WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szykuje się wyżerka:) my w następną sb mamy wyjazd na imprezy urodzinowe mojej siostry i jej córki:) połączone urodziny bo mają koło siebie:) siostra zawsze wymyśla różne nowości kulinarne, więc tez pewnie będę jak bączek hehe,bo ja uwielbiam jeść;)ale ze względu na tarczycę hamuję się:P

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah ja tez kocham jesc :P ja sie zastanawiam czy np euthyrox nie hamuje mojej wagi bo wsumie odkąd zaczęłąm brac nie tyje :P pomimo ciązy

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smartunia to musisz uważać, oby cukier był w normie.
    My zmykamy do kościółka a poźniej na pizzę:) ale narobiłyście mi smaka:) miłej niedzieli Kochane:);* odpocznijcie:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hahah ja tez kocham jesc :P ja sie zastanawiam czy np euthyrox nie hamuje mojej wagi bo wsumie odkąd zaczęłąm brac nie tyje :P pomimo ciązy

Zależy jaką masz dawkę:) jeżeli masz zbyt dużą dawkę to nic nie przytyjesz, mi jak za dużo dawał to wręcz raz schudłam mimo ze duzo jadłam, jak mam za mało leku to tyję a jak w normie, to po prostu muszę racjonalnie się odżywiać,zeby waga była w normie:)

• Verona Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ale miałam nadrabiania przez wczorajszą nieobecność małżowo-urodzinową,ale przynajmniej cała rodzinka się spotkała.
    Mnie nadal męczy choróbsko i na dodatek wyszła mi opryszczka z tego wszystkiego.
    Ale macie piękne brzuszki, co jeden to ładniejszy i każdy inny, ja mam duży pod koniec dnia a mniejszy jak wstane.
    Ale o smakołykach tu mówicie, mi mamusia przywiozła wczoraj rybkę w pomidorach, a dzisiaj na obiad robiłam spaghetti z groszkiem,ale pizze tez bym wszamała.
    Witam nowe mamusie

3i49p07wevcalt60.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przez Was kupiłam spody do pizzy i dzisiaj będzie pizzowa kolacja :D kupiliśmy salami, szynkę, pieczarki, zapomniałam o ananasie ;) ale będzie za to z szynką i pieczarkami i pepperoni :) już się doczekać nie mogę.
    Oczywiście rzeczy na sałatki też kupiłam i pomidorki cherry i rukole, którą kocham.
    I słuchajcie, dorwałam truskawki! :D i już kilka oszamałam z cukrem, pyszne.
    Naszło mnie jeszcze na pstrąga, więc kupiliśmy i zrobimy jakiegoś w ziołach z frytkami (matko jak ja dawno nie jadłam fryyteek!) i obok musowo sałatka.
    Ale po tych zakupach głowa mnie coś rozbolała i czułam się jak na karuzeli, zmierzyłam ciśnienie a tu 91/52 znowu niskie zwłaszcza to dolne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 15:21

dora8201 lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:15

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Claudin smacznej pizzy życzę;) Ja już po obiadku i leże na masę;D
    Claudin powiedz mi czy wiesz kiedy miałaś owulacje?
    Niewiem dokładnie kiedy, wiem, że na pewno pierwszą miałam jakoś 2 lub 3 tyg po miesiączce, przynajmniej tak się czułam jak na owu.
    Wcześniej przez 5 lat brałam tabletki, przed ich braniem też nigdy nie miałam regularnie po ich braniu też nie.
    I powiem szczerze, że tym cyklu kiedy zaszłam w ciąże zauważyłam u siebie 2 razy śluz płodny w odstępie 2 tyg.
    Okres miałam jakoś w połowie września :D więc z racji, że wiedziałam, że czasem nie mam po 1 miesiąc okresu myślałam, że przyjdzie pod koniec października ew. początek listopada a tu nic, a brzuch bolał jak na ten dzień. A tu Dzidziula się okazała :)

Dzięki za smaczną pizzę, już się o to postaram żeby była ala Dominos albo i lepsza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 15:44

• juwelka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:15

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie znam.Dlatego poród mam wyliczony z USG bo z miesiączki by było nie miarodajnie.
    Nigdy dokładnie nie wiedziałam czy mam już owu czy nie bo śluz taki płodny widziałam u sobie bardzo rzadko. Objawy jakie u siebie zauważałam i wiedziałam, że wtedy albo jest owu albo jestem przed owu to ból pleców, jajników i podbrzusza.
    A tabletki odstawiłam ponad rok temu jak uznałam, że nie chce już więcej tego łykać i się dalej truć , że chcę mieć powoli bejbika :)
    Ale potem jak analizowałam wiek dzidzi z USG, doszłam do wniosku że było to jakoś mniej więcej początek października i to by się w sumie zgadzało patrząc teraz na zapiski z Ovu Frienda gdzie wpisywałam objawy w poszczególnych dniach hehe.Tylko jak mówię to, że była wtedy na 100% owu to tak bardziej na intuicję bo pewności nigdy nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 15:58

• rex Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Narzekacie, że dziewczyny na FB piszą a ja od nocy trzy strony tutaj musiałam nadrabiać :P
    Ja tam nie mam konkretnych smaków na nic. Za słodyczami nigdy nie przepadałam, więc i teraz mnie nie męczy :D
    Truskawki i maliny pochłaniam w dużych ilościach bo u nas akurat tylko do marca sezon na nie.
    A Wasze posty na szczęście czytałam po baaaaardzo sytym obiedzie więc nie jestem wściekła, że ktoś mi smaka narobił :P

dora8201 lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rex, a szkoda... myślałam, że może komuś ja zrobię smaka. No nic to i ja idę powoli obiad robić, bo dzidzi czuję że głodna bo aż mnie w brzuchu ssie :)
    Właśnie od początku ciąży mam tak, że jak nagle mi glukoza spada, to muszę zjeść coś słodkiego, obojętnie czy kawałek czekolady czy banana czy mandarynkę muszę coś słodkiego bo mam wrażenie, że zemdleję i zwymiotuję naraz i te okropne ssanie w żołądku

Właśnie, bo nikt mi nie odpowiedział, czy jesteście już na L4 i jak tak to czy nie ma jakiś większych problemów żeby lekarz przepisał takie? Bo mi jako tak nic nie dolega tylko po po prostu jestem baardzo zmęczona, nie mogę się skupić na pracy, bolą mnie plecy od 8h siedzenia przy kompie i brzuch robi mi się po całym dniu twardy i ciężki jakbym nie wiem co miała w środku, po pewnym czasie kręci mi się w głowie i czuję się jak pijana. Więc chciałabym już niedługo wziąć sobie wolne do czasu porodu.

• pepitka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, to chyba zależy od lekarza, jednego trzeba sie o L4 prosić inny wciska Ci je bez powodu. Z tego co wiem dużo tu dziewczyn jest na zwolnieniu ze względu na warunki pracy, inne bo samopoczucie kiepskie a część czuje sie świetnie i będzie pracować póki będą chciały czy mogły :) ja jestem na urlopie wychowawczym ale tez niedługo przechodzę na L4 chociaż to co robiłam do tej pory (czyli wychowanie dziecka) to będę robić dalej hihihi ;)

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin, ja mam tak, że jak mi cukier spadnie to strasznie sponiewierana jestem, serce mi wali i ręce mi się telepią, ale wtedy zawsze coś czekoladowego albo kilka łyków coli rozwiązuje problem.
    L4 nie chcę :( niemawidzę nic nie robić, depresji dostaję, więc szefowa jeszcze nie wie a lekarz na pytanie czym się zajmuję usłyszał, że jestem bezrobotna :P
    Nikt mnie do niczego zmuszał nie będzie :)
    Myślę, że ok maja sobie odpuszczę pracę, ale tylko ze względu na zakupy, pokoik itp..

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja byłam do końca stycznia na l4 a od lutego wróciłam do pracy. Moja gin dała zwolnienie bez problemu, ale ja miałam (i mam nadal) duże problemy z mdłościami i wymiotami. Dzisiaj np. z rana znowu pochyliłam się nad kiblem ... :-( W piątek w pracy koleżanka zrobiła sobie zupkę chińską i myślałam, że zwymiotuje tam gdzie siedzę. ...
    Co do pracy ciężarnych przy komputerze kodeks pracy określa jasno - tylko 4 h, przy całym etacie przełożony musi wypełnić Ci kolejne 4 inna pracą. :-)

Smartunia gratuluję dziewczynki, zasili grono lipcowych dzieciaczków płci pięknej. Rozumiem, że w szpitalu byłaś ze względu na uregulowanie cukrów ? Jesteś na samej diecie czy dodatkowo na tabletkach/insulinie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 17:07

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • Verona Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na l4 od początku bo mam ciężką pracę pod względem psychicznym no i fizycznym też, ale bardzo bym chciała pracować bo w chacie miejsca nie mogę sobie czasem znaleźć i wymyślam pierdoły.Chyba jutro będę miała na obiad pizze albo sushi mniam mniam

3i49p07wevcalt60.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my na L4 od początku grudnia ze względu na 12 h system pracy:-( ale powiem wam,że zwariować można...już bym chciała dzidziunie na świecie:-)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Zależy jaką masz dawkę:) jeżeli masz zbyt dużą dawkę to nic nie przytyjesz, mi jak za dużo dawał to wręcz raz schudłam mimo ze duzo jadłam, jak mam za mało leku to tyję a jak w normie, to po prostu muszę racjonalnie się odżywiać,zeby waga była w normie:)
    wiesz co mnie skoczyło z 2 do 4 tsh w ciągu miesiąca i dała mi teraz z 50 na 75 euthyrox sama nie wiem

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• gigsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od samego początku. Czuję się dobrze, ale zrezygnowałam z pracy ze względu na jej charakter. Ginekolog na pierwszej wizycie zapytał co robię i sam zaproponował zwolnienie. Poza tym ja już nie chcę tam wracać, więc nie było mi szkoda. Choć nie powiem, czasem tęsknię za pracą.

zania1313 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin ja na L4 od 6 tyg ciąży :) jestem bo miałam 24h mdłości nie dało sie nawet w szpitalu byłam :P na kroplówkach a potem juz nie wracałam i nie zamierzam wracać zreszta nawet mojego kompa w pracy juz nie ma

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ