X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcówki 2015:)!
Odpowiedz

Lipcówki 2015:)!

Oceń ten wątek:
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zania z grzybami uważaj, są ciężkostrawne i kobietom w ciąży nie zalecane :)

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 10:45

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mnie to nie grozi:) ja grzybki marynowane mojej teściowej to mogłabym wciągać w całości. Tak jak chęć na ostre...też się nie powinno w ciąży, ale ja nie mogę się opanować:) Żołądeczek mamy zahartowany:)

W ogóle to w mojej diecie to mogłby być tylko grzybki marynowane, ogórki kiszone, średnio wysmażony stek, i wszystko co ostre:)

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Owca a to masz jakieś skierowanie od swojego lekarza do szpitala? Czy tak sama z siebie idziesz?

Co do grzybków to wręcz pochłaniam marynowane :P Jak dotąd jest wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 17:50

zania1313 lubi tę wiadomość

• pepitka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora, to wszystko Twoja wina!!! ;D

2i6dzpf.jpg
    2zfifc3.jpg

zania1313, anetaa1607, believe, Biedroneczka83, dora8201, zielona1, Claudin, ewela86 lubią tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wogole to sie nie przywitalam nawet :)

Dobry wieczór kobietki :)
    Ja dzis miałam właśnie tą "przyjemność" spożywania glukozy :/ dla mnie po pierwsze tragedią jest wstać i nie zjeść śniadania a co dopiero jechac gdzieś na glodniaka, pic jakieś świństwo i czekac dwie godziny :/ po pół godziny już mi było słabo, gorąco i niedobrze. Na szczęście mój M był ze mną i w razie co mial wodę żeby cucić ;) no ale obyło sie, badanie odbębnione i teraz tylko modlić sie o dobry wynik żeby nie trzeba było powtarzać bleeeee

wikaa lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, szalejecie :D nie było mnie kilka godzin i tyle stron nadrabiania :D

Ja już po wizycie. Z bobasem wszystko w porządku. Niestety okazało się, że jest bardzo wstydliwy i tak się ułożył, że nie było szans podejrzeć tego, co ma między nóżkami :) po jakimś czasie lekarka powiedziała, że podtrzymuje swoje zdanie z poprzedniej wizyty, że obstawia dziewczynę, ale w takiej pozycji baaaardzo ciężko poznać płeć. Moje dzieciątko ma już około 19 cm <3 <3 rośnie jak szalone <3 a poza tym, to jeśli chodzi o te bóle pleców po przebudzeniu, to ta ginekolog mi też mówiła o kolce nerkowej. No i w sumie teraz nie ma co na to zaradzić, tylko żeby dużo pić i starać się nie spać na tym boku. Zapytałam jak spać w takim razie, bo skoro nie na lewym, a na prawym i na plecach się nie zaleca, to jak. I ona powiedziała, że w tak wczesnej ciąży to na razie nie ma znaczenia na którym boku śpię, także się ucieszyłam, bo wolę na prawym, a w nocy to już w ogóle się kręcę i budzę się leżąc na plecach :)

katepr, dostałam skierowanie od ginekolog na NFZ na to badanie. Nawet o nie nie pytałam, tylko od razu je zapisała razem z morfologią i moczem.

juwelka, mi położna powiedziała, żebym była na czczo.

Przyszłam po zakupach, siadłam od razu na forum i czytam, czytam, a Wy znowu o truskawkach, gołąbkach itd. i mi się przypomniało, że przecież kupiłam wszystko na sałatkę grecką, więc zrobiłam od razu i się właśnie nią zajadam. Mniam mniam! :)

Odnośnie tego obciążenia glukozą, teraz tak czytam też o tym, że zazwyczaj robi się je później, więc po prostu poczekam ze 2 tygodnie i dopiero wtedy pójdę. Muszę mieć wynik na następną wizytę, a więc za 3 tygodnie.

pepitka, naaala, rex, 1kasiulka1, dora8201, wikaa, Nona, Claudin, katepr, ewela86 lubią tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka, Ty też dostałaś skierowanie na to badanie już teraz?

• pepitka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ide do gina w czwartek także muszę już miec te badania. Tez zdziwiona byłam ze tak szybko

believe lubi tę wiadomość

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • pepitka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez miałam od razu morfologie i mocz. Musiałam być na czczo :/

Belive, a ty cukier mialas w normie? Ja miałam 92 i według ginki ok i w laboratorium tez mówili ze spoko. Bo już myslalam że wysoki i dlatego tak szybko dostałam skierowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:34

<3 SYNUŚ ALEKSANDER <3
    c55fskjo2jhm4m86.png
    iv09df9hu26fr9gh.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to duża dzidzia :) te 19cm to juz z nóżkami nie CRL?

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Rex skad mas informacje ze nie wolno przewozic dzieci na przednim fotelu? Mozesz przytoczyc zrodlo? Wprowadzasz uzytkowniczki forum w blad takim pisaniem. Do fotelikow sa nawet specjalne adaptery na przednie siedzenia ktore nie maja isofixow, ogladalam ostatnio z BeSafe.:) Tak samo z testami zderzeniowymi..chyba po cos one sa. :) No bo nie bedzie chyba lepiej kupowac fotelika od producenta wozka w zestawie 3w1 ktory ma jedynie certyfikat dopuszczalnosci do uzytkowania i ZERO testow? ;)

Piszesz 'u nas'. Tzn gdzie? Bo jesli jakis inny kraj to cofam oczywiscie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 18:37

• anetaa1607 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe gratuluje udanej wizyty:) najważniejsze że maluch ma się dobrze:)

Julcia
    05.05 1766g (31tyg3dni)
    89fa27c30b.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuniu nie być z Wami kilka godzin to naprawdę nadrabiania a nadrabiania, ja mam FB i z chęcią dołączyłabym do Waszej grupy :)

Piszecie takie rzeczy o tej glukozie że aż się odechciewa wszystkiego, zaczynam się coraz bardziej jej bać.. ech :(

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • naaala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believe wrote:
    Dziewczyny, szalejecie :D nie było mnie kilka godzin i tyle stron nadrabiania :D

Ja już po wizycie. Z bobasem wszystko w porządku. Niestety okazało się, że jest bardzo wstydliwy i tak się ułożył, że nie było szans podejrzeć tego, co ma między nóżkami :) po jakimś czasie lekarka powiedziała, że podtrzymuje swoje zdanie z poprzedniej wizyty, że obstawia dziewczynę, ale w takiej pozycji baaaardzo ciężko poznać płeć. Moje dzieciątko ma już około 19 cm <3 <3 rośnie jak szalone <3 a poza tym, to jeśli chodzi o te bóle pleców po przebudzeniu, to ta ginekolog mi też mówiła o kolce nerkowej. No i w sumie teraz nie ma co na to zaradzić, tylko żeby dużo pić i starać się nie spać na tym boku. Zapytałam jak spać w takim razie, bo skoro nie na lewym, a na prawym i na plecach się nie zaleca, to jak. I ona powiedziała, że w tak wczesnej ciąży to na razie nie ma znaczenia na którym boku śpię, także się ucieszyłam, bo wolę na prawym, a w nocy to już w ogóle się kręcę i budzę się leżąc na plecach :)

katepr, dostałam skierowanie od ginekolog na NFZ na to badanie. Nawet o nie nie pytałam, tylko od razu je zapisała razem z morfologią i moczem.

juwelka, mi położna powiedziała, żebym była na czczo.

Przyszłam po zakupach, siadłam od razu na forum i czytam, czytam, a Wy znowu o truskawkach, gołąbkach itd. i mi się przypomniało, że przecież kupiłam wszystko na sałatkę grecką, więc zrobiłam od razu i się właśnie nią zajadam. Mniam mniam! :)

Odnośnie tego obciążenia glukozą, teraz tak czytam też o tym, że zazwyczaj robi się je później, więc po prostu poczekam ze 2 tygodnie i dopiero wtedy pójdę. Muszę mieć wynik na następną wizytę, a więc za 3 tygodnie.

No duża dzidzia!! :D suuper ;*

w57vtqyw4gg7iv3m.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Believe duży dzidziuś, super! :)

Daisy no oczywiście, że inny kraj :P
    O Spain piszę, dlatego foteliki z innych państw, w tym polskie, w dużej mierze tu odpadają. Po prostu mają strasznie surowe wymogi odnośnie przewozu dzieci i bardzo tego przestrzegają.

believe, Daisy lubią tę wiadomość

dxom6iye1ka3dosl.png
  • rex Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o testach to właśnie w polskiej tv o tym mówili ;)

dxom6iye1ka3dosl.png
  • zania1313 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego ci mój mąż mówi to nie wolno przewoZić na przednim siedZeniu jeśli masz włączoną poduszkę powietrzną. po wyłączeniu już można:-)

Daisy lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepitka wrote:
    I tez miałam od razu morfologie i mocz. Musiałam być na czczo :/

Belive, a ty cukier mialas w normie? Ja miałam 92 i według ginki ok i w laboratorium tez mówili ze spoko. Bo już myslalam że wysoki i dlatego tak szybko dostałam skierowanie.

U mnie było 85. Ale położna w sumie bez patrzenia jeszcze w wyniki zapytała mnie, czy dostałam skierowanie na badanie i jak usłyszała, że nie, to powiedziała, że zaraz wypiszemy. W sumie nie zastanowiłam się tam u nich nad tym, że to wcześnie. Powiedziała, żebym przed następną wizytą zrobiła te badania i tyle. A gin prywatna powiedziała z kolei, żebym zrobiła tylko mocz i morfologię.
    Biedroneczka83 wrote:
    ooo to duża dzidzia :) te 19cm to juz z nóżkami nie CRL?

Tak. Zapytałam ile cm ma dziecko i powiedziała mi, że już nie mierzy się go co wizytę, ale widziała, że chcę wiedzieć, więc zmierzyła je tak "na oko". Niecałe 13 cm to odległość od główki do końca kręgosłupa + ok. 6 cm to długość nóżki :)

Dzięki dziewczyny :) bobas duży, ale według ginekolog - wymiary w normie :)

Ale dalej nie poszaleję na zakupach :D chociaż szczerze mówiąc w tym miesiącu mam tyle wydatków, że to chyba nawet lepiej :D

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

• believe Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie fotelików - też słyszałam, że przy wyłączonej poduszce nie ma przeciwwskazań do wożenia dziecka na przednim foteliku. Ja to na początku jak oglądałam foteliki, to myślałam, że baza jest obowiązkowa i mnie trochę cena przeraziła, szczególnie, że nie planuję dużo jeździć z dzieckiem samochodem. U nas małe miasto, więc w większość miejsc dojdę na nogach w pół godziny :D

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ