X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2015, 15:32

Biedroneczka83, dora8201, ewela86, wikaa, Konwalia, pepitka, believe lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay zależy od szpitala chyba bo mi też smakowało :P
    Smartunia gratulacje poznania płci :)
    Idę chyba poprasować..

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz ide sie połozyc :) spiaca jesem :)

mnie tez smakowało choc wtedy to był nagorszy dla mnie czas mdłosci i wymioty masakra

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• gigsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już poprasowałam swoją stertę.
    Mikolay mi kiedyś też obiady szpitalne smakowały. Sama nie byłam pacjentką, ale dziadkowi podczas odwiedzin podjadałam. Najlepsze były klopsiki w sosie z ziemniaczkami i buraczkami na ciepło. Pycha :)
    Za to w szpitalu, w którym mam rodzić, obiady ponoć są okropne. Ale o tym mam nadzieję przekonam się w lipcu lub pod koniec czerwca dopiero

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:44

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigsa ale może będziesz tak podekscytowana już, że nie zwrócisz już uwagi na smak :P
    Ja po porodzie to serio nie pamiętam obiadów/śniadań/kolacji w szpitalu. Nic a nic. Niby wszystko pamiętam a jedzenia sobie nie przypominam :P

gigsa lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety mam taką umowę, że nie da się siedzieć tylko 4 h przy komputerze. Dodatkowo praca też męczy psychicznie i wymaga skupienia, którego ja w ciąży nie mam. Mam zaniki pamięci gdzie zawsze pamięć miałam świetną, jestem rozkojarzona jeszcze przez to ciśnienie jestem osowiała i czuję się jak pijana. Pozatym już koło 6 miesiąca myślę, że powinnam przystopować.
    Rex no to ja mam trochę inne objawy jak mi cukier sprada czyli takie jak napisałam wyżej.jak miałam badanie krwi to poziom glukozy miałam w tej dolnej granicy normy.

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:44

dora8201, wikaa, Claudin lubią tę wiadomość

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja... posiedziałam 2 godziny na kabarecie i mi krzyż siadł... ale było fajnie :)

Claudin ja jestem na l4 od połowy listopada - kocham swoją pracę ale mam wymagającą plus w stałym, bliskim kontakcie z mnóstwem ludzi i dzieci którzy przychodzą chorzy, często po czasie sie dowiaduje, że byli z ospą, rota wirusem czy nawet ze świerzbem mi się trafiły, plus często przy niskim stoliku czy na podłodze z maluchami, czy pod stołem z autystami - dużo uwagi, dokładności moja praca wymaga a mdłości i inne nie ułatwiały mi pracy... no i szczerze?? moja praca jest maksymalnie obciążająca psychicznie, ostatnie pół roku pracowałam na 1,5 etatu i byłam po prostu zmęczona... a teraz odpoczywam, nadrabiam zaległości w "chirurgach" i jest mi rewelacyjnie - nie nudzę się absolutnie :)

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś faworki :D mniam:D

gigsa lubi tę wiadomość

• Smartunia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikaa tak w szpitalu byłam ze względu na cukier, żeby się unormował...a jestem póki co na samej diecie i szczerze mówiąc mam nadzieję, że to wystarczy...:)

wikaa lubi tę wiadomość

201507044662.png
  • wikaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze mon!ta. Moja praca polega też tylko na siedzeniu przy kompie ale pracodawca przestrzega tych zasad nie tylko ze względu na ewentualne kary ale też dla zdrowia kobiety. Claudin jeżeli u Ciebie w pracy nie jest to respektowane, to pewnie, jak tylko możesz idź na zwolnienie ;-) i odpoczywaj...

Smartunia trzymam więc kciuki i niskich cukrów życzę ;-)

Dzisiaj w Faktach mówili o kobiecie, która urodziła sn dziecko - 6,5 kg. :O Wow... jak on wyszedł... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 20:39

Smartunia lubi tę wiadomość

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • gigsa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6,5 kg ??? A ile to dziecko mierzyło?

Dominik i Michał <3 <3 NASZE DWA SKARBY <3 <3
    6 maja 2015, 30t4d, ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa, Dominik 1460 g, Michał 1300 g
    zrz6jw4zxz0ng6cu.png
  • Claudin Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na następnej wizycie porozmawiam ze swoją doktor, dzięki za odpowiedzi dziewczyny.

Kurcze czy Wy też tak macie, że jednego dnia czujecie ruchy lekko bo lekko ale czujecie a np. Drugiego nic? Ja tak właśnie dziś mam o się denerwuję :/ wiem, że ma tam jeszcze dużo miejsca ale chociaż jak smyranko lekkie czuję to jestem spokojniejsza.

• katepr Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :p

Myślałam że nigdy Was nie nadrobię :D ale udało się :) tylko nie pamiętam za bardzo co chciałam i której odpisać wybaczcie :)
    Pamiętam jedynie o arbuzie z biedronki, długo miałam na niego smaka, w końcu kupiłam takiego koło 3kg i był zaaajebisty, taki jak latem . Trzy dni nim sie obżerałam. Niestety truskawki z biedy mi nie pasują :( twarde i dziwne w smaku :p
    a propo obiadów ja dziś jadłam naleśniki pyszotka ale nie pogardziłabym waszymi gołabkami ani pizza...mmmm :)

wikaa lubi tę wiadomość

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was mamuśki!
    Właśnie dowiedziałam się o tym forum, stwierdziłam że dołącze do Was, to mój pierwszy skarb, termin mam na 25 lipca. :)

Konwalia, katepr, cati, dora8201, anetaa1607, Nona, wikaa, rex, ewela86, zielona1, Smartunia, believe, MarliOne lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • katepr Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naaala witaj :)

Claudin to normalne jest za wcześnie aby czuć codziennie intensywnie ruchy, ja to w ogóle czuje mega delikatne, pojedyńcze i nie codziennie. Po 20 tyg to się napewno zmieni ;)

atdc9vvj09r8djr1.png
    atdcjw4zue2zk2y5.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów dziewczyny to powiem Wam że dość szybko poczułam jak na pierwszą ciążę, spodziewałam się ich ok 20 tyg, a tu niespodzianka ok 16 tydzień pierwsze ''puk, puk'' od środka :)
    Na samym początku myślałam że to jelita, ale z dnia na dzień przybieraja na sile i ostatnimi czasy są dość regularne, np codziennie wieczorem jak leże przed snem :)

1kasiulka1, ewela86, Smartunia lubią tę wiadomość

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Nala ;)

naaala lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • JagodaP Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gigsa wrote:
    6,5 kg ??? A ile to dziecko mierzyło?

Ja się zastanawiam raczej dlaczego miała nieleczoną cukrzycę w ciąży...

Smartunia lubi tę wiadomość

YCC3p2.png
    Z PCOS & Prl udało się! 24 miesiące, 19 cykl, 10 owulacyjny, 4 z Clo <3
    mLMjp2.png
    Przypadeczek, 2 cykl po powrocie miesiączek...
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ