Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Juwelka, no jak co? Forum w wolnym czasie
Dora, no firma od X czasu robi foteliki to i testy mają na pewno. Zresztą u nas strasznie rygorystycznie przestrzegane normy dotyczące fotelików i przewożenia dzieci.
Na przednim siedzeniu już od dawna nie ma opcji. Bazy pod fotelik nie wszystkie dozwolone bo niebezpieczne.
Gondolka tylko i wyłączie tyłem do kierunku jazdy (to mnie najbardziej przeraża).
Osobiscie juz nie mam takiego fioła na testy bo w zależności od uderzenia szanse masz albo z fotelikiem albo tylko bez.
I dwa, ze crashtesty są de facto najgorszymi testami bo takiego uderzenia jak ta pprzedstawione w realu nigdy nie ma. Są przednio boczne i boczne. A tak centralnie na czołówkę to rzadkość.
Ostatnio właśnie było w wiadomościach, że chcą zmienić testy. Tylko wtedy połowa aut i fotelików ich nie przejdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:31
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Claudin wrote:A wy chcecie kupić oddzielnie wózek i oddzielnie te nosidełko do samochodu czy takie 3 w 1? Jeżeli już wcześniej pisałyscie to sorrka ale widocznie przeoczyłam przez ilość postów
do mojego wózka fotelik zalecany maxi cosi był ale wzięłam cybex bo jest bezpieczniejszy a pasuje do adapterów... bo to jest ważne dziewczyny jak nie znacie się jeszcze - jeśli chcecie wozić fotelik na stelażu wózka to musicie się upewnić że dany fotelik na dany stelaż się wpina lub są adaptery do wpięcia
Nona powodzenia na wizyciedaj znać po co i jak czy Karoli siusiak nie urósł
Nona lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam pytanie. Bo czytam te druczki prawne itd ale trak szybko się zmieniają zasady w tym temacie i tyle ich jest że ciężko mi się odnaleźć. Może wy będziecie się orientowały.
Jak wiadomo jestem w ciąży a mam umowę o pracę na zastępstwo. Koleżanka, którą zastępuję wróci do pracy prawdopodobnie w grudniu 2015 czyli jak już urodzę i będę z maluszkiem w domku na macierzyńskim. Ale są dwie opcje:
Wiem tyle, że jeśli w momencie porodu i pójścia na macierzyński będę mieć status pracownika będzie należał mi się roczny macierzyński i nawet jak w grudniu mnie zwolnią bo koleżanka wróci to będzie mi płacił do końca macierzyńskiego ZUS. A co z wychowawczym? Będzie mi sie cokolwiek należało?
Po drugie istnieje niestety możliwość, że zlikwidują to stanowisko przed moim porodem. Co wtedy? Czy w ogóle będzie należał mi się macierzyński ze ZUSU?
Bardzo was proszę, jeśli któraś się orientuję o pomoc... -
Kate moja mama jadla ze mną w ciązy śledzie
Może będzie dziewczyneczka??
Dziewczyny co do siusiu, to w nocy nie wstaje..w dzień chodzę ciut częściej. Ale mnie bardziej niepokoi,że gdy dluzej postoje to zaczyna mi się kręcić w głowie i czuje,że robi mi się słabo...dziś dwa razy;/ Wyniki morfologii książkowe, więc nie wiem o co kammman... ;(
Jutro jedziemy na badania TSH, FT4 i Glukozeno i może zajade wkońcu po jakieś ciut więksiejsze spodnie ciążowe.
Lubelskie mamuśki, czy w h&m w plazie dostane spodnie ciążówki?? -
Hej dziewczyny właśnie nadrobiłam co naskrobałyście dziś na forum i Nona życzę powodzenia u gina. Do reszty debatujących na temat wózków to jak już kiedyś wspomniałam najlepsze jest własnoręczne sprawdzenie i osobista ocena jeśli macie taka możliwość wybranego przez was wózeczka bo zawsze inaczej jest zobaczyć zdjęcie a inaczej na żywo ja na szczęście miałam możliwość nauki parkowania wybranego przeze mnie modelu w sklepie
Ja niedawno wróciłam od Gastrologa bo jak pisałam wcześniej mój żołądek niedomaga i lekarka zaproponowała tabletki helicid ale to skonsultuje jeszcze z moja gini poradziła zrobienie USG brzucha czy czasem nie ma nadżerki na żołądku, bad. kału na krew utajoną, pasożyty, bad.na EIA i Helicobacter pylori ale gastrolog powiedziała że i tak czy wyjdzie nadżerka czy obecność tej Helicobacter to i tak leczyć to można po ciąży powiedziała jeszcze żeby z krwi zrobić badanie poziomu żelaza bo może przez to mam słabą morfologie i badanie też z krwi CEA i jeszcze jakieś dwa badania których nie u mnie z jej pisma odczytać ale to chyba też do wykrycia po ciąży. Gastroskopię też gdyby była konieczność można robić dopiero po ciąży ale to w takich przypadkach gdyby były wymioty krwią lub z kału wyszło by coś z tą krwią utajoną ( że krwawię do wewnątrz ) lub robi się to też gdy robimy w Wc "2" koloru czarnego ale jeśli się bierze żelazo to taki kolor kału jest normą także myślę że nawet po ciąży obejdzie się badanie z rurką w gardle bo aż takich objawów do gastroskopi nie mam.
Nona lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamy !
Mam na chwile kompa więc mogę coś napisać, bo na telefonie nie ogarniam.
Jutro idę do szpitala na kontrolne badanie, czy z moim dzidziusiem wszystko ok
Starsze dziecie zasmarkane po nartach, byłam u lekarza żeby sprawdzić przed wyjazdem czy wsio ok. Oczywiście naopowiadał pełną czapkę, jak to On będzie miał rodzeństwo, będzie budował szałasy, a w ogóle to powiedział doktorce, że Ona to taka jego kolejna babcia i tylko do niej chodziPotem wizyta u fryzjera - oczywiście też ma swoją fryzjerkę ( uważa, że tylko Ona potrafi go obcinać) Jest obsługiwany bez kolejki, herbatka, cukierki, nie ma lipy
Farbowałam dzisiaj włosy !Moja jakże zajebista bratowa ze swoimi przesądami, próbowała Mi wmówić że teraz dziecko będzie miało rude włosy!
no cóź przeżyję jakoś.
Dora-świetny pokój, mój też gra w klubie ale dopiero od września
Co do glukozy, w 1 ciąży nic takiego nie miałam... a teraz widziałam babeczki w poczekalni w diagnostyce książki czytają z kubeczkiem eliksiru
Z moich badań morfologii wynika że, hemoglobina na granicy, neutrofile za wysokie a PH mam już 7.0
zania1313 lubi tę wiadomość