szyjkę.

Co do pokoików ja na razie chcę mieć łóżeczko w sypialni,dlatego w maju planuje generalny remont, wylewka na podłogach,nowe panele,drzwi,meble,nowe łózko dla rodziców:) wymiana okna,może grzejnika.... a myślę że tak po roku czasu zrobie pokoik dla mojej malutkiej.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Właśnie widzę,że niektóre są 3w1:)my chyba fotelik samochodowy będziemy mieć od kumpla załatwiony, więc to by bylo z głowy:)

Tylko nie jestem pewna czy każdy fotelik da się zamontwać do stelażu wózka..musiała byś sprawdzić to hmm chyba że na tym Ci jakoś szczególnie nie zależy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:57

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala dokładnie wg mnie to jest super że fotelik można wpiąć w stelaż wózka, bez budzenia malucha można go raz dwa wpiąć i na zakupyyy :) bez zbędnego przekładania :)
    Kate no właśnie kilka znajomych ma ten wózek i opinie mają super na jego temat także będę polować :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Katepr o xlander xa słyszałam dobre opinie:) ja nie oglądałam jeszcze żadnej strony, a widzę ze niektóre mają gondolę spacerówkę i 3 część, do czego to służy?

fotelik który obowiązkowo musi być do wożenia samochodem... w GB czy USA nie wypuszczą noworodka ze szpitala jak nie ma tatusia czy kogoś z rodziny z fotelikiem i ida nawet sprawdzać czy prawidłowo zamontowany jest ... fotelik najwazniejsze żeby miał jak najwięcej gwiazdek w testach zderzeniowych - na szczęscie dl x-landera dodają dobre foteliki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:51

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Dora a Ty znasz już płeć?:) ja jak poznam to tez już coś kupię z ubranek:)

znam :) dlatego zaszalałam z zakupami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:52

zpbnio4p92q84lda.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta długość szyjki sprawdza się z pomocą usg...zwykłym badaniem można wybadac czy jest twarda czy miękka no i czy zamknięta czy otwarta , także dziwnie niewiem jak lekarz Ci tą długość wybadał, może tak samo jak mój telepatycznie tętno dziecka sprawdza... :p

A słuchajcie bo na tym sie kompletnie nie znam taki fotelik jak sie montuje w aucie? Tylko pasami? Może troche głupie pytanie ale wlasciwie to niewiem.

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    matko a ja wczoraj siedziałam i juz mam wizje pokoju i Zuza zaakceptowała :) bo wkoncu to był do tej pory jej pokój miała zielony sufit sciane okienna a reszta to była biała tapeta na któej ja wymalowałam jej bohaterów Kubusia puchatka :)
    a teraz bedzie tapeta w pasy żółto - pomaranczowe, dwie ściany żółte i reszta zielona wiec juz sie nie moge doczekać :)

Co do wóżka moja gondola ma prawie metr :) ale i tak jak Zuza miała 7 miesiecy jeżdziła juz w spacerówce bo interesował ją snieg hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr wiesz montuje sie tymi tylnimi pasami a własciwie jednym :) masz na foteliku instrukcje

katepr lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala nie martw się o wagę ja też zawsze miałam wagę 43 kg a jak zaszłam w ciążę to spadłam do 40,5 kg i z biegiem czasu powoli nadrabiałam i obecnie ważę 45 kg na samym początku też gin powiedziała że mam niedowagę i na ostatniej wizycie ważyłam 43 kg to powiedziała że chce po mnie widzieć że przybieram na wadze i na razie na szczęście idzie to w dobrą stronę.

naaala lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    naaala nie martw się o wagę ja też zawsze miałam wagę 43 kg a jak zaszłam w ciążę to spadłam do 40,5 kg i z biegiem czasu powoli nadrabiałam i obecnie ważę 45 kg na samym początku też gin powiedziała że mam niedowagę i na ostatniej wizycie ważyłam 43 kg to powiedziała że chce po mnie widzieć że przybieram na wadze i na razie na szczęście idzie to w dobrą stronę.

Łatwo powiedzieć że chce się widzieć że ktoś przybiera na wadze, jak to nie zawsze jest takie proste wbrew pozorom ;p

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić co prawda zdjęcie z 12+4 ale za każdym razem jak patrzę na to zdjątko to ryjek mi się sam śmieje. :)

30xad7t.jpg

1kasiulka1, dora8201, anetaa1607, believe, zielona1, wikaa, katepr, Claudin lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katepr wrote:
    A słuchajcie bo na tym sie kompletnie nie znam taki fotelik jak sie montuje w aucie? Tylko pasami? Może troche głupie pytanie ale wlasciwie to niewiem.

albo pasem bezpieczeństwa albo możesz kupić z bazą która jest albo za pomocą isofixu zamontowana na stałe w samochodzie albo pasami i wtedy fotelik tylko wpinasz w bazę... tylko baza kosztuje drugie tyle co fotelik :) jeśli się dużo jeździ, wpina, wypina top warto pomyśleć

katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny różnie z tą wagą bywa :P Ja na początku ciąży ważyłam 64 kg a teraz 59kg :P a jeszcze 2 tyg temu 57kg więc skacze sobie jak chce :P Tylko że ja w pierwszym trymestrze prawie nic nie jadłam i dopiero teraz staram się nadrobić :)

Co do wózka to ja kupiłam 3w1 bo z tego maleńkiego fotelika i tak bobas szybko wyrośnie a ja wiem że często samochodem nie będziemy jeździć. Może tylko 3km do lekarza. Zainwestuje w lepszy jak już Maleństwo podrośnie :) A teraz to mi zależało żeby fotelik pasował do stelaża wózka.

Naaala piękny Bobas :) ja swojego już jutro zobaczę i mam nadzieje że mi pokaże co ma między nóżkami :D

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra mam jeszcze zdjęcia jak jest większy ale tutaj taki wyraźny i chyba akurat spał bo dało się taki doładne zdjęcie zrobić :)

Ja mam kolejną wizytę dopiero 26 lutego :( Tyle czekaniaaa !

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    X-lander xa fajny tylko troszke za mala gondola ma tylko 73cm, a ja bym chciala zeby jeszcze dzidzia przez zime pojezdzila i sie zmiescila w calym tym opakowaniu. Np.bebetto ten który wybrałam ma 80cm wiec juz ciut wieksza:)
    I mam jeszcze jedno zastrzezenie co do x-landera, wydaje mi sie,że ta rączka jest jakas taka duza, i znajduje sie zbyt daleko od całości (ale to tylko moje zdanie-jestem lekko pedantyczna osoba, i zawsze rzucaja mi sie w oczy takie szczegoly). A tak to slyszalam,ze znakomicie sie prowadzi:)

O widzisz Zania to wazne ze gondola jest dłuższa, mi się podoba xlander ale rzeczywiscie 73cm to troszkę mało

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala piękne maleństwo:) ja czekam na wizytę 20 lutego, nie jesteś sama:)

naaala lubi tę wiadomość

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz u mnie będzie pizza-kebab:) ja sama nie wiem co wybierac czy wózek czy rolety czy łozko do domu czy szafę do sypialni heh, za duzo tego;p

dora8201 lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, my zdecydowaliśmy że dziś na obiad u nas będzie właśnie PIZZA !! :)
    To dzięki Wam ;*

dora8201 lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • dora8201 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Zaraz u mnie będzie pizza-kebab:) ja sama nie wiem co wybierac czy wózek czy rolety czy łozko do domu czy szafę do sypialni heh, za duzo tego;p
    byle kasa była to wszystko na raz mozna :)

naaala lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • anetaa1607 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę 20 lutego i mam nadzieje że wszystko bedzie ok,na poniedziałkowym usg (tydzień temu) w szpitalu lekarz który wykonywał USG powiedział że na dzień dzisiejszy nie widzi żadnych nieprawidłowości,mierzył główkę,brzuszek,kości i serduszko mówił że serduszko jest 4-komorowe.

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ