X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka, no jak co? Forum w wolnym czasie :P
    Dora, no firma od X czasu robi foteliki to i testy mają na pewno. Zresztą u nas strasznie rygorystycznie przestrzegane normy dotyczące fotelików i przewożenia dzieci.
    Na przednim siedzeniu już od dawna nie ma opcji. Bazy pod fotelik nie wszystkie dozwolone bo niebezpieczne.
    Gondolka tylko i wyłączie tyłem do kierunku jazdy (to mnie najbardziej przeraża).
    Osobiscie juz nie mam takiego fioła na testy bo w zależności od uderzenia szanse masz albo z fotelikiem albo tylko bez.
    I dwa, ze crashtesty są de facto najgorszymi testami bo takiego uderzenia jak ta pprzedstawione w realu nigdy nie ma. Są przednio boczne i boczne. A tak centralnie na czołówkę to rzadkość.
    Ostatnio właśnie było w wiadomościach, że chcą zmienić testy. Tylko wtedy połowa aut i fotelików ich nie przejdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 16:31

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:33

dora8201 lubi tę wiadomość

• Claudin Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy chcecie kupić oddzielnie wózek i oddzielnie te nosidełko do samochodu czy takie 3 w 1? Jeżeli już wcześniej pisałyscie to sorrka ale widocznie przeoczyłam przez ilość postów :)

• kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona czekamy na wieści:)
    Dziewczyny zabierzcie ode mnie śledzie:) jestem od nich uzależniona;p

Nona, zania1313 lubią tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:18

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • rex Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, powodzenia i zdaj relację później ;)
    Claudin, my osobno fotelik osobno wózek.

Nona lubi tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudin wrote:
    A wy chcecie kupić oddzielnie wózek i oddzielnie te nosidełko do samochodu czy takie 3 w 1? Jeżeli już wcześniej pisałyscie to sorrka ale widocznie przeoczyłam przez ilość postów :)

do mojego wózka fotelik zalecany maxi cosi był ale wzięłam cybex bo jest bezpieczniejszy a pasuje do adapterów... bo to jest ważne dziewczyny jak nie znacie się jeszcze - jeśli chcecie wozić fotelik na stelażu wózka to musicie się upewnić że dany fotelik na dany stelaż się wpina lub są adaptery do wpięcia

Nona powodzenia na wizycie :) daj znać po co i jak czy Karoli siusiak nie urósł :P

Nona lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:33

zania1313, dora8201 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Bo czytam te druczki prawne itd ale trak szybko się zmieniają zasady w tym temacie i tyle ich jest że ciężko mi się odnaleźć. Może wy będziecie się orientowały.
    Jak wiadomo jestem w ciąży a mam umowę o pracę na zastępstwo. Koleżanka, którą zastępuję wróci do pracy prawdopodobnie w grudniu 2015 czyli jak już urodzę i będę z maluszkiem w domku na macierzyńskim. Ale są dwie opcje:

Wiem tyle, że jeśli w momencie porodu i pójścia na macierzyński będę mieć status pracownika będzie należał mi się roczny macierzyński i nawet jak w grudniu mnie zwolnią bo koleżanka wróci to będzie mi płacił do końca macierzyńskiego ZUS. A co z wychowawczym? Będzie mi sie cokolwiek należało?

Po drugie istnieje niestety możliwość, że zlikwidują to stanowisko przed moim porodem. Co wtedy? Czy w ogóle będzie należał mi się macierzyński ze ZUSU?

Bardzo was proszę, jeśli któraś się orientuję o pomoc...

• wikaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka przy moich ciągłych mdlosciach tez się obawiam wypicia na pusty żołądek... wymiotuje i bez glukozy...

gyxwkrhmxsjl3p0t.png serce-ruchomy-obrazek-0086.gif
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek, dopóki masz umowę to chyba i tak jesteś chroniona- czy jest stanowisko czy nie.
    Ale ja też nie jestem w tym na czasie, więc moją wypowiedzią się za bardzo nie sugeruj.

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate moja mama jadla ze mną w ciązy śledzie :) Może będzie dziewczyneczka??

Dziewczyny co do siusiu, to w nocy nie wstaje..w dzień chodzę ciut częściej. Ale mnie bardziej niepokoi,że gdy dluzej postoje to zaczyna mi się kręcić w głowie i czuje,że robi mi się słabo...dziś dwa razy;/ Wyniki morfologii książkowe, więc nie wiem o co kammman... ;(

Jutro jedziemy na badania TSH, FT4 i Glukoze :) no i może zajade wkońcu po jakieś ciut więksiejsze spodnie ciążowe.

Lubelskie mamuśki, czy w h&m w plazie dostane spodnie ciążówki??

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny właśnie nadrobiłam co naskrobałyście dziś na forum i Nona życzę powodzenia u gina. Do reszty debatujących na temat wózków to jak już kiedyś wspomniałam najlepsze jest własnoręczne sprawdzenie i osobista ocena jeśli macie taka możliwość wybranego przez was wózeczka bo zawsze inaczej jest zobaczyć zdjęcie a inaczej na żywo ja na szczęście miałam możliwość nauki parkowania wybranego przeze mnie modelu w sklepie :)

Ja niedawno wróciłam od Gastrologa bo jak pisałam wcześniej mój żołądek niedomaga i lekarka zaproponowała tabletki helicid ale to skonsultuje jeszcze z moja gin :) i poradziła zrobienie USG brzucha czy czasem nie ma nadżerki na żołądku, bad. kału na krew utajoną, pasożyty, bad.na EIA i Helicobacter pylori ale gastrolog powiedziała że i tak czy wyjdzie nadżerka czy obecność tej Helicobacter to i tak leczyć to można po ciąży powiedziała jeszcze żeby z krwi zrobić badanie poziomu żelaza bo może przez to mam słabą morfologie i badanie też z krwi CEA i jeszcze jakieś dwa badania których nie u mnie z jej pisma odczytać ale to chyba też do wykrycia po ciąży. Gastroskopię też gdyby była konieczność można robić dopiero po ciąży ale to w takich przypadkach gdyby były wymioty krwią lub z kału wyszło by coś z tą krwią utajoną ( że krwawię do wewnątrz ) lub robi się to też gdy robimy w Wc "2" koloru czarnego ale jeśli się bierze żelazo to taki kolor kału jest normą także myślę że nawet po ciąży obejdzie się badanie z rurką w gardle bo aż takich objawów do gastroskopi nie mam.

Nona lubi tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • kate851 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Plazie daaawno byłam i się nie orientuję;p
    Hihi fajnie jakby była dziewczynka:)
    Zania jak masz wyniki książkowe to ja bym się nie martwiła,jakieś dolegliwości muszą być:)

zania1313 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono czekamy na wieści :)

Nona lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• 1kasiulka1 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziewczyny apropo naszych ostatnich smaków ciążowych to chciałam się pochwalić że właśnie wsuwam truskawki w biedry o których pisałyście wcześniej pychaaaaa

zania1313, dora8201 lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 Kochany Kamilek <3 <3 <3
    bnl7obo.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my dziś z dzidzią kiwi+ banan+ pomaranczka cała miseczka witaminek:)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz wciągne soczek marchewka, burak i jabłko :)

1kasiulka1 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy ! :)

Mam na chwile kompa więc mogę coś napisać, bo na telefonie nie ogarniam.

Jutro idę do szpitala na kontrolne badanie, czy z moim dzidziusiem wszystko ok :)
    Starsze dziecie zasmarkane po nartach, byłam u lekarza żeby sprawdzić przed wyjazdem czy wsio ok. Oczywiście naopowiadał pełną czapkę, jak to On będzie miał rodzeństwo, będzie budował szałasy, a w ogóle to powiedział doktorce, że Ona to taka jego kolejna babcia i tylko do niej chodzi :) Potem wizyta u fryzjera - oczywiście też ma swoją fryzjerkę ( uważa, że tylko Ona potrafi go obcinać) Jest obsługiwany bez kolejki, herbatka, cukierki, nie ma lipy :P

Farbowałam dzisiaj włosy ! :) Moja jakże zajebista bratowa ze swoimi przesądami, próbowała Mi wmówić że teraz dziecko będzie miało rude włosy! :P no cóź przeżyję jakoś.

Dora-świetny pokój, mój też gra w klubie ale dopiero od września :)
    Co do glukozy, w 1 ciąży nic takiego nie miałam... a teraz widziałam babeczki w poczekalni w diagnostyce książki czytają z kubeczkiem eliksiru :)

Z moich badań morfologii wynika że, hemoglobina na granicy, neutrofile za wysokie a PH mam już 7.0 :O

zania1313 lubi tę wiadomość

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    , wiecie co... u nas jutro pierożki z kapustką i grzybkami:) mmmm:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ