Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę ruchów, u mnie 17 tydzień i już od tygodnia leże parę razy dziennie w różnych godzinach i staram się wczuć w swoje ciało. Nawet z detektorem leżę i słucham kiedy się porusza i w tym momencie próbuję to wyczuć. Ale nic
-
Witaj Naala
Ale narobiłyście smaka na te truskawkiAż boję się reakcji mojego mężczyzny jak będzie musiał jechać w nocy i szukać bo nie zasnę
A mnie na L4 wygonili o dziwo koledzy z pokoju bo wchodziłam do pracy zapłakana (nie miałam siły chodzić), ciągle mnie mdliło i bardzo bolał brzuch. I w sumie szybko trafiłam do szpitala (7 tyg) i stamtąd przy wypisie dostałam od razu miesiąc zwolnienia. Niby mi moje dolegliwości przechodzą powoli ale nie wyobrażam sobie wrócić do pracy... Po 2 godzinach siedzenia ból brzucha jest nie do wytrzymania... Mam nadzieję, że zostanę na zwolnieniu bo od początku ciąży czuję się po prostu słaba. Macie jakieś pomysły co robić jak się ciągle jest zmęczonym? Przejdę się kawałek i muszę usiąść. W domu jak coś ogarniam to też ciągle muszę robić przerwy... Strasznie to irytujące
naaala lubi tę wiadomość
-
JagodaP wrote:Zazdroszczę ruchów, u mnie 17 tydzień i już od tygodnia leże parę razy dziennie w różnych godzinach i staram się wczuć w swoje ciało. Nawet z detektorem leżę i słucham kiedy się porusza i w tym momencie próbuję to wyczuć. Ale nic
Nie martw się, niedługo już będzie tak maluszek kopał że hoho !
Ja najlepiej czuję malca jak leże na plecach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:54
Nona lubi tę wiadomość
-
naaala witamy i zapraszamy do wpisania się https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0
Jagoda cierpliwości już nie długo nie będziesz musiała wsłuchiwać się i wczuwać jeśli chodzi o ruchy dzidziusia zobaczysz to samo przyjdzie, będziesz sobie leżała wieczorkiem (ja tak miałam) i ktoś zapuka z tamtej strony
Ps co do truskawek jutro nie odpuszczę Musze je MIEĆbędę miała serce i nie będę ganiać męża po nocy w poszukiwaniach bo dziś nie miałam ochoty mimo wszystko wychodzić z domku widząc ten mróz i biel za oknem.
Ps od obiadu chyba co 30 min biegam do łazienki tak mnie naciska na pęcherz miała któraś zwas też tak częste parcie na "1" ? -
Witajcie dziewczyny. Ale dzisiaj naskrobałyście,przez Was zrobiłam się głodna,
Nala Witaj,rozgość się
Gigsa ja robię zawsze sałatę lodową z pomidorem,ogórkiem,papryką,ser feta i kurczak(pokrojony w kostkę i wcześniej usmażony) mniam....no i do tego jakiś sos sałatkowy
Co do eutyhyroxu przed ciążą brałam 25 jak zaszłam w ciąże 37,5 a teraz 50 i za tydzień robię badania TSH,FT3,FT4
Ja jestem na L4 od początku ciąży ze względu na warunki pracy... i powiem Wam że za chwilę oszaleje,przez to że wylądowałam dwa razy w szpitalu i każą mi leżeć w domu i się oszczędzać wariuje...muszę wyjśc do ludzi,każde zakłucie w jajnkiku,jakiś inny ból w brzuchu wywołuje u mnie starszną panikę nie cieszę się z ciąży,cały czas boje sie że z moją maleńką będzie coś nie tak,ze pójdę na usg i serduszko nie będzie bić i co najgorsze nie mogę odgonić tych złych myśli,najchętniej chociaż raz w tygodniu poszłabym na usg to się robi chore to chyba wszystko przez to że tyle lat sie starałam o tą ciąże a teraz siedze też w domu i nie mam zajęcia....
Co do ruchów ja czuje coraz wyraźniejsze puk,puk ale też czasem czuje tylko smyranie nie wiem od czego to zależy,mam nadzieję że to moja maleńka u mnie już 20 tydzień i niestety na codzień jej nie czuje i wtedy się martwię..
naaala lubi tę wiadomość
-
1kasiulka1 wrote:naaala witamy i zapraszamy do wpisania się https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0
Jagoda cierpliwości już nie długo nie będziesz musiała wsłuchiwać się i wczuwać jeśli chodzi o ruchy dzidziusia zobaczysz to samo przyjdzie, będziesz sobie leżała wieczorkiem (ja tak miałam) i ktoś zapuka z tamtej strony
Ps co do truskawek jutro nie odpuszczę Musze je MIEĆbędę miała serce i nie będę ganiać męża po nocy w poszukiwaniach bo dziś nie miałam ochoty mimo wszystko wychodzić z domku widząc ten mróz i biel za oknem.
Ps od obiadu chyba co 30 min biegam do łazienki tak mnie naciska na pęcherz miała któraś zwas też tak częste parcie na "1" ?
Już się wpisałam, ale macie tą tabelkę rozbudowanąFajna!
Kurcze dziewczyny truskawki!!Zjadłabym sorbet truskawkowy!!!
-
nick nieaktualny
-
Nona będziemy razem krzyczeć na porodówce!
My na razie nie zastanawialiśmy się dokładnie nad urządzeniem kącika na maleństwa bo nie znamy jeszcze płci, jeżeli chodzi o kolr mebelków na pewno będzie białe łóżeczko z Ikei, przewijak taki na łóżeczko to raz, a jak mój Artur pożegna się z biurkiem to kupimy jeszcze taki stojący z miejscem na kosmetyki, pampersy i różne przybory dla maluszka, nie ukrywamy że chcielibyśmy dziewczynkę, takie mam nawet przeczucie ale ostatnio maluszek tak się kręcił że nie dało rady go podejrzeć dopiero 26 lutego teraz idziemy, mam nadzieję że wtedy się dowiemy i będziemy mogli już cokolwiek zaplanować bardziejNona, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Witaj naaala. Zapraszamy do nas
Jak na pierwszą ciążę to szybciutko ruchy poczułaś. Super.
Anetaa nie martw się. Wszystko jest i będzie dobrze ! Wspomnisz moje słowa w lipcu
Gigsa nie wiem ile cm. miało to dziecko, ale było naprawdę duże. ...
Jagoda ono nie urodziło się w Polsce. Mama o ciąży dowiedziała się w 3 trymestrze i też do najmniejszych nie należała... Niby w reportażu nie mówili nic o cukrzycy ale któż to wie....
Dobrej nocki. Jutro do pracy a ja od 20.30 w łóżku i usnąć nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 23:10
naaala, anetaa1607 lubią tę wiadomość
-
U nas to ewidentnie ruchy, już któryś dzień z kolei. Dziś miałam wrażenie jakby "podpłynęło" bliżej skóry:) dziwne uczucie, ale banan z twarzy nie schodzi:)
Nona co do pokoiku...super pomysły. U nas też ma być białe lóżeczko i białe mebelki (komoda + jakiś regalik na kosze, zabawki itp), co do kolorów to jeśli bedzie chłopiec to chcemy szaro-białe pasy + kolory kilka odcieni niebieskiego,brązu i bieli. Jeśli dziewczynka to również szro-białe pasy ale dodatki będą po prostu różowo białe:) Ale teraz jak popatrzyłam na te marynarskie kolory to też wyglądaja super:)
Będę robiła zestawienie pokoik przed i po:)Nona, Smartunia lubią tę wiadomość
-
Nona bardzo zachęciłaś mnie do zakupu
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
genialne rozwiązanie na łóżeczko.
Jeśli chodzi o przewijak to ja dostałam taki
http://przewijak.pl/galeria/?ok-baby-flat-przewijak-skladany-wielofunkcyjny
A łóżeczko kupiliśmy z mężem takie
http://my-sweet-angel.pl/lozeczkokolyska-z-szuflada-radek-biala-p-83.html
czeka tylko na swój czas by na lato je złożyć
Jeśli chodzi o pozostałe mebelki to z racji małego pokoiku jaki mamy dla dziecka oprócz łóżeczka stoi w nim taka komoda
http://www.agatameble.pl/produkty/produkt/kredensy-komody-bufety/komoda-crmk35l
już mam schowane w niej pierwsze ciuszki potem tylko dokupimy jakiś wygodne krzesło/fotel i zobaczymy....
Aha jesli chodzi o oświetlenie to mamy takie z regulacja natężenia światła
http://klosze.com.pl/galeria/?duzy-klosz-do-plafoniery-zolty-ksiezyc
Lampa ta daje akurat w naszym przypadku fajne ciepłe światło i ładny efekt dlatego żę mamy tapetę w pokoiku w kolorze żółtym też z gwiazdkami także jest uniwersalny reszta dodatków będzie dokupowana jak poznamy płeć dziecka.
Miłej nocki
Nona lubi tę wiadomość
-
Nala witaj
Któraś o ruchy pytała.. Nie wiem teraz która już przysypiam
Ja dopiero od kilku dni czuję dzień w dzień, wcześniej smyranko miałam nieregularne bardzo. Czasem 2 dni nic.
A w poprzedniej ciąży w 14 się zaczęło a ok 17 już miałam normalne, widoczne na zewnątrz, intensywne wypychanie.
Jeszcze przyjdzie czas na mocne szturchańce
Jeszcze nie myślałam o wystroju pokoju. Jak już pooglądam co nieco to Wam podeślę
naaala, Claudin lubią tę wiadomość