X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę ruchów, u mnie 17 tydzień i już od tygodnia leże parę razy dziennie w różnych godzinach i staram się wczuć w swoje ciało. Nawet z detektorem leżę i słucham kiedy się porusza i w tym momencie próbuję to wyczuć. Ale nic :(

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
  • Aryll Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Naala :)

Ale narobiłyście smaka na te truskawki :) Aż boję się reakcji mojego mężczyzny jak będzie musiał jechać w nocy i szukać bo nie zasnę ;)

A mnie na L4 wygonili o dziwo koledzy z pokoju bo wchodziłam do pracy zapłakana (nie miałam siły chodzić), ciągle mnie mdliło i bardzo bolał brzuch. I w sumie szybko trafiłam do szpitala (7 tyg) i stamtąd przy wypisie dostałam od razu miesiąc zwolnienia :). Niby mi moje dolegliwości przechodzą powoli ale nie wyobrażam sobie wrócić do pracy... Po 2 godzinach siedzenia ból brzucha jest nie do wytrzymania... Mam nadzieję, że zostanę na zwolnieniu bo od początku ciąży czuję się po prostu słaba. Macie jakieś pomysły co robić jak się ciągle jest zmęczonym? Przejdę się kawałek i muszę usiąść. W domu jak coś ogarniam to też ciągle muszę robić przerwy... Strasznie to irytujące ;)

naaala lubi tę wiadomość

relgk6nlj3x7mtee.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagodaP wrote:
    Zazdroszczę ruchów, u mnie 17 tydzień i już od tygodnia leże parę razy dziennie w różnych godzinach i staram się wczuć w swoje ciało. Nawet z detektorem leżę i słucham kiedy się porusza i w tym momencie próbuję to wyczuć. Ale nic :(

Nie martw się, niedługo już będzie tak maluszek kopał że hoho ! :D
    Ja najlepiej czuję malca jak leże na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:54

Nona lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naaala witamy i zapraszamy do wpisania się https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0

Jagoda cierpliwości już nie długo nie będziesz musiała wsłuchiwać się i wczuwać jeśli chodzi o ruchy dzidziusia zobaczysz to samo przyjdzie, będziesz sobie leżała wieczorkiem (ja tak miałam) i ktoś zapuka z tamtej strony :)

Ps co do truskawek jutro nie odpuszczę Musze je MIEĆ :) będę miała serce i nie będę ganiać męża po nocy w poszukiwaniach bo dziś nie miałam ochoty mimo wszystko wychodzić z domku widząc ten mróz i biel za oknem.
    Ps od obiadu chyba co 30 min biegam do łazienki tak mnie naciska na pęcherz miała któraś zwas też tak częste parcie na "1" ?

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Ale dzisiaj naskrobałyście,przez Was zrobiłam się głodna,
    Nala Witaj,rozgość się
    Gigsa ja robię zawsze sałatę lodową z pomidorem,ogórkiem,papryką,ser feta i kurczak(pokrojony w kostkę i wcześniej usmażony) mniam....no i do tego jakiś sos sałatkowy
    Co do eutyhyroxu przed ciążą brałam 25 jak zaszłam w ciąże 37,5 a teraz 50 i za tydzień robię badania TSH,FT3,FT4
    Ja jestem na L4 od początku ciąży ze względu na warunki pracy... i powiem Wam że za chwilę oszaleje,przez to że wylądowałam dwa razy w szpitalu i każą mi leżeć w domu i się oszczędzać wariuje...muszę wyjśc do ludzi,każde zakłucie w jajnkiku,jakiś inny ból w brzuchu wywołuje u mnie starszną panikę nie cieszę się z ciąży,cały czas boje sie że z moją maleńką będzie coś nie tak,ze pójdę na usg i serduszko nie będzie bić i co najgorsze nie mogę odgonić tych złych myśli,najchętniej chociaż raz w tygodniu poszłabym na usg to się robi chore to chyba wszystko przez to że tyle lat sie starałam o tą ciąże a teraz siedze też w domu i nie mam zajęcia....
    Co do ruchów ja czuje coraz wyraźniejsze puk,puk ale też czasem czuje tylko smyranie nie wiem od czego to zależy,mam nadzieję że to moja maleńka u mnie już 20 tydzień i niestety na codzień jej nie czuje i wtedy się martwię..

naaala lubi tę wiadomość

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1kasiulka1 wrote:
    naaala witamy i zapraszamy do wpisania się https://docs.google.com/spreadsheets/d/1SH9sL9eAVhGo6o3xj3paw0xLPsNLoE9NyAqCqrJCHZc/edit#gid=0

Jagoda cierpliwości już nie długo nie będziesz musiała wsłuchiwać się i wczuwać jeśli chodzi o ruchy dzidziusia zobaczysz to samo przyjdzie, będziesz sobie leżała wieczorkiem (ja tak miałam) i ktoś zapuka z tamtej strony :)

Ps co do truskawek jutro nie odpuszczę Musze je MIEĆ :) będę miała serce i nie będę ganiać męża po nocy w poszukiwaniach bo dziś nie miałam ochoty mimo wszystko wychodzić z domku widząc ten mróz i biel za oknem.
    Ps od obiadu chyba co 30 min biegam do łazienki tak mnie naciska na pęcherz miała któraś zwas też tak częste parcie na "1" ?

Już się wpisałam, ale macie tą tabelkę rozbudowaną :) Fajna! :D

Kurcze dziewczyny truskawki!! :( Zjadłabym sorbet truskawkowy!!!

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek właśnie daje mi o sobie znać, spokojnie można położyć się spać niedługo ;)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:32

1kasiulka1, zielona1 lubią tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona będziemy razem krzyczeć na porodówce! :)

My na razie nie zastanawialiśmy się dokładnie nad urządzeniem kącika na maleństwa bo nie znamy jeszcze płci, jeżeli chodzi o kolr mebelków na pewno będzie białe łóżeczko z Ikei, przewijak taki na łóżeczko to raz, a jak mój Artur pożegna się z biurkiem to kupimy jeszcze taki stojący z miejscem na kosmetyki, pampersy i różne przybory dla maluszka, nie ukrywamy że chcielibyśmy dziewczynkę, takie mam nawet przeczucie ale ostatnio maluszek tak się kręcił że nie dało rady go podejrzeć dopiero 26 lutego teraz idziemy, mam nadzieję że wtedy się dowiemy i będziemy mogli już cokolwiek zaplanować bardziej :)

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj naaala. Zapraszamy do nas ;-) Jak na pierwszą ciążę to szybciutko ruchy poczułaś. Super.
    Anetaa nie martw się. Wszystko jest i będzie dobrze ! Wspomnisz moje słowa w lipcu ;-)

Gigsa nie wiem ile cm. miało to dziecko, ale było naprawdę duże. ... :-D
    Jagoda ono nie urodziło się w Polsce. Mama o ciąży dowiedziała się w 3 trymestrze i też do najmniejszych nie należała... Niby w reportażu nie mówili nic o cukrzycy ale któż to wie....

Dobrej nocki. Jutro do pracy a ja od 20.30 w łóżku i usnąć nie mogę :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 23:10

naaala, anetaa1607 lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa podobno postura ciała kobiety dużo też wpływa na to kiedy poczuje się ruchy, może dlatego, bo jestem starsznie szczupła, sama byłam zdziwiona jak już pisałam no ale jak widać możliwe :)

wikaa lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to ewidentnie ruchy, już któryś dzień z kolei. Dziś miałam wrażenie jakby "podpłynęło" bliżej skóry:) dziwne uczucie, ale banan z twarzy nie schodzi:)

Nona co do pokoiku...super pomysły. U nas też ma być białe lóżeczko i białe mebelki (komoda + jakiś regalik na kosze, zabawki itp), co do kolorów to jeśli bedzie chłopiec to chcemy szaro-białe pasy + kolory kilka odcieni niebieskiego,brązu i bieli. Jeśli dziewczynka to również szro-białe pasy ale dodatki będą po prostu różowo białe:) Ale teraz jak popatrzyłam na te marynarskie kolory to też wyglądaja super:)
    Będę robiła zestawienie pokoik przed i po:)

Nona, Smartunia lubią tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 a to Twoje pierwsze maleństwo?? :)

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona ta stronka dekoratoramator fajna sprawa. Co do łóżeczka ja wolę bez dolnej szuflady. A jeśli chodzi o przewijak jasne ze lepszy zdejmowany...

czy ja w końcu usnę ??? :O

Nona lubi tę wiadomość

• naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa odłóż telefon, tablet, laptopa cokolwiek co trzymasz w rączkach, zamknij oczka i spróbuj zasnąć, bo tak jak co chwilka wchodzisz to ciężko Ci będzie zasnąć :(

wikaa, zania1313 lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona bardzo zachęciłaś mnie do zakupu
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/
    genialne rozwiązanie na łóżeczko.

Jeśli chodzi o przewijak to ja dostałam taki
    http://przewijak.pl/galeria/?ok-baby-flat-przewijak-skladany-wielofunkcyjny

A łóżeczko kupiliśmy z mężem takie
    http://my-sweet-angel.pl/lozeczkokolyska-z-szuflada-radek-biala-p-83.html
    czeka tylko na swój czas by na lato je złożyć

Jeśli chodzi o pozostałe mebelki to z racji małego pokoiku jaki mamy dla dziecka oprócz łóżeczka stoi w nim taka komoda
    http://www.agatameble.pl/produkty/produkt/kredensy-komody-bufety/komoda-crmk35l
    już mam schowane w niej pierwsze ciuszki potem tylko dokupimy jakiś wygodne krzesło/fotel i zobaczymy....

Aha jesli chodzi o oświetlenie to mamy takie z regulacja natężenia światła
    http://klosze.com.pl/galeria/?duzy-klosz-do-plafoniery-zolty-ksiezyc

Lampa ta daje akurat w naszym przypadku fajne ciepłe światło i ładny efekt dlatego żę mamy tapetę w pokoiku w kolorze żółtym też z gwiazdkami także jest uniwersalny reszta dodatków będzie dokupowana jak poznamy płeć dziecka.

Miłej nocki :)

Nona lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy takie łóżeczko ''3w1'' coś pokroju takiego:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10248519/

Żeby były dwa poziomy regulowania + zdejmowany bok dla większego już dzieciaczka :)

Nona lubi tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. naaala, odkładam telefon i zamykam oczy.... ;-)

• naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa dobranoc ;*

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nala witaj :)
    Któraś o ruchy pytała.. Nie wiem teraz która już przysypiam :P
    Ja dopiero od kilku dni czuję dzień w dzień, wcześniej smyranko miałam nieregularne bardzo. Czasem 2 dni nic.
    A w poprzedniej ciąży w 14 się zaczęło a ok 17 już miałam normalne, widoczne na zewnątrz, intensywne wypychanie.
    Jeszcze przyjdzie czas na mocne szturchańce :)
    Jeszcze nie myślałam o wystroju pokoju. Jak już pooglądam co nieco to Wam podeślę :D

naaala, Claudin lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ