Lipcówki 2015:)!
-
WIADOMOŚĆ
-
Nona super!!
Mi na pierwszym USG tak dzidziuś spałmyślałam, że na zawał zejdę
trącały go, kazały kaszleć i nic. Teraz już większe to czasem jak chce sprawdzić czy ok i dziabnę paluchem to odpowiada :p
Ja mam w tym mcu USG i później w kwietniu chyba.
Coś miałam zapytać już nie wiem, który raz i tak mi młody gada za uszami, że zapomniałamNona lubi tę wiadomość
-
Sandra94w - znalazłam aktualne zmiany w przepisach dotyczących przewożenia dziecka na przednim siedzeniu w foteliku
http://www.osk-joanna.pl/przepisy/119-kontrowersyjne-zmiany-w-przepisach-dotyczacych-przewozu-najmlodszych-pasazerow-rozszerzenie
4. przewożenia w foteliku bezpieczeństwa dla dziecka lub innym urządzeniu przytrzymującym dla dzieci dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w aktywną poduszkę powietrzną dla pasażera;
prześledziłam to dokładnie bo zaciekawiłaś mnie tym tematem i na podstawie tego linku który teraz dodałam mamy jak najbardziej aktualne dane które wejdą w życie 20 września tego roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:48
Sandra94w lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sandra ale tego pierwszego fotelika-gondolki nie trzeba Ci w sumie w ogóle przodem.
Bo jesli kierujesz, to lepszy dostęp masz do dziecka jak jest odwrócone do Ciebie.
A jeśli siedzisz z nim z tyłu to w sumie też.
A tyłym dlatego, że szkielet dziecka jeszcze troszkę inaczej reaguje na uderzenie i tyłem jest dla niego bezpieczniej. Plus głowa, która u niemowlaka jest proporcjonalnie do tułowia dużo cięższa niż u starszych dzieciaków.
Szczerze to nawet nie pamiętam czy nasz zawsze był tyłem w tej gondolce czy przodem.
Ale chyba tyłem jednak. -
nick nieaktualny
-
Nona, super, że wszystko w porządku. Ja też muszę wybrać do SH, ale na razie nici z tego, bo dziecko mam wstydliwe, a jak kupię masę różowych sukienek, to później raczej chłopaka w nie nie ubiorę
Claudin, u mnie też bardzo często 90/60, chociaż 75/54 to nie miałamA którą poduszkę kupiłaś w końcu?
Ale super ta tabelkabędzie wszystko w jednym miejscu. Bo tak to wiadomo każda pisze o swoich typach, ale ciężko to wszystko zapamiętać.
Nona, zakupy super! Lepiej zaplanuj jeszcze kupno duuużej szafy, bo gdzieś to musisz wszystko pomieścićNona lubi tę wiadomość
-
Sandra94w wrote:Ale jak z tyłu w samochodzie zamontuje to też tylko tyłem do kierunku jazdy?
pepitka lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Gratuluję wszystkim wizyt
Nona ciuszki pięękne
Ja mam wizyte 12 na nfz, lekarz pyta jak sie czuje i see ya -opieka że hej. Przy okazji ich poinformuje że rezygnuję z ich cudownej darmowej opieki
Orientujecie się może jak to jest z becikowym jeśli się zmieni lekarza? No bo zaświadczenie muszę mieć od tego gin u którego byłam przed 10 tyg, chyba nie powinni robić problemów, jak myślicie?Nona lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Hej,
Ja po wizycie spoko. Jakoś panikowałam czy wszystko ok-czy dzidziuś żyje bo nie czuję ruchów, brzuszek mini itp. Ale spoko, wszystko ok. Nic nowego się nie dowiedziałam bo bobas spał. Ale no najważniejsze że serduskzo bije, szyjka trzyma, ciśnienie w normie-z tych niższych jak zwykle, waga ledwo 1,5 na plusie. Wstąpiłam do second hand i nabyłam:
sukienke Ralph lauren, spodnie Benetton, kombinezon (wiem, że za wcześnie) next i getry Carters. Całość chyba 60zł ale jak nowe wyglądają. To taki super s-h z wyceną, sztuka tak po 12-14zł także nie grosze, bez spranych szmatUwielbiam go.
Jutro mam urlop-okulista-kwalifikacja dna oka i wady -4,5 do porodu s/n lub cc. Ciekawe co powiem. I czy mogę rodzić w soczewkach.
No i rajdu po s-h ciąg dalszy
Właśnie też mam wadę wzroku i zastanawiam się czy można rodzić w soczewkach, opinie są różne czy któraś z Was może wie coś na ten temat? -
nick nieaktualny
-
believe wrote:Właśnie się zorientowałam, że według suwaczka moje dzieciątko powinno mieć 12 - 13 cm.. Ale to może tylko wymiar CRL? Jak myślicie?
believe lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Nona gdzie taki SH jest?? Ja czasem się przejdę do takiego obok mnie i też się da znaleźć ciuszki dobrych marek
Simply, czy Dorothy Perkins,Ralph Lauren też widziałam koszule niestety nie mój rozmiar, trzeba trafić, dużo jest też ciuszków dziecięcych, właśnie będę się musiała przejść z ciekawości bo jak byłam ostatnio to widziałam body jeszcze z metkami.
Któraś z dziewczyn pytała o USG przez brzuch, ja nawet w 9 tyg miałam przez brzuch już robione, ale standardowo robi się do 11 czy 12 tyg dopochwowo.
Katepr ja to wiem, że z becikowym jest tak, że dostają go tylko osoby, których dochód na 2 osoby łącznie to poniżej 1800 zł ( jakoś tak). Co do tego czy będą robić problemy to niby nie powinni ale wiesz jak to jest.Nona lubi tę wiadomość