WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, zła kobieto :P mi narobilas smaka!!! Ehhh, jak ja bym sobie zjadła golabkow, ale są takie pracochlonne... Muszę sie wziac kiedyś za nie, może na tłusty czwartek zamiast pączków? ;)

dora8201 lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • ChillaTeqilla Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora ja marzę o gołąbkach, ale żeby ktoś mi je zrobił ;) ja jestem na ovu od samych starań, na lipcowkach od pozytywnego testu. Na fejsie też podczytuje, bo w nocy spać nie mogę :/ także jestem na bieżąco i tu i tu. Ale to przez telefon, gdyby nie on to nie chciałoby mi się przy kompie siedzieć.

28.V '15 - godz. 20:15
    <3 <3 <3 Natalia <3 <3 <3
    c55fyx8dwobah069.png
    bfarxzdv5l4mq6mq.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do grupy na fb to rzeczywiście jest czasopochlaniaczem ;D i dużo postow sie tam produkuje, czasem ciężko tam nadążyć. ale tu tez chce zaglądać bo dużo dziewczyn zostało no i są nowe mamuski które tez mają dużo do powiedzenia :) także staram sie dzielić jakoś ten czas między te dwie grupy choć to trudne ;D ale czytam zawsze na bieżąco, mam duży sentyment do belly ;)

Nona lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChillaTeqilla wrote:
    Dora ja marzę o gołąbkach, ale żeby ktoś mi je zrobił ;) ja jestem na ovu od samych starań, na lipcowkach od pozytywnego testu. Na fejsie też podczytuje, bo w nocy spać nie mogę :/ także jestem na bieżąco i tu i tu. Ale to przez telefon, gdyby nie on to nie chciałoby mi się przy kompie siedzieć.

mój telefon na fb wyświetla tylko ileś ostatnich komentarzy pod postem - nie wiem może ok 100 - więc i tak bym nie była na bieżąco :) i mi tu dobrze :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gołąbki były w środę;-) więc już chęci nie mam Ale za to na grzaneczki z zielonym pesto i mozzarellą a do tego pomidorki koktajlowe:-) to już takk... hehe a w ogóle to tonami jadlabym ogórki kiszone. i same ostre potrawyz:-) dobrze że mój mąż tak dobrze gotuje;-)

Nona lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogarniam i belly i fb na telefonie, przy dziecku nie dalabym rady ślęczeć cały czas przy kompie a tak mogę Was czytać nawet w kolejce do lekarza ;)

gigsa, 1kasiulka1 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Wreszcie się wyspałam, pomimo nocnych wędrówek do kibelka ba siku.
    U nas znów wieje i 4 stopnie na minusie, ale przynajmniej pięknie słońce świeci :)
    Któraś dziewczyna pytała o poduszkę do spania. Przepraszam, że nie pamiętam która, ale pisze z tel i ciężko jest mi teraz cofnąć.
    Ja mam taką. Polecam. Nawet mąż na niej lubi sobie pospać

http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy,p1044793006,swiat-niemowlaka-p

anetaa1607 lubi tę wiadomość

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka:) witam się w niedzielę:)
    Dora no pewnie,że mi narobiłaś smaka na gołąbki;p my jeszcze bez kuchni, więc i pomysłu na obiad nie mam;p coś czuję,że skończy się na pizzy hehe:) mąż wprost uwielbia i tylko czeka kiedy będę miała na nią zachciankę;p
    Zania masz typowe smaki na chłopca:) ciekawe czy to się sprawdzi:) moja siostra z synem wcinała kwaśne, ostre rzeczy, mięso, a z córką już bardziej delikatne, słodsze:)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale macie piękne brzuszki:) fajnie zróżnicowane:) każda też w innym tygodniu jest:) ja robię jakoś tak co 3 tygodnie foty:) zrobię w 17tygodniu:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

• gigsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gołąbki to i ja bym zjadła :) mogą być też te oszukane
    Co do smaków to różnie bywa. Jedna może zjadać się czekoladą i słodyczami, a urodzi chłopca, za to druga będzie wcinać ogórki kiszone, ostre rzeczy i urodzi dziewczynkę. Żeby to był wyznacznik płci to byśmy mogły na tym bazować. Gorzej by było jak ma się ochotę i na to i na to ;)

dora8201, 1kasiulka1, rex lubią tę wiadomość

6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ja mam właśnie ochotę na to i na to, rano na słodkie a wieczorem codziennie jem śledzie;p

wikaa, dora8201 lubią tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam smaka na wszystko, od początku tak jakoś bardziej na kwaśne ale słodyczami tez nie gardze :D dobrze ze wogole apetyt wrócił, bo z córka do końca na chama jadlam :/

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Co do FB to czytałam Was od pierwszego posta tutaj tylko na początku nie chciałam się dopisywac.Potem jak grupa w większości przeniosła się właśnie na fejsa było mi smutno, że już nie będę miała do kogo dołączyć. Na szczęście część dziewczyn pisze tu i tu, no i jest sporo nowych wiec ekipa mi się podoba ;-)

Dora napisz o czymś bezmiesnym to i ja napiszę, że narobiłaś mi ogroooomnego smaka ;-) Ja nadal marzę o letnich owocach sezonowych: truskaweczki, malinki, morele, arbuzy, czereśnie. .. ach... :-D
    Mięso, wędliny to u mnie dalej zło konieczne.... Raczej nie dotykam jak nie muszę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:17

dora8201, gigsa, Nona lubią tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wikaa wrote:

Dora napisz o czymś bezmiesnym to i ja napiszę, że narobiłaś mi ogroooomnego smaka ;-) Ja nadal marzę o letnich owocach sezonowych: truskaweczki, malinki, morele, arbuzy, czereśnie. .. ach... :-D

truskawki ostatnio w biedrze były za 4,99 pudełeczko:) uśmiechały się do mnie ale akurat na mdłościach weszłam do biedronki i ten uśmiech mnie nie przekonał do wzięcia :) arbuz też w biedrze był chyba za 6,99... moreli, malin i czereśni nie widziałam :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate851 wrote:
    Gigsa ja mam właśnie ochotę na to i na to, rano na słodkie a wieczorem codziennie jem śledzie;p
    A już wiesz kto się kryje w brzuszku?

Dora ja biedronkowe truskawki pochłaniam ok. 2-3 razy w tygodniu :)

zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie, 20 lutego mam wizytę, będzie początek 18tygodnia i liczę,że się dowiemy:) na ostatnim usg w 14 tyg gin powiedział,że za wczesnie

gigsa lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    Dobry :)
    Wreszcie się wyspałam, pomimo nocnych wędrówek do kibelka ba siku.
    U nas znów wieje i 4 stopnie na minusie, ale przynajmniej pięknie słońce świeci :)
    Któraś dziewczyna pytała o poduszkę do spania. Przepraszam, że nie pamiętam która, ale pisze z tel i ciężko jest mi teraz cofnąć.
    Ja mam taką. Polecam. Nawet mąż na niej lubi sobie pospać

http://www.smyk.com/motherhood-poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy,p1044793006,swiat-niemowlaka-p

Właśnie moja koleżanka ma firmy motherhood i zachwala a druga ma Supermami i też mówi, że bardzo fajna. Mają te same wypełnienie a supermami jest tańsza trochę i mniejsza. Chyba jednak kupię tą supermami :)
    ojej... i ja bym zjadła gołąbki! ostatnio oglądałam stronki z przepisami a tam tyyyle pyszności, że zjadła bym wszystko. Takiego smaka sobie narobiłam :) u mnie jest tak, że jak idziemy na zakupy to nie wiem nigdy co chcę. A potem w domu nachodzą mnie smaki na coś czego akurat nie ma w lodówce ;) ostatnio jak naszło mnie na sałatkę grecką to zjadłam 3 talerze mniam :).
    Jeżeli chodzi o moje smakowe preferencje to ja dużo jem kwaśnego, i ostrego ale ostre i kwaśne zawsze lubiłam :) aa ostatnio naszła mnie ochota na małe korniszonki w zalewie chilii matko słuchajcie to były najlepsze korniszonki ever :D aż jadłam same ;)

Co do tajnej ;)grupy na FB ja też często siedzę na telefonie bo nie chce mi się kompa odpalać także byłabym na bieżąco ale FB jak i fora to pochłaniacze czasu jak sie zaczytam albo wgryzę w temat to siedzę non stop :D od marca idę w końcu na L4 to będę miała duuużo czasu :) a Wy już na l4? Coś słyszałam,że niektórzy lekarze nie są zbyt chętni do przepisywania... ale ja już jestem zmęczona, pozatym dziecko jest dla mnie ważniejsze niż praca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:38

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedziele :)

U nas sniegu po cipk** :p cala noc padalo k nadal pada :)

Wczoraj robilam pizze mmmmniam. Jedna byla na pol brokuly, kotlety mielone haha z obiadu, kukurydza, pieczarki i papryka druga czesc gowniarska ;) szynka, ser i pieczarki bo nic innegonie lubi. A druga pizza wiejska kielbaska, kukurydza ogory kiszony i kilo sera :) najadlam sie jak baczek :) jeszcze na sniadanie dolozylam :)

gigsa, zielona1 lubią tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca.... mogłaś nie pisać o tej pizzy :D maj gad... pizzę ostatnio jadłam 1 miesiąc temu, zjadłabym z szyneczką i ananasem i sosem czosnkowym...:) a sushi, nawet nie wyobrażacie sobie jaką mam ochotę ale nie o takie kupne mi chodzi bo tego bym się bała, będziemy robić sami, przynajmniej wiemy co w środku, normalnie bym kupiła ale wiadomo na sushi w ciąży trzeba uważać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:45

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi tu narobily dziewczyny ochoty na arbuza to go szukalam 2 tyg. Zemsta musi byc :p

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ