X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mogłam jeść, jeść, jeść... każdy lekarz który widział mnie pierwszy raz dawał skierowanie na morfologię czy aby przypadkiem nie mam anemi bo szczupła jestem strasznie zawsze wyniki idealne, cóż..myślałam że chociaż w ciąży przytyję trochę i to pare kg mi po ciąży zostanie, w sumie jeszcze 5 miesięcy prze de mną może coś tam odłożę :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin to mamy taką samą wagę wyjściową 57kg i obecną 58kg:)

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro większość podaje swoje typy to i ja:)

Wózek: kolor granat, stelaż biały
    http://www.bebetto.eu/produkt/18/silvia

Fotelik: kolor czarny lub grafitowy
    http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produkty/foteliki-samochodowe/niemowl%C4%99/cabriofix.aspx

Łóżeczko:
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-sosnowe-kubus-b-pkg-i5044607493.html

Pokoik dziewczynka:
    http://panidyrektor.pl/pokoik-niemowlaka-wazne-miejsce-w-domu-40-inspiracji/pokoik-dla-niemowlaka-niemowlecia-jak-urzadzic-pomysly-35/

Pokoik chłopiec:
    Jak u dziewczynki tylko inne kolory, niebieski+brąz

dora8201, 1kasiulka1, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Dora widzę,że też poroniłaś, w sumie masz krótszą przerwę ode mnie, bo ja poroniłam 16.06. miałaś 3 cykle przerwy? bo mi tyle kazał odczekać gin i zaszlam za 2 razem, więc musiałaś wcześniej chyba

miałam 1 cykl odczekać - bo poroniłam samoistnie i całkowicie i zabiegu nie miałam - tylko zastrzeżenie miałam, żeby nie robić testu przed terminem @... udało się w 3 cyklu starań czyli 4 od poronienia

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala ja w pierwszej ciąży ważyłam w 6 mcu 40,5 kg. Ale wszystkie badania idealne, dziecko rosło więc nic nie robili.
    Pod koniec nadrobiłam bo w dniu poridu ważyłam już 49. No ale w dziecko wszystko poszło, bo dzień po porodzie miałam wagę wyjsciową już...

dxom6iye1ka3dosl.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja poroniłam tez samoistnie,ale miałam łyżeczkowanie dla pewności i 3 cykle mieliśmy odczekać,w 2 zaszłam czyli 5 od poronienia i dlatego jesteśmy teraz w tym samy miesiącu:)
    Zania jakie śliczne rzeczy:) jejku ja nigdzie jeszcze nic nie oglądałam na necie, ani wózków, ani ubranek ani fotelików:) heh a mąz mówi,że ja w gorącej wodzie kąpana, myślałam,że moze wózek zacznę oglądać ok 7msc;p to Wy szybkie dziewczynki jesteście:) ja nawet nie orientuję sie ile wózki kosztują;p

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rex mi lekarz powiedział właśnie że myśli że tak ok 9, 10 kg przytyję. Zobaczymy :)

zania1313 ŚLICZNY pokoik dla dziewczynki!! <3 Jak dowiem się że to córeczka na pewno jakoś podobnie zrobię, tak starsznie mi się to spodobało!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 11:17

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest cudny, i wlasnie dlatego jak tak patrze na te dziewczece kolory to sie zastanawiam czy jednak nie wole dziewczynki :) - zart:)

Jeszcze mnie nurtuje jedno...czy oby na pewno chce niebiesko, brazowo szary pokoik dla chlopca, czy nie lepiej ten niebieski zmienic na zielony...??
    Co myślicie?

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czyms takim myslalam na poczatku /KOLORY/

lys78rodtecy_t.jpg

anetaa1607, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania ja bym została raczej przy niebieskim ;)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania rzeczy dla dziewczynki są cudne:) ale i dla chłopczyka mają swój urok:) ja osobiście nie lubię zielonego, wiec wolałabym 1 wersję:) mnie jeszcze nie ogarnęła ta cała gorączka,albo inna jestem;p mąż mówił,ze wózki pewnie koło czerwca zaczniemy przeglądać heh a Wy juz:)

• katepr Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Dora, Zania śliczne pokoje :)
    Kate ja też jeszcze za wiele nie oglądam, wózki patrzyłam ale fotelików już nie :p
    Mi się podoba xlander xa i chyba przy nim zostaniemy ale zapewne kupimy dopiero koło 7-8msc ;)
    Pokój myślę że będzie w stonowanych kolorach typu szary biały beż może jakiś granat lub błękit :) Musze poszukać inspiracji :)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powoli zaczynamy się rozglądać już za wózkami, ale kupowac będziemy myślę wszystko całą taką wyprawkę kwieceń/maj żeby potem z wielkim brzuchalem nie latać po sklepach bo to też mało wygodne i komfortowe. :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katepr o xlander xa słyszałam dobre opinie:) ja nie oglądałam jeszcze żadnej strony, a widzę ze niektóre mają gondolę spacerówkę i 3 część, do czego to służy?

• naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Katepr o xlander xa słyszałam dobre opinie:) ja nie oglądałam jeszcze żadnej strony, a widzę ze niektóre mają gondolę spacerówkę i 3 część, do czego to służy?

fotelik do samochodu, który możesz zamontować również na stelażu i nie dzwigać np gondoli dodatkowo tylko wozić dzieciątko również w tym foteliku:)
    Właśnie na takim wózku nam zależy musi być koniecznie 3w1 :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam wózek bo trafiła się okazja - teraz jeszcze wyprzedaże są z rocznika 2014 więc można kupić sporo taniej - nowa kolekcja na 2015 jest już droższa... fotelik z automatu dokupiłam bo chciałam kolorystycznie zostać w klimacie wózka :) ciuszków pokupowałam trochę też bo wyprzedaże są... nawet kupiłam kombinezon na zimę za 50zł zamiast za 150zł :)

nauczyłam się z synem korzystać z okazji - np zawsze w styczniu,lutym kupuje mu nową kurtkę na za rok - kupuję za 30-50% ceny (np zamiast 250zł daje 75 - 100zł) , odwieszam do szafy z metkami i wszystkim i jak na następny rok nie wpasuje się z rozmiarem czy fason nam się odwidzi to odsprzedaje na allegro jako nową z metkami za np 10-20z ł taniej poniżej ceny wyjściowej i mam na nową kurtkę taką jaką sobie wypatrzy syn :) raz nam się zdarzyło, że zakochał się w innej kurtce i sprzedałam poprzednią i raz za szybko mi wyrósł :) więc teraz też pokupowałam trochę cieplejszych większych ubranek na jesień/zimę za śmieszne pieniądze :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala wrote:
    fotelik do samochodu, który możesz zamontować również na stelażu i nie dzwigać np gondoli dodatkowo tylko wozić dzieciątko również w tym foteliku:)
    Właśnie na takim wózku nam zależy musi być koniecznie 3w1 :)

Właśnie widzę,że niektóre są 3w1:)my chyba fotelik samochodowy będziemy mieć od kumpla załatwiony, więc to by bylo z głowy:)

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Biedroneczka to kontroluj, ja brałam od razu w ciązy 112, a teraz 100 bo się hormony uspokoiły,chodzę co 3-4tygodnie do endo i robię tak badania tez na tsh, ft3 i ft4.
    Nio ja chodze co 4 tyg i robie zawsze TSH na każdej wizycie dostaje skierowanie zawsze na nastepny miesiąc :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    ja kupiłam wózek bo trafiła się okazja - teraz jeszcze wyprzedaże są z rocznika 2014 więc można kupić sporo taniej - nowa kolekcja na 2015 jest już droższa... fotelik z automatu dokupiłam bo chciałam kolorystycznie zostać w klimacie wózka :) ciuszków pokupowałam trochę też bo wyprzedaże są... nawet kupiłam kombinezon na zimę za 50zł zamiast za 150zł :)

nauczyłam się z synem korzystać z okazji - np zawsze w styczniu,lutym kupuje mu nową kurtkę na za rok - kupuję za 30-50% ceny (np zamiast 250zł daje 75 - 100zł) , odwieszam do szafy z metkami i wszystkim i jak na następny rok nie wpasuje się z rozmiarem czy fason nam się odwidzi to odsprzedaje na allegro jako nową z metkami za np 10-20z ł taniej poniżej ceny wyjściowej i mam na nową kurtkę taką jaką sobie wypatrzy syn :) raz nam się zdarzyło, że zakochał się w innej kurtce i sprzedałam poprzednią i raz za szybko mi wyrósł :) więc teraz też pokupowałam trochę cieplejszych większych ubranek na jesień/zimę za śmieszne pieniądze :)
    Dora a Ty znasz już płeć?:) ja jak poznam to tez już coś kupię z ubranek:)

wikaa lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X-lander xa fajny tylko troszke za mala gondola ma tylko 73cm, a ja bym chciala zeby jeszcze dzidzia przez zime pojezdzila i sie zmiescila w calym tym opakowaniu. Np.bebetto ten który wybrałam ma 80cm wiec juz ciut wieksza:)
    I mam jeszcze jedno zastrzezenie co do x-landera, wydaje mi sie,że ta rączka jest jakas taka duza, i znajduje sie zbyt daleko od całości (ale to tylko moje zdanie-jestem lekko pedantyczna osoba, i zawsze rzucaja mi sie w oczy takie szczegoly). A tak to slyszalam,ze znakomicie sie prowadzi:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ