Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zawsze mogłam jeść, jeść, jeść... każdy lekarz który widział mnie pierwszy raz dawał skierowanie na morfologię czy aby przypadkiem nie mam anemi bo szczupła jestem strasznie zawsze wyniki idealne, cóż..myślałam że chociaż w ciąży przytyję trochę i to pare kg mi po ciąży zostanie, w sumie jeszcze 5 miesięcy prze de mną może coś tam odłożę
-
Skoro większość podaje swoje typy to i ja:)
Wózek: kolor granat, stelaż biały
http://www.bebetto.eu/produkt/18/silvia
Fotelik: kolor czarny lub grafitowy
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/foteliki-samochodowe/niemowl%C4%99/cabriofix.aspx
Łóżeczko:
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-sosnowe-kubus-b-pkg-i5044607493.html
Pokoik dziewczynka:
http://panidyrektor.pl/pokoik-niemowlaka-wazne-miejsce-w-domu-40-inspiracji/pokoik-dla-niemowlaka-niemowlecia-jak-urzadzic-pomysly-35/
Pokoik chłopiec:
Jak u dziewczynki tylko inne kolory, niebieski+brązdora8201, 1kasiulka1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
-
kate851 wrote:Dora widzę,że też poroniłaś, w sumie masz krótszą przerwę ode mnie, bo ja poroniłam 16.06. miałaś 3 cykle przerwy? bo mi tyle kazał odczekać gin i zaszlam za 2 razem, więc musiałaś wcześniej chyba
miałam 1 cykl odczekać - bo poroniłam samoistnie i całkowicie i zabiegu nie miałam - tylko zastrzeżenie miałam, żeby nie robić testu przed terminem @... udało się w 3 cyklu starań czyli 4 od poronienia
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Naaala ja w pierwszej ciąży ważyłam w 6 mcu 40,5 kg. Ale wszystkie badania idealne, dziecko rosło więc nic nie robili.
Pod koniec nadrobiłam bo w dniu poridu ważyłam już 49. No ale w dziecko wszystko poszło, bo dzień po porodzie miałam wagę wyjsciową już... -
Dora ja poroniłam tez samoistnie,ale miałam łyżeczkowanie dla pewności i 3 cykle mieliśmy odczekać,w 2 zaszłam czyli 5 od poronienia i dlatego jesteśmy teraz w tym samy miesiącu:)
Zania jakie śliczne rzeczy:) jejku ja nigdzie jeszcze nic nie oglądałam na necie, ani wózków, ani ubranek ani fotelików:) heh a mąz mówi,że ja w gorącej wodzie kąpana, myślałam,że moze wózek zacznę oglądać ok 7msc;p to Wy szybkie dziewczynki jesteście:) ja nawet nie orientuję sie ile wózki kosztują;p -
rex mi lekarz powiedział właśnie że myśli że tak ok 9, 10 kg przytyję. Zobaczymy
zania1313 ŚLICZNY pokoik dla dziewczynki!!Jak dowiem się że to córeczka na pewno jakoś podobnie zrobię, tak starsznie mi się to spodobało!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:17
-
Jest cudny, i wlasnie dlatego jak tak patrze na te dziewczece kolory to sie zastanawiam czy jednak nie wole dziewczynki
- zart:)
Jeszcze mnie nurtuje jedno...czy oby na pewno chce niebiesko, brazowo szary pokoik dla chlopca, czy nie lepiej ten niebieski zmienic na zielony...??
Co myślicie? -
Zania rzeczy dla dziewczynki są cudne:) ale i dla chłopczyka mają swój urok:) ja osobiście nie lubię zielonego, wiec wolałabym 1 wersję
mnie jeszcze nie ogarnęła ta cała gorączka,albo inna jestem;p mąż mówił,ze wózki pewnie koło czerwca zaczniemy przeglądać heh a Wy juz:)
-
Witam się i ja
Dora, Zania śliczne pokoje
Kate ja też jeszcze za wiele nie oglądam, wózki patrzyłam ale fotelików już nie :p
Mi się podoba xlander xa i chyba przy nim zostaniemy ale zapewne kupimy dopiero koło 7-8msc
Pokój myślę że będzie w stonowanych kolorach typu szary biały beż może jakiś granat lub błękitMusze poszukać inspiracji
-
kate851 wrote:Katepr o xlander xa słyszałam dobre opinie:) ja nie oglądałam jeszcze żadnej strony, a widzę ze niektóre mają gondolę spacerówkę i 3 część, do czego to służy?
fotelik do samochodu, który możesz zamontować również na stelażu i nie dzwigać np gondoli dodatkowo tylko wozić dzieciątko również w tym foteliku:)
Właśnie na takim wózku nam zależy musi być koniecznie 3w1 -
ja kupiłam wózek bo trafiła się okazja - teraz jeszcze wyprzedaże są z rocznika 2014 więc można kupić sporo taniej - nowa kolekcja na 2015 jest już droższa... fotelik z automatu dokupiłam bo chciałam kolorystycznie zostać w klimacie wózka
ciuszków pokupowałam trochę też bo wyprzedaże są... nawet kupiłam kombinezon na zimę za 50zł zamiast za 150zł
nauczyłam się z synem korzystać z okazji - np zawsze w styczniu,lutym kupuje mu nową kurtkę na za rok - kupuję za 30-50% ceny (np zamiast 250zł daje 75 - 100zł) , odwieszam do szafy z metkami i wszystkim i jak na następny rok nie wpasuje się z rozmiarem czy fason nam się odwidzi to odsprzedaje na allegro jako nową z metkami za np 10-20z ł taniej poniżej ceny wyjściowej i mam na nową kurtkę taką jaką sobie wypatrzy synraz nam się zdarzyło, że zakochał się w innej kurtce i sprzedałam poprzednią i raz za szybko mi wyrósł
więc teraz też pokupowałam trochę cieplejszych większych ubranek na jesień/zimę za śmieszne pieniądze
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
naaala wrote:fotelik do samochodu, który możesz zamontować również na stelażu i nie dzwigać np gondoli dodatkowo tylko wozić dzieciątko również w tym foteliku:)
Właśnie na takim wózku nam zależy musi być koniecznie 3w1
Właśnie widzę,że niektóre są 3w1:)my chyba fotelik samochodowy będziemy mieć od kumpla załatwiony, więc to by bylo z głowy:) -
kate851 wrote:Biedroneczka to kontroluj, ja brałam od razu w ciązy 112, a teraz 100 bo się hormony uspokoiły,chodzę co 3-4tygodnie do endo i robię tak badania tez na tsh, ft3 i ft4.
-
dora8201 wrote:ja kupiłam wózek bo trafiła się okazja - teraz jeszcze wyprzedaże są z rocznika 2014 więc można kupić sporo taniej - nowa kolekcja na 2015 jest już droższa... fotelik z automatu dokupiłam bo chciałam kolorystycznie zostać w klimacie wózka
ciuszków pokupowałam trochę też bo wyprzedaże są... nawet kupiłam kombinezon na zimę za 50zł zamiast za 150zł
nauczyłam się z synem korzystać z okazji - np zawsze w styczniu,lutym kupuje mu nową kurtkę na za rok - kupuję za 30-50% ceny (np zamiast 250zł daje 75 - 100zł) , odwieszam do szafy z metkami i wszystkim i jak na następny rok nie wpasuje się z rozmiarem czy fason nam się odwidzi to odsprzedaje na allegro jako nową z metkami za np 10-20z ł taniej poniżej ceny wyjściowej i mam na nową kurtkę taką jaką sobie wypatrzy synraz nam się zdarzyło, że zakochał się w innej kurtce i sprzedałam poprzednią i raz za szybko mi wyrósł
więc teraz też pokupowałam trochę cieplejszych większych ubranek na jesień/zimę za śmieszne pieniądze
ja jak poznam to tez już coś kupię z ubranek:)
wikaa lubi tę wiadomość
-
X-lander xa fajny tylko troszke za mala gondola ma tylko 73cm, a ja bym chciala zeby jeszcze dzidzia przez zime pojezdzila i sie zmiescila w calym tym opakowaniu. Np.bebetto ten który wybrałam ma 80cm wiec juz ciut wieksza:)
I mam jeszcze jedno zastrzezenie co do x-landera, wydaje mi sie,że ta rączka jest jakas taka duza, i znajduje sie zbyt daleko od całości (ale to tylko moje zdanie-jestem lekko pedantyczna osoba, i zawsze rzucaja mi sie w oczy takie szczegoly). A tak to slyszalam,ze znakomicie sie prowadzi:)