X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala wrote:
    Tak, my zdecydowaliśmy że dziś na obiad u nas będzie właśnie PIZZA !! :)
    To dzięki Wam ;*

smacznego:) ja zjem i zabieram się za pranie i sprzątanie łazienki, tylko to mogę posprzątać bo nic innego jeszcze nie ma hehe;p

naaala lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy! Na pewno maluszkowi zasmakuje pizza i potem się odwdzięczy kopniaczkami <3

Dziś mam nawet dużo energii ale do sprzątania to tak średnio mi się rwie, siedzę tak tu z Wami i siedzę i nie mogę coś się ruszyć hahaha :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    byle kasa była to wszystko na raz mozna :)

No właśnie z tym jest problem, do urządzania zabraknie póki co i nawet nie mam co myśleć o innych zakupach, póki co będę oglądać:) eh te remonty:)

• rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my właśnie dużo autem jeździmy, jakieś wypady co chwilę, a samochodzik mamy w wersji mega mini, więc nie mogę sobie pozwolić na stelaż w bagażniku. Dlatego fotelik kupimy z najnowszej kolekcji (niedostępnej w Pl) z którego wysuwa się stelaż po wyjęciu z auta. Tym samym nie zajmuje nic a nic miejsca.
    Dlatego wózka poszukam tańszego.
    Ja nie wiem ile moja szyjka ma :P miałam do tej pory aż jedno badanie i nikt mnie nie poinformował o tym ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Nie było mnie tutaj cały weekend i stwierdziłam, że na pewno jak to w weekend będzie mało nadrabiania, a widzę, że tutaj szaleństwo :D Przeczytałam wszystko, ale na pewno nie odpiszę na to, co chciałam :)

Witam nowe dziewczyny :) fajnie, że nasze grono się jeszcze powiększa, bo im nas więcej, to lepiej.

Dora - super pokoik!

Narobiłyście mi smaka na sałatkę grecką! Do tej pory miałam pewne obawy, jeśli chodzi o fetę, ale z tego co piszecie, to jecie bez problemu, więc tylko dla pewności sprawdzę, żeby była z pasteryzowanego mleka i zrobię sobie sałatkę :)

Ja dzisiaj rano byłam na wizycie u mojej gin na NFZ. Serduszko pięknie biło 144 razy na minutę <3 dostałam skierowanie na morfologię, mocz i glukozę. Mam brać Duphaston jeszcze do 22 tygodnia tak mniej więcej. No i zapisałam się też na USG pod koniec lutego :) Poza tym wszystko w porządku. Lekarka mi powiedziała, że te bóle, które miałam ostatnio, to niekoniecznie musi być nerka, bo jeśli by to ona faktycznie była, to ból nie przeszedłby tak po kilku minutach, tylko on trwa dłużej i powtarza się dużo częściej. Poza tym, jeśli u mnie to zdarzało się rano po przebudzeniu, to ona by obstawiała kręgosłup, bo już brzuszek rośnie i może być jakiś nacisk na kręgi, czy coś takiego, no i nic na to już nie poradzi się.

O 15.00 idę jeszcze prywatnie na wizytę i tam mam nadzieję, że lekarka potwierdzi mi płeć <3 <3 poprzednio mówiła, że raczej dziewczynka.

Czy któraś jeszcze dzisiaj wizytuje?

Nas też zasypało strasznie. Dobrze, że mąż zostawił mi na dzisiaj samochód, bo tak to musiałabym iść na nogach do lekarza i na zakupy. A tak to autkiem podjadę. Tylko z kolei to odśnieżanie...

Miłego dnia Wam życzę :)

naaala, dora8201, Nona, wikaa, 1kasiulka1, ewela86 lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio serduszko biło 160 razy na minutę, ale ginek nic nie mówił że to źle więc chyba ma po mamusi szybkie bicie serduszka ;)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pizzy - byliśmy jedliśmy ją wczoraj, ale powiem Wam, że teraz w ciąży mam dużo mniejszą ochotę na nią niż wcześniej.

My pokoik chcemy zacząć urządzać koło kwietnia. Przerabiamy swoją sypialnię na pokoik dla dziecka, więc czeka nas większy remont. No i decyzją męża - spać będziemy w drugim pokoju :) chociaż pewnie wszystko wyjdzie "w praniu".

Wózek mam upatrzony - Mutsy Evo, ale nie byłam jeszcze w sklepie je pooglądać, więc to jeszcze może się zmienić. Któraś z niego korzystała? Jenny - pytałam już kiedyś, ale chyba bez odpowiedzi :) Ty korzystałaś z Transportera?

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe to daj znać jak wizyta:) ja chodzę tylko prywatnie i mam 20 lutego i czekam na poznanie płci:) dzięki i wzajemnie miłego dnia:)

believe lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala, chyba w normie jest pomiędzy 140 a 160. Także na pewno jest w porządku :) u nas też jest czasami więcej, czasami mniej, ale od kilku wizyt bije już mniej więcej w tym samym tempie.

• believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś już była na badaniu glukozy na czczo? Ja wybieram się w środę, ale trochę się obawiam po tych wszystkich historiach, których się nasłuchałam :D :D :D

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    naaala, chyba w normie jest pomiędzy 140 a 160. Także na pewno jest w porządku :) u nas też jest czasami więcej, czasami mniej, ale od kilku wizyt bije już mniej więcej w tym samym tempie.

Czytałam że jeżeli im więcej uderzeń na minutę to dziewczynka gości w brzuszku, ale nie chcę się nakręcać ani zapeszać bo jeszcze się okaże że jednak siuronka mi pokaże moje dziecię :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    A czy któraś już była na badaniu glukozy na czczo? Ja wybieram się w środę, ale trochę się obawiam po tych wszystkich historiach, których się nasłuchałam :D :D :D

Dziś moja koleżanka była i mówiła że nie było aż tak źle :D
    Podobno można zagryźć cytryną po wypiciu ;p

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:

Ja jestem w 16 tygodniu więc jeszcze nie miałam:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma mówiła,że w diagnostyce mają cytrynową glukozę i ze spoko:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas wizyta dopiero 5.03:-( więc ja zapewne dowiem sie ostatnia:-(

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania nic nie wiadomo:) ja nie mam pewności czy dowiem się 20:) lekarze często są ostrożni:)

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Wózek mam upatrzony - Mutsy Evo, ale nie byłam jeszcze w sklepie je pooglądać, więc to jeszcze może się zmienić. Któraś z niego korzystała? Jenny - pytałam już kiedyś, ale chyba bez odpowiedzi :) Ty korzystałaś z Transportera?

mutsy evo ma bardzo okropne opinie zobacz np tu http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462,142844792,142844792,Mutsy_EVO_opinie_a_rzeczywistosc_.html

a glukoza nei jest taka zła... musisz spytać w swoim labo czy cytrynę możesz bo w jednych można w innych nie... to co najgorsze w tym to to czekanie... trzeba siedzieć w przychodni i nie wychodzić... i tak 2 godziny.. masakra...

rex a co to za fotelik?? zalinkuj proszę bo mnie zaciekawił :)

naaala moje dziecko miało 160, 160 i teraz 154 i jest chłopcem :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:45

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie od gin na NFZ, więc pójdę do szpitala na to badanie i obawiam się, że tam mi cytrynowej nie dadzą :D ale będę modlić się o to, żebym jej nie zwróciła :D

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala sliczny maluszek :)

my tez mamy malusi samochodzik seicento :0 ale kocham to auteczko :) hmm u tesciów mamy wózek od kuzynki mojego meza bo nasz nie wiejdzie hehehe jak zapakuje tobołki

naaala lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ