Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
rex mój mąż nigdy nie mógł załapać się na ''puk puk'' zawsze jak przykładał rękę, maluszek jakby się uspokajał, tatuś był taki smutny, aż w końcu powiedziałąm mu żeby nie dotykał tylko popatrzył na brzuszek i tak jak rex pisała były takie widoczne na zewnątrz, tak się ucieszył jak małe dziecko ;p
1kasiulka1 lubi tę wiadomość
-
No to może i ja niedługo będę już czuła regularne puk puk, choć jestem za tym, że powinno się je czuć regularnie od prawie samego początku wtedy kobieta się mniej stresuje
dziewczyny aleee pada, zawieruchai na dodatek ślisko, aż się boję z domu wychodzić, jeszcze tak mi się nie chce iść do pracy nie lubię tego co robię, nudzi mnie to jeszcze osoby z tego działu...eh nie będę nawet gadać bo aż szkoda w każdym razie wcześniej rok pracowałam w tej samej firmie ale w innym dziale i naprawde było nieporownywalnie lepiej już nie mówiąc o ludziach... potem przeszłam do innego działu bo była rekrutacja, ja się nastawiłam, że bedzie fajnie bo będę robić już konkretnie to co lubię (przynajmniej tak było w ogłoszeniu) a tu jakaś padaaaka
i jeszcze ludzie wszyscy starsi o 10 lat albo i więcej nie ma z kim pogadać i nic no masakra...
Co do wczoraj nie zjedliśmy jednak pizzy bo jakoś w końcu przeszła mi ochota będziemy robić dziś i dobrze się składa bo jest międzynarodowy dzień PizzyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 07:20
-
Witam sie pięknie ze wszystkimi:)ja to ostatnio chodze taka szcześliwa , jak nigdy:D w sobote pojechalismy na weekend do moich rodzicow na wies. I w niedziele rano znow obidzilam sie na siusiu i znow maluch dał o sobie znać
tatuś miał tym razem szczeście i obudził sie w tym momencie i poczuł ręką jak piruety robi.ale sie cieszył
a maluch wiercił sie dosyć wyraź z 10 minut i potem zasnął. Ale będąc na mszy w kościele znowu zaczął sie kręcić a ja zaczęłam sie sama do siebie śmiać
pewnie ksiądz za głośno śpiewał i obudził mojego maluszka;)
Wracając wczoraj do domu wstąpiliśmy z mężem do lidla na małe zakupki i ... wypatrzyłam ciuszki dla dzieci ! Oczywiscie musieliśmy coś kupić i tak oto nasz dzidziuś zyskał swoje pierwsz body x2 i błękitny dresik z małpką
Co do nudy w domu to dziewczyny świetnie Was rozumiem. Ja nie mam pracy i z nudów czasem zasypiałam o 19 i potem budzilam sie o 4 rano już wyspana:/ ale ostatnio postanowilam wrócić do swojego hobby i zaczęłam wyszywaćsuper zajęcie i pochłania czas którego miałam w nadmiarze.polecam wypróbować
Co do pokoiku to my nie szykujemy nic poza kącikiem z łóżeczkiem obok naszego łóżka. Niestety mieszkamy w wynajętym i nie będziemy obcym robić remontów. Planujemy jeszcze w tym roku coś kupić swojego ale to dopiero czas pokaże czy uda nam sie te plany zrealizować. Zazdroszczę Wam własnych czterech ścian. Buźka:*rex, 1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość
-
dzień dobry witam i ja... ale u mnie sypie śnieg! szok... wiem, że zima ale nie spodziewałam się aż takich opadów - zwłaszcza, że na weekend je zapowiadali a w weekend cisza... zdziwiłam się mocno... musze zaraz wstać odśnieżyć chodnik przed domem bo chłopaki zaspali i nie zdążyli a straż miejska już widzę łazi i patrzy kto odśnieżył a kto nie, mimo, że to syzyfowa praca póki co co odśnieżę to za godzinę będzie podobnie... szkoda, że nie są tacy pilni w sprawdzaniu czy miasto odśnieżyło swoje tereny albo czy ludzie po psach sprzątają....
co do pokoju to nie mam wizji zbytnio... na pewno trzeba będzie malować bo ten pokój jest fioletowy w motylki jeszcze po poprzednich właścicielach - służy jako graciarnia póki co, więc nie było sensu z nim nic robić - zwłaszcza, że nie do końca znaliśmy przeznaczenie tego pokoju... więc na bank trzeba będzie malować - na pewno na jakiś neutralny szary kolor, dodatków brak w głowie. To co wiem na pewno to okleimy szafę bo jest tam wielka wnękowa i jakąś fototapetę na nią nakleimy ale jeszcze nie mam wizji jaką
idę pooglądać linki co nawklejałyście może cos mi się upatrzy
Claudin ale starsi o 10 lat ludzie mogą być bardzo wartościowi i super partnerami do rozmowy! tylko trzeba się przełamac i nie traktować ich jak staruchów co to z epoki dinozaurów sąnie wiem ile masz lat ale założę się że pewnie z Noną, Wikąą, jesteśmy od Ciebie starsze o jakieś 7 lat min.
ja w pracy lepiej się dogaduje z osobami starszymi o 10-20 lat nawet niż z moimi 2 kolegami rówieśnikami... ale oni to inna bajka
1kasiulka1, wikaa lubią tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
a tak w ogóle Nona śniło mi się dziś, że urodziłaś
córa miała 3500g, była urodzona zupełnie o czasie a ja się wkurzałam, że Ty już urodziłaś a ja nawet brzucha nie mam jeszcze
Nona lubi tę wiadomość
Witam się serdecznie....Nala witaj, świetnie że do nas dołączyłaś...ja też czekam ciągle na ruchy ale nie wiem kiedy to przyjdzie...mam nadzieję, że na dniach coś zacznę czuć dość regularnie i już całkowicie się uspokoję...miłego dnia...
naaala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
naaala wrote:My chcemy takie łóżeczko ''3w1'' coś pokroju takiego:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/
Żeby były dwa poziomy regulowania + zdejmowany bok dla większego już dzieciaczka
zastanów się czy nie lepiej kupić jednak z wyciąganymi szczebelkami łóżko - ze zdejmowanym bokiem są fajne łóżka jak są wieksze - takie 140x70... w takim małym jak zdejmiesz bok to będzie Ci maluch spadał... kilkulatki w łóżkach większych spadają jak nie mają zabezpieczenia... a to 120 nie posłuży dużo dłużej - max do 3 lat i będzie ciasno...
oooo to jest super np - http://bubumarket.pl/pl/p/TODDLER-RAIL-WYMIENNY-BOK-DO-LOZECZKA-140X70-TROLL-WALNUT-orzech/2427 (pierwsze z brzegi rozwiązanie bo 299za sam bok przy łóżeczaku za prawie 2 tyś to lekka przesada)
Nona ale poza lampką inne oświetlenie będzie w pokoiku?? bo ta lampka jest idealna do przewijania w nocy bo daje bardzo delikarne światło rozproszone, że nie wybudzi dziecka ale do oświetlania pomieszczenia się ni nadająWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 08:32
Witam Was dziewczynki w poniedziałkowy poranek ! ;*
U nas strasznie ponuro, szaro, smutno aż z łóżka nie chce się wychodzić
U nas na nocce byli dzisiaj bracia mojego mężulka, jeden wstał o 8 siedzi i gra w minecrafta a drugi jeszcze śpi, ach te dzieci
dora8201 takie zabezpieczenie można również dokupić osobno i zamontować na tym łóżeczku, ale z tym rozmiarem może faktycznie za małe, może poszukamy coś większego. -
naaala wrote:Witam Was dziewczynki w poniedziałkowy poranek ! ;*
U nas strasznie ponuro, szaro, smutno aż z łóżka nie chce się wychodzić
U nas na nocce byli dzisiaj bracia mojego mężulka, jeden wstał o 8 siedzi i gra w minecrafta a drugi jeszcze śpi, ach te dzieci
dora8201 takie zabezpieczenie można również dokupić osobno i zamontować na tym łóżeczku, ale z tym rozmiarem może faktycznie za małe, może poszukamy coś większego.
pewnie, że możnabardziej chodziło mi o to, że można też już kupić gotowe od razu:)
co do dekorowania pokoju to Młodemu na starym mieszkaniu zrobiliśmy bardzo uniseksowy początkowo pokój - była mały i nasz wspólny - łóżko nasze i jego, szafa i komoda i po miejscuale mi się podobał
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/dscn3345_zpsrenbp1h7.jpg
ale teraz już nie będzie taki intensywnybardziej stonowany... potem zaszalejemy jak już będziemy zmieniać na pokój dla starszaka - zrobimy tak jak sobie wymarzy... jak starszy ma piłkarski pokój - mogę się pochwalić jak któraś będzie ciekawa
zielona1, Claudin, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość
Dora ja tak ogólnie nic do nich nie mam jestem zawsze nastawiona przyjaźnie ale oni sie tak zachowują dziwnie bo znają sie pewnie odkąd tu pracują, między sobą rozmawiają a, że już miejsca na moje biurko nie było obok nich siedzę jakby na uboczu i czuję się taka no właśnie z boku. we wcześniejszych pracach też miałam starsze od siebie osoby czasem jeszcze więcej i było fajnie
i pogadać się dało a tu trochę zamknięte towarzystwo.
Wiecie zauważyłam jedna zależność kiedy moje Słonko sie ruszajak muzyka głośno gra, czy to w domu czy w samochodzie to wtedy czuję że potancówka się odbywa
A co do pokoiku my póki co również robomy kącik dla malucha w naszej sypialni, dla mnie będzie to wygodniejsze. Jak podrośnie otrzyma swój pokoik
Kasia25 też zjechałam wczoraj do Lidla iteż widziałam te body! Były wlasnie błękitne, rózowe, widzialam też jakieś ubranko z Myszką Minnieale póki co nic nie kupiliśmy bo nawet nie wiemy czy to dziewczynka czy chłopczyk.
U mnie taki korek słuchajcie, ze poszłam do pracy 30 min na piechotęsypie jak cholera a na ulicach armagedon.
-
naaala wrote:dora 8201 śliczny ten unisexowy pokoik!
pewnie że się chwal!!
no to sie chwalę bo się napracowaliśmy przy tym pokoju
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/328789a0-f64c-4a5c-86d6-4fabf65a27b1_zpsm2dkfvte.jpg
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/dscn8746_zpsgrcrehai.jpg
druga ściana jest pusta - stoi mały stolik i krzesełko i pudła z zabawkami... w tym roku musimy dokupić biurko i wiszące szafki bo w końcu kawaler do 1 klasy idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:18
Sandra94w, anetaa1607, Claudin, zielona1, 1kasiulka1, Smartunia, believe, wikaa, ewela86, MarliOne lubią tę wiadomość
dzień dobry:) wczoraj już nie zaglądałam,bo jak poszliśmy na pizzę, to poźniej odpoczywałam i czytałam:) i oglądałam skoki, niedzielny relax:) a widzę,że już naprodukowałyście sporo:) ja na ruchy jeszcze nie liczę,bo ja z Was prawie ostatnia jestem, mam termin na 30:) ale fajnie by było już poczuć
u mnie też sypie śnieg:)
Dora super pokoik:)dora8201 lubi tę wiadomość
-
Biedroneczka83 wrote:wiesz co mnie skoczyło z 2 do 4 tsh w ciągu miesiąca i dała mi teraz z 50 na 75 euthyrox sama nie wiem
-
Dzień dobry
Ile śniegu a ja do babci do szpitala muszę jechać
chyba wyjdę z godzinę wcześniej żeby znaleźć samochód pod tymi zwałami śniegu
Jeśli chodzi o ruchy to ja je czuję tak od początku 16 tygodnia. I tu jest dziwne bo rzadko czuję "przelewanie" czy "bulgotanie" natomiast częściej kopniakiŚmieszny przykład - przyszedł detektor i z godzinę szukałam bicia serduszka. Zaczęłam się już martwić i dostałam nagle kopniaka (chyba, żebym już przestała naciskać detektorem na brzuch)
Więc u mnie w brzuchu to chyba jakiś piłkarz rośnie
Co do pokoików to Wam zazdroszczęMy będziemy mieli dziecko ze sobą w sypialni a jak podrośnie to będziemy musieli się przeprowadzić gdzieś
U mnie mamy dosłownie miejsce na łóżeczko i jakąś małą szafeczkę - więc problem z przewijakiem sam się rozwiązał. Kupimy taki chyba nakładany na łóżeczko. Któraś z Was korzystała?
wikaa lubi tę wiadomość