Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane,pisałyście o szyjkach....miesiąc temu miałam usg i według mojego gin mierzył szyjkę i ma 4,8cm teraz jak byłam w szpitalu,badali szyjkę przez palce i mówili 2,5cm trochę się zmartwiłam bo nie wiem czy aż tak się skruciła czy poporostu palcami do końca nie potrafią zmierzyć,teraz idę na nfz sprawdzić tą szyjkę też przez palce a 20 lutego poproszę mojego lekarza żeby powiedział mi o co w tym wszystkim chodzi....i w końcu jaką mam ta szyjkę.
Co do pokoików ja na razie chcę mieć łóżeczko w sypialni,dlatego w maju planuje generalny remont, wylewka na podłogach,nowe panele,drzwi,meble,nowe łózko dla rodziców:) wymiana okna,może grzejnika.... a myślę że tak po roku czasu zrobie pokoik dla mojej malutkiej. -
kate851 wrote:Właśnie widzę,że niektóre są 3w1:)my chyba fotelik samochodowy będziemy mieć od kumpla załatwiony, więc to by bylo z głowy:)
Tylko nie jestem pewna czy każdy fotelik da się zamontwać do stelażu wózka..musiała byś sprawdzić to hmm chyba że na tym Ci jakoś szczególnie nie zależyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:57
-
Nala dokładnie wg mnie to jest super że fotelik można wpiąć w stelaż wózka, bez budzenia malucha można go raz dwa wpiąć i na zakupyyy
bez zbędnego przekładania
Kate no właśnie kilka znajomych ma ten wózek i opinie mają super na jego temat także będę polować
-
kate851 wrote:Katepr o xlander xa słyszałam dobre opinie:) ja nie oglądałam jeszcze żadnej strony, a widzę ze niektóre mają gondolę spacerówkę i 3 część, do czego to służy?
fotelik który obowiązkowo musi być do wożenia samochodem... w GB czy USA nie wypuszczą noworodka ze szpitala jak nie ma tatusia czy kogoś z rodziny z fotelikiem i ida nawet sprawdzać czy prawidłowo zamontowany jest ... fotelik najwazniejsze żeby miał jak najwięcej gwiazdek w testach zderzeniowych - na szczęscie dl x-landera dodają dobre fotelikiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:51
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
kate851 wrote:Dora a Ty znasz już płeć?
ja jak poznam to tez już coś kupię z ubranek:)
znamdlatego zaszalałam z zakupami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:52
Aneta długość szyjki sprawdza się z pomocą usg...zwykłym badaniem można wybadac czy jest twarda czy miękka no i czy zamknięta czy otwarta , także dziwnie niewiem jak lekarz Ci tą długość wybadał, może tak samo jak mój telepatycznie tętno dziecka sprawdza... :p
A słuchajcie bo na tym sie kompletnie nie znam taki fotelik jak sie montuje w aucie? Tylko pasami? Może troche głupie pytanie ale wlasciwie to niewiem.
-
Witam sie
matko a ja wczoraj siedziałam i juz mam wizje pokoju i Zuza zaakceptowałabo wkoncu to był do tej pory jej pokój miała zielony sufit sciane okienna a reszta to była biała tapeta na któej ja wymalowałam jej bohaterów Kubusia puchatka
a teraz bedzie tapeta w pasy żółto - pomaranczowe, dwie ściany żółte i reszta zielona wiec juz sie nie moge doczekać
Co do wóżka moja gondola ma prawie metrale i tak jak Zuza miała 7 miesiecy jeżdziła juz w spacerówce bo interesował ją snieg hehehe
-
naaala nie martw się o wagę ja też zawsze miałam wagę 43 kg a jak zaszłam w ciążę to spadłam do 40,5 kg i z biegiem czasu powoli nadrabiałam i obecnie ważę 45 kg na samym początku też gin powiedziała że mam niedowagę i na ostatniej wizycie ważyłam 43 kg to powiedziała że chce po mnie widzieć że przybieram na wadze i na razie na szczęście idzie to w dobrą stronę.
naaala lubi tę wiadomość
-
1kasiulka1 wrote:naaala nie martw się o wagę ja też zawsze miałam wagę 43 kg a jak zaszłam w ciążę to spadłam do 40,5 kg i z biegiem czasu powoli nadrabiałam i obecnie ważę 45 kg na samym początku też gin powiedziała że mam niedowagę i na ostatniej wizycie ważyłam 43 kg to powiedziała że chce po mnie widzieć że przybieram na wadze i na razie na szczęście idzie to w dobrą stronę.
Łatwo powiedzieć że chce się widzieć że ktoś przybiera na wadze, jak to nie zawsze jest takie proste wbrew pozorom ;p -
katepr wrote:A słuchajcie bo na tym sie kompletnie nie znam taki fotelik jak sie montuje w aucie? Tylko pasami? Może troche głupie pytanie ale wlasciwie to niewiem.
albo pasem bezpieczeństwa albo możesz kupić z bazą która jest albo za pomocą isofixu zamontowana na stałe w samochodzie albo pasami i wtedy fotelik tylko wpinasz w bazę... tylko baza kosztuje drugie tyle co fotelikjeśli się dużo jeździ, wpina, wypina top warto pomyśleć
katepr, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDziewczyny różnie z tą wagą bywa
Ja na początku ciąży ważyłam 64 kg a teraz 59kg
a jeszcze 2 tyg temu 57kg więc skacze sobie jak chce
Tylko że ja w pierwszym trymestrze prawie nic nie jadłam i dopiero teraz staram się nadrobić
Co do wózka to ja kupiłam 3w1 bo z tego maleńkiego fotelika i tak bobas szybko wyrośnie a ja wiem że często samochodem nie będziemy jeździć. Może tylko 3km do lekarza. Zainwestuje w lepszy jak już Maleństwo podrośnieA teraz to mi zależało żeby fotelik pasował do stelaża wózka.
Naaala piękny Bobasja swojego już jutro zobaczę i mam nadzieje że mi pokaże co ma między nóżkami
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
zania1313 wrote:X-lander xa fajny tylko troszke za mala gondola ma tylko 73cm, a ja bym chciala zeby jeszcze dzidzia przez zime pojezdzila i sie zmiescila w calym tym opakowaniu. Np.bebetto ten który wybrałam ma 80cm wiec juz ciut wieksza:)
I mam jeszcze jedno zastrzezenie co do x-landera, wydaje mi sie,że ta rączka jest jakas taka duza, i znajduje sie zbyt daleko od całości (ale to tylko moje zdanie-jestem lekko pedantyczna osoba, i zawsze rzucaja mi sie w oczy takie szczegoly). A tak to slyszalam,ze znakomicie sie prowadzi:)
O widzisz Zania to wazne ze gondola jest dłuższa, mi się podoba xlander ale rzeczywiscie 73cm to troszkę mało -
kate851 wrote:Zaraz u mnie będzie pizza-kebab:) ja sama nie wiem co wybierac czy wózek czy rolety czy łozko do domu czy szafę do sypialni heh, za duzo tego;p
naaala lubi tę wiadomość
Ja też mam wizytę 20 lutego i mam nadzieje że wszystko bedzie ok,na poniedziałkowym usg (tydzień temu) w szpitalu lekarz który wykonywał USG powiedział że na dzień dzisiejszy nie widzi żadnych nieprawidłowości,mierzył główkę,brzuszek,kości i serduszko mówił że serduszko jest 4-komorowe.